Forum Culinar: Podoaba noastra capilara - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Podoaba noastra capilara

#121 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 April 2019 - 10:33 AM

Vezi postareaAmina, la 03 April 2019 - 01:13 PM, a spus:

Ma intereseaza! Cand ai tu timp, povesteste!

Vezi postareamoatza, la 03 April 2019 - 07:43 PM, a spus:

Vezi postareaFragola, la 03 April 2019 - 03:13 PM, a spus:

Si eu ma vopsesc cu henna, sint multumita. In caz ca intereseaza pe cineva, pot povesti si eu.

Sigur, si eu sunt interesata.
Mai ales, as vrea sa stiu daca sunt si alte nuante decat cele rosii.

Fetelor, cu mare placere va povestesc!

Parul meu a inceput sa se degradeze oribil acum vreo doi ani. El e de la natura putin ondulat, firul e destul de subtire si din coama pe care o aveam a ramas o modesta amintire. Ajunsesem sa iau tot felul de uleiuri, de vitamine, de chestii care ajuta sa se regenereze, am facut tratamente peste tratamente cu Regain, daca stiti de el. Parul meu se regenera, da, insa isi pierduse absolut toata tinuta, era super uscat, in ciuda tratamentelor nenumarate si mastilor si mai stiu eu ce.

Din pacate o mostenesc pe mama la faza cu albitul parului si primele fire au aparut pe la 16 ani...Apa foarte calcaroasa din zona in care stau a contribuit si ea enorm la degradarea si uscarea excesiva a parului. Asa ca, acum doi ani, dupa ce ma vopsisem mereu cu vopsea fara amoniac, am hotarat sa renunt complet la produsele chimicale de vopsit si curatat parul. Am citit mult si am gasit vopseaua de la Sante, care are mai multe nuante:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-54994500-1554366764.jpgImagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-65993500-1554366770.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#122 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2019 - 11:05 AM

Exista mai multe firme si mai multe tipuri de vopsea vegetala, si gen lotiune/crema, care e foarte usor de pus in par insa, dupa parerea mea, nu pigmenteaza bine deloc. Din ce am incercat, asta de la Sante mi se pare foarte foarte buna si chiar indeplineste calitatile carora le face reclama. Sunt mai multe recenzii si pe net despre ea, unii spun ca nu estte buna pentru cei cu par alb, ca nu se imprima pigmentul. Insa, asta are de-a face cu tehnica de aplicare...si aici vin minusurile.

Ca sa incep cu minusurile unei astfel de vopsele, respectiv metoda de vopsit:
- avand in vedere ca este 100% naturala, formata din pulberi de plante si fructe care coloreaza, este destul de solicitant sa o aplici. Asta si timpul pe care trebuie sa il respecti sunt cele mai mari dezavantaje, dupa parerea mea.

- pulberea vegetala se amesteca fie cu apa fiarta, fie cu ceai negru fie cu vin rosu, fierbinte, si iese efectiv un maglavais. Un fel de noroi/namol Imagine postata Va imaginati ca sunteti la Techirghiol si faceti tratamente cu namol :rolleyes:))
- 1. Atentie mare, mare!!! Daca aveti alergii de orice fel, faceti mai intai un test pe piele! Mai ales atentie la deschis punga, pulberea e foarte fina, imediat se formeaza norisori pe care ii puteti inspira. Mirosul este , normal, natural! Nu il pot descrie insa e destul de puternic si pregnant...daca ai tocat urzici fierte pentru curci/gaini la bunici, cam asa ceva Imagine postata Nu are nimic in comun cu mirosul placut al vopselei clasice...
2. Atentie iar: Contrar vopselelor chimice, parul trebuie sa fie spalat si curatat de urme de sebum etc. in prealabil. De altfel, scrie si pe instructiuni.

- eh, si dupa ce ati facut maglavaisul, incepe partea fun: aplicatul. Personal nu am reusit niciodata sa aplic cu perie ci efectiv cu mana cu manusi, fasie cu fasie, trebuie aplicat generos, mai ales la radacina si pe firele albe, asa ca mai bine faceti doua pliculete cand va vopsiti prima data. Dupa ce terminati de aplicat, masati bine ca sa fiti sigure ca s-a dus peste tot. Veti aratata ca o mumie Imagine postata. Dupa, puneti casca de plastic care vine la pachet cu vopseaua. Eu infasor si in folie si apoi pun o casca care incalzeste, o chinezarie care insa functioneaza, si stati si cititi, crosetati, nu va miscati prea mult ca imprastiati namolul ala peste tot Imagine postata Evident ca baia arata, in cazul meu, ca un camp de batalie viking...dar, nah, asta e.

- personal stau cel putin doua ore cu ea, ca sa stiu ca se imprima pigmentul cum trebuie, dupa care spal. Chiar daca ajunge vopseaua si pe unde nu trebuie, nu pigmenteaza pielea, se ia foarte usor.

- cand spal, folosesc jet puternic de apa ca sa iasa tot amestecul, se simte de parca ai nisip si zat de cafea in par, insa se curata bine. Personal, ori folosesc sapun moale de la Hofigal, ori , de cele mai multe ori o pasta cu lava si argila in loc de sampon. Iti trebuie ceva timp ca sa te obisnuiesti cu "sampoanele" astea, insa mie imi fac foarte bine.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-06407800-1554367948.png
Dupa ce spalati parul, o sa fie oarecum ciudat la atingere, nici vorba de matasos cum sunteti obisnuite dupa sampon chimic si balsam. Este mai degraba oarecum batos si, atat de la vopsea cat si de la pasta cu care ma spal pare ca a ramas ceva in el, insa nu e, e foarte curat. Plantele din vopsea ii ofera firului si un tratament super, functionand si ca masca si ii dau tinuta frumoasa, parul nu mi se mai electrizeaza, am si grija sa il usuc cu caldura putina si putere mijlocie cand am timp. Dupa, ii pun un ulei cu keratina:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-31123900-1554368140.jpg
Pentru styling, cand am nevoie, folosesc acelasi fixativ de multi ani:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-53439200-1554368221.jpg
In rest, am facut un tratament cu keratina in vara, care mi-a prins foarte bine. De asemenea, fac tratament cu Olaplex, daca ati auzit de el si cu fiole de la Alfaparf. Din cand in cand folosesc si masca balsam de la Alfaparf:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-49008000-1554368409.jpgImagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-92090100-1554368416.jpg

Cel mai mare avantaj al vopselei asteia este ca este foarte naturala la nuanta, eu ma vopsesc cu cea asemanatoare cu nuanta mea naturala si toata lumea se mira cand spun ca ma vopsesc. Reflexele sunt foarte frumoase si natur, vopseaua nu se duce, ramane in par! Se mai duce la spalat, insa pigmentul nu se schimba.
Partea nasoala e ca...daca va hotarati sa va vopsiti dupa o perioada de folosit pe cea vegetala cu vopsea chimicala iar...nu iese. Mai toti frizeurii mi-au spus asta, pentru ca am vrut sa ma fac o culoare mai funky Imagine postata In iarna am pus o vopsea normala mai inchisa , a iesit foarte frumos, insa in maxim 4 saptamani aveam din nou nuanta mea normala Imagine postata Asta e, nu le poti avea pe toate!
Gata, am terminat! Daca mai aveti intrebari, aici sunt :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#123 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 April 2019 - 11:53 AM

Lori, merci, mi se pare f complicat :rolleyes:
Eu ma tund scurt si cu cat are mai mult fixativ si spuma in el, cu-atat se aranjeaza mai bine.
Asa, ptr linistea mea, as vrea ceva mai natur, dar sa fie usor.
Poate o sa ma mai documentez, acum m-am facut cu niste sampon colorant, cat o tine!

doua ore cu maglavaisu-n cap!!!

#124 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 04 April 2019 - 04:22 PM

Vezi postareamoatza, la 03 April 2019 - 07:43 PM, a spus:

Vezi postareaFragola, la 03 April 2019 - 03:13 PM, a spus:

Si eu ma vopsesc cu henna, sint multumita. In caz ca intereseaza pe cineva, pot povesti si eu.

Sigur, si eu sunt interesata.
Mai ales, as vrea sa stiu daca sunt si alte nuante decat cele rosii.

Eu ma dau cu henna de citiva ani. Am inceput de fapt sa o folosesc pentru ca aveam probleme de matreata si mincarime a pielii capului. De atunci aceste probleme aproape au disparut. Folosesc marca „Khadi“ nuanta castaniu inchis (care este si culoarea mea) si procedez asa: ma spal pe cap, apoi imi pun un prosop in cap 5 minute. In timpul asta amestec pudra de henna cu apa fierbinte (la nuanta asta nu trebuie foarte fierbinte), mi-o pun pe cap (cu sau fara manusi), apoi stau cam o ora. Nu stau foarte mult ca nu vreau sa fie nuanta prea inchisa.
Ma spal pe cap numai cu apa calda, a doua zi ma spal cu sampon. Firele albe pe care le am se fac roscat inchis, mie-mi place. Norocul meu este ca inca nu am mult par alb. Parul este tare lucios si sta mai bine.
Dupa atita timp a devenit o rutina si nu mi se pare mai lung ca mersul la coafor si vopsitul acolo. Vopsea chimica n-am incercat niciodata si nu ma tenteaza.
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

#125 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 04 April 2019 - 04:37 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 April 2019 - 09:55 PM, a spus:

Mie mi-a intrat în cap ideea că vreau să mă fac culoarea asta:

Atasament blond.jpg

Bănuiesc că ar trebui decolorat, vopsit, habar n-am, dar cred că faptul de a avea mult păr alb ajută, și, deși nu știu pe ce să contez, că mă vopsesc de mai mult de 20 de ani, cred că am undeva la 90%. Cînd crește puțin îl răsfoiesc pe la rădăcini și văd că e... foarte mult. Aș vrea ca într-un timp relativ scurt, 1 an, să zicem, să renunț cu totul la a-l vopsi, iar culoarea asta ar face o trecere mai lină către un păr mai mult alb. Deci dacă aveți experiență și în acest sens, vă rog să o împărtășiți și cu mine :rolleyes:

Viitoarea mea cuscra (asta e cuvantul? mama logodnicei fiului meu?) si-a facut ceva asemanator, se cheama arctic blonde. Ea are 65 de ani si ii sta absolut senzational! Ea este genul artistic, usor excentric, este coreografa si fosta dansatoare. Carmela, eu daca as avea parul tau as incerca. Daca nu-ti place oricand treci de la deschis la mai inchis, parul tau pare destul de sanatos si bogat sa suporte un experiment din asta.
Din pacate pentru mine eu am firul foarte subtire si prost :rolleyes: , cea mai indrazneata aventura au fost niste suvite mai deschise, nu blonde, facute de coafeza care imi stia bine parul si fara decolorat prealabil, bla bla. Chestia e ca la inceput a aratat bine, dupa cateva saptamani s-a degradat, ars, facut frizzy, in orice caz a trebuit taiat ca arata ca naiba.
Stiu si eu faza cu varsta si vopsitul nuanta mai deschisa decat cea naturala, la mine din motivele mai sus mentionate nu merge. Mai e si cret parul, asa ca daca e ars si nesanatos arata ca un permanent din ala facut prost, acasa :crying: .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 04 April 2019 - 04:38 PM

brain loading....please wait....

#126 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 04 April 2019 - 06:02 PM

Vezi postareaFragola, la 04 April 2019 - 04:22 PM, a spus:

Folosesc marca „Khadi“ nuanta castaniu inchis (care este si culoarea mea)

cat costa? ajunge un pachet - e praf, nu? - ptr vopsit par lung? ca al meu e scurt si de obicei ma fac de doua ori dintr-un tub obisnuit de vopsea.

apoi imi pun un prosop in cap 5 minute.

obligatoriu sau asa vrei tu? se aplica pe parul umed?

In timpul asta amestec pudra de henna cu apa fierbinte (la nuanta asta nu trebuie foarte fierbinte),

se amesteca cu apa fierbinte, dar apoi o aplici calduta pe par, nu?
si cata apa se pune? ce consistenta tb sa aiba amestecul, ca vopseaua obisnuita?

mi-o pun pe cap (cu sau fara manusi), apoi stau cam o ora. Nu stau foarte mult ca nu vreau sa fie nuanta prea inchisa.

deci faptul ca timpul de actionare e mai lung e ceva specific hennei :rolleyes:

Ma spal pe cap numai cu apa calda,

ca sa se fixeze mai bine?

cam cat rezista culoarea la spalat saptamanal?

nu am nicio info de henna si de aia sunt curioasa.
merci!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 04 April 2019 - 06:03 PM

#127 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2019 - 09:47 PM

Eu ma dau cu henna de citiva ani. Am inceput de fapt sa o folosesc pentru ca aveam probleme de matreata si mincarime a pielii capului. De atunci aceste probleme aproape au disparut. Folosesc marca „Khadi“ nuanta castaniu inchis (care este si culoarea mea) si procedez asa: ma spal pe cap, apoi imi pun un prosop in cap 5 minute. In timpul asta amestec pudra de henna cu apa fierbinte (la nuanta asta nu trebuie foarte fierbinte), mi-o pun pe cap (cu sau fara manusi), apoi stau cam o ora. Nu stau foarte mult ca nu vreau sa fie nuanta prea inchisa.
Ma spal pe cap numai cu apa calda, a doua zi ma spal cu sampon. Firele albe pe care le am se fac roscat inchis, mie-mi place. Norocul meu este ca inca nu am mult par alb. Parul este tare lucios si sta mai bine.
Dupa atita timp a devenit o rutina si nu mi se pare mai lung ca mersul la coafor si vopsitul acolo. Vopsea chimica n-am incercat niciodata si nu ma tenteaza.
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

Fix asta vroiam sa spun si eu. Pana la urma, te obisnuiesti. Pe mine cel mai tare ma enerveaza aplicatul ei. Imagine postataSi, ca tot vorbim de experimente ondraznete, culori arctice, excentrice, si eu sunt absolut in cap dupa toate astea fum, fum albastrui, metalic. Si, dupa nu stiu cati ani am zis ca gata, mai schimbam macazul si mi-am luat pe asta:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-78552300-1554406563.jpg
O culoare mortalissima, ador tot ce are reflexe de otel, metal. Booooon, toti frizerii au spus ca nu o sa iasa. Si asa a fost Imagine postata

Iaca ce a iesit:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-96218800-1554406636.jpgImagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-44327900-1554406645.jpg
Si nici tunsoarea nu a iesit :rolleyes:)) Eu m-am dus la tanti sa ma faca un bob, ea m-a tuns in scari.

Tunsoarea trebuia sa iasa asa:
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-04690400-1554407236.jpg
Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#128 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2019 - 09:54 PM

@ Fragola: SI Khadi e super buna, eu imi luam amestec din ala special de spalat, imi placea tare mult cum miroase. Dar mi se pare taaaare greu de clatit si chiar si daca il clatesti foarte bine, cand dai cu peria dupa , cade o gramada de zat din ala Imagine postata
Ai firul de par mai gros sau mai subtire? Am zis ca o incerc si eu, desi acum, ca m-am familiarizat cu Sante, parca mai greu imi vine sa o schimb.

Ca sa ii raspund eu Moatei:
Sante este pe amazon 14,50 € doua pachetele, 2x100g.

Khadi este intre 11 si 15 euro pe 100 g, in functie de culoare, daca vrei negru indigo e mai scumpa.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 April 2019 - 09:55 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#129 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2019 - 11:24 PM

Vezi postareamoatza, la 04 April 2019 - 06:02 PM, a spus:

Folosesc marca „Khadi“ nuanta castaniu inchis (care este si culoarea mea)

cat costa? ajunge un pachet - e praf, nu? - ptr vopsit par lung? ca al meu e scurt si de obicei ma fac de doua ori dintr-un tub obisnuit de vopsea.

apoi imi pun un prosop in cap 5 minute.

obligatoriu sau asa vrei tu? se aplica pe parul umed?

In timpul asta amestec pudra de henna cu apa fierbinte (la nuanta asta nu trebuie foarte fierbinte),

se amesteca cu apa fierbinte, dar apoi o aplici calduta pe par, nu?
si cata apa se pune? ce consistenta tb sa aiba amestecul, ca vopseaua obisnuita?

mi-o pun pe cap (cu sau fara manusi), apoi stau cam o ora. Nu stau foarte mult ca nu vreau sa fie nuanta prea inchisa.

deci faptul ca timpul de actionare e mai lung e ceva specific hennei :rolleyes:

Ma spal pe cap numai cu apa calda,

ca sa se fixeze mai bine?

cam cat rezista culoarea la spalat saptamanal?

nu am nicio info de henna si de aia sunt curioasa.
merci!

Un pachet are 100 gr si imi ajunge de doua-trei ori. Este praf, da. Costa cam 7-8 Euro. Se aplica calduta, apa si praful le amestec dupa ochi. Sa nu fie prea solid, dar nici sa curga. La o culoare inchisa nu trebuie sa fie apa fiarta, ci cam la 50-60 de grade. La rosu sau blond trebuie sa fie fierbinte.
Depinde cit de puternica vrei sa fie culoarea o lasi mai mult sau mai putin. Ma spal doar cu apa ca sa se fixeze culoarea, pina a doua zi se mai schimba in contact cu lumina si aerul.
Ma fac cam la 4-6 saptamini, mie-mi ajunge. Nu vad decit dupa firele albe care incep sa se vada cam dupa 3-4 saptamini.
Daca mai ai intrebari, raspund cu placere.

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 April 2019 - 09:54 PM, a spus:

@ Fragola: SI Khadi e super buna, eu imi luam amestec din ala special de spalat, imi placea tare mult cum miroase. Dar mi se pare taaaare greu de clatit si chiar si daca il clatesti foarte bine, cand dai cu peria dupa , cade o gramada de zat din ala Imagine postata
Ai firul de par mai gros sau mai subtire? Am zis ca o incerc si eu, desi acum, ca m-am familiarizat cu Sante, parca mai greu imi vine sa o schimb.

Ca sa ii raspund eu Moatei:
Sante este pe amazon 14,50 € doua pachetele, 2x100g.

Khadi este intre 11 si 15 euro pe 100 g, in functie de culoare, daca vrei negru indigo e mai scumpa.

Lapona, amestec de spalat pe cap n-am incercat niciodata, chiar sint curioasa. Henna se spala tare usor. Eu am parul subtire si fin, deci nu e o problema. Mi se pare tare scump cit dai tu, eu o cumpar de la magazine biologice si dau cam 7-8 Euro pe 100 de grame. Sante inca n-am incercat, m-am obisnuit cu Khadi :rolleyes:
Tare faina ti-a iesit culoarea, chiar daca nu e negru. Ce culoare ai folosit?

#130 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 05 April 2019 - 07:24 AM

Fragola, acum am inteles ca tu nu esti in tara :rolleyes:
De-aia nu auzisem eu deloc de Khadi.
Merci de explicatii, de-acum chiar o sa ma uit si eu dupa henna, sa vad ce s-o gasi la noi.

Lori, dar arata f bine parul tau coafat si, mai ales ca zici ca tu-l ai ondulat natural, nici nu s-ar intretine greu. Ce mult as fi vrut sa-l am si eu ondulat!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 05 April 2019 - 07:26 AM

#131 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2019 - 12:11 PM

Vezi postareamoatza, la 05 April 2019 - 07:24 AM, a spus:

Fragola, acum am inteles ca tu nu esti in tara :rolleyes:
De-aia nu auzisem eu deloc de Khadi.
Merci de explicatii, de-acum chiar o sa ma uit si eu dupa henna, sa vad ce s-o gasi la noi.

Lori, dar arata f bine parul tau coafat si, mai ales ca zici ca tu-l ai ondulat natural, nici nu s-ar intretine greu. Ce mult as fi vrut sa-l am si eu ondulat!

Moata, ma scuzi te rog ca n-am spus unde sint. Eu vroiam sa explic de fapt procedura. Am tras de curiozitate o privire pe internet si am cautat Khadi Romania. Am gasit o pagina intreaga cu produsele lor :crying: Tu vezi ce gasesti, poate in oras sint altele. Curaj, nu e asa de greu precum pare! :rolleyes:

#132 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2019 - 01:07 PM

Vezi postareaFragola, la 04 April 2019 - 11:24 PM, a spus:

Lapona, amestec de spalat pe cap n-am incercat niciodata, chiar sint curioasa. Henna se spala tare usor. Eu am parul subtire si fin, deci nu e o problema. Mi se pare tare scump cit dai tu, eu o cumpar de la magazine biologice si dau cam 7-8 Euro pe 100 de grame. Sante inca n-am incercat, m-am obisnuit cu Khadi :rolleyes:

Mie mi s-a parut foarte fain cum curata parul si cum miroase. Ma spalam cu el si pe fata , pe decolteu, insa faceam in baie o mocirla ca sarea zatul ala peste tot Imagine postata
De asta verde vorbesc, intre timp au mai aparut si altele. Eu l-am folosit acum ani de zile.
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-04099000-1554462142.jpg

Pai, la pret e cam asemanator, eu dau pe 200 g 14 euro, deci cam tot pe acolo ajungem. Dar mie nu imi ajunge de 2-3 ori din pachet, ca am parul mai lungut. Ultimile dati mi-am luat mai multe nuante de roscat si castaniu si am facut eu amestecuri si incercari. De fiecare data au iesit nuante extraordinare in par. Niste culori deosebite.

@ Moata: Sincer, stiind ca ai parul scurt, chiar nu ar fi probleme la tine cu aplicatul. Acuma na, daca nu ai rabdare sa o tii in par...asta e altceva. Iti faci si tu unghiile in timpul asta, mai citesti pe forum, vezi tu Imagine postata Cert e ca firul de par are o cu totul alta tinuta dupa ce te faci cu plantele astea. Incearca, poate ti se onduleaza si tie Imagine postataAl meu e ondulat de la natura, dar daca nu il ingrijesc si usuc frumos cu föhnul si peria dupa ce ma spal...sta ca o matura Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#133 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2019 - 09:56 PM

Scuza-ma, Fragola, nu vazusem intrebarea! Multumesc, a iesit o ceva amestecat, de fapt :love3:

Am folosit chiar culoarea si vopseaua aratata in fotografie, e de la Schwarzkopf. Insa nu merge sa te faci , iti trebuie specialist, trebuie decolorat parul, etc...Acolo unde nu mai era vopseaua vegetala, si am lasat sa creasca vreo 3 cm asa, a iesit ceva cu mov, nu otel cum e in fotografie.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-61759500-1554494202.png
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#134 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2019 - 10:32 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 April 2019 - 01:07 PM, a spus:

Lapona, amestec de spalat pe cap n-am incercat niciodata, chiar sint curioasa. Henna se spala tare usor. Eu am parul subtire si fin, deci nu e o problema. Mi se pare tare scump cit dai tu, eu o cumpar de la magazine biologice si dau cam 7-8 Euro pe 100 de grame. Sante inca n-am incercat, m-am obisnuit cu Khadi :love3:

Mie mi s-a parut foarte fain cum curata parul si cum miroase. Ma spalam cu el si pe fata , pe decolteu, insa faceam in baie o mocirla ca sarea zatul ala peste tot Imagine postata
De asta verde vorbesc, intre timp au mai aparut si altele. Eu l-am folosit acum ani de zile.
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-12-0-04099000-1554462142.jpg

Pai, la pret e cam asemanator, eu dau pe 200 g 14 euro, deci cam tot pe acolo ajungem. Dar mie nu imi ajunge de 2-3 ori din pachet, ca am parul mai lungut. Ultimile dati mi-am luat mai multe nuante de roscat si castaniu si am facut eu amestecuri si incercari. De fiecare data au iesit nuante extraordinare in par. Niste culori deosebite.

@ Moata: Sincer, stiind ca ai parul scurt, chiar nu ar fi probleme la tine cu aplicatul. Acuma na, daca nu ai rabdare sa o tii in par...asta e altceva. Iti faci si tu unghiile in timpul asta, mai citesti pe forum, vezi tu Imagine postata Cert e ca firul de par are o cu totul alta tinuta dupa ce te faci cu plantele astea. Incearca, poate ti se onduleaza si tie Imagine postataAl meu e ondulat de la natura, dar daca nu il ingrijesc si usuc frumos cu föhnul si peria dupa ce ma spal...sta ca o matura Imagine postata

Mersi, Lapona. Le-am vazut si eu, sint de mai multe feluri, inca nu le-am incercat.
Culoarea neagra otel e tare de tot, dar nu e de mine. Tie ti-a iesit tare fain, chiar daca nu e aceeasi nuanta.

#135 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 06 April 2019 - 12:18 PM

multumesc fetelor pentru informatii!
am citit pe net inainte sa va intreb si pe voi, insa majoritatea descriu niste păţanii de tot rasul. putine fete au mai repetat experienta :love3:
ca sa fac un rezumat, eu am inteles asa:
- henna da culoare rosie parului, celelalte culori se obtin prin adaugarea altor plante
- se aplica mai greu decat vopseaua chimica si se tine in par intre 2-3 ore
- se aplica pe parul curat si dupa o clatire temeinica nu se spala parul cu sampon. culoarea se fixeaza in urmatoarele 24-48 de ore.
- prinde pe parul alb
- ingroasa si opreste caderea firul de par
- nuanta obtinuta depinde, de culoarea naturala, de calitatea pudrei de henna si de cat de corect e aplicata.
- se poate amesteca cu ceai, vin, cafea, galbenus de ou sau balsam ( pt o aplicare mai usoara)

ma duc sa vad pe unde gasesc in magazin, daca nu, comand de pe net.

#136 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 April 2019 - 04:37 PM

sa ma bag si eu in seama la topicul asta
coreeni au sampoane foarte bune in general inclusiv contra caderii parului, unul dintre ele fiind asta din poza. consistenta e ca o crema, nu prea face spuma si se poate folosi zilnic. ajuta si la indesirea parului.
contine "17 kinds of botanical-derived extracts such as Houttuynia Cordata, Perilla Frutescens Leaf, Green Tea, Ginseng and Cnidium Officinale Root, as well as 7 kinds of ingredients that provide a healthy scalp environment such as Keratin, Arginine and Methionine"
Any si la noi in urbe e populara marca Davines (sprayul cu sare de mare = love) alta ar fi Kevin Brown (marca australiana)

Imagine postata

#137 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2019 - 05:47 PM

Vezi postareaAmina, la 06 April 2019 - 12:18 PM, a spus:

multumesc fetelor pentru informatii!
am citit pe net inainte sa va intreb si pe voi, insa majoritatea descriu niste păţanii de tot rasul. putine fete au mai repetat experienta :love3:
ca sa fac un rezumat, eu am inteles asa:
- henna da culoare rosie parului, celelalte culori se obtin prin adaugarea altor plante
- se aplica mai greu decat vopseaua chimica si se tine in par intre 2-3 ore
- se aplica pe parul curat si dupa o clatire temeinica nu se spala parul cu sampon. culoarea se fixeaza in urmatoarele 24-48 de ore.
- prinde pe parul alb
- ingroasa si opreste caderea firul de par
- nuanta obtinuta depinde, de culoarea naturala, de calitatea pudrei de henna si de cat de corect e aplicata.
- se poate amesteca cu ceai, vin, cafea, galbenus de ou sau balsam ( pt o aplicare mai usoara)

ma duc sa vad pe unde gasesc in magazin, daca nu, comand de pe net.

Amina, totul e corect pana la faza cu galbenusul de ou si balsamul. Pe ale mele scrie ca este foarte important sa nu fie nici o sursa de grasime in ea, doar apa fierbinte, ceai negru ori vin rosu pentru nuantele inchise. Galbenusul de ou are grasime, iar balsamul de par este produs chimic si nu e indicat sa le amesteci ca s-ar putea sa afecteze interactiunea culorii cu parul. Eu spun doar ce scrie pe indicatiile de la Sante. Personal nu ma spal cu sampon cand mi-o dau jos, doar cu sapun moale hofigal ori pasta aceea cu argila dar imi pun masca balsam de la Alfaparfi. Se coafeaza foarte frumos.

Vezi postareaDexter, la 06 April 2019 - 04:37 PM, a spus:

sa ma bag si eu in seama la topicul asta
coreeni au sampoane foarte bune in general inclusiv contra caderii parului, unul dintre ele fiind asta din poza. consistenta e ca o crema, nu prea face spuma si se poate folosi zilnic. ajuta si la indesirea parului.
contine "17 kinds of botanical-derived extracts such as Houttuynia Cordata, Perilla Frutescens Leaf, Green Tea, Ginseng and Cnidium Officinale Root, as well as 7 kinds of ingredients that provide a healthy scalp environment such as Keratin, Arginine and Methionine"
Any si la noi in urbe e populara marca Davines (sprayul cu sare de mare = love) alta ar fi Kevin Brown (marca australiana)

Imagine postata

I like it already! Ce pret are acolo ca sa fac o comparatie cu ce gasesc aici, daca il gasesc. Multumesc mult pentru pont! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#138 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 April 2019 - 05:52 PM

echivalentul a 25-30 de euroi

#139 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 06 April 2019 - 07:06 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 April 2019 - 05:47 PM, a spus:

Amina, totul e corect pana la faza cu galbenusul de ou si balsamul. Pe ale mele scrie ca este foarte important sa nu fie nici o sursa de grasime in ea, doar apa fierbinte, ceai negru ori vin rosu pentru nuantele inchise. Galbenusul de ou are grasime, iar balsamul de par este produs chimic si nu e indicat sa le amesteci ca s-ar putea sa afecteze interactiunea culorii cu parul. Eu spun doar ce scrie pe indicatiile de la Sante. Personal nu ma spal cu sampon cand mi-o dau jos, doar cu sapun moale hofigal ori pasta aceea cu argila dar imi pun masca balsam de la Alfaparfi. Se coafeaza foarte frumos.

Nu ma apuc eu din prima de experimente :love3: . O sa urmez exact instructiunile.
Si eu cred ca daca bagi grasimi sau ulei in amestec nu se fixeaza bine culoarea, dar pe unele blog-uri, fetele care au descris experientele lor cu henna, au cedat nervos când au vazut ca nu pot intinde '' balega'' in par :love3: . si tot ele sustin ca nu influenteaza culoarea obtinuta.
Ma tenteaza sa pun cafea pt. o nuanta mai inchisa. Si scortisoara :P , dar pe cuvant de pionier ca nu la prima aplicare.
Acum incerc sa ma decid de unde sa comand, nu e nimic de incredere prin magazine.
Promit sa revin cu rezultatul obtinut!

#140 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2019 - 07:33 PM

Vezi postareaAmina, la 06 April 2019 - 07:06 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 April 2019 - 05:47 PM, a spus:

Nu ma apuc eu din prima de experimente :love3: . O sa urmez exact instructiunile.
Si eu cred ca daca bagi grasimi sau ulei in amestec nu se fixeaza bine culoarea, dar pe unele blog-uri, fetele care au descris experientele lor cu henna, au cedat nervos când au vazut ca nu pot intinde '' balega'' in par :love3: . si tot ele sustin ca nu influenteaza culoarea obtinuta.
Ma tenteaza sa pun cafea pt. o nuanta mai inchisa. Si scortisoara :P , dar pe cuvant de pionier ca nu la prima aplicare.
Acum incerc sa ma decid de unde sa comand, nu e nimic de incredere prin magazine.
Promit sa revin cu rezultatul obtinut!

Asa e, da. Nici eu nu as pune grasime, nu se mai prinde culoarea. Am pus la inceput ulei de masline, nu functioneaza.
Am vazut ca exista o pagina cu produse Khadi Romania, preturile corespund cu cele de aici. Sau poate gasesti marca pe care o foloseste Lapona. Mai sint o gramada, dar nu le cunosc.
Succes!

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic