Sa a zic si io de experientele mele cu henna.
Prima data m-am facut acum vreo 13 ani, insarcinata fiind, am zis sa nu folosesc vopsele cu chimicale. In perioada aceea ma vopseam roscata. Imi adusese o colega din India, a zis ea ca e 100% henna. Si pe vremea aceea aveam foarte multe fire de par alb, asa ca stateam cateva ore cu ea pe cap sa fie mai inchisa. Henna 100% da o culoare roscat-aramie, pe parul alb cam... portocalie (alte nuante se obtin prin mixare cu alte plante). Celelate colege imi spuneau ca la mine pe par arata mai bine culoarea decat la colega indianca, probabil pentru ca ea avea fire albe doar la tample in rest parul negru, in schimb la mine albul e cam uniform.
Am facut o pauza ca nu mai aveam timp, am reinceput sa folosesc vopselele creme, dar in ultimul timp am observat ca a inceput sa-mi cada parul, mi s-a cam rarit, asa ca am revenit la henna. Multi mi-au zis sa ma duc la magazinele indiene, dar nu am in drum asa ca am cumparat de la un magazin naturist, gama se cheama Colora. Ei bine, au mai multe nuante, m-am oprit la magogany ca mi s-a parut cel mai aproape de culoarea pe care o aveam. Nu-mi aduc aminte cum ma faceam inainte, acum folosesc pensula, dar in spate nu pot sa ma fac ca lumea, asa ca am un curcubeu in par.
Dupa ce mi s-a terminat mahogany, am gasit "natural", zic hai sa o incerc si pe asta. Am avut timp intr-un weekend, asa ca am stat mai bine de 3 ore cu ea pe cap. Dupa ce m-am spalat, surpriza! nu se prinsese nimic pe par! M-a fost o ciudaaaa.... Intr-un final, citesc pe cutie ca nu e vopsea, e doar tratament pentru par....
...
Henna se poate aplica pe parul ud sau uscat, dar e mult mai usor pe uscat. Eu m-am vopsit si pe parul spalat cu o zi inainte si a fost ok (nu folosesc fixativ sau spume sau gel, nimic).
Azi am fost sa ma tund - coafeza era indianca, asa ca am intrebat-o de henna, a zis ca pentru tratament se poate pune galbenus sau iaurt, pentru culoare cafea sau ceai. M-a intrebat daca-s din India, a zis ca numai indienii folosesc henna
...
Lapona, spre deosebire de tine eu am vrut sa ma tunda "in scari" fix cum am fost inainte, doar cu vreo 3 centimetri mai scurt (imi place mult cum ti-a iesit acea tunsoare). A iesit altceva. Cand a zis daca vreau sa ma usuce cu peria am zis da, ca asa ma fac si eu, am iesit un fel de Mireille Mathieu
... Cred ca voi supravietui, totusi
. Sunt curioasa cum o sa arate dupa ce ma spal si ma coafez eu cu manutele mele...
Poze before and after (ultima e la lumina naturala, se vad mai bine "curcubeurile"
):