Forum Culinar: Dezastre in bucatarie! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dezastre in bucatarie!

#101 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 December 2015 - 10:39 PM

Nici mie nu-mi ies in veci daca nu am chef, e clar dovada ca si bucataria e o arta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#102 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 December 2015 - 10:55 PM

De obicei ador sa gatesc,nu conteaza ce,fie ce o fi,dar azi voiam sa fiu pe mes cu dragii mei de departe,cu voi aici pe forum,cu cadoul Stelinei,si altele pt. ai mei,maine sub nici o forma nu am timp deloc si in plus chiar sunt curioasa cine ce va mai aduce luni la scoala...nu am facut cu drag deloc,sa-mi fie rusine ,si s-a vazut :toothy9;

#103 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 09 January 2016 - 03:48 PM

Cam de pe la Crăciun am rămas datoare amabilei și săritoarei la nevoie boabe de cafea cu poza prăjiturii Tosca pe care am comis-o în premieră și promit să n-o mai fac veci, never, jamais, soha și cum mai vreți voi. În loc de poză am o poveste simpatică și chiar adevărată, acum am ceva timp liber și v-o spun și vouă.

În primul rând eu nu-s mare maestră-n prăjituri, sintagma "făină cât cuprinde" îmi dă fiori și anihilează din start orice inițiativă timidă în ale prăjituritului așa că am căteva rețete de la mama pe care le fac la sărbători că știu că-mi ies, dar acum m-a pus dracu am vrut să experimentez (de fapt mi-a fost lene să fac foile pentru prăjitura Albă ca Zapada).

Apoi nici eu, nici consortul și nici copila din dotare nu suntem mari fani dulciuri, după o bucată- maxim două de oricearfioricatdebun nu ne mai atingem de restul, așa că tort sau prăjituri fac doar când știu că avem musafiri care să le mănânce sau, de cele mai multe ori apelez la Artizanul lui KikenHana. Deci nici antrenament la prăjituri nu prea am.

Boon..Cam de vreo 20 de ani în ajunul Crăciunului toți prietenii ne adunăm la noi, cu cățel, cu purcel, cu copii, cu prietenii prietenilor ..lume multă, veselie, hărmălae, atmosferă frumoasă pentru care merită să fac și prăjituri de căteva feluri. În acest context am vrut s-o introduc în premieră și pe Tosca- mare greșeală...
Ei, mi-a plăcut cum arăta, ingredientele toate cu gramaj, alt avantaj așa că mi-am zis- de ce nu?
Am executat-o in 23 seara, blatul mi-a ieșit OK, crema la fel am zis eu , am pus biscuiții muiați ușor în lapte deasupra și glazura de ciocolată și am expediat-o pe balcon, la rece, înfofolită bine în hârtie pergament.
În seara de ajun după ce am tăiat și atanjat aperitivele și restulși am pregătit tot ce trebuia pentru colindatori am zis să tai și prăjiturile să le pun pe platouri..cam aveam o strângere de inimă că mă știam netalentată la dulciuri și nu le fac niciodată cu bucrie.
Ei și când am băgat cuțitul în Tosca glazura de ciocolată s-a crăpat, crema de vanilie, care era oricum numai tare nu, a început să dea pe de lături iar blatul cu cocos și mac s-a dovedit cam lipicios. Per total- nu se tăia cum trebuie.
N-am disperat, am zis că poate dacă stă la cald în bucătărie glazura nu mai e așa dură, atunci nu ar trebui să apăs prea tare ca s-o tai și deci crema de vanilie ar sta într-o formă decentă și aș putea să pun bucățile cumva pe platou. Cum aveam nevoie de masa din bucătărie am pus prăjitura pe un scaun la dezmorțit și am uitat de ea.
Primii invitați au venit cu cățelul- o labradoriță foc de simpatică și mâncăcioasă și m-au întrebat dacă poate sta fără lesă. Eu știind că nu-i nimic la îndebotul ei am zis da, așa că Maia a făcut un tur de apartament în viteză și s-a oprit fix la scaunul cu uitata Tosca și a început s-o înfulece.Până ne-am repezit s-o oprim jumătate din prăjitură era pe jos pe gresie și Maia o înfuleca repede- repede să nu i-o ia careva, din cealaltă jumătate doar o bucățică era sigur că nu intrase în contact cu botul Maiei și pe aceea am și gustat-o cu musafirii. Rezultatul: Glazura nu s-a muiat, crema nu s-a întărit, gustul nu mi-a plăcut în mod deosebit așa că nu voi mai repeta experiența, dar măcar am făcut un cățel fericit. Și-am încălecat pe-o șa....

#104 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 January 2016 - 04:08 PM

Vezi postareaicecream, la 09 January 2016 - 03:48 PM, a spus:

Cam de pe la Crăciun am rămas datoare amabilei și săritoarei la nevoie boabe de cafea cu poza prăjiturii Tosca pe care am comis-o în premieră și promit să n-o mai fac veci, never, jamais, soha și cum mai vreți voi.

Eu am facut de n-spe mii de milioane de ori prajitura asta si niciodata n-am patit niciuna dintre "bucuriile" enumerate de tine. E drept ca nici catel in vizita n-am avut.. :thumleft:
Imi pare tare rau ca nu ti-a placut prajitura, noua (si nu numai!) ne place la nebunie. Glazura e chiar molicica, crema se intareste si ramane teapana chiar si dupa cateva ore la temperatura camerei.. N-am idee ce n-a functionat la tine..
Oricum, povestea e haioasa, recunosc! :blackeye:

#105 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 January 2016 - 07:24 PM

Eu tosca nu am facut asa ca nu-mi pot da cu parerea ,imi pare rau Ice' de experienta ta :blackeye:

Dar daca tot a iesit topicul la suprafata,am zis sa spun si restul la povestea mea ca sa nu ramana fara final :P ..cum spusesem am facut mufinshii' fara tragere de inima si din obligatie ca spusese doamna invatatoare ca asa a spus doamna directoare sa se prezinte din partea fiecarei clase,si eram curioasa si de la noi cine cu ce va mai participa..

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-405-14523599190146.jpg

Rezultat niste turte ce se fac de craciun, cred ca nu-mi dau seama din imagine si niste cornulete ,in dreptul lor scrie din partea clasei a treia-A ,aceasta este poza pe care a postato doamna pe facebook cu doua fetite(anume am decupat poza ca sa nu se vada fetele)dar care sunt febletele dumneaiei,iar in dreptul pozei a scris cu mare drag:''fetele mele''...Alex' ciu-ciu(nici macar cu un multumesc nu m-a blagoslovit') :thumleft: nu ca m-ar interesa ,da' asa de o curiozitate :P
Chiar eram curioasa cine ce o mai aduce(cunoscand ''personajele'')...ma mir ca au adus si atat :D

#106 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 January 2016 - 10:22 PM

Vezi postareaicecream, la 09 January 2016 - 03:48 PM, a spus:

sintagma "făină cât cuprinde" îmi dă fiori și anihilează din start orice inițiativă timidă în ale prăjituritului


:blackeye: :P :P
Toata povestea e mortala, dar fraza asta e cea mai cea, cred ca multi ne regasim in ea :thumleft: ...
Imi pare rau de munca ta, insa daca iesea totul perfect ne alegeam doar cu un "multumesc pentru reteta" :D .

#107 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 January 2016 - 10:28 PM

Geany, nu stiu ce-ai cautat cu muffinsii tai la subiectul asta, ca in final au ajuns vedete!
Dar gestul invatatoarei... fara cuvinte. Normal ca nu vrei lauri, dar chiar asa??

#108 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 January 2016 - 10:53 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 January 2016 - 10:28 PM, a spus:

Geany, nu stiu ce-ai cautat cu muffinsii tai la subiectul asta, ca in final au ajuns vedete!


Paii dezastrul e pe pagina anterioara,ca desi i-am facut de 10 de ori culmea de data asta au ajuns ciuperci pleostite,i-am decupat cu cuterul,am mascat cum am putut :thumleft:

#109 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 January 2016 - 01:06 AM

Stiu, am citit ca ti-au iesit pleostite, dar tot ma intreb unde-i dezastrul ?? Eu as fi zis ca asa-i modelul :thumleft: ...

#110 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 January 2016 - 10:58 PM

dezastrul cârnaților tip mortadela

după cum spuneam la alt topic, m-am împroprietărit cu o juma de porc în scopul de a face cât mai mulți cârnați de casă.
anul trecut am făcut pseudo-cârnați, nebăgați în maț, dar anul acesta am vrut musai să-i fac cum scrie la carte. planul era să incep cu cei mai simplii posibili după care să încerc rețetele cele mai sofisticate

am cumpărat o mașină de tocat carne electrică cu prelungitor de cârnați, mațe curățate gata și mi-am spus că nu are de ce să fie complicat.

măcinatul a fost o briză, condimentarea a ieșit perfect, testul (fript) de gust și textură a fost trecut cu brio așa că am decis să bag superbul maclavais în mațe.

nu-ș ce metode folosesc alții sau ce aparatură au, dar la introducerea mecanizată în maț pasta a fost re-măcinată, grăsimea s-a încălzit, textura s-a schimbat complet, iar cârnații mei au devenit un fel de mortadela. până și gustul e altul. me (very) unhappy :thumleft:

momentan i-am relegat la aer liber unde stau zgribuliți așteptând să-mi fac curaj să (mai) frig unul

#111 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 January 2016 - 12:05 AM

Icecream, ce m-am bucurat pentru Maia :thumleft:) Hai ma, ca nu ai facut un efort in van :)

Dexter: Tu ai lasat cutitul de tocat in masina cand ai vrut sa ii formezi? De regula se scoate cutitul, aplici teava aia speciala, tragi matul pe ea si incepi sa dai la manivela. Sau ai altfel de masina? Eu am facut de multe ori la ai mei acasa. Imi pare rau pentru toata munca depusa :) Poate totusi o sa iti placa si asa.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#112 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2016 - 12:55 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 January 2016 - 12:05 AM, a spus:

Dexter: Tu ai lasat cutitul de tocat in masina cand ai vrut sa ii formezi?


l-am lăsat că așa arăta schema de montare :thumleft:
am încercat și fără, au ieșit mai bine dar textura tot s-a schimbat

#113 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2016 - 11:10 AM

Vezi postareaDexter, la 13 January 2016 - 12:55 AM, a spus:

l-am lăsat că așa arăta schema de montare :violent6:
am încercat și fără, au ieșit mai bine dar textura tot s-a schimbat

Ia mata o masina de tocat manuala, din aia sovietica, de pe cand eram copii si nu vei mai pati asa pocinog.
Ov corse, fara cutit, cand ii pui palnia.

#114 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 January 2016 - 07:18 PM

Vezi postareabellamama, la 14 January 2016 - 11:10 AM, a spus:

Ia mata o masina de tocat manuala, din aia sovietica, de pe cand eram copii si nu vei mai pati asa pocinog.

am una adusă din romania dar m-am gândit că la juma de porc mă apucă paștele măcinând Imagine postata
idea e bună însă, să încerc umplutul mațelor cu ea

#115 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2016 - 03:00 PM

Cutitul trebuie lasat în masina de tocat cînd se baga carnea în mat, la "confectionarea" cîrnatilor of course =)) La masina mea asa zice, asa fac, si iese super. Ce e bine însa, sa folosesti o alta sita fata de cea cu care ai macinat carnea; una cu orificii mai mari. Eu o folosesc pe cea cu triunghiuri. Nu se remacina carnea/umplutura.

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#116 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 January 2016 - 06:49 PM

Maya, nu am decât 3 site cu găuri rotunde =)) . Am măcinat cu cea găurile cele mai mari și a ieșit perfect. La umplut am folosit-o tot pe aia, pe cea cu triunghiuri nu o am, poate o găsesc de cumpărat separat.

#117 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 January 2016 - 08:57 PM

Ai mei faceau asa: macinau carnea si dupa aia o puneau in ditamai lighenoiu cu tot cu condimentele si ce mai trebuie, tata framanta la ei vartos si lasau carnea peste noapte. A doua zi umpleau tot cu masina aia comunista, dar fara cutit. Eu nu am facut decat cu ai mei acasa, pentru mine acasa niciodata. Ai facut multi, Dex?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#118 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 January 2016 - 04:01 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 January 2016 - 08:57 PM, a spus:

Ai facut multi, Dex?

am măcinat jumătate din piciorul din față și jumătate din carnea măcinată am băgat-o in mațe, cred că au ieșit cam 20 de cârnați babani.

#119 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2016 - 03:06 PM

Vezi postareaDexter, la 18 January 2016 - 04:01 AM, a spus:

am măcinat jumătate din piciorul din față și jumătate din carnea măcinată am băgat-o in mațe, cred că au ieșit cam 20 de cârnați babani.

Portia urmatoare toac-o cu ce vrei tu, dar umple carnatii cu masina antica, fara cutit si fara sita.
Garantat nu se mai schimba nici textura, nici gustul.

#120 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 May 2016 - 01:36 AM

A cerut cineva reteta de muffinsi pentru martieni? Luati o reteta normala de banana muffins si puneti in plus bomboane Smarties, toate culorile curcubeului. Reactiile chimice vor anihila orice colorant (natural?), cel mult veti beneficia de o culoare pe placul civilizatiilor extraterestre (zice folclorul). Ce-a ramas din unele bomboane ar putea aduce si cu hapurile pe care le luati cand va ia durerea de cap (de care s-ar parea ca veti avea nevoie dupa ce scoateti tava din cuptor).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2016/post-192-14627502295337.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2016/post-192-146275026224.jpg


Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi