Forum Culinar: Bruciuluni - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bruciuluni muschi de vitel umplut

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:23 PM

La Palermo se numeste "ù bruciuluni", la mine-n sat tot asa. Existe nenumarate variante, eu il fac asa:

Ingrediente:

o bucata intreaga de 750 de gr carne de vitel (muschi)
450 de gr de carne macinata de porc
115 gr prosciutto cotto (asta al meu era si afumat)
2 oua fierte tari
1 ou crud
branza (cascaval taiat felii subtiri)
gogosari in otet (optional)
patrunjel
pesmet
parmigiano dat la razatoare fin fin
vin alb sec
2 cepe mari
2 cutii de suc de rosii (cu bucatele de rosii) de 400 de gr fiecare
sare
piper
ulei extravirgin de masline


Bucata de carne am taiat-o, deschizand-o ca pe o carte si am batut-o cat am putut eu de bine.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834238287.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834239759.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834241421.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:27 PM

Carnea macinata am amstecat-o cu oul crud, sare, piper, pesmet, parmigiano, patrunjel si am facut un aluat ca pentru chiftele.
De obicei pun carnati, insa nu aveam ca i-am mancat aseara. Aveam tavita asta de carne macinata luata pentru ciorba de perisoare, deci am sacrificat-o.

Aluatul astfel obtinut, se intinde peste carnea de vitel, uniform.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834275699.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834278665.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:36 PM

Dupa ce am intins bine carnea macinata, punem deasupra feliile de prosciutto cotto, feliile de cascaval afumat, cele 2 oua fierte tari si gogosarii.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834331762.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834332805.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834334093.jpg

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:40 PM

Acum vine partea cea mai "frumoasa"...
Am legat bine muschiul astfel obtinul (l-am cantarit, la final avea 1,5 kg), m-am mai uitat o data la el inainte de a-l baga in oala si mi s-a parut c-ar mai trebui legat un pic :toothy9; !
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-12683434438.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834360341.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834361028.jpg

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:43 PM

Intr-o oala destul de incapatoare punem uleiul de masline, cele 2 cepe taiate si calim putin, dupa care adaugam muschiul sarat si piparat si lasam sa se rumeneasca cat de cat.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834368962.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834378057.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-12683438145.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:44 PM

Adaugam vinul alb sec (cam un pahar, dupa ochi)
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834389152.jpg

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:48 PM

Lasam sa se rumeneasca bine, iar aproape de final adaugam cele 2 cutii cu suc de rosii (sa aiba si bucatele de rosii, nu numai suc), sare piper (peste rosii).
Lasam la foc moderat.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834396213.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834407019.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834408582.jpg


#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:50 PM

La final
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834421686.jpg

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:51 PM

Scoatem apoi muschiul si taiem ata de bucatarie cu care l-am legat
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834429011.jpg

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2010 - 11:54 PM

Taiem felii si in farfurie cu el.
Merge foarte bine cu un pireu de cartofi sau asa cu sos doar.
Eu am avut o paine (cumparata) minunata.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834441248.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834442394.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126834444448.jpg

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2010 - 10:39 AM

Eu sigur il fac!Multumesc de reteta Any.Si ma bucur ca te-ai intors cu tolba plina de retete!Bruciuluni bun!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2010 - 10:47 AM

Aseara n-am apucat sa vad finalul iar ce vad acum imi place tare asa ca ii fac sigur pe bruciulunii astia :D
S-ar putea zice ca l-ai legat fedeles pe muschiul ala :cheers:

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaEataly, la 12 March 2010 - 10:39 AM, a spus:

Eu sigur il fac!Multumesc de reteta Any.Si ma bucur ca te-ai intors cu tolba plina de retete!Bruciuluni bun!


Multumesc Eataly, abia acum i-a venit randul la pozat la reteta asta :) !

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2010 - 10:47 AM, a spus:

Aseara n-am apucat sa vad finalul iar ce vad acum imi place tare asa ca ii fac sigur pe bruciulunii astia :D
S-ar putea zice ca l-ai legat fedeles pe muschiul ala :P


Imi place mult operatiunea asta, adica sa vad produsul final legat asa bine, nu stiu de ce :P .
La Catania se cheama "falsomagro" daca nu ma-nsel si am zis ca sunt diferite moduri de-al face.
Oricum fetelor, daca-l faceti, cand intindeti carnea macinata, n-o intindeti exact cat felia de carne dedesubt. Eu a trebuit sa mai scot de pe margini, pe ici pe colo, sa nu-mi dea pe-afara umplutura cand l-am rulat.

Pe azi la pranz sunt asigurata: o parte din sucul ramas il pun peste paste, iar diseara am restul de carne :D .

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2010 - 12:25 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2010 - 12:15 PM, a spus:

La Catania se cheama "falsomagro" daca nu ma-nsel si am zis ca sunt diferite moduri de-al face.

Colega mea e din Corleone si am intrebat-o deja, a zis ca mama ei la fel il face, cre ca singura diferenta e ca pune in loc de prosciutto slaninuta. Azi ma duc la macelar sa cumpar carnea si sper sa reusesc sa il coc in seara asta de mincat miine mai sigur. :)

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2010 - 12:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2010 - 12:25 PM, a spus:


Colega mea e din Corleone si am intrebat-o deja, a zis ca mama ei la fel il face, cre ca singura diferenta e ca pune in loc de prosciutto slaninuta. Azi ma duc la macelar sa cumpar carnea si sper sa reusesc sa il coc in seara asta de mincat miine mai sigur. :D


Da, asa e, se poate inlocui cu slaninuta sau chiar cu mortadella.
Soacra-mea il face cu carnati, eu odata l-am facut cu cabanos.
Se pot pune mai multe oua, ca sa iasa oul in fiecare felie, depinde cat de mare este felia de carne.
Felia neaparat trebuie taiata circa 2 cm, deci sa nu fie subtirica.
Daca-ti mai ramane carne tocata, poti face chiftele si le poti pune in sos langa "bruciuluni".
In interior se mai pot pune seminte de pin si stafide.
Carnea, eu am luat o bucata care aici se cheama judisco, in nord mi se pare ca-i zice maganello. Te sfatuieste macelarul, cu siguranta.
Succes ,ma bucur ca ti-a placut din poze, sunt curioasa daca-ti place de-adevaratelea :) !

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 March 2010 - 12:40 PM

Any,

Daca mieii sunt scumpi si mici,pentru ca Pastele e foarte devreme anul acesta,
fac muschiul tau.
I-l arat lui barbatu meu ,ca el e specialis in facut "colete" si noduri.

Lasand gluma la o parte,reteta e foarte interesanta.
Imi place mult sectiunea.
S-a salvat !

PS

Intrebare :

Procesul de coacere e in tava,pe flacara aragazului,sau in cuptor ?
Cred ca in cuptor,dar nu as vrea sa gresesc.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2010 - 12:35 PM, a spus:

sunt curioasa daca-ti place de-adevaratelea :) !

Pai sigur ca o sa-mi placa, bucata o iau de la macelar si ii zic sa mi-o pregateasca deja, eu sa trebuiasca numai sa o omplu si sa o leg :D

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2010 - 12:51 PM

Vezi postareaPiscotel, la 12 March 2010 - 12:40 PM, a spus:

Any,

Daca mieii sunt scumpi si mici,pentru ca Pastele e foarte devreme anul acesta,
fac muschiul tau.
I-l arat lui barbatu meu ,ca el e specialis in facut "colete" si noduri.

Lasand gluma la o parte,reteta e foarte interesanta.
Imi place mult sectiunea.
S-a salvat !

PS

Intrebare :

Procesul de coacere e in tava,pe flacara aragazului,sau in cuptor ?
Cred ca in cuptor,dar nu as vrea sa gresesc.


Ma bucur ca-ti place, sa stii ca e foarte bun si la gust, cu atatea bunatati in el.
L-am copt pe aragaz, intr-o oala destul de incapatoare (a mea e dreptunghiulara), coptul a durat cam o ora.

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2010 - 12:44 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2010 - 12:35 PM, a spus:

sunt curioasa daca-ti place de-adevaratelea :) !

Pai sigur ca o sa-mi placa, bucata o iau de la macelar si ii zic sa mi-o pregateasca deja, eu sa trebuiasca numai sa o omplu si sa o leg :D


Brava, brava :P !
Eu am luat bucata de carne ca-mi placea cum arata :D , apoi acasa rasfoind caietul cu retete mi-am amintit de reteta asta.
Zic "mi-am amintit" pentru ca nu o fac chiar des, avand in vedere ca nu-i chiar de dieta :P !

#19 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 March 2010 - 01:21 PM

Arata intr-un mare fel, te-am pandit si eu ieri seara in timp ce postai, cred ca deodata cu Adriana, n-am vrut sa intrerup procesul si uite ca azi vad rezultatul final. Promitea inca de aseara! :D :)

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2010 - 01:28 PM

Vezi postarealaura_lala, la 12 March 2010 - 01:21 PM, a spus:

Arata intr-un mare fel, te-am pandit si eu ieri seara in timp ce postai, cred ca deodata cu Adriana, n-am vrut sa intrerup procesul si uite ca azi vad rezultatul final. Promitea inca de aseara! :) :D



Ma bucur ca m-ai pandit si ca ti-a placut ce-ai vazut :D !

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi