Bun, ca sa recapitulam si sa punem in a nutshell, cum zice
frangliezu :
- Avantaje vopsea chimica, din comert:
- se gaseste in toate nuantele imaginabile, culori funky, noi,
eyecatcher- se gaseste pe toate drumurile- varietate mare de preturi, accesibile pentru toate buzunarele- este rapid de preparat si consistenta ei permite o aplicare mai usoara si rapida- nu miroase a gainat, mirose a amoniac ori alte chestii chimice, in ciuda mirosului frumos initial. Nu stiu voi, dar eu simt mereu mirosul acela care ramane un timp in par...- mare avantaj pentru cele care se vopsesc doar la coafor: orice coafor dispune de vopseaua chimica, orice coafeza stie s-o prepare si s-o aplice. Nu e deloc cazul vopselei vegetale, cel putin nu in Romania. Inca, sper.
- Avantaje vopsea vegetala:
- este 100% constiuita din ingrediente naturale. Plantele difera, in functie de nuanta vopselei- este absolut safe pentru cei care nu au alergii la diverse plante din compozitie. Chiar si eu, care am alergie acuta, nu am avut niciodata probleme.
-este safe pentru cei care, din diverse motive, nu pot folosi vopsea chimica
- ajuta enorm (vorbesc in numele meu) la combaterea caderii parului si , astfel, regenereaza parul- dupa folosire mai desa , firul parului isi recastiga supletea si elasticitatea, e ideala pentru cele care au parul degradat de la produsele chimice-parul nu se ingrasa
- pigmentul se imprima foarte fain in firul de par pastrandu-si stralucirea si reflexele initiale, culoarea nu "oboseste"
Despre dezavantaje am vorbit in paginile anterioare.
- Sfaturile mele, pentru cele si chiar cei care sunt mai la inceput:
- respectati indicatiile de pe pachet- aveti grija sa fie parul curat si uscat inainte de vopsire- tineti vopseaua cel putin o ora jumate, mai ales daca aveti fire albe- clatiti foarte bine si incercati la prima spalare sa nu folositi nici un fel de sampon si, eventual, nici föhn, pentru a se imprima pigmentul foarte bine. Spalati-va la 24 de ore cu sampon.
- la culorile inchise amestecati mai bine cu cafea ori cu ceai negru. O sa vedeti cum o sa vi se intareasca radacina parului.
- daca va puteti obisnui, incercati sa renuntati si la sampoanele chimice, folositi naturale /bio/fara tenzine, parabeni, silicon, draci laci- cand folositi balsam/masca de par/uleiuri, aplicati pe lungimea firului de par, nu pe pielea capului! Evitati contactul produselor cu scalpul.- nu folositi apa fierbinte ca va spalati pe par, sa fie calda/calaie
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 May 2019 - 12:59 PM