Exista mai multe firme si mai multe tipuri de vopsea vegetala, si gen lotiune/crema, care e foarte usor de pus in par insa, dupa parerea mea, nu pigmenteaza bine deloc. Din ce am incercat, asta de la Sante mi se pare foarte foarte buna si chiar indeplineste calitatile carora le face reclama. Sunt mai multe recenzii si pe net despre ea, unii spun ca nu estte buna pentru cei cu par alb, ca nu se imprima pigmentul. Insa, asta are de-a face cu tehnica de aplicare...si aici vin minusurile.
Ca sa incep cu minusurile unei astfel de vopsele, respectiv metoda de vopsit:
- avand in vedere ca este 100% naturala, formata din pulberi de plante si fructe care coloreaza, este destul de solicitant sa o aplici. Asta si timpul pe care trebuie sa il respecti sunt cele mai mari dezavantaje, dupa parerea mea.
- pulberea vegetala se amesteca fie cu apa fiarta, fie cu ceai negru fie cu vin rosu, fierbinte, si iese efectiv un maglavais. Un fel de noroi/namol
Va imaginati ca sunteti la Techirghiol si faceti tratamente cu namol
))
- 1. Atentie mare, mare!!! Daca aveti alergii de orice fel, faceti mai intai un test pe piele! Mai ales atentie la deschis punga, pulberea e foarte fina, imediat se formeaza norisori pe care ii puteti inspira. Mirosul este , normal, natural! Nu il pot descrie insa e destul de puternic si pregnant...daca ai tocat urzici fierte pentru curci/gaini la bunici, cam asa ceva Nu are nimic in comun cu mirosul placut al vopselei clasice...
2. Atentie iar: Contrar vopselelor chimice, parul trebuie sa fie spalat si curatat de urme de sebum etc. in prealabil. De altfel, scrie si pe instructiuni.
- eh, si dupa ce ati facut maglavaisul, incepe partea fun: aplicatul. Personal nu am reusit niciodata sa aplic cu perie ci efectiv cu mana cu manusi, fasie cu fasie, trebuie aplicat generos, mai ales la radacina si pe firele albe, asa ca mai bine faceti doua pliculete cand va vopsiti prima data. Dupa ce terminati de aplicat, masati bine ca sa fiti sigure ca s-a dus peste tot. Veti aratata ca o mumie
. Dupa, puneti casca de plastic care vine la pachet cu vopseaua. Eu infasor si in folie si apoi pun o casca care incalzeste, o chinezarie care insa functioneaza, si stati si cititi, crosetati, nu va miscati prea mult ca imprastiati namolul ala peste tot
Evident ca baia arata, in cazul meu, ca un camp de batalie viking...dar, nah, asta e.
- personal stau cel putin doua ore cu ea, ca sa stiu ca se imprima pigmentul cum trebuie, dupa care spal. Chiar daca ajunge vopseaua si pe unde nu trebuie, nu pigmenteaza pielea, se ia foarte usor.
- cand spal, folosesc jet puternic de apa ca sa iasa tot amestecul, se simte de parca ai nisip si zat de cafea in par, insa se curata bine. Personal, ori folosesc sapun moale de la Hofigal, ori , de cele mai multe ori o pasta cu lava si argila in loc de sampon. Iti trebuie ceva timp ca sa te obisnuiesti cu "sampoanele" astea, insa mie imi fac foarte bine.
Dupa ce spalati parul, o sa fie oarecum ciudat la atingere, nici vorba de matasos cum sunteti obisnuite dupa sampon chimic si balsam. Este mai degraba oarecum batos si, atat de la vopsea cat si de la pasta cu care ma spal pare ca a ramas ceva in el, insa nu e, e foarte curat. Plantele din vopsea ii ofera firului si un tratament super, functionand si ca masca si ii dau tinuta frumoasa, parul nu mi se mai electrizeaza, am si grija sa il usuc cu caldura putina si putere mijlocie cand am timp. Dupa, ii pun un ulei cu keratina:
Pentru styling, cand am nevoie, folosesc acelasi fixativ de multi ani:
In rest, am facut un tratament cu keratina in vara, care mi-a prins foarte bine. De asemenea, fac tratament cu Olaplex, daca ati auzit de el si cu fiole de la Alfaparf. Din cand in cand folosesc si masca balsam de la Alfaparf:
Cel mai mare avantaj al vopselei asteia este ca este foarte naturala la nuanta, eu ma vopsesc cu cea asemanatoare cu nuanta mea naturala si toata lumea se mira cand spun ca ma vopsesc. Reflexele sunt foarte frumoase si natur, vopseaua nu se duce, ramane in par! Se mai duce la spalat, insa pigmentul nu se schimba.
Partea nasoala e ca...daca va hotarati sa va vopsiti dupa o perioada de folosit pe cea vegetala cu vopsea chimicala iar...nu iese. Mai toti frizeurii mi-au spus asta, pentru ca am vrut sa ma fac o culoare mai funky
In iarna am pus o vopsea normala mai inchisa , a iesit foarte frumos, insa in maxim 4 saptamani aveam din nou nuanta mea normala
Asta e, nu le poti avea pe toate!
Gata, am terminat! Daca mai aveti intrebari, aici sunt