Forum Culinar: Dezastre in bucatarie! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dezastre in bucatarie!

#41 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 September 2010 - 09:35 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

L-am transportat in camara.
Mi-a curs pe ciorapi.


si ce-ai facut, ai recuperat ceva? :hug:

aseara eu mi-am lasat omu' sa supravegheze gemul de prune pe care-l pusesem la fiert in 2 cratite pe care le-am bagat in cuptor. cand am venit puteam sa ghicesc care-i usa mea dupa fumul care-o invaluia. a curs gemul in cuptor, s-a lipit si de teava de sus (cuptorul are o flacara si-n tavan), tava in care pusesem una dintre cratite era numa' scrum, idem gratarul naclait de gem. :biggrin:

in rest, toate erau bune!

#42 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 September 2010 - 09:39 AM

:biggrin: Sefule, ma declar fan! Tre sa merg la ce v-a inveselit ziua! :hug: =)) :D
Eu precis faceam cu nervii, ce sa mai fac modele din partea arsa? :D :D =((
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#43 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 September 2010 - 10:03 AM

Sefule si Moatza, m-ati amuzat teribil...
Sorina

#44 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 September 2010 - 01:14 PM

Shefule :unsure:=)):drool::((:((=)):((=)) esti bestial.Experienta ta ma facuse sa rad cu lacrimi.

Eu zic sa dai pe la torturi si-ti dam recepte care sigur nu curg.Join the club! Belive me ca stiu ce vorbesc nu de alta dar prima mea executie de tort a fost tot cu budinca si se intarise crema dupa 1 saptamana de stat la congelator astfel io zis ca sigur e toata vina budincii...ca doar nu o fi a noastra :P.

Moatza draga mea si al tau sot statea cu ochii pe tv ca si cum nu avea nimic altceva de facut.Nu?:P

#45 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 September 2010 - 02:42 PM

Eu cand il las pe "al meu" sa supravegheze ceva,
Cuplez timerul ,programez telefonul mobil si pun vecinul sa sune la usa.Imagine postata
Daca nu raspunde ,ii spun sa sune la 112.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#46 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 September 2010 - 05:36 PM

Vezi postareamoatza, la 18 September 2010 - 09:35 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

L-am transportat in camara.
Mi-a curs pe ciorapi.


si ce-ai facut, ai recuperat ceva? :unsure:



S-a baut cu paiul.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#47 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 September 2010 - 06:22 PM

Vezi postareayoyo, la 18 September 2010 - 01:14 PM, a spus:

Moatza draga mea si al tau sot statea cu ochii pe tv ca si cum nu avea nimic altceva de facut.Nu?=))


mai, tu-l spionai! si n-ai putut sa-i zici ca arde gemul?

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 September 2010 - 05:36 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 18 September 2010 - 09:35 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

L-am transportat in camara.
Mi-a curs pe ciorapi.


si ce-ai facut, ai recuperat ceva? :drool:



S-a baut cu paiul.


direct din ciorapi sau l-ai servit din cupe? :unsure:

#48 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 September 2010 - 07:29 PM

O da, la topicul asta am si eu ceva de spus. Si de aratat. Sincer, nu ma pricep si nu prea ma bag la dulciuri. Dar insist sa persist, cum ar zice Zoazorel.
Insa am tot respectul pentru fetele care reusesc sa faca sa para cat mai vii si reale figurinele alea de poveste....stiti voi care, ca e in hot topic :unsure:
Si ca un exemplu la ce vroiam sa spun, odata, de ziua unuia dintre baieti am vrut sa fac eu cu mana mea un un tort mousse cu jeleu de capsuni inspirat dupa blogul lui Edith. Am facut totul "a la carte", insa nu stiu de ce crema aia de capsuni nu s-a intarit niciodata. Never ever. Dar sa nu credeti ca am aruncat ceva. S-a mancat tot cu lingurita si s-a lins tava. Mai bine zis s-a mancat cu paiul.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128483086202.jpg


#49 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 20 September 2010 - 09:25 AM

Acu' vreo 2 saptamani pun eu sa fac sarmale. Am oparit varza (m-am oparit si eu pe mana), am facut umplutura, le-am impachetat si le-am pus in oala la fiert. 4 sau 5 bucati au ramas pe langa oala si le-am pus intr-o craticioara mica. Le-am cuprins cu suc de rosii si le-am pus pe foc. Foc mic la ambele oale. Si ma duc sa fac dus, apoi ma asez la tv. Si de la un moment incolo simt ceva miros de ars, dar nu i-am dat importanta. Pana cand imi spune colegu: Mai, ce miroase asa? Nu cumva se ard sarmalele? Sar din pat si ma duc in bucatarie sa evaluez dezastrul: oala mare era ok, bolborosea linistita, nu emana nici un miros ciudat. In oala mica, in schimb, varza de pe fund se carbonizase si se lipise si fumega de numa', iar sarmalele erau afumate si amare. Sarmalele le-am mancat atunci, ca erau fierte si mi-a fost mila sa le arunc, dar oala am distrus-o. Era din aia non-stick, si tot maglavaisul ala de o face non-aderenta s-a dus cu arsura, dupa vreo 3 zile de frecat. Din pacate n-am poze.

#50 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 December 2011 - 11:04 PM

na' ca am ajuns si aici :thumleft:
am facut fursecuri de 2 feluri cu Maia mea. fericite amandoua, mai ales ea :D ca sunt doar a ei pentru cateva ore.
facem o tura de fursecuri bilute (gen ghoriba lui any) pe care cu mare harnicie Maia le tavaleste bine prin zahar pudra. aici e greseala mea, le-am tavalit prin fructoza, nu zahar pudra. s-au lipit cam tare la copt Imagine postata. le-a dezlipin pana la urma, dar cu mari emotii sa nu le sfaram. de bune sunt foarte bune, cu aroma de caramel de la zaharul ars de pe ele. dar nu arata nicicum a ghoriba Imagine postata.
bun, si trecem mai departe, la fursecurile lui petu pe care le-am facut mai groase, pe post de cheksuri. am facut pana si gaurici in braduti si stelute. si urma sa le ornam. am zis sa le dau cu un strat de glazura, ca la turtele dulci ale lui Lili, le mai dadeam si aroma si aratau si mai bine. am facut glazura jumi/juma dintr-un ou , adica albus si galbenus, frecate separat cu zahar pudra (din nou inlocuit cu fructoza) si cu arome: vanilie la albus si rom la galbenus. glazura a iesit frumoasa si lucioasa, am intins-o frumos pe fursecuri (intre timp Maia era fericita ca isi tot lingea degetelele Imagine postata) si le-am lasat la uscat ca sa putem sa le decoram. Lili zicea asa: Si pana am terminat de galazurat ultimele, primele erau deja uscate si am putut sa desenez si bradutii. E, la noi, pana am asteptat vre-o 15 minute sa se usuce a curs toata glazura de pe ele Imagine postataImagine postataImagine postata. Maia, draga de ea, le-a mai decorat cu ceva bombonele colorate si a desenat cu creioane de zahar, si le-a mai dat o fata, cat de cat. Mie imi venea sa plang :D Ce sa le mai fac si poze... Inchipuiti-va 2 tavi pline de fursecuri plutind in "sos", una cu glazura galbena si alta cu glazura alba.
Asta a fost ieri, duminica. Acum, luni, la ora 11 noaptea, inca sunt lipicioase, si eu ma intreb unde am sa le depozitez pana de craciun Imagine postata


EDIT: Lili, vina e doar a mea, am dat link catre tine doar sa stie fetele ce vroiam sa fac si nu am reusit.

#51 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 December 2011 - 03:03 PM

Vezi postareaboni, la 12 December 2011 - 11:04 PM, a spus:

bun, si trecem mai departe, la fursecurile lui petu.
am facut glazura jumi/juma dintr-un ou , adica albus si galbenus, frecate separat cu zahar pudra (din nou inlocuit cu fructoza) si cu arome: vanilie la albus si rom la galbenus. glazura a iesit frumoasa si lucioasa, am intins-o frumos pe fursecuri si le-am lasat la uscat ca sa putem sa le decoram.........am asteptat vre-o 15 minute sa se usuce a curs toata glazura de pe ele.
Asta a fost ieri, duminica. Acum, luni, la ora 11 noaptea, inca sunt lipicioase, si eu ma intreb unde am sa le depozitez pana de craciun


Boni draga, glazura pt biscuiti se face doar din albus batut (nu se pune si galbenus) cu zahar si eventual putina lamaie care e de fapt royal icing.

Daca vrei sa se betoneze instant o glazura se adauga la albus putina guma tragacanth (in 3 min e intarita glazura) dar, varianta cea mai simpla si necostisitoare e cea care am zis-o sus (albus+zahar praf+putina lamaie).

#52 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 December 2011 - 03:25 PM

yoyo, pai eu stiu ce am gresit, ca am si scris mai sus: am inlocuit zaharul pudra cu fructoza. si am aflat, pe pielea mea Imagine postata, ca nu se comporta la fel in acest caz.
am scris aici ca sa stie lumea, sa nu faca ca mine Imagine postata

eu nu am pus la glazura si galbenus si albus impreuna, ci separat. adica mi-au iesit 2 glazuri. glazura cu galbenus o stiu de la mama. o foloseste la prajitura Halechin. cum eu nu arunc nimic, si nu aveam ce sa fac cu un galbenus (noi tinem post) am facut si glazura asta, ca sa folosesc tot oul.

#53 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2011 - 03:39 PM

Vezi postareaboni, la 13 December 2011 - 03:25 PM, a spus:

yoyo, pai eu stiu ce am gresit, ca am si scris mai sus: am inlocuit zaharul pudra cu fructoza. si am aflat, pe pielea mea Imagine postata, ca nu se comporta la fel in acest caz.
am scris aici ca sa stie lumea, sa nu faca ca mine Imagine postata

eu nu am pus la glazura si galbenus si albus impreuna, ci separat. adica mi-au iesit 2 glazuri. glazura cu galbenus o stiu de la mama. o foloseste la prajitura Halechin. cum eu nu arunc nimic, si nu aveam ce sa fac cu un galbenus (noi tinem post) am facut si glazura asta, ca sa folosesc tot oul.


Asta cu albus o fac mereu la ochi.Adica bat usor albusul si adaug zaharul treptat pana mi se pare ca are cosistenta corecta.Tu puteai sa remediezi:
cand ai vazut ca curge "prea repede" de pe biscuiti, mai adaugai zahar.

Cand lipesc casuta de turta, lipiciul tot royal icing-ul asta il folosesc.Si adaug zahar pana vad ca "cimentul" nu se intareste suficient.

#54 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 14 December 2011 - 01:03 PM

Imi pare rau ca trebuie sa rad cand citesc dezastrele voastre,dar atat de bine povestiti ca nu ma pot abtine Imagine postata

Daaar,ca sa nu fiu off topic,trec la ce vroiam sa scriu,de fapt.Nu se putea sa inchei eu anul fara inca un dezastru in bucatarie.M-am pus astazi sa fac fursecurile "Maria" ca tare mi-au placut cum au iesit anul trecut.Eiii,ca sa fac reteta exacta,am cautat si am gasit chiar si untura(anul trecut am pus unt sau margarina,nu mai stiu).Si am fost atat de bucuroasa de nu mai puteam.Astazi am dat sa le coc,mirosea bine,dar parca...altfel.Am gustat unul asa caldut,...bleah,se simte un gust gretos de untura,dar gretos de tot.Ca si maglavaisul ce se scoate din mate,daca puteti sa va imaginati.
Untura cruda mirosea normal,ma si bucuram ca am gasitImagine postata

In aluat nu am simtit la framantat,ca miroseau aromele(lamaie,vanilie)

Am copt numai o tava,restul de aluat l-am aruncat .Am si acum un nod in stomac si nu mai am curajul sa le gust si reci.

Pacat,ca am pus in aluat si stropi de ciocolata,ca asa le plac copiilorImagine postata

Asta e untura:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13238604963991.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13238604975449.jpg

Fursecurile,dragele de ele,au iesit bine,dar nemancabile:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13238605815655.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#55 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 19 December 2011 - 09:51 AM

Vai, Petu, si ce frumoase iesisera!
Dar daca topesti tu intai untura aia si-apoi o lasi la intarit? Poate-i piere gustul ala...Zic si eu!

In alta ordine de idei: daca stiam ca exista topicul asta... Doamne, ce-ati mai fi ras!
Bine ca stiu acum de el! Ca si Geany, ma abonez! Sper ca nu acum!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#56 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 December 2011 - 10:09 AM

Vezi postareazoazorel, la 19 December 2011 - 09:51 AM, a spus:

Vai, Petu, si ce frumoase iesisera!
Dar daca topesti tu intai untura aia si-apoi o lasi la intarit? Poate-i piere gustul ala...Zic si eu!

In alta ordine de idei: daca stiam ca exista topicul asta... Doamne, ce-ati mai fi ras!
Bine ca stiu acum de el! Ca si Geany, ma abonez! Sper ca nu acum!


Pai se pare ca asta e problema ca cica untura aia e numai presata nu e topita,asa mi-a zis o alta tipa de aici care se cunoaste mai bine cu astea.

Nu mai am curaj sa incerc,ca poate nu iese mirosul si timpul nu-mi permite sa-mi mai fac o data de lucru degeaba,dar dupa sarbatori o sa incerc cu siguranta sa fac o juma' de portie si sa topesc untura inainte.
Sa vedem ce o sa iasa.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#57 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 December 2011 - 10:15 AM

deci ar tb sa fie osanza?
da' de ce o fi fost rea, sunt prajituri la care se foloseste osanza cruda.

#58 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 December 2011 - 02:43 PM

Vezi postareamoatza, la 19 December 2011 - 10:15 AM, a spus:

deci ar tb sa fie osanza?
da' de ce o fi fost rea, sunt prajituri la care se foloseste osanza cruda.



Habar nu am.!Cel tarziu cand o sa refac fursecurile cu untura topita o sa stiu
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#59 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 19 December 2011 - 03:22 PM

Moatzo, la untura asta din comert, partea proasta e ca PUUUUTTEEE! Pute, nene de te omoara! Cum zice Petu, a mate.Ei, la prajituri nici eu nu folosesc, fiindca nu iese mirosul, oricate arome ai pune.Osanza e cea luata de Petu, nu untura.Untura nu are de ce mirosi, decat daca-i ranceda.
Eu fursecurile NU le fac cu osanza, din acest motiv.Ca PUTE!
Deci, Petu, ce-ai luat tu e osanza si poti face haioasele, ca la alea le iese mirosul! Te astept!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#60 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 19 December 2011 - 05:18 PM

Eu fac prajituri cu osanza (haiose) si pun osanza cruda, doar data prin masina de tocat.

Cornulete am mai facut cu untura, dar adevarul e ca era untura de casa, facuta de mama. Ieseau foarte gustoase si fara pic de miros.
O fi o untura mai dubioasa de la domnul porc neamt!
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi