Forum Culinar: Podoaba noastra capilara - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Podoaba noastra capilara

#241 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 May 2019 - 10:54 PM

Henna era și este foarte utilizată în zona Dobrogei în rîndul femeilor musulmane, majoritatea se vopseau cu henna nuanța roșie, era ceva uzual și înainte de 89, acum s-au diversificat mult nuanțele. Probabil se aprovizionau din Turcia, în bazarul egiptean (de mirodenii) din Istanbul se găsește henna de vînzare la kilogram alături de condimente.

#242 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,800
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 May 2019 - 11:24 AM

O sa caut sa vad ce gasesc prin satul meu, ca Dobrogea nu o vad anul asta 😭

#243 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 17 May 2019 - 01:10 PM

Au inceput sa ma mănânce degetele si sa caut pe net. Intre timp mi-am adus aminte ca o nepoata se duce frecvent la turci sa aduca una alta. O rog sa se uite si dupa henna. Carmella, ai idee cum se numeste locul unde poate gasi? Sau îi zic sa caute in bazarul egiptean?

#244 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 17 May 2019 - 02:04 PM

Vezi postareamino, la 17 May 2019 - 01:10 PM, a spus:

Au inceput sa ma mănânce degetele si sa caut pe net. Intre timp mi-am adus aminte ca o nepoata se duce frecvent la turci sa aduca una alta. O rog sa se uite si dupa henna. Carmella, ai idee cum se numeste locul unde poate gasi? Sau îi zic sa caute in bazarul egiptean?

Am vazut ca exista pe internet Khadi Romania: https://www.khadi.ro/
Poate iti ajuta, asta e marca pe care o folosesc eu si sint foarte multumita. Au si nuante de rosu.

#245 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 17 May 2019 - 02:29 PM

Fragola, din experienta ta, ce zici rosu iese roșu sau negru cu tenta de rosu? Ma gandesc ca poate ai vazut la cineva sau poate vreun catalog? Intrebarea e valabila si pentru voi cele folositi sau ati vazut la cineva rosu, ca eu am buba cu roșu, nu alte nuante cu tenta de roșu :hungry:

#246 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,366
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 May 2019 - 02:56 PM

Vezi postareamoatza, la 16 May 2019 - 08:28 AM, a spus:

vreau si io par cret :D

sa-ti fie de bine, Blackie!

Vezi postareamino, la 16 May 2019 - 10:24 AM, a spus:

Blackie,ce frumoasa esti 😘! Frumoasă nuanța. Moatzo, cred ca daca aveai parul cret l-ai fi vrut intins ca asa suntem noi, vrem ce nu putem avea ;)

Mare dreptate ai Mino. Daca ai sti cati ani l-am intins cu peria, ba chiar si cu placa o vreme ;)

Vezi postareamino, la 17 May 2019 - 02:29 PM, a spus:

Fragola, din experienta ta, ce zici rosu iese roșu sau negru cu tenta de rosu? Ma gandesc ca poate ai vazut la cineva sau poate vreun catalog? Intrebarea e valabila si pentru voi cele folositi sau ati vazut la cineva rosu, ca eu am buba cu roșu, nu alte nuante cu tenta de roșu :hungry:

Mino, cu Henna mai curand e greu sa nu il faci rosu, au mai zis fetele pe aici ca henna pura e rosie, restul de nuante sint amestecuri de alte plante. Da o cautare pe net dupa vopsire henna rosu si o sa vezi o multime de rezultate si nuante. Eu as vrea un rosu aramiu, irlandez dar mi-e frica sa nu fac vreo boacana pe care sa n-o mai pot repara apoi. Chiar am vazut ieri un video pe youtube, un par cret vopsit cu henna, exact cum as vrea eu dar parul ei era mai deschis la culoare din start.
Fragola si Lapo, multumesc de raspunsuri. Data viitoare pun si eu cafea.
brain loading....please wait....

#247 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 May 2019 - 04:16 PM

Se pare ca e putina confuzie in jurul vopselei din plante.

Asadar, henna este o substanta coloranta obtinuta din copacul henna sau lawsonia inermis si are nuante de la rosu aprins pana la castaniu inchis.

Pana acum chiar nu mi-a venit in cap sa ma uit pe youtube sa vad daca exista explicatii si tutoriale, asa ca am facut-o acum si am ramas paf cate filmulete sunt :))) Se pare ca e in trend rau mai ales ca veganii au devenit o clasa sociala in sine aici si foarte multi o trec pe produse eco/bio/vegan complet.

Chiar m-am uitat la videoclipul undei tipe care povesteste despre experientele ei cu Khadi si spune ca in afara de negru toate celelalte culori au henna in compozitie. Dar, pe langa henna sunt foarte multe alte plante.

De asemenea, logic, ca daca avem par cu fir gros negru ori castaniu inchis nu o sa ne iasa in veci blond ...ori rosu foc. Asadar depinde foarte mult de nuanta naturala ori vopsita chimic a firulul de par.

Tot ea spunea ca alte persoane au spus ca daca s-au vopsit cu asta de plante dupa vopsit chimic indelungat , parul capata o nuanta verzuie la primele vopsiri...eu una nu pot confirma.

Mai spune ca pentru ea Khadi e cea mai buna firma, Sante nu i-a prins...curios , Logona nici atat. Logona nici la mine nu a prins...
Am mai citit cateva pareri si schimb de replici si unele povestesc ca o lasa minim 4 ore in par, altele chiar peste noapte si ca tine culoarea 4 luni fara sa se estompeze/sa devina mata ori terna cum stim dela vopseaua chimica.

Ah, am uitat: Mai spune ca ea daca isi pune in cap doar nuanta de castaniu nuca acea migrene dar daca o amesteca jumi-juma cu nuanta rosu nu mai are probleme.

Am spus si pe paginile anterioare sa fiti atente si sigure ca nu sunteti alergice/aveti reactii la diversele plante. Atentie ca sunt in compozitie multe plante din zona tropicala si subtropicala cu care noi, astia din zona temperata, nu venim in contact, asadar e si putina experimentare pe propria piele. Observati-va atent si vedeti ce si cum.

In toate recenziile pe care le-am citit se spune ca vopseaua asta din plante da o culoare si stralucire absolut naturala parului, iar firul se insanatoseste. De acord, confirm!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 17 May 2019 - 04:29 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#248 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2019 - 04:36 PM

Aveti grija si de la ce firme vi le cumparati, asa cum la ea si la mine nu functioneaza toate, posibil sa se intample si la voi...
Aici e tipa si asa arata parul ei vposit cu Khadi. Ea spune ca a inceput sa se vopseasca de nevoie in timpul sarcinii si ca de atunci nu a mai renuntat la ea.

Aici aveti si un model de Mehndi, arta veche de mii de ani in India a infrumusetarii corporale cu modele facute cu henna. Asa e si consistenta gainatului de pus in cap :)))) Dupa ce se spala maglavaisul de pe maini, ramane rosu, cu timpul de face ocru.
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-96604900-1558103757.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#249 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2019 - 06:11 PM

Vezi postareamino, la 17 May 2019 - 02:29 PM, a spus:

Fragola, din experienta ta, ce zici rosu iese roșu sau negru cu tenta de rosu? Ma gandesc ca poate ai vazut la cineva sau poate vreun catalog? Intrebarea e valabila si pentru voi cele folositi sau ati vazut la cineva rosu, ca eu am buba cu roșu, nu alte nuante cu tenta de roșu :)

Mino, precum au raspuns fetele, henna este rosie la origine. Nuantele de blond, negru etc sint combinate cu alte plante. Nu stiu care e culoarea ta naturala. Cu henna nu poti face salturi prea mari, nu ajungi de la blond neagra. Cu cit esti mai deschisa la culoare, cu atit devine rosul mai puternic.
Eu sint castanie inchis si ma fac cu aceeasi culoare. Ies aproape neagra cu o tenta roscata la soare.

#250 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 18 May 2019 - 07:32 AM

Multumesc de sfaturi! Mai sap pe aici sa vad preturi si culori, pana ma hotarasca!

#251 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2019 - 10:45 AM

Va mai pun un tutorial unde o tipa cu o claie de par se vopseste si explica ce si cum :)

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#252 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2019 - 10:50 AM

Tipa chiar explica pas cu pas tot ce trebuie stiut cand te vopsesti cu gainatu :)))
Asa ca, urmariti tutorialul :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#253 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2019 - 04:23 PM

Vezi postareamino, la 18 May 2019 - 07:32 AM, a spus:

Multumesc de sfaturi! Mai sap pe aici sa vad preturi si culori, pana ma hotarasca!

Cu placere! Te poti documenta, dar eu zic ca trebuie sa incerci, la fiecare iese altfel. Poti incerca mai intii pe o suvita daca vrei.

#254 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,366
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 May 2019 - 10:17 AM

Vezi postareaFragola, la 18 May 2019 - 04:23 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 18 May 2019 - 07:32 AM, a spus:

Cu placere! Te poti documenta, dar eu zic ca trebuie sa incerci, la fiecare iese altfel. Poti incerca mai intii pe o suvita daca vrei.

Exact asta planuiesc si eu sa fac. O sa iau niste rosu si incerc doar pe o suvita intai. Daca nu imi place ce iese o sa combin cate putin rosu cu castaniul pe care l-am folosit prima data.
brain loading....please wait....

#255 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 12:16 PM

Puteti sa faceti cum a facut tipa din video-ul de mai sus, a adunat parul din perie si l-a vopsit.

Urmariti tutorialul :) Man...I begin to sound like a teacher Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#256 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,565
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 May 2019 - 04:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 12:16 PM, a spus:

Puteti sa faceti cum a facut tipa din video-ul de mai sus, a adunat parul din perie si l-a vopsit.

Urmariti tutorialul ;) Man...I begin to sound like a teacher Imagine postata

... daca ai par lung poti, la parul scurt banuiesc ca nu prea ai ce aduna (eu nici nu folosesc perie). Asta ca sa stii ca am urmarit video-ul :P . Nu ca n-as sti cum sa fac, dar nu stii niciodata ce smecherii mai gasesti.
Azi musai sa ma vopsesc si eu, incerc cam la 2 saptamani ca am multe fire albe.

#257 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 08:23 PM

Vezi postareaadi_edi, la 20 May 2019 - 04:50 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 12:16 PM, a spus:

Urmariti tutorialul ;) Man...I begin to sound like a teacher Imagine postata

... daca ai par lung poti, la parul scurt banuiesc ca nu prea ai ce aduna (eu nici nu folosesc perie). Asta ca sa stii ca am urmarit video-ul :P . Nu ca n-as sti cum sa fac, dar nu stii niciodata ce smecherii mai gasesti.
Azi musai sa ma vopsesc si eu, incerc cam la 2 saptamani ca am multe fire albe.

Premiuuuu domnisoricaaaaa! Imagine postataO sa iasa bine , ai sa vezi!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#258 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 22 May 2019 - 11:35 AM

Mergand la vanatoare de henna insotita de domnu C, nu am rezistat tentației si am achizitionat doua vopsele rosii binenteles. Vopseaua Live este de vapt o vopsea nuantatoare nu rezista ca o vopsea permanenta, dar am facut pasiune pentru ea anul trecut, iar omului îi place grozav cand ma vede vopsita cu ea. Este o nuanta frumoasa, de vara.

Asta nu am mai avut-o pana acum dar imi place nuanta pe cutie, merge bine dupa ce trece Live-ul. Intre timp pana la toamna, mai caut henna :rolleyes:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2019/post-343-0-92105100-1558517481.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-343-0-41647400-1558517685.png

#259 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2019 - 07:28 PM

Misto de tot nuantele si nici nu ma mir de Dl. C. Imagine postata
M-am tot tinut sa iti spun si mereu uitam: si eu am fost vopsita asa in tineretile alea mici. Intr-o zi vine tata la Bucuresti si zice ma tata, da' nu e prea strident? Zic nu , tata, pai cand ies cu pretenarii la petrecanii tre' sa ma repereze de departe in multime. Pai ori avem grija unii de altii ori nu Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#260 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 23 May 2019 - 08:35 AM

Prima data m-am facut cu nuanta asta anul trecut cand am fost in vacanta, iar lui C i-a placut mult si chiar radea ca atunci cand intram in bazinul cu apa termala ma vedea de la distanță :toothy9;. Unele, adica io, innebunesc la bătrânețe si testeaza culori tari.

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

62 useri citesc topicul