Forum Culinar: Podoaba noastra capilara - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Podoaba noastra capilara

#201 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 May 2019 - 11:26 PM

Asta sînt, asta mi-e culoarea :)
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-233-0-71282900-1557005121.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 04 May 2019 - 11:27 PM

#202 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 05 May 2019 - 12:08 PM

Vezi postareaAmina, la 29 April 2019 - 04:05 PM, a spus:

M-am vopsit cu henna! :lol:
A decurs bine totul. Numa' ca cine a descris mirosul amestecului a fost prea poetic. Nu miroase a fan cosit, miroase a gainat :) . Inca miros suspect si dupa ce m-am spalat cu sampon astazi.
Pun doua poze, inainte si dupa, nu sunt foarte concludente. Eu nu am urmarit sa imi schimb radical culoarea, doar sa uniformizez si sa acopar firele albe. E ok, acum sunt blonde :lol: . Imi place!

Atasament inainte.jpg

Atasament d.jpg

Ce fetita frumoasa! :)

#203 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2019 - 12:15 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 May 2019 - 12:19 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 04 May 2019 - 01:21 AM, a spus:

orice om trebuie sa stea cu balega în cap pentru frumusețe Imagine postata Imagine postata

Rabdam, rabdam, nu ne plangem! Imagine postata

Vezi postareaAmina, la 04 May 2019 - 11:58 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 May 2019 - 09:59 PM, a spus:

Amina, cat ai lasat-o pe par? La o prima vopsire ies blonde, dar dupa aceea, la vopsirile urmatoare se inchis si ele.

Am stat 2 ore. Am facut exact ce au scris ei in intructiuni. Imi place ce a iesit.
A gainat de pui de curca miroase amestecul ala in par, cateva zile. Din aia mai mici de le dai sa manance din mana urzici tocate si amestecate cu malai :)

Cine stie, cunoaste! Hai faiv! Imagine postata
Hai sa va arat si eu ce am acum, sunt super multumita de rezultat: intens, uniform, arata natural, este foarte apropiata de culoarea mea naturala iarna, am scapat de movul ala si si de cuprul intens cu care m-am vopsit multa vreme. Si, foarte important, a acoperit firele albe foarte fain.

De data asta mi-am cumparat si eu Khadi, nuanta asta, ii zice castaniu inchis, dark brown:
I-am adaugat o lingurita de nutbrown de la Sante, am vrut sa ii adaug mai multa, dar m-am razgandit dupa aia. Si asa a iesit:

Fain! Exact marca si nuanta asta o folosesc si eu de citiva ani. Sint multumita, de aceea n-am incercat altceva. Mie imi iese aproape negru cu o tenta roscata, dar si parul meu e castaniu, aproape negru la origine.
Unde ai dat 12 Euro pe 100 de grame? Eu gasesc culoarea cu 8 Euro.

#204 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 May 2019 - 01:25 PM

Pe amazon Imagine postataImagine postata

Tu de unde o iei? De la Denns Biomarkt?

Si mie imi place foarte mult nuanta si cred ca o sa o iau si de acum inainte.

@ Carmella: Imi place foarte mult cum a iesit, iar contrastul cu ochii tai e fain de tot! O sa vezi ca o sa iti treaca si iritatia. O vizita la dermatolog nu ar fi poate o idee rea...poate ai niste alergii si nu stii?

Eu am devenit destul de atenta la substantele nocive, alergeni etc. si cine imi povesteste ca alergiile sunt , de fapt, chestii inchipuite risca sa se trezeasca cu un pumn in nas din partea mea...
Industria chimica tot scoate pe banda rulanta tot felul de substante, inlocuitori de substante naturale in special in industria farmaceutica si a cosmeticelor, despre care nu se stie nimic, respectiv ce efecte secundare pot avea asupra organismului uman...asa ca aveti grija cum si ce folositi. Si asta v-o spune Stan Patitul care era s-o mierleasca acum doi ani din cauza unei reactii alergice care m-a adus la un pas de exitus...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#205 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2019 - 01:41 PM

[quote name='Lapona Enigel' timestamp='1557055523' post='252677']
Pe amazon Imagine postataImagine postata

Tu de unde o iei? De la Denns Biomarkt?

Si mie imi place foarte mult nuanta si cred ca o sa o iau si de acum inainte.

Eu o iau de la un magazin mic de cosmetice naturale, dar am vazut-o si la Biomarkt sau Reformhaus la acelasi pret. Citeodata Amazon e mai scump decit in oras, merita facuta comparatia. Ma bucur ca esti multumita :)

Aceasta postare a fost editata de Fragola: 05 May 2019 - 01:43 PM

#206 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,565
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 May 2019 - 01:41 PM

Ai dreptate, Lapona, nu-i de glumit cu alergiile - dar stii de ce sa te feresti? cum zici, sunt atatia compusi intr-un produs incat de cele mai multe ori e greu sa-ti dai seama ce iti cauzeaza reactia alergica.
Acum sunt si eu in cautare de un sampon bun pentru par gras, de ceva vreme imi cade si mie parul. Am tot gugalit dar mai mult m-am zapacit. Se pare ca bio nu inseamna neaparat 100% natural sau nenociv.

M-a durut burta de ras cu balegile si gainaturile voastre :) - dar ati vazut ce bine aratati dupa tortura?

#207 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 05 May 2019 - 02:46 PM

Eu cat am fost insarcinata m-am vopsit cu o vopsea luata din farmacie, Euphidra se numeste. Nu m-a incantat cine stie ce, adica arata bine imediat dupa vopsire, apoi dupa cateva spalari disparea sau aveam asa un fel de curcubeu in cap.

Acum nu stiu ce sa zic, apropos de vopsea naturala....tot ce e natural face bine? Daca rezultatul e la fel ca cel pe care il da o vopsea clasica cu amoniac ca si estetica ma refer atunci pt mine merita. Dar daca e sub asteptari....merita chiar sa stai cu gainatul in cap numa ca stim ca e natural? Nu stiu, zic si eu imi dau cu parerea.
Cred ca si la saloane au vopseluri naturale fara amoniac, adica sunt convinsa ca au. Si probabil ca se obtine un rezultat optim.

Carmella scuza-mi sinceritatea, iti sta bine si asa, dar cred ca te prindea mai bine o nuanta mai deschisa cum erai inainte, ai pus tu o poza pe aici pe undeva.

#208 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 May 2019 - 03:10 PM

Pentru păreri și opinii sincere sînt aici :lol: și eu sînt de aceeași părere :lol: pe mine mă cam mănîncă pielea capului, cred că trebuia să mă spăl și ieri, îl simt cam "mătură". Alergii am la majoritatea substanțelor din lume, unele chiar naturale, cum sînt unele alimente, fructe de pădure, fructe de mare, pește oceanic etc. Vizită la doctor am făcut, dar după o cură de tratamente cu efecte oribile, inclusiv în plan psihic, am renunțat la tot. Prefer să scot chestiile alergice din alimentație decît să le mai iau pe alea. La vopsea vreau să renunț cu totul. Se poate să par chiar mai bătrînă decît sînt pe bune, dar sper să îmi pot asuma chestia asta :)

#209 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2019 - 03:15 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 May 2019 - 02:46 PM, a spus:

Eu cat am fost insarcinata m-am vopsit cu o vopsea luata din farmacie, Euphidra se numeste. Nu m-a incantat cine stie ce, adica arata bine imediat dupa vopsire, apoi dupa cateva spalari disparea sau aveam asa un fel de curcubeu in cap.

Acum nu stiu ce sa zic, apropos de vopsea naturala....tot ce e natural face bine? Daca rezultatul e la fel ca cel pe care il da o vopsea clasica cu amoniac ca si estetica ma refer atunci pt mine merita. Dar daca e sub asteptari....merita chiar sa stai cu gainatul in cap numa ca stim ca e natural? Nu stiu, zic si eu imi dau cu parerea.
Cred ca si la saloane au vopseluri naturale fara amoniac, adica sunt convinsa ca au. Si probabil ca se obtine un rezultat optim.

Carmella scuza-mi sinceritatea, iti sta bine si asa, dar cred ca te prindea mai bine o nuanta mai deschisa cum erai inainte, ai pus tu o poza pe aici pe undeva.

@ Any: Sweety, cu siguranta nu tot ce e natural face si bine.

Eu am mentionat pe paginile de dinainte de ce pentru mine e alternativa mai buna sa ma vopsesc cu gainatul :lol:)) Am mai spus si inainte, in decursul celui un an jumate, cred, am reusit sa imi regenerez parul cu ea. Ajunsesem in pragul disperarii, era atat de deteriorat, uscat, nu mai avea nici o suplete...chiar daca il tundeam des si ii puneam tot felul de uleiuri si masti, ma vopseam doar la salon cu din aia fara amoniac, luam tot felul de complexe de vitamine speciale, chestii de plante care regenereaza...degeaba, va jur, de-gea-ba! Ajunsesem atat de terminata ca pana la urma m-am dus la un coafor mai de fite aici, italian, chipurile, am facut un tratament cu olaplex, vopsit fara amoniac, evident, vopsea profesionala, tuns etc., de am dat o caruta de bani...ma ia cu ameteli si acum cand imi aduc aminte. Cand am iesit de-acolo statea wow parul! Me, happy. Dupa prima spalare, same old story.

In tot rastimpul asta de cand folosesc maglavaisu' cu pricina, m-am vopsit de doua ori cu aia chimica, o data fara amoniac si o data cu amoniac...imediat a inceput sa cada. Clar ceva imi dauneaza foarte tare.

Din fericire, cum spuneam si mai in urma, optiuni sunt pentru toate gusturile pe piata, timp si bani sa avem :)

@ Adi: Ca mare dreptate mai ai cu substantele astea...pe mine ma ia deja cu fiori pe sira spinarii cand ma apuc sa citesc cearsaful ala de ingrediente de pe produse...desi am facut teste peste teste peste teste...la unele substante a iesit ca nu sunt alergica si eu stiu ca daca le-am inhalat ma sufoc ori daca pun mana pe ele imediat fac eczema de contact. Asa ca...nevoia te invata, ata ete. Imagine postata In decursul timpului am avut de cateva ori niste reactii alergice ingrozitoare. Nu am sa uit in viata mea. Daca as fi avut atunci posibilitatea sa fac poze si sa va arat...au mama, va infiorati! Asa ca eu...am ajuns sa suflu si in apa rece, vorba aia...Nu mai plec nicaieri fara trusa de urgenta in caz de pericol de soc anafilactic.
Cat despre sampon, vezi ca a pus Dex acum vreo doua pagini unul interesant. Altfel, ce mai folosesc eu aici, e asta de urzici:

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-56953600-1557062146.jpg

A-propos de vopseaua de la farmacie, mi-a zis coafeza din Romania la care am fost ca multe cliente de-ale ei folosesc vopseaua farmaciei Sensiblu si sunt foarte multumite. Nu stia sa imi spuna marca/numele, cica e o singura vopsea care e facuta de farmacia Sensiblu...poate ii foloseste cuiva informatia asta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#210 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 May 2019 - 06:49 PM

Vezi postareaCarmella, la 05 May 2019 - 03:10 PM, a spus:

La vopsea vreau să renunț cu totul.

eu ptr asta nu-s pregatita, dar as vrea s-o mai raresc.
si ma gandisem sa-mi fac niste suvite.
m-a decolorat cu chimicala si apoi m-a spalat de vreo 3 ori cu un sampon colorant argintiu nivea.
la fiecare spalat, dupa samponul normal, dadeam de 2 ori cu asta colorant. prinsese o nuanta de gri-metalizat si n-am dat vopsea vreo juma de an. dar cum eu ma tund scurt, s-au dus repede suvitele si m-am revopsit.
poate fi o solutie ptr cineva cu par mai lung.

#211 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2019 - 10:48 AM

Imi imaginez ca iti sta foarte funky cu argintiul ala. Pune si tu o poza, te rog, cand ai timp.

Vezi postareaFragola, la 05 May 2019 - 01:41 PM, a spus:

Eu o iau de la un magazin mic de cosmetice naturale, dar am vazut-o si la Biomarkt sau Reformhaus la acelasi pret. Citeodata Amazon e mai scump decit in oras, merita facuta comparatia. Ma bucur ca esti multumita :)

Am inteles! Multumesc mult pentru raspuns, o sa ma uit dupa ea. Denns -ul la care mergeam eu s-a desfiintat ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#212 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 06 May 2019 - 01:13 PM

Citind despre experientele voastre cu henna, am luat si eu Khadi, goldenbrown. Imi aduc aminte de perioada de dupa revolutie, am folosit atunci henna, dar parca era mai grosiera si a trebuit sa o fac cu cafea. Nu aveam par alb atunci, dar era la moda tratamentul de par cu henna.
Acum am ceva fire albe si am nevoie si de tratament, ca sa-l regenerez. Sunt cu gainatul in cap, urati-mi succes :rolleyes:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2019/post-114-0-89747200-1557141180.jpg

Imagine postata

#213 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 06 May 2019 - 01:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 May 2019 - 10:48 AM, a spus:

Imi imaginez ca iti sta foarte funky cu argintiul ala. Pune si tu o poza, te rog, cand ai timp.

oho, asta a fost prin vara, oricum pana-n nunta, s-a dus demult!

#214 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 06 May 2019 - 04:06 PM

Deci experienta mea cu Khadi, am cumparat vopseaua de pe ebay si m-a costat £10.75. Nu am avut sampon natural sa ma spal inainte si nici termometru sa masor temperatura apei cu care am facut maglavaisul. Am aproximat spre 50 C. Sunt tunsa destul de scurt, :rolleyes: , si a fost mai mult decat sufiecent amestec. Nu pateaza pielea, ca vopseaua chimica. Sunt super multumita de culoare, e culoarea mea naturala, ceea ce incerc de mult cu diferite nuante la diferite vopsele chimice, si nu-mi iese!
Inainte si dupa:

PS
Am vazut ca trebuie sa-mi schimb husa la telefon :director:

Multumesc celor ce au scris aici despre henna si in special Lapona, me happy :rolleyes:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2019/post-114-0-13276300-1557151289.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-114-0-57478800-1557151354.jpg

Imagine postata

#215 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2019 - 10:19 PM

Alunica, ma bucur foarte mult ca esti multumita si ca au fost de folos sfaturile!
La vopsirile urmatoare o sa se acopere si mai bine firele albe. Daca vrei sa ti-l regenerezi, recomand cu caldura sa folosesti in loc de apa , ceai negru ori cafea.

Daca tot esti in UK, sa stii ca ai toate sansele sa o gasesti in magazinele indiene/pakistaneze/bangladeshi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#216 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 07 May 2019 - 04:35 PM

Cate fete frumoase vopsite cu henna! :angryfire:

E greu de surprins in poze culoarea reala a parului obtinuta dupa henna sau textura lui. Mie imi place rezultatul si sper sa nu ma mai intorc la vopseaua chimica ( din comoditate sau mai stiu eu... :angryfire: )

#217 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2019 - 09:36 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 May 2019 - 10:48 AM, a spus:

Vezi postareaFragola, la 05 May 2019 - 01:41 PM, a spus:

Eu o iau de la un magazin mic de cosmetice naturale, dar am vazut-o si la Biomarkt sau Reformhaus la acelasi pret. Citeodata Amazon e mai scump decit in oras, merita facuta comparatia. Ma bucur ca esti multumita :angryfire:

Am inteles! Multumesc mult pentru raspuns, o sa ma uit dupa ea. Denns -ul la care mergeam eu s-a desfiintat ...

Cu placere! Am vazut-o si la Basic, in caz ca ai asa ceva. Multumesc si eu de tot ce ai scris despre henna, este interesant sa citesc si despre alte experiente.

#218 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2019 - 06:10 PM

Si eu multumesc, Fragola!
Ieri am primit compliment din partea adjunctei: mama ce fain iti sta parul, ce bine arata, ce i-ai facut?
Azi, de la doua colege: De ce ai intinerit? E ceva cu parul tau. Ce culoare deosebita, ce i-ai facut? Imagine postata Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#219 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2019 - 10:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 May 2019 - 06:10 PM, a spus:

Si eu multumesc, Fragola!
Ieri am primit compliment din partea adjunctei: mama ce fain iti sta parul, ce bine arata, ce i-ai facut?
Azi, de la doua colege: De ce ai intinerit? E ceva cu parul tau. Ce culoare deosebita, ce i-ai facut? Imagine postata Imagine postata

:angryfire: :angryfire: :angryfire:

#220 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 01:17 PM

Si azi de la adolescentii mei: V-ati vopsit paruuuul, ce faina e culoarea Imagine postata

Am uitat sa spun ceva foarte important si anume ca si eu am suferit ani de zile din cauza reactiilor alergice la produsele cosmetice, respectiv vopsea si sampon. Mereu faceam roseata, mancarime pana la eczema in toata regula la sampoanele din comert (indiferent de clasa lor de pret, de la mic la mare, pe toate le stiu!) , escuamare, matreata, ceea ce provoca, inevitabil, caderea continua. Imi era teama sa dau cu mana prin par, sa il las desfacut...Nu stiam ce sa mai fac, am primit de la dermatolog ani de zile lotiune speciala, facuta in farmacie, plus Ecural si lotiune si crema, ceva special impotriva reactiilor de genul. Plus ca mereu trebuia sa am in casa Nizoral, samponul de la farmacie impotriva matretii, aici ii spune Terzolin, plus inca un sampon-medicament de la farmacie, doar pe reteta, special impotriva bacteriilor si ciupercilor Imagine postata numit Batrafen. Eram varza, ca nu stiam ce sa mai fac. Dupa ce m-am mai dumirit eu care e treaba cu alergiile, mi-am luat samponul Physiogel de la farmacie, special pentru alergici, fara aia, aia , ailalta.
Mai ales dupa ce ma vopseam aveam portiuni intregi pe scalp care se escuamau , cu ori fara mancarime, si eram dependenta de lotiunea-medicament. Cum uitam sa ma dau, cum aparea totul iar. Ca sa nu mai spun de matreata, ha!, taman la sampoanele gen Head and shoulders, bla bla!

In ciuda faptului ca mai tarziu foloseam doar Physiogel-ul de la farmacie, tot nu am scapat nici de escuamare/mancarime nici de caderea constanta a parului si trebuia sa folosesc la intervale regulate Nizoral-ul ori Batrafenul ala, care ingrasau parul imediat. Pe cat de repede il ingrasau pe atat de repede uscau firul de par. La fel si Physiogel-ul usca oribil parul desi scria pe el ca e mild si mai era si cu balsam in el.

Am scapat de toate astea Imagine postata de cand m-am hotarat sa reduc la maxim cosmeticele clasice pentru par.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 09 May 2019 - 01:17 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »