Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#41 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 June 2010 - 10:19 PM

 Geany, la 20 June 2010 - 10:14 PM, a spus:

Draga Foxule' nu te pot ajuta mare lucru,eu am mancat printre altele si provolone in Italia dar sporadic si printrre multe altele carora pe atunci nu le dadeam cine stie ce importanta,au trecut 9 ani de atunci,6 de cand m-am intors,deci am cam uitat si ce am stiut :notworthy: ,dar eu tot cred ca la pretul ala merita(in romanica atata e kilu' de cascaval mai fain ca sa zic asa),ce te pot ajuta eu e:cand cumperi un produs cu o denumire cunoscuta tre' sa fii atenta daca e scris corect,adica nu ''probolone''sau ceva de genu'''provolone ''e de origine''d.o.c(de origine controlata,sau d.o.p.de origine protecta,adica original''domne' :occasion14: ...
Mai stiu ca in general branzele inclusiv provolonu''tau pot fi :dulci sau stagionate(maturate),cele dulci sunt in general mai ieftine,cele maturate mai scumpe(de multe ori si mai''imputite''puturoase,dar in sensul bun al cuvantului,pt. cunoscatori...)dupa cum am mai spus nu ma pricep,dar asa cat sa-ti faci o parere,da si tu cu gogu''provolone''si-ti da imagini,detalii,calitate,preturi,retete,asta pana vin cunoscatorii nostri sa te lumineze...io' din nefericire atata stiu si te pot ajuta,in nestiinta mea..cert e ca io' l-asi achizitiona in momentu' unu si m-asi gandi dupaia(asa-s io') :D Te pupez dulce...
:hug: :D



Geany, saru'mana pentru sfaturi! Din poza din pliant mi se pare ca e branza proaspata (si nici nu zice nimic nicaieri ca ar fi afumat ori vechi). Poate iau o bucata, de pofta, apoi vedem daca am aruncat banutii pe geam ori ba! :occasion14:

#42 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 June 2010 - 10:29 PM

Bravo foxule!!! :notworthy: sameni cu mini'intai luam gustam,si dupaia vedem noi ce facem cu el!!!!.... :occasion14:
Sa ma tii la curent ca-s curioasa ca o pisica :occasion14: ...
Sunt sigura ca nu arunci banii degeaba,parerea mea e ca:nu e scump''..cat di rau poa' sa fie'.... :hug:

#43 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 June 2010 - 11:26 AM

Foxzule, e ca un fel de cascaval.

http://www.google.ch...=og&sa=N&tab=wi

#44 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 July 2010 - 06:54 PM

Fetele , cand imi ramane aluat cu drojdie pot sal pastrez la frigi? cat timp? la ce temperatura?

#45 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 July 2010 - 07:56 PM

 simonaro29, la 06 July 2010 - 06:54 PM, a spus:

Fetele , cand imi ramane aluat cu drojdie pot sal pastrez la frigi? cat timp? la ce temperatura?


La congelator sta mai mult timp (la mine a rezistat fara probleme 2 saptamani), dar in frigider rezista doar o zi, maxim doua.

#46 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 July 2010 - 08:28 PM

 simonaro29, la 06 July 2010 - 06:54 PM, a spus:

Fetele , cand imi ramane aluat cu drojdie pot sal pastrez la frigi? cat timp? la ce temperatura?

Daca-l pastrezi la frigi(mai mult de 12 ore),se poate acri'...La congi nu am incercat dar sa nu ''omoare''fermentii din drojdie,si sa ai surpriza ca e ''chitan''nu stiu ca nu am incercat...
Fara drojdie,frantuzescu',fragedu'(patiser)e cu totul alta poveste... :tongue3:

#47 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 July 2010 - 08:31 PM

 Geany, la 06 July 2010 - 08:28 PM, a spus:

 simonaro29, la 06 July 2010 - 06:54 PM, a spus:

Fetele , cand imi ramane aluat cu drojdie pot sal pastrez la frigi? cat timp? la ce temperatura?

Daca-l pastrezi la frigi(mai mult de 12 ore),se poate acri'...La congi nu am incercat dar sa nu ''omoare''fermentii din drojdie,si sa ai surpriza ca e ''chitan''nu stiu ca nu am incercat...
Fara drojdie,frantuzescu',fragedu'(patiser)e cu totul alta poveste... :tongue3:


Nu se intampla nimic rau daca e pus la congelator aluatul. Eu am incercat cu aluat ce continea drojdie si, dupa decongelare, a crescut frumos si a fost pufos si bun!

#48 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 July 2010 - 09:52 PM

Eu congelam înainte foarte des aluat dospit,si totdeauna mi s-a parut produsul finit mai fain,umflat si pufos ca din cel proaspat :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#49 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 July 2010 - 09:53 PM

 Maya, la 06 July 2010 - 09:52 PM, a spus:

Eu congelam înainte foarte des aluat dospit,si totdeauna mi s-a parut produsul finit mai fain,umflat si pufos ca din cel proaspat :)


Exact asta am observat si eu! :pupic:

#50 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 July 2010 - 08:32 AM

Merci , fetelor!

Eu framant la masina de paine o portzie din 540 de grame de faina si e prea mult pt noi 2 :lovestory:

Dar oare ala de la Aldi de pizza cum naiba e pastrat? Ca sta in frigi mai mult de o saptamana...

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2010 - 08:33 AM

Probabil are foarte putina drojdie.

#52 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 07 July 2010 - 08:53 AM

Si mai mult ca sigur are conservant, agenti de crestere, afinatori.
raluca elena

#53 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 July 2010 - 09:09 AM

 simonaro29, la 07 July 2010 - 08:32 AM, a spus:

Eu framant la masina de paine o portzie din 540 de grame de faina si e prea mult pt noi 2 :lovestory:

poti framanta si mai putin. eu cand fac pizza framant doar din 300 grame faina.

EDIT: framant cu masina de paine

#54 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 July 2010 - 02:12 PM

Acum cativa ani vazusem la televizor o reteta de ton cu fasole, insa nu salata rece. Era ceva cu ceapa, rosii, ardei iute trase in tigaie, fasole boabe iar tonul facut la gratar si apoi taiat bucatele si amestecat cu cele de mai sus (eu cred ca inlocuisem cu conserva de ton). Am facut reteta asta de cateva ori in Romania si azi mi-am amintit de ea si as vrea s-o refac insa bineinteles foaia pe care aveam reteta e in Romania. Are cineva idee despre ce vorbesc? Caut pe net si nu gasesc decat ori salata rece ori steak de tuna cu garnitura de fasole rece.
brain loading....please wait....

#55 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 July 2010 - 05:07 PM

 black_cat, la 07 July 2010 - 02:12 PM, a spus:

Acum cativa ani vazusem la televizor o reteta de ton cu fasole, insa nu salata rece. Era ceva cu ceapa, rosii, ardei iute trase in tigaie, fasole boabe iar tonul facut la gratar si apoi taiat bucatele si amestecat cu cele de mai sus (eu cred ca inlocuisem cu conserva de ton). Am facut reteta asta de cateva ori in Romania si azi mi-am amintit de ea si as vrea s-o refac insa bineinteles foaia pe care aveam reteta e in Romania. Are cineva idee despre ce vorbesc? Caut pe net si nu gasesc decat ori salata rece ori steak de tuna cu garnitura de fasole rece.


asta??

http://www.goosto.fr...on-10006857.htm

#56 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 July 2010 - 07:13 PM

 stella, la 07 July 2010 - 05:07 PM, a spus:

 black_cat, la 07 July 2010 - 02:12 PM, a spus:

Acum cativa ani vazusem la televizor o reteta de ton cu fasole, insa nu salata rece. Era ceva cu ceapa, rosii, ardei iute trase in tigaie, fasole boabe iar tonul facut la gratar si apoi taiat bucatele si amestecat cu cele de mai sus (eu cred ca inlocuisem cu conserva de ton). Am facut reteta asta de cateva ori in Romania si azi mi-am amintit de ea si as vrea s-o refac insa bineinteles foaia pe care aveam reteta e in Romania. Are cineva idee despre ce vorbesc? Caut pe net si nu gasesc decat ori salata rece ori steak de tuna cu garnitura de fasole rece.


asta??

http://www.goosto.fr...on-10006857.htm


Oui, oui! Sans de jambon de bayonne, mais si, c'est ca. Merci beaucoup madame. Bissoux :D
brain loading....please wait....

#57 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 July 2010 - 03:57 PM

Am cumparat azi niste ghimbir incoltit. Daca il plantez, am vreo sansa sa obtin planta? stiu ca dupa ce se recolteaza in tara de origine e tratat cu ceva ca sa nu formeze noi rizomi, ca un fel de sterilizare. Dar astia sint plini de noduri noi....
:)
raluca elena

#58 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 July 2010 - 04:28 PM

 raluca elena, la 08 July 2010 - 03:57 PM, a spus:

Am cumparat azi niste ghimbir incoltit. Daca il plantez, am vreo sansa sa obtin planta? stiu ca dupa ce se recolteaza in tara de origine e tratat cu ceva ca sa nu formeze noi rizomi, ca un fel de sterilizare. Dar astia sint plini de noduri noi....
:)



Raluca, eu am plantat niste hrean care incoltise. Nu stiu inca ce e in pamant ca nu umblu la el pana in toamna , insa frunzele au crescut si sint mari, deci a prins. Poti incerca si tu cu ghimbirul, ma gandesc.
brain loading....please wait....

#59 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 July 2010 - 04:38 PM

Da, oricum as vrea sa incerc, ca nu am nimic de pierdut. Acu'... il plantez in jardiniera sau afara? Ca nu gasesc deloc info despre ce min de temperatura tolereaza.
raluca elena

#60 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 08 July 2010 - 09:00 PM

Minim 28 grade
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi