na' ca am ajuns si aici
am facut fursecuri de 2 feluri cu Maia mea. fericite amandoua, mai ales ea
ca sunt doar a ei pentru cateva ore.
facem o tura de fursecuri bilute (gen
ghoriba lui any) pe care cu mare harnicie Maia le tavaleste bine prin zahar pudra. aici e greseala mea, le-am tavalit prin fructoza, nu zahar pudra. s-au lipit cam tare la copt
. le-a dezlipin pana la urma, dar cu mari emotii sa nu le sfaram. de bune sunt foarte bune, cu aroma de caramel de la zaharul ars de pe ele. dar nu arata nicicum a ghoriba
.
bun, si trecem mai departe, la
fursecurile lui petu pe care le-am facut mai groase, pe post de cheksuri. am facut pana si gaurici in braduti si stelute. si urma sa le ornam. am zis sa le dau cu un strat de glazura, ca la
turtele dulci ale lui Lili, le mai dadeam si aroma si aratau si mai bine. am facut glazura jumi/juma dintr-un ou , adica albus si galbenus, frecate separat cu zahar pudra (din nou inlocuit cu fructoza) si cu arome: vanilie la albus si rom la galbenus. glazura a iesit frumoasa si lucioasa, am intins-o frumos pe fursecuri (intre timp Maia era fericita ca isi tot lingea degetelele
) si le-am lasat la uscat ca sa putem sa le decoram. Lili zicea asa:
Si pana am terminat de galazurat ultimele, primele erau deja uscate si am putut sa desenez si bradutii. E, la noi, pana am asteptat vre-o 15 minute sa se usuce a curs toata glazura de pe ele
. Maia, draga de ea, le-a mai decorat cu ceva bombonele colorate si a desenat cu creioane de zahar, si le-a mai dat o fata, cat de cat. Mie imi venea sa plang
Ce sa le mai fac si poze... Inchipuiti-va 2 tavi pline de fursecuri plutind in "sos", una cu glazura galbena si alta cu glazura alba.
Asta a fost ieri, duminica. Acum, luni, la ora 11 noaptea, inca sunt lipicioase, si eu ma intreb unde am sa le depozitez pana de craciun
EDIT: Lili, vina e doar a mea, am dat link catre tine doar sa stie fetele ce vroiam sa fac si nu am reusit.