Forum Culinar: Podoaba noastra capilara - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Podoaba noastra capilara

#181 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 April 2019 - 02:15 PM

Vezi postareaMyra, la 15 April 2019 - 12:01 PM, a spus:

Asa arata paru' meu, facut doar cu henna in ultimii 4 ani.
Atasament henna1.jpg
Atasament henne-naturel.jpg
Nici mirosul, nici consistenta noroioasa nu ma deranjeaza.
Despre culoare, intotdeauna imi place cum iese. La inceput era un saten cu reflexe roscate, cu timpul s-a facut tot mai roscat. Depinde si de cat de mult tin noroiu-n cap, uneori iese mai deschis, alteori mai inchis.
Mi-au fost de folos si informatiile gasite aici. http://www.tapdancinglizard.com/AS_henna_for_hair/chapters/chap7/7_dye-release.pdf

asta e aceeasi marca ca una a mea
Amazonu mi a pasat o ca bio
Deci la tine e pe hirtie culoarea mierii si am vazut rezultatul
Bine ca ai postat la mine deci caramelul o sa iasa catran
la naiba
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-413-0-35713200-1555330461.jpg

#182 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,800
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 April 2019 - 02:44 PM

Vezi postareablack_cat, la 12 April 2019 - 11:46 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 12 April 2019 - 10:48 AM, a spus:

Blackie, aaa, da! (fastaceala, fastaceala)

si cum ziceai ca e parul tau? cret?

:105:

Si scurt =))
M-a tuns tanti aia inainte sa plec, de toti banii :lol: . Aia e, creste.
Ia

Blacky :105: , pe mine ma intinereste tunsoarea scurta! Cand e parul mare parca sunt leoaica, parul fiind putin ondulat isi ia ce pozitie doreste el oricât l-as aranja!

#183 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 15 April 2019 - 04:36 PM

Vezi postareaverber, la 15 April 2019 - 02:15 PM, a spus:

asta e aceeasi marca ca una a mea
Amazonu mi a pasat o ca bio
Deci la tine e pe hirtie culoarea mierii si am vazut rezultatul
Bine ca ai postat la mine deci caramelul o sa iasa catran
la naiba

La-nceput mi-a iesit mult mai deschisa, aproape de satenul meu deschis, avea doar reflexe roscate. Acuma arata asa dupa 4 ani de colorat, aproximativ lunar, cu henna.
Eu zic s-o-ncerci, macar niste suvite, nu cred c-o sa iasa rau.
Eu o folosesc pe post de masca si colorant, 2 in 1.

Vezi postareamoatza, la 15 April 2019 - 12:42 PM, a spus:

Myra, da' ce par frumos ai! tu ai par cu fir gros, asa-i?

Multumesc! Nu prea gros, nici prea drept, si nici prea ondulat. :105:
Chiar ma gandeam la tine: nu te-a tentat tigaia de fier, cu atat mai putin cre' c-o sa stai cu balega-n cap. Nu esti Flintstones-style, asa-i?! :105:

#184 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2019 - 09:29 PM

Vezi postareaMyra, la 15 April 2019 - 04:36 PM, a spus:

Chiar ma gandeam la tine: nu te-a tentat tigaia de fier, cu atat mai putin cre' c-o sa stai cu balega-n cap. Nu esti Flintstones-style, asa-i?! :rolleyes:

Nu e, nu e, ea e flower-power-style Imagine postata
Si eu gasesc foarte frumos parul tau! Imi place culoarea la maxim!
Mie imi cade parul iar de cand m-am vopsit cu asta chimica si nope, back to balega! Sora mea mi-a bagat mana prin par si mi-a spus ca s-a indesit chiar bine. Asa ca, balega rulz! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#185 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 26 April 2019 - 09:22 AM

Mi-am comandat de pe net henna, in magazine nu prea ai ce sa cumperi. O am de doua saptamani, dar abia maine am programare la tuns si dupa, ma vopsesc. Si io si ouale :thumleft: . Vedem ce iese!

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-332-0-21859400-1556263057.jpg

#186 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 26 April 2019 - 07:08 PM

Vezi postareaAmina, la 26 April 2019 - 09:22 AM, a spus:

Mi-am comandat de pe net henna, in magazine nu prea ai ce sa cumperi. O am de doua saptamani, dar abia maine am programare la tuns si dupa, ma vopsesc. Si io si ouale :lol: . Vedem ce iese!

Atasament IMG_20190426_100725.jpg

Succes! Va fi bine! :thumleft:

#187 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationRm. Valcea

Postat 29 April 2019 - 04:05 PM

M-am vopsit cu henna! :tongue3:
A decurs bine totul. Numa' ca cine a descris mirosul amestecului a fost prea poetic. Nu miroase a fan cosit, miroase a gainat :rolleyes: . Inca miros suspect si dupa ce m-am spalat cu sampon astazi.
Pun doua poze, inainte si dupa, nu sunt foarte concludente. Eu nu am urmarit sa imi schimb radical culoarea, doar sa uniformizez si sa acopar firele albe. E ok, acum sunt blonde :hug: . Imi place!

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-332-0-18346600-1556546525.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-332-0-41306800-1556546537.jpg

#188 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,202
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2019 - 05:31 PM

Alb blond esti o frumoasa si o tinara :rolleyes:

#189 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 April 2019 - 09:43 PM

Credeam că e fiica cuiva :rolleyes: Ești minoră, Amina?

#190 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 April 2019 - 08:44 AM

Vezi postareaCarmella, la 29 April 2019 - 09:43 PM, a spus:

Credeam că e fiica cuiva :hug: Ești minoră, Amina?

Asa m-am gandit si eu! :rolleyes:

:tongue3:

#191 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 30 April 2019 - 10:48 AM

Vezi postareaAmina, la 29 April 2019 - 04:05 PM, a spus:

M-am vopsit cu henna! :hug:
A decurs bine totul. Numa' ca cine a descris mirosul amestecului a fost prea poetic. Nu miroase a fan cosit, miroase a gainat :tongue3: . Inca miros suspect si dupa ce m-am spalat cu sampon astazi.
Pun doua poze, inainte si dupa, nu sunt foarte concludente. Eu nu am urmarit sa imi schimb radical culoarea, doar sa uniformizez si sa acopar firele albe. E ok, acum sunt blonde =)) . Imi place!

Atasament inainte.jpg

Atasament d.jpg

IMI PLACE :rolleyes:

#192 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationRm. Valcea

Postat 30 April 2019 - 03:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2019 - 05:31 PM, a spus:

Alb blond esti o frumoasa si o tinara =))

Multumesc! =))

Vezi postareaEataly, la 30 April 2019 - 08:44 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 29 April 2019 - 09:43 PM, a spus:

Credeam că e fiica cuiva =)) Ești minoră, Amina?

Asa m-am gandit si eu! :rolleyes:

:hug:

Cand sunt calma sau binedispusa arat asa. Cand sunt obosita si/sau suparata imi arat din plin varsta.
La serviciu este cel mai amuzant! Cine nu ma cunoaste ma ia peste picior si ii tot da cu domnisoara. Da ii lamuresc repede =))

Vezi postareaverber, la 30 April 2019 - 10:48 AM, a spus:

M-am vopsit cu henna! :-*
A decurs bine totul. Numa' ca cine a descris mirosul amestecului a fost prea poetic. Nu miroase a fan cosit, miroase a gainat :-* . Inca miros suspect si dupa ce m-am spalat cu sampon astazi.
Pun doua poze, inainte si dupa, nu sunt foarte concludente. Eu nu am urmarit sa imi schimb radical culoarea, doar sa uniformizez si sa acopar firele albe. E ok, acum sunt blonde =)) . Imi place!

Atasament inainte.jpg

Atasament d.jpg

IMI PLACE :tongue3:

Multumesc!

#193 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2019 - 08:43 PM

Nu m-aș fi gîndit acum o lună că azi o să stau cu vopsea vegetală în cap. Am iar o iritație pe față și în cap, dar și un păr crescut destul de mult. Voiam doar să îmi iau un șampon mai bio, mă uitam prin rafturi la Mega Image și am găsit asta, așa că am zis să încerc. Nu scria henna pe-afară, dar scrie înăuntru. Și cică ar ieși walnut blonde, deocamdată zici că am urzici tocate în cap :love7: nu miroase urît, s-a întins ușor, dar nu știu ce o să iasă, că am citit abia după ce am pus-o în cap că trebuia să mă spăl pe cap înainte.

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-233-0-91940300-1556908953.jpg

#194 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2019 - 09:59 PM

M-am vopsit cu henna! ;)
A decurs bine totul. Numa' ca cine a descris mirosul amestecului a fost prea poetic. Nu miroase a fan cosit, miroase a gainat :love7: . Inca miros suspect si dupa ce m-am spalat cu sampon astazi.
Pun doua poze, inainte si dupa, nu sunt foarte concludente. Eu nu am urmarit sa imi schimb radical culoarea, doar sa uniformizez si sa acopar firele albe. E ok, acum sunt blonde ;) . Imi place!

Vezi postareaCarmella, la 03 May 2019 - 08:43 PM, a spus:

Nu m-aș fi gîndit acum o lună că azi o să stau cu vopsea vegetală în cap. Am iar o iritație pe față și în cap, dar și un păr crescut destul de mult. Voiam doar să îmi iau un șampon mai bio, mă uitam prin rafturi la Mega Image și am găsit asta, așa că am zis să încerc. Nu scria henna pe-afară, dar scrie înăuntru. Și cică ar ieși walnut blonde, deocamdată zici că am urzici tocate în cap :D nu miroase urît, s-a întins ușor, dar nu știu ce o să iasă, că am citit abia după ce am pus-o în cap că trebuia să mă spăl pe cap înainte.

Atasament IMAG8846-756x1344.jpg

Imagine postataImagine postataImagine postata Rad de 5 minute!
Amina, Mniezaule, care fire albe, puiule? Cte, trei? Ca la varsta asta nu-mi imaginez sa ai mai multe... frumusica si cu niste ochi blanzi si o piele atat de frumoasa! Imagine postata
In alta ordine de idei: da' gainili bunicilor ce haleau de le mirosea asa gainatul? Imagine postata

Eu fix la ora asta sunt cu balega pe par. Imagine postata

Dupa incercarea esuata de a ma face gri otel...mi-a crescut intre timp si parul , normal...asa ca ajunsesem trei culori cunosc pe lume: la baza argintiu - blond-roscat, etapa urmatoare mov...ca numai gri otel nu a iesit ala si ultima un castaniu...Imagine postata
Mi-am luat pentru prima data Khadi sa vad si eu cum e. Ai auzit, Adi? Nu cred ca ma aude, ca am inteles ca e inapoi spre Canada ei inzapezita si friguroasa.

Carmella, cum a iesit blondul?

Amina, cat ai lasat-o pe par? La o prima vopsire ies blonde, dar dupa aceea, la vopsirile urmatoare se inchis si ele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#195 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2019 - 10:45 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 May 2019 - 09:59 PM, a spus:

Carmella, cum a iesit blondul?

Nu pot să spun ce culoare a ieșit, oscilez între negru, gri și blond, dar e ceva ce-mi place foarte mult. Firele albe nu-s acoperite perfect, poate chiar deloc, dar parcă sînt umbrite și nu deranjează la vedere. O să-mi fac mîine poze la lumină naturală, acum n-o să se înțeleagă mare lucru.
A fost ușor de întins pe păr, are și o pensulă bună, lată, pe unde am putut am dat cu pensula, apoi am pus în mînă și am întins pe tot părul. Am pus cască în cap, am stat doar 45 de minute, așa scrie pe prospect, am clătit cu multă apă și s-a dus mare parte din vopsea, apoi de 2 ori cu șampon și o dată cu balsam și gata. A fost mai simplu și mai plăcut decît cu vopseaua chimică. Mai am un vag miros de urzici în cap :love7: dar și mirosul ăsta e mai plăcut decît vopseaua cu amoniac.

#196 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 May 2019 - 01:21 AM

orice om trebuie sa stea cu balega în cap pentru frumusețe Imagine postata Imagine postata

#197 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationRm. Valcea

Postat 04 May 2019 - 11:58 AM

Amina, cat ai lasat-o pe par? La o prima vopsire ies blonde, dar dupa aceea, la vopsirile urmatoare se inchis si ele.

Am stat 2 ore. Am facut exact ce au scris ei in intructiuni. Imi place ce a iesit.
A gainat de pui de curca miroase amestecul ala in par, cateva zile. Din aia mai mici de le dai sa manance din mana urzici tocate si amestecate cu malai :love7:

#198 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 May 2019 - 12:19 PM

Vezi postareaDexter, la 04 May 2019 - 01:21 AM, a spus:

orice om trebuie sa stea cu balega în cap pentru frumusețe Imagine postata Imagine postata

Rabdam, rabdam, nu ne plangem! Imagine postata

Vezi postareaAmina, la 04 May 2019 - 11:58 AM, a spus:

Am stat 2 ore. Am facut exact ce au scris ei in intructiuni. Imi place ce a iesit.
A gainat de pui de curca miroase amestecul ala in par, cateva zile. Din aia mai mici de le dai sa manance din mana urzici tocate si amestecate cu malai :love7:

Cine stie, cunoaste! Hai faiv! Imagine postata
Hai sa va arat si eu ce am acum, sunt super multumita de rezultat: intens, uniform, arata natural, este foarte apropiata de culoarea mea naturala iarna, am scapat de movul ala si si de cuprul intens cu care m-am vopsit multa vreme. Si, foarte important, a acoperit firele albe foarte fain.

De data asta mi-am cumparat si eu Khadi, nuanta asta, ii zice castaniu inchis, dark brown:Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-50478900-1556964747.jpg
I-am adaugat o lingurita de nutbrown de la Sante, am vrut sa ii adaug mai multa, dar m-am razgandit dupa aia. Si asa a iesit:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-48334300-1556964971.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-83987700-1556964992.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-94400300-1556965023.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-16586500-1556965033.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-28297700-1556965013.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#199 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 May 2019 - 12:34 PM

Acum ca pot face comparatia intre Khadi si Sante, pot spune ca:
- ambele sunt super sanatoase pentru par. Dupa ce m-am vopsit aproape un an de zile exclusiv cu vopsea din plante 100% si am folosit preponderent sampoane pe baza de ingrediente naturale (cel cu lava si argila) , de urzici, sapun moale hofigal, mai rar samponul cu Q 10 de la Plafar si , din cand in cand Physiogel de la farmacie, am ajuns dupa ani si ani de zile sa nu imi mai cada parul. Pentru mine ramane cel mai puternic argument sa continui sa folosesc alternativa asta. Inainte , dupa ce ma spalam, cand ma pieptanam si uscam, cadea cu pumnul. Ori, cand dadeam cu mana prin par, ramaneau mereu fire...ei, nu, dupa un an de folosit, foarte foarte putin , mai ales cand faceam sport mult, de la stressul fizic, de la stressul de la servici, da, cadea, dar cu mult mai putin. Doua persoane care nu m-au vazut de multa vreme mi-au spus ca mi s-a regenerat parul foarte frumos si au vrut sa stie cum. In ultimul an m-am vopsit de doua ori cu vopsea chimica...de fiecare data a inceput rapid sa imi cada iar parul. Prima data am folosit fara amoniac, a doua oara, asta de v-am aratat-o de la Schwarzkopf, cu amoniac...a inceput sa cada ca inainte... Nope, never again, thank you very much!
- Khadi este mai scumpa decat Sante, da. Insa asta tine de culori, culorile mai noi si , de regula, cele mai inchise. Pe asta am dat 12 euro...mi se pare destul la pret. Un pachetel de 100 de g mi-a ajuns la fix pentru lungimea parului meu. Cine are par mai mung si mai bogat, fir mai gros, ori trebuie sa isi ia doua pachete, ori sa faca mai subtire crema si sa stea mai mult pe par cu ea. Prima data este o investitie mai costisitoare, dupa aceea insa, doar pentru a vopsi redacinile, se poate folosi in pachet de doua ori, asadar, un pachet la cam doua luni pentru mine, este fezabil.

- Khadi mi s-a parut ceva mai omogena decat Sante si , de aceea, si mai usor de pus in par.

- Ambele intaresc firul de par, ambele acopera bine firele albe, daca se sta cu ele suficient.
- Ambele miros la fel Imagine postata
- Pana acum mi-am facut vopseaua de la Sante mereu cu ceai negru, care cred ca a contribuit puternic la intarirea firului de par, combaterea caderii si , deci la indesire si combaterea ingrasarii parului.

- Pe Khadi am facut-o doar cu apa fiarta si a fost , dupa cum vedeti, foarte bine.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#200 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 May 2019 - 12:57 PM

Bun, ca sa recapitulam si sa punem in a nutshell, cum zice frangliezu :

• Avantaje vopsea chimica, din comert:
- se gaseste in toate nuantele imaginabile, culori funky, noi, eyecatcher- se gaseste pe toate drumurile- varietate mare de preturi, accesibile pentru toate buzunarele- este rapid de preparat si consistenta ei permite o aplicare mai usoara si rapida- nu miroase a gainat, mirose a amoniac ori alte chestii chimice, in ciuda mirosului frumos initial. Nu stiu voi, dar eu simt mereu mirosul acela care ramane un timp in par...- mare avantaj pentru cele care se vopsesc doar la coafor: orice coafor dispune de vopseaua chimica, orice coafeza stie s-o prepare si s-o aplice. Nu e deloc cazul vopselei vegetale, cel putin nu in Romania. Inca, sper.

• Avantaje vopsea vegetala:
- este 100% constiuita din ingrediente naturale. Plantele difera, in functie de nuanta vopselei- este absolut safe pentru cei care nu au alergii la diverse plante din compozitie. Chiar si eu, care am alergie acuta, nu am avut niciodata probleme.
-este safe pentru cei care, din diverse motive, nu pot folosi vopsea chimica
- ajuta enorm (vorbesc in numele meu) la combaterea caderii parului si , astfel, regenereaza parul- dupa folosire mai desa , firul parului isi recastiga supletea si elasticitatea, e ideala pentru cele care au parul degradat de la produsele chimice-parul nu se ingrasa
- pigmentul se imprima foarte fain in firul de par pastrandu-si stralucirea si reflexele initiale, culoarea nu "oboseste"

Despre dezavantaje am vorbit in paginile anterioare.

• Sfaturile mele, pentru cele si chiar cei care sunt mai la inceput:
- respectati indicatiile de pe pachet- aveti grija sa fie parul curat si uscat inainte de vopsire- tineti vopseaua cel putin o ora jumate, mai ales daca aveti fire albe- clatiti foarte bine si incercati la prima spalare sa nu folositi nici un fel de sampon si, eventual, nici föhn, pentru a se imprima pigmentul foarte bine. Spalati-va la 24 de ore cu sampon.
- la culorile inchise amestecati mai bine cu cafea ori cu ceai negru. O sa vedeti cum o sa vi se intareasca radacina parului.
- daca va puteti obisnui, incercati sa renuntati si la sampoanele chimice, folositi naturale /bio/fara tenzine, parabeni, silicon, draci laci- cand folositi balsam/masca de par/uleiuri, aplicati pe lungimea firului de par, nu pe pielea capului! Evitati contactul produselor cu scalpul.- nu folositi apa fierbinte ca va spalati pe par, sa fie calda/calaie

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 May 2019 - 12:59 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »