Forum Culinar: Podoaba noastra capilara - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Podoaba noastra capilara

#221 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 09 May 2019 - 06:11 PM

Uf, Lapo, ce nasol tre' sa fie! :angryfire:
Ma bucur sa vad ca va puneti balegi si gainaturi in cap, ce, numa' eu sa le savurez?!
Cand am reluat henna, acum 4 ani, dupa sarcina si alaptare, m-am lovit de reactia fiica-mii: plangea de mama focului ca nu suporta mirosu'. De-asta am bagat uleiuri esentiale in amestec, pentru o perioada. Mi s-a parut ca singuru' care reuseste sa acopere mirosu' de henna e uleiul de citronelle, care, ca bonus, mai tine si insectele la distanta. :angryfire:
Imi plac culorile voastre, ma-mbiati cu ele. :angryfire:

#222 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 May 2019 - 09:51 PM

Imagine postataImagine postataImagine postata Tare asta cu insectele! Bun de stiut, ca in orasul meu natal, oricat de frumos ar fi el si curat, se lupta vara de vara cu aceeasi plaga: tantarii. Care nu mai sunt nici ei cum erau odata , ca au depasit demult stadiul de mutanti Imagine postata

A trecut beleaua cu alergia, de-acum stiu pe ce am voie sa pun mana si pe ce nu! Dar...tare aiurea e cand trebuie sa treci prin toate alea pana descoperi , tot singur, care-i buba.

C'est la vie, toujours parsiva! Si, ca sa citez o clasica in viata: csf? ncsf Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#223 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,366
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 May 2019 - 04:07 PM

V-am citit si rascitit, m-am sucit si rasucit de nu stiu cate ori dar gata, m-am hotarat sa incerc si eu. Motivul pentru care m-am temut este ca stiu pe cineva cu par ca al meu, cret adica si fragil, care se vopsise cu henna- demult ce e drept, foarte demult, si rezultatul a fost dezastruos, atat culoarea cat si cum arata parul dupa. Ea folosise atunci henna pura-cel putin asa cred- tin minte ca era un calup care trebuia dat pe razatoare si apoi inmuiat cu apa.
In orice caz asta e ce am luat eu, joi sau vineri o sa mi-o pun in par, va anunt ce a iesit.

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-178-0-63895100-1557842775.jpg
si ingredientele

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-178-0-28527500-1557842817.jpg
brain loading....please wait....

#224 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 May 2019 - 06:48 PM

Nu știu cum e pentru alții, dar eu pot să spun că senzația aia de păr care scrîșnește cînd îl speli a dispărut, e ca atunci cînd nu mă vopseam, inclusiv vîrfurile. Nu știu ce i-a făcut, mi se pare și mie chiar fantastic să obții asta din prima aplicare, dar mă bucur de efect. Repet, vopsire nu prea e, părul alb e tot acolo, dar nu prea mă interesează... lumea zice dacă mi-am făcut șuvițe :-*
La următoarea vopsire o s-o țin mai mult și o să urmez toate sfaturile :-*

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 14 May 2019 - 06:51 PM

#225 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2019 - 08:42 PM

Blackie, I'm here for you, baby! Imagine postata

Da, Carmella, asa e, imediat dupa, parul pare putin sarmos, dar se duce senzatia. Ma bucur ca iti place!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#226 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2019 - 02:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 May 2019 - 08:42 PM, a spus:

Blackie, I'm here for you, baby! Imagine postata

Da, Carmella, asa e, imediat dupa, parul pare putin sarmos, dar se duce senzatia. Ma bucur ca iti place!

Nu am mai asteptat pana maine si m-am facut azi!
Fetele cu sfaturi, toate, nu am cuvinte sa va multumesc!
Recunosc ca am fost sceptica, foarte chiar. Rezultatul insa este peste asteptari. De mirosit miroase asa cum ati zis, a gainat de boboci :hungry: dar nu conteaza.

Vezi postareaCarmella, la 14 May 2019 - 06:48 PM, a spus:

Nu știu cum e pentru alții, dar eu pot să spun că senzația aia de păr care scrîșnește cînd îl speli a dispărut, e ca atunci cînd nu mă vopseam, inclusiv vîrfurile. Nu știu ce i-a făcut, mi se pare și mie chiar fantastic să obții asta din prima aplicare, dar mă bucur de efect. Repet, vopsire nu prea e, părul alb e tot acolo, dar nu prea mă interesează... lumea zice dacă mi-am făcut șuvițe :D
La următoarea vopsire o s-o țin mai mult și o să urmez toate sfaturile ;)

Exact, nici la mine nu s-au acoperit firele albe insa textura si volumul pe care l-a dat parului..... Stiu ca ma repet dar pentru ca si pe mine m-au ajutat mult sfaturile voastre, zic si eu experienta mea. Parul meu e cret insa e fragil, putin si frizzy. Va pun jos o poza cum arata acum dupa ce am spalat henna din par, fara sa ii pun nimic, nici balsam nici spuma, nimic. Cat era ud inca am crezut ca nu o sa pot baga pieptanul in el fara sa-l rup. Acum dupa ce s-a uscat insa e moale si trec usor degetele prin el.
Data viitoare poate ca o sa acopere mai bine si firele albe. Cred ca raman si eu in clubul Henna. Inca o data multumesc tuturor fetelor de sfaturi.

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-178-0-28974900-1557931460.jpg

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 15 May 2019 - 04:44 PM

#227 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 15 May 2019 - 04:13 PM

Ce frumoasa e nuanta! Si iti sta bine! Sa fii iubita
fiica dacilor

#228 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 15 May 2019 - 05:39 PM

Foarte fain! Cu timpul se vor acoperi si firele albe.

#229 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 May 2019 - 08:28 AM

vreau si io par cret :hungry:

sa-ti fie de bine, Blackie!

#230 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 08:30 AM

Multumesc. Nuanta nu mi se pare mult schimbata, poate inviorata culoarea putin. Din poza nu prea se vede insa in realitate se observa diferenta intre parul care fusese vopsit cu vopsea normala si radacinile vopsite doar cu henna. Pe mine ma incanta mult vitalitatea pe care a dat-o parului si faptul ca a refacut buclele care dupa atatia ani de vopsit chimic se stricasera si aratau ca un permanent din ala prost facut :hungry: .Poate ca in timp se va uniformiza si culoarea, daca nu opricum creste si iese cu foarfeca :D
Eu am tinut aproape 2 ore maglavaisul ala in par.
Intrebare: la cat timp refaceti voi treaba asta? La o luna? Mai mult de o luna? Mai des?

#231 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,800
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 May 2019 - 10:24 AM

Blackie,ce frumoasa esti 😘! Frumoasă nuanța. Moatzo, cred ca daca aveai parul cret l-ai fi vrut intins ca asa suntem noi, vrem ce nu putem avea :hungry:

#232 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 16 May 2019 - 12:01 PM

Vezi postareablack_cat, la 16 May 2019 - 08:30 AM, a spus:

Multumesc. Nuanta nu mi se pare mult schimbata, poate inviorata culoarea putin. Din poza nu prea se vede insa in realitate se observa diferenta intre parul care fusese vopsit cu vopsea normala si radacinile vopsite doar cu henna. Pe mine ma incanta mult vitalitatea pe care a dat-o parului si faptul ca a refacut buclele care dupa atatia ani de vopsit chimic se stricasera si aratau ca un permanent din ala prost facut :hungry: .Poate ca in timp se va uniformiza si culoarea, daca nu opricum creste si iese cu foarfeca :D
Eu am tinut aproape 2 ore maglavaisul ala in par.
Intrebare: la cat timp refaceti voi treaba asta? La o luna? Mai mult de o luna? Mai des?

Eu ma tund la 6-8 saptamini si cam asa imi refac si culoarea. Citeodata si la o luna, depinde de cit de mult ma deranjeaza firele albe ;)

#233 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 12:21 PM

Voi ati aplicat henna peste vopseaua chimica? La cat timp dupa ce ati folosit.o pe cea chimica ati trecut la henna? Nu stiu daca m.am facut inteleasa (😊), ma vopsesc si eu cu vopsea chimica, dar as vrea sa trec pe henna
fiica dacilor

#234 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 01:06 PM

Vezi postareaFragola, la 16 May 2019 - 12:01 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 16 May 2019 - 08:30 AM, a spus:

Multumesc. Nuanta nu mi se pare mult schimbata, poate inviorata culoarea putin.

>>>> Da, asa e, daca parul a fost vopsit chimic , dupa prima vopsire nu se vede schimbarea foarte tare, daca nuantele apartin din aceeasi gama de culoare. Scriu mai jos ce si cum.

Din poza nu prea se vede insa in realitate se observa diferenta intre parul care fusese vopsit cu vopsea normala si radacinile vopsite doar cu henna. Pe mine ma incanta mult vitalitatea pe care a dat-o parului si faptul ca a refacut buclele care dupa atatia ani de vopsit chimic se stricasera si aratau ca un permanent din ala prost facut :hungry: .Poate ca in timp se va uniformiza si culoarea, daca nu opricum creste si iese cu foarfeca ;) Eu am tinut aproape 2 ore maglavaisul ala in par.

Eu ma tund la 6-8 saptamini si cam asa imi refac si culoarea. Citeodata si la o luna, depinde de cit de mult ma deranjeaza firele albe ;)

>>>> Fix asta am vrut sa spun si eu. Pe mine ma deranjeaza, si cam la 3-4 saptamani o refac. Pentru ca nu mai folosesc sampoane chimice si mai ales pentru ca, parerea mea, plantele alea intaresc radacina si firul, la mine creste destul de rapid. M-a uimit sa vad ce repede a crescut de cand m-am tuns ultima oara. Si cum ma deranjeaza oribil sa vad , mai ales ca e mare contrastul intre castaniu si alea argintii, cam la 4 saptamani.

Vezi postareabristena, la 16 May 2019 - 12:21 PM, a spus:

Voi ati aplicat henna peste vopseaua chimica? La cat timp dupa ce ati folosit.o pe cea chimica ati trecut la henna? Nu stiu daca m.am facut inteleasa (😊), ma vopsesc si eu cu vopsea chimica, dar as vrea sa trec pe henna

Te-ai facut, te-ai facut :D Poti si imediat, la cateva zile, nu se va intampa nimic, insa culoarea nu va fi foarte diferita, pentru ca pigmentul parului e puternic influentat de cea chimica.
De asemenea, dupa mai multe spalari , culoarea iar se va matiza putin, va deveni mai terna. Abia dupa 2-3 vopsiri, pigmentul natural se fixeaza adanc in fir.

In privinta firelor albe:

- Da, asa este, la prima vopsire nu se vor acoperi 100%. Sa nu va asteptati sa fie ca rezultatul vopselei chimice pentru ca nu va fi. Pigmentul compozitiei de plante va intra si in firele albe, insa se vor vedea diferentiat fata de celelalte care au inca pigmentul lor natural. Dar, diferenta este natur, nu e ceva care sa sara in ochi. Pe masura ce parul creste, la vopsirile urmatoare firele acelea mai deschise la culoare se vor acoperi si ele insa , evident, apar noi radacini.

Iata cum am facut eu ca sa fiu satisfacuta de rezultat:

- lasati mult timp...da, nu mirosul in sine e factorul mai neplacut si nici faptul ca o aplici la inceput mai greu , ci, pentru mine, timpul e. Insa, sunt decisa sa nu mai renunt la ea.

Am tinut-o o data 3 ore. Am stat cu ea si m-am straduit sa nu renunt. Prima ora am stat sub casca, dupa care celelalte 2 fara. Am o casca speciala care se incalzeste, buna si pentru pus masti. Am comandat-o in disperarea mea de a imi regenra parul si de a tine masti naturale altfel incat sa imi recuperez tinuta lui naturala. Va arat ce si cum.
Daca vreti sa fie acoperite si mai bine firele albe, comandati pe langa nuanta pe care vreti sa o folositi si o nuanta inchisa si amestecati, jucati-va. Eu asa am facut...am experimentat pe mine. V-am aratat pe paginile din urma nuanta roscata/cupru. Evident ca la nuantele mai deschise firele albe nu se vor diferentia atat de tare, la cele inchise se vede mai bine.

- la nuantele mai inchise de la saten spre negru: puneti in loc de apa fiarta ceai negru ori cafea fiarta bine. Eu pun mereu espresso. Va jur ca dupa cateva vopsiri cu ea amestecata cu ceai negru/ cafea nu mi-a mai cazut parul, sincer, pentru mine a echivalat cu o minune! Si asta in conditiile in care eram si inca sunt in tratament medicamentos, vorbim aici de medicamente cu multe efecte secundare. Imi este o ciuda imensa ca am cedat curiozitatii si m-am vopsit acum cateva luni cu aia chimica...mi-a cazut iar cu pumnul. Never again! Ultima oara am pus maglavaisul pe parul vopsit chimic cam la o luna, insa nu am mai facut -o cu cafea. Ei bine, desi a iesit excelent nuanta, mi se pare totusi ca s-a dus putin. Sa stiti ca la primele spalari dupa vopsit se vede putin roscat/maroniu in apa. Incercati dupa ce va clatiti de maglavais sa nu va spalati cateva zile.

- la nuantele mai deschise, amestecati cu ceai verde pentru ca si ala face minuni.

- DA, si eu mi-am recapatat cu vopseaua asta tinuta naturala a parului meu. Nu imi vine sa cred ca ma trezesc dimineata cu parul valvoi, dau de cateva ori cu mana prin el si mi se fac buclele naturale...Exact cum spune si Blackie, parul devenise o catastrofa. Atat de frizzy, de uscat, de lipsit de vitalitate, de stralucire...orice i-as fi pus, nici o sansa. Ei, cum ma duceam la salon, daaaaa, dupa ce il faceau frumos cu tot ce au ei pe-acolo. Dar, evident, minunea tinea trei zile...
Chiar daca nu imi acopera firele albe 100%, chiar daca miroase, chiar daca imi ia timp (oricum eu am mult de lucru la masa masa de scris, asa ca stau cuminte cu gainatul in cap), nu mai renunt la ea. Pacat ca nu face nici o firma in Romania asa ceva, pentru ca plante aveeeem slava cerului.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#235 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 01:30 PM

Laponel, saru.mana de raspuns, saptamana viitoare intru si eu in club 😊
Va anunt cand o fi sa fie
fiica dacilor

#236 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,800
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 May 2019 - 02:15 PM

Ah ce ma tentati cu vopseaua asta. Cand ma satur de rosu trec pe henna si eu, ca nu cred ca gasesc rosu la henna.

#237 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 02:17 PM

Blackie, ma bucur atat de mult pentru tine ca esti multumita! Asta e si ideea, sa gasim ceea ce ni se potriveste si ne satisface si daca pot sa impart cu altii experientele mele, cu cea mai mare placere!

Normal ca tot ce v-am relatat este pur subiectiv si nu trebuie sa fie valabil si pentru altii :hungry:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#238 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 02:23 PM

Uite aici trei variante de rosu:

Rosu natur:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-39237500-1558009338.jpg

Rosu flacari:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-62027600-1558009358.jpg
Rosu mahon:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-03204300-1558009388.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#239 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 07:31 PM

Bristena, sunt curioasa sa ne spui cum ti se pare :hungry: Este foarte putin cunoscuta in Romania optiunea asta...daca ar sti multa lume,le-ar scadea cifra de vanzari supermarketurilor si coafezelor considerabil cred...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#240 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2019 - 08:15 PM

Eu m.am vopsit cu henna, acu cateva secole 😊, cand aparuse prima data in Romania, dar nu il vopsisem niciodata, dupa vreun an nu am mai gasit henna si am renuntat la vopsit, am reinceput o data cu primele fire argintii, acum imi pare rau, trebuia sa.l las asa, da' no, cine.ar mai fi aratat domnisoara? 😀
fiica dacilor

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic