bag seama c-avem toate experienta de n-am mai cotizat pe-aici
ieri am vrut sa fac o fapta buna aka sa trimit cuiva de la Bucuresti un tort mic.
aveam ocazia, ca tocmai imi propusesem sa fac unul mai mare, basca aveam prin cine sa-l trimit, deci de ce nu?
doar drumul spre iad e pavat cu intentii bune, nu?
asa ca am facut mai multa compozitie de diplomat, ornamentele imi sunt la degetul mic
un-doi l-am executat.
asta-i, impachetat, ca sa fie usor de transportat, golit recipientul...ce mai, ma felicitam in gandul meu de desteapta ce-s!
doar ca nu!
asaaa, si-acuma ia ziceti voi ce-i in neregula la tortul asta?
nu sariti la decoratii...
nici la impachetat, ca am tapetat forma cu celofan tocmai ca sa fie mai usor de scos...numa' ca asa m-am gandit in capul meu!
de fapt, am pus celofanul doar in capul tortului, cand l-am pus in frigider, sa nu se usuce, sa nu faca coaja, sa nu prinda vreun miros...am intins-o usor, frumos, perfect chiar, asa cum as fi acoperit o crema de vanilie in asteptare.
si cand sa ajung la decorat, talentul dadea navalnic pe-afara, asa ca am executat caroiajul de ciocolata din doi timpi si trei miscari!
direct pe folia de celofan!
nu mi-am dat seama, inca l-am si admirat
l-am pozat langa celalalt si cand sa-l impachetez, adica sa ridic plasticul ala cumva ca sa-l pun iar in frigider, am vazut ce-am facut.
drept ptr care m-a bufnit rasul, asa ce m-a distrat, nu mi-a stricat deloc zenul!
dintr-o miscare am desprins celofanul, l-am potrivit din ochi si am pus partea decorata cu ciocolata peste tort.
doar mi-am imaginat c-as folosi o folie de aia de transfer, ca tot vreau io sa stiu cum e si n-am avut ocazia!
deci cam asa!
si-acuma ce-am invatat din toata treaba asta: 1, daca ganasul e destul de ferm, decoratia se desprinde usor de pe folie si ramane pe tort (in caz de forta majora!), 2, tre sa mai lucrez la centrare, ca am pus oliac' hais folia intoarsa pe dos, 3, n-ar fi rau sa las fudulia si sa port mai des ochelarii!
despre decoratii/ornamente&stuff, numai de bine! pai ce ma faceam io daca executam cine stie ce minuni, cum salvam situatia?