Bruciuluni muschi de vitel umplut
#1
Postat 11 March 2010 - 11:23 PM
Ingrediente:
o bucata intreaga de 750 de gr carne de vitel (muschi)
450 de gr de carne macinata de porc
115 gr prosciutto cotto (asta al meu era si afumat)
2 oua fierte tari
1 ou crud
branza (cascaval taiat felii subtiri)
gogosari in otet (optional)
patrunjel
pesmet
parmigiano dat la razatoare fin fin
vin alb sec
2 cepe mari
2 cutii de suc de rosii (cu bucatele de rosii) de 400 de gr fiecare
sare
piper
ulei extravirgin de masline
Bucata de carne am taiat-o, deschizand-o ca pe o carte si am batut-o cat am putut eu de bine.
#2
Postat 11 March 2010 - 11:27 PM
De obicei pun carnati, insa nu aveam ca i-am mancat aseara. Aveam tavita asta de carne macinata luata pentru ciorba de perisoare, deci am sacrificat-o.
Aluatul astfel obtinut, se intinde peste carnea de vitel, uniform.
#3
Postat 11 March 2010 - 11:36 PM
#4
Postat 11 March 2010 - 11:40 PM
Am legat bine muschiul astfel obtinul (l-am cantarit, la final avea 1,5 kg), m-am mai uitat o data la el inainte de a-l baga in oala si mi s-a parut c-ar mai trebui legat un pic !
#5
Postat 11 March 2010 - 11:43 PM
#7
Postat 11 March 2010 - 11:48 PM
Lasam la foc moderat.
Imagini atasate
#9
Postat 11 March 2010 - 11:51 PM
#10
Postat 11 March 2010 - 11:54 PM
Merge foarte bine cu un pireu de cartofi sau asa cu sos doar.
Eu am avut o paine (cumparata) minunata.
#11
Postat 12 March 2010 - 10:39 AM
#12
Postat 12 March 2010 - 10:47 AM
S-ar putea zice ca l-ai legat fedeles pe muschiul ala
#13
Postat 12 March 2010 - 12:15 PM
Eataly, la 12 March 2010 - 10:39 AM, a spus:
Multumesc Eataly, abia acum i-a venit randul la pozat la reteta asta !
Adriana, la 12 March 2010 - 10:47 AM, a spus:
S-ar putea zice ca l-ai legat fedeles pe muschiul ala
Imi place mult operatiunea asta, adica sa vad produsul final legat asa bine, nu stiu de ce .
La Catania se cheama "falsomagro" daca nu ma-nsel si am zis ca sunt diferite moduri de-al face.
Oricum fetelor, daca-l faceti, cand intindeti carnea macinata, n-o intindeti exact cat felia de carne dedesubt. Eu a trebuit sa mai scot de pe margini, pe ici pe colo, sa nu-mi dea pe-afara umplutura cand l-am rulat.
Pe azi la pranz sunt asigurata: o parte din sucul ramas il pun peste paste, iar diseara am restul de carne .
#14
Postat 12 March 2010 - 12:25 PM
any_annette, la 12 March 2010 - 12:15 PM, a spus:
Colega mea e din Corleone si am intrebat-o deja, a zis ca mama ei la fel il face, cre ca singura diferenta e ca pune in loc de prosciutto slaninuta. Azi ma duc la macelar sa cumpar carnea si sper sa reusesc sa il coc in seara asta de mincat miine mai sigur.
#15
Postat 12 March 2010 - 12:35 PM
Adriana, la 12 March 2010 - 12:25 PM, a spus:
Colega mea e din Corleone si am intrebat-o deja, a zis ca mama ei la fel il face, cre ca singura diferenta e ca pune in loc de prosciutto slaninuta. Azi ma duc la macelar sa cumpar carnea si sper sa reusesc sa il coc in seara asta de mincat miine mai sigur.
Da, asa e, se poate inlocui cu slaninuta sau chiar cu mortadella.
Soacra-mea il face cu carnati, eu odata l-am facut cu cabanos.
Se pot pune mai multe oua, ca sa iasa oul in fiecare felie, depinde cat de mare este felia de carne.
Felia neaparat trebuie taiata circa 2 cm, deci sa nu fie subtirica.
Daca-ti mai ramane carne tocata, poti face chiftele si le poti pune in sos langa "bruciuluni".
In interior se mai pot pune seminte de pin si stafide.
Carnea, eu am luat o bucata care aici se cheama judisco, in nord mi se pare ca-i zice maganello. Te sfatuieste macelarul, cu siguranta.
Succes ,ma bucur ca ti-a placut din poze, sunt curioasa daca-ti place de-adevaratelea !
#16
Postat 12 March 2010 - 12:40 PM
Daca mieii sunt scumpi si mici,pentru ca Pastele e foarte devreme anul acesta,
fac muschiul tau.
I-l arat lui barbatu meu ,ca el e specialis in facut "colete" si noduri.
Lasand gluma la o parte,reteta e foarte interesanta.
Imi place mult sectiunea.
S-a salvat !
PS
Intrebare :
Procesul de coacere e in tava,pe flacara aragazului,sau in cuptor ?
Cred ca in cuptor,dar nu as vrea sa gresesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 12 March 2010 - 12:44 PM
#18
Postat 12 March 2010 - 12:51 PM
Piscotel, la 12 March 2010 - 12:40 PM, a spus:
Daca mieii sunt scumpi si mici,pentru ca Pastele e foarte devreme anul acesta,
fac muschiul tau.
I-l arat lui barbatu meu ,ca el e specialis in facut "colete" si noduri.
Lasand gluma la o parte,reteta e foarte interesanta.
Imi place mult sectiunea.
S-a salvat !
PS
Intrebare :
Procesul de coacere e in tava,pe flacara aragazului,sau in cuptor ?
Cred ca in cuptor,dar nu as vrea sa gresesc.
Ma bucur ca-ti place, sa stii ca e foarte bun si la gust, cu atatea bunatati in el.
L-am copt pe aragaz, intr-o oala destul de incapatoare (a mea e dreptunghiulara), coptul a durat cam o ora.
Adriana, la 12 March 2010 - 12:44 PM, a spus:
Brava, brava !
Eu am luat bucata de carne ca-mi placea cum arata , apoi acasa rasfoind caietul cu retete mi-am amintit de reteta asta.
Zic "mi-am amintit" pentru ca nu o fac chiar des, avand in vedere ca nu-i chiar de dieta !
#19
Postat 12 March 2010 - 01:21 PM