AJUTOR ! - Intrebari culinare.
#1
Postat 06 March 2010 - 06:36 PM
#2
Postat 06 March 2010 - 06:38 PM
#3
Postat 06 March 2010 - 06:45 PM
#4
Postat 06 March 2010 - 06:55 PM
ori la abur ori pe gril , si alaturi un mic sos din smantana un pic de unt sare si piper. poti pune si mustar daca vrei
las sa dea un clocot amestecul, adaug cateva capere sau marar tocat dupa ce am la indemana si servesc ori cu cartofi natur, ori cu orez tot natur.
#5
Postat 08 March 2010 - 02:28 PM
#6
Postat 15 March 2010 - 11:19 AM
PS. astept si sfaturi pentru umplutura, de preferat fara carne, ca nu prea imi plac
#7
Postat 15 March 2010 - 11:38 AM
raluca elena, la 15 March 2010 - 11:19 AM, a spus:
PS. astept si sfaturi pentru umplutura, de preferat fara carne, ca nu prea imi plac
In nici un caz refrigerat ca se inmoaie, congelat e perfect. Asa ii faci din timp fara probleme si ii arunci in apa fierbinte direct congelati, atentie la cantitate, daca sunteti multi ar fi bine sa ii fierbi in 2 oale ca sa nu pui prea multi intr-o oala pentru ca virgula coboara temperatura apei prea mult si pina ce incep sa fiarba stau prea mult in apa si se flescaiesc
Fara carne poate fi cu peste, cu cartofi si varza, cu mortadella sau prosciutto cotto, cu spanac si urda, umpluturi pot fi jdemii. Ar trebui sa ii umpli cu ceva ce nu e in sosul de la tagliatelle sau in lasagna ca sa nu te repeti si sa fie un meniu echilibrat, parerea mea
#8
Postat 15 March 2010 - 12:07 PM
#9
Postat 15 March 2010 - 12:29 PM
#10
Postat 15 March 2010 - 12:36 PM
La o umplutura de ciuperci eu as pune un sos simplu cu smintina si un strop de brinzica doar cit sa il lege.
Eu as face o lasagna mai ciudata, cu anghinare, sau o alta leguma care sa mearga cu un cascaval afumat, eu facusem radicchio dar nu stiu daca il gasesti tu si nici nu vreau sa te pun sa cauti chestii ciudate. N-as repeta rosiile, de aceea, dar tu faci cum vrei
#11
Postat 15 March 2010 - 12:40 PM
raluca elena, la 15 March 2010 - 12:07 PM, a spus:
Ma bag si eu ca musca-n lapte, mie ciupercile imi plac mult cu sos alb, eu fac un soi de bechamel de smantana dulce in amestec cu smantana acra, cu usturoi si marar/patrunjel si cu piper negru, proaspat macinat.
#12
Postat 15 March 2010 - 12:40 PM
Daca ma aprovizionez din timp, gasesc si radichio, si andive, tre doar sa umblu nitel dupa ele. Lasagna o fac cu brinza si rosii, ca acolo cerinta e fixa, dar pot improviza orice la tagliatelle, imi place anghinarea la nebunie, as incerca ceva nou
#13
Postat 15 March 2010 - 12:41 PM
laura_lala, la 15 March 2010 - 12:40 PM, a spus:
raluca elena, la 15 March 2010 - 12:07 PM, a spus:
Ma bag si eu ca musca-n lapte, mie ciupercile imi plac mult cu sos alb, eu fac un soi de bechamel de smantana dulce in amestec cu smantana acra, cu usturoi si marar/patrunjel si cu piper negru, proaspat macinat.
gata, s-a marcat, suna tare bine!
#14
Postat 15 March 2010 - 12:43 PM
Insist si te rog sa ma ierti pe umpluturi diferite, vazind ca in toate ai acelasi ingredient de baza care e pasta.
Nu e deloc un meniu usor de echilibrat dar cu ideile astea cred ca o sa iasa ceva fain.
#15
Postat 15 March 2010 - 12:46 PM
#16
Postat 15 March 2010 - 12:50 PM
Sar'na de idei!
#17
Postat 15 March 2010 - 12:54 PM
#18
Postat 15 March 2010 - 01:41 PM
Paste:
- lasagna ramine cu brinza si rosii, ca asa e cererea iegzpresa
- ravioli cu ciuperci si sos alb
- tagliatelle cu anghinare si rosii in sos de busuioc - or merge?
Pizza:
- quatro formagi - asta pentru mine
Tarte:
- cu sunca si rucola
- cu vinete
Dulciuri:
- Milch Schnitte - la cerere
- Prajitura cu furnici
- Patrate marmorizate
Nush daca sa mai fac tort....desi ar trebui....daca fac, o sa fie ciocolatos!
#19
Postat 15 March 2010 - 01:49 PM
Eu nu-ti dau sfaturi,dar vreau sa-ti doresc spor la gatit
si te rog dupa chef sa postezi retetele si meniul,
ca tare bine suna ce vrei sa faci.
Spor si Inspiratie!
Salud Y Trabajo !
http://povesticulinare.blogspot.com/