Forum Culinar: Dezastre in bucatarie! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dezastre in bucatarie!

#1 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 March 2010 - 12:23 PM

E neaparat sa "inauguram" un astfel de topic,pt. ca se ne mai "descretim fruntile" :?: si sa invatam din pataniile altora. =))
Ieri si alaltaieri le-am dat piticilor mei lapte cu miere si cu galbenus de ou,si cum imi ramasesera vreo 4 albusuri mi-am zis sa fac ceva cu ele.Incercam o combinatie dintre pricomogdale si bezele.Deci albusurile le-am batut spuma bine-bine ,apoi le-am mai adugat si zahar si nuci prajite.Dar ...din comoditate si pt. ca ma grabeam ,nu le-am batut pe aburi,nici nu am fost atenta la cantitatea de zahar,si formele in care le-am pus (probabil) nu le-am uns suficient ...si de aici dezastrul:au crescut ff frumos,la gust sunt deosebite,dar nu le pot scoate din forme.Asa ca le-am "fortat" sa iasa afara,cu ajutorul unui cutit(de mi-am zgariat si tavile :idea: ) si acum le-om manca ...cu lingurita.
Concluzia care am tras-o:"Ancutzo,daca n-ai chef sau timp de "bucatarit" las-o pe altadata!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126856219866.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126856221079.jpg


#2 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 14 March 2010 - 01:05 PM

Anca :idea: , se mai intampla si din astea ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#3 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 14 March 2010 - 02:00 PM

Nu am mai facut poze dar daca ai stii ce dezastre am salvat...ti-ai da seama ca ti-a reusit de-a dreptul o capodopera :idea: .

Si a fost si un dezastru nesalvat sau salvat partial. Facusem un tort mai mult sau mai putin experimental si cat a fost in forma de metal a stat locului, normal. Cand am scos inelul i-a luat fix 5 minute cremei sa se scurga dintre blaturi in farfurie. Cu mare chin am reusit sa "feliez" sau mai bine zis sa vaslesc cu furculita si cutitul prin crema ca sa tai blatul.

Facusem pentru prima data crema de vanilie cu unt si mi se taiase. M-am incapatanat sa o pun pe tort gandindu-ma ca se intareste ea in final. Nu s-a intarit nici dupa 2 zile :?: !

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2010 - 02:07 PM

IIII...draga Anca o sa ma vezi aicea siiguur...,daca stiam de topicu' asta( debea l-am descoperit)era cat pe ce sa vin cu'n tort de biscuiti'(salvat din fericire)...Am avut melancolia sa fac un tort de biscuiti....bbuunn!!/...am inbaiat''biscuitii obisnuiti,in lapte cald(fierbincior)si am facut o crema ganaj(smantana +cioco la bain marin)o crema fiarta de vanilie si un strat de frisca,am inceput sa pun in straturi..fugea totul pe langa..io' cu un cutitoi incercam sa bag tot inapoi..biscuitii patinau nu va spun..
oricum la final o iesit si o fost bun..da nu pot' sa va spun dupa cate aventuri si emotii..

La kixuri sunt nr. 1 ca-mi plac incercarile asa ca ne mai vedem siigur,mai vb. :)

#5 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 16 March 2010 - 01:35 AM

Va multumesc de incurajari,dar vad ca v-o iau inainte...cu mult,vad ca "prind viteza". :D Iata ce am mai mesterit io,asta seara!Acuma vedeti de ce nu mi-s io "pasare de noapte"?La mine nu functioneaza.mai bine ma trezesc dimineata la 5 sa fac torturi,decat sa dau rateuri noaptea!Si asta era pt. tortu' de ziua mea! =))
Deci va prezint pdz de culoare "violet pal".Proportia la culori am luat-o cu cpoy/paste,de pe un alt site,si uite ce "turbata culoare"mi-o iesit. :P
Oricum,in realitate ii mai urata!Deci o "fugit" la gunoi,si urmeza sa-mi ornez tortu' cu frisca ca nu mai ma nici zahar sa-mi fac alta pasta,dar nici nervi!
Ancutzooo,LAMULTI ANI,de ziua mea,si sper sa-mi iasa fain tortu' exceptand startu'....

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126869599026.jpg


#6 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2010 - 08:15 AM

Vezi postareaAnca_B, la 16 March 2010 - 01:35 AM, a spus:

Va multumesc de incurajari,dar vad ca v-o iau inainte...cu mult,vad ca "prind viteza". :D Iata ce am mai mesterit io,asta seara!Acuma vedeti de ce nu mi-s io "pasare de noapte"?La mine nu functioneaza.mai bine ma trezesc dimineata la 5 sa fac torturi,decat sa dau rateuri noaptea!Si asta era pt. tortu' de ziua mea! =))
Deci va prezint pdz de culoare "violet pal".Proportia la culori am luat-o cu cpoy/paste,de pe un alt site,si uite ce "turbata culoare"mi-o iesit. :P
Oricum,in realitate ii mai urata!Deci o "fugit" la gunoi,si urmeza sa-mi ornez tortu' cu frisca ca nu mai ma nici zahar sa-mi fac alta pasta,dar nici nervi!
Ancutzooo,LAMULTI ANI,de ziua mea,si sper sa-mi iasa fain tortu' exceptand startu'....


ancuta eu zic ca ai pus prea mult albastru. inainte de a-mi lua coloranti de la lumea basmelor, vreun an am folosit coloranti lichizi de doi bani. si imi reuseau nuante de mov mult mai frumoase decat cu cel gel pe care am dat o gramada de bani.ideea e ca trebuie sa colorezi pasta in rosu( vorba vine rosu , ca defapt e rooooz)si sa pui foarte putin albastru.

#7 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 11 April 2010 - 04:59 PM

Am vrut sa fac un pranz rapid si simplu, frumos si primavaratic. am pus un pic de sparanghel fiert intr-o tigaie cu putin ulei (care s-a dovedit a fi prea putin), tigaia era mica pentru ca vroiam sa-mi iese totul perfect rotund.

am pus si doua oua si imi imaginam totul gata...spranghelul in partea stanga si galbenusurile in partea dreapta, cu albusul frumos rotund cat toata tigaita si un pic de parmesan ras pe deasupra...a iesit asta... :lol:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-613-1270997766.jpg

#8 Useril este offline   justy 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 03-May 10

Postat 03 May 2010 - 09:47 AM

Vezi postareaAnca_B, la 14 March 2010 - 12:23 PM, a spus:



am patit-o si eu, tot cu briosele. de-acu' imi e invatatura de minte,sa respect reteta si sa nu mai improvizez din resturi. da' parca nu te-nduri sa le-arunci..

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 May 2010 - 12:17 PM

În vremuri imemoriale, asteptînd invitati pentru oarece sindrofie, ma apucasem sa fac un tort-charlotte cu caise. Am început sa înmoi piscoturile în sampanie, vreo cîteva s-au rupt, asa ca le-am mîncat. Dupa al zecelea piscot sau al douazecilea, nu mai îmi amintesc cu mare precizie, m-am simtit dintr-o data tare obosit si m-am dus sa ma culc. M-au trezit mosafirii cînd au sosit... :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 May 2010 - 08:47 PM

Vezi postareajusty, la 03 May 2010 - 09:47 AM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 14 March 2010 - 12:23 PM, a spus:



am patit-o si eu, tot cu briosele. de-acu' imi e invatatura de minte,sa respect reteta si sa nu mai improvizez din resturi. da' parca nu te-nduri sa le-arunci..


Eu nu am improvizat si totusi nu mi-a iesit. Am luat o reteta de briose (e dincolo). Mi s-a parut super simpla si mai ales fara faina, visul chinuitului de cure de slabire. Zis si facut. Nu am avut picaturi de ciocolata, masinaria de macinat ciocolata nu o gaseam neam, asa ca m-am dat la ciopartit cu cutitul 2 tablete si jumatate de ciocolata amaruie. Am reusit. Fac compozitia, respect la gramaj, la secunda reteta. Surpriza: era asa un fel de spuma care bolborosea, dar nu prea a avut fata de briose. Ma enervez, trantesc 3 linguri de faina si ceva praf de copt, azvarl compozitia intr-o tava de chec si iese o minune de chec cu ciocolata si aroma de scortisoara, care a doua zi a devenit si mai fraged. Asta s-a intamplat acum 2 saptamani. Sambata ce a trecut ma pun eu pe repetat experienta cu checul. Imi procur paiete de ciocolata (big mistake)si purced la realizarea checurilor pentru baietelul fratelui meu, care e ciocolatos ca orice copil. Da, dar in desteptaciunea mea culinara am pus doar 3 linguri de faina la toata compozitia, cand de fapt trebuia sa pun 9 linguri. Nu va pot spune ce a iesit. Cum am pus si ceva praf de copt checul se manifesta vorba tiganului "sporeste, Doamne", noroc ca am pus o tava sub tavile de chec. Dupa ce a crescut de m-am minunat, odata se tuflesc checurile mele si se crapa si se lipesc. Sa mor si alta nu. Imi parea rau de ingrediente, munca si alte alea. Avea insa un gust dumnezeiesc si arata ca o crema de ciocolata pentru ca toate paietele alea (250 gr) s-au topit si s-au copt cu restul. Imi pare tare rau ca nu am fotografii. In momentul in care m-am hotarat sa arunc ce a iesit, ma paleste inspiratia (era prea buna crema aia cu crusta de pandispan), am pus totul in blender, am amestecat cu nuca macinata, 3 linguri de cacao, esenta de rom, am blenduit bine, apoi am rasturnat totul intr-un vas, am amestecattotul foarte bine cu visine de la congelator (am vrut sa le pun mai spre sfarsit in checuri)si cu stafide, dupa care le-am pus in folie alimentara, le-am rulat si am dat la rece. Nu aveam de gand sa scot pe piata inventia mea, dar seara nepotul o intreaba pe bunica-sa (maica-mea, adica) daca i-a facut salam de biscuiti, la care mama zice da, insfaca facatura mea de rulada si o pune la bagaj, sa nu dezamageasca baiatul. Astazi m-a sunat pustiulica sa-mi spuna ca salamul de biscuiti se face cu biscuiti nu fara. L-am intrebat daca e bun si daca ii place, mi-a zis ca supergustos, dar tot nu a gasit biscuitii. Asa ca am promis ca fac altul mai bun, dar cu biscuiti. A fost gen: unde dai si unde crapa.

#11 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 May 2010 - 09:01 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 May 2010 - 12:17 PM, a spus:

În vremuri imemoriale, asteptînd invitati pentru oarece sindrofie, ma apucasem sa fac un tort-charlotte cu caise. Am început sa înmoi piscoturile în sampanie, vreo cîteva s-au rupt, asa ca le-am mîncat. Dupa al zecelea piscot sau al douazecilea, nu mai îmi amintesc cu mare precizie, m-am simtit dintr-o data tare obosit si m-am dus sa ma culc. M-au trezit mosafirii cînd au sosit... :)



Am si eu o experienta de genul asta. Era pe vremea dulcetii de nuci. Culeg nucile, le tin conform retetei proprii in apa cu bors de putina, fac siropul, pun nucile, fierb dulceata, o dau deoparte. Era sambata seara. O las pe a doua zi, cu gandul ca nu e fiarta destul. A doua zi la masa de pranz ai mei propun sa desfacem si noi o sampanie ca doar o viata avem si macar o data in viata, alea alea. Zis si facut, desfacem o sampanie (cred ca de bucurie ca se mai terminase un an scolar =)) - si parintii mei erau in invatamant la vremea respectiva). Nu am baut decat jumatate de pahar, dar m-a luat de cap. Intre momentul desfacerii sticlei si momentul degustarii imi vine mie in minte sa mai pun putin ceaunul (eu fac dulceturile intr-un ceaun mare de tuci) cu dulecata de nuci sa mai dea un clocot -doua. Odata ma paleste in cap sampania si anunt ca ma duc sa ma intind 10 minute. Am dormit aproximativ 1 ora si jumatate. In somn mi-am adus aminte de dulceata, ma ridica val-vartej si plec spre bucataria de vara, ca acolo pusesem eu dulceata la definitivat. Cand am intrat in bucatarie, dulceata fierbea cu spume, clocotea de-a dreptul. Inchid aragazul, miros eu dulceata, mirosea a zahar ars, gust o nuca - se topea in gura, uit lingura in dulceata. Daca tot eram fresh, hai sa plec la plimbare. Ma intorc dupa vreo 2 ore, dau o raita prin bucatarie, sa mai ciupesc o nuca. Apuc lingura - soc. Lingura era intepenita in dulceata (cam cum intepeneau victimele Mafiei in ciment). A doua zi, dupa o documentare amanuntita (telefoane prieteni, vecini, rude) o dezleg eu cumva, dar gustul de zahar ars a ramas pana la terminarea proviziei. Cand scoteam un borcan de dulceata, culegeam nucile dupa care siropul statea saptamani intregi in borcan pana sa ii gasesc intrebuintare. Stiu ca il foloseam cu succes la un fel de chec/negresa/turta dulce care se prepara cu sirop de zahar ars.

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 May 2010 - 09:32 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 May 2010 - 12:17 PM, a spus:

În vremuri imemoriale, asteptînd invitati pentru oarece sindrofie, ma apucasem sa fac un tort-charlotte cu caise. Am început sa înmoi piscoturile în sampanie, vreo cîteva s-au rupt, asa ca le-am mîncat. Dupa al zecelea piscot sau al douazecilea, nu mai îmi amintesc cu mare precizie, m-am simtit dintr-o data tare obosit si m-am dus sa ma culc. M-au trezit mosafirii cînd au sosit... :)

Dar mai stii cum vroiai sa-l faci?Daca da,spune-mi si mie =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 May 2010 - 12:08 PM

Vezi postareaMaya, la 03 May 2010 - 09:32 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 03 May 2010 - 12:17 PM, a spus:

În vremuri imemoriale, asteptînd invitati pentru oarece sindrofie, ma apucasem sa fac un tort-charlotte cu caise. Am început sa înmoi piscoturile în sampanie, vreo cîteva s-au rupt, asa ca le-am mîncat. Dupa al zecelea piscot sau al douazecilea, nu mai îmi amintesc cu mare precizie, m-am simtit dintr-o data tare obosit si m-am dus sa ma culc. M-au trezit mosafirii cînd au sosit... :floare:

Dar mai stii cum vroiai sa-l faci?Daca da,spune-mi si mie :pupic:


Nimica mai simplu, tapisezi o forma de sarlota cu piscoturi din cele zise "biscuit a la cuillere" muiati în ce vrei tu, sirop parfumat, vin dulce sau sampanie.
Faci o crema patisiera obisnuita, din galbenusuri de ou batute cu zahar, continutul unui baton de vanilie si fecula, peste care torni laptele fierbinte.
Iei fructe din compot, sau faci un compot de fructe proaspete daca nu esi lenes, le tai lamele, apoi dispui în forma, peste piscoturi un strat de lamele, un strat de crema, un strat de lamele, un strat de crema, pîna aproape umpli forma. Acoperi cu un strat de piscoturi si dai la rece cîteva ore. Rastorni sarlota pe farfurie si o decorezi cu frisca batuta si bucati de fructe, presari cu zahar pudra si servesti.

Piscoturile "a la cuillere" arata asa :
Imagine postata

Iar produsul finit cam asa :

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-3-127296800444.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 May 2010 - 01:08 PM

Mmmm!Suna si arata bine.Merci :floare: O sa încerc cu piscoturi înmuiate în sampnie.Daca mi se rup piscoturile,am pus-o! :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 May 2010 - 03:02 PM

Vezi postareaMaya, la 04 May 2010 - 01:08 PM, a spus:

Mmmm!Suna si arata bine.Merci :violent1: O sa încerc cu piscoturi înmuiate în sampnie.Daca mi se rup piscoturile,am pus-o! :toothy9;


Acum am învatat jmecheria : le umezesc cu o pensula, asa controlez operatia mult mai precis decît înmuindu-le direct. :((
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 May 2010 - 04:23 PM

Ala de mai sus e facut de tine?
Am ras aici cu hohote de pataniile voastre.
Eu cu piscoturile fac asa: intr-un vas relativ larg pun lichidul -ce o fi- si moi rapidus piscotul, 1-2 secunde si il asez frumos in forma. Pana sa se dezmeticeasca piscotul si sa absoarba el lichidul e frumos foxat in forma. Da' aici tre sa fii mai rapidus ca puterea de absorbtie a piscotului :violent1: .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 08:48 PM

Am vrut sa fac ,carnati in foietaj...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567697569.jpg

Am facut asa,uns cu ou si presarat cu mac

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567698601.jpg

Am copt si s-au desfacut(prin crestere)trebuia sa pun la copt cu pliul in jos...cum nu-mi place sa-mi recunosc esecurile :hug: ,si sa vad jumatea plina a paharului,a fost supr asa carnatii mei fiind crud uscati,s-au copt tare fain in felul asta B) ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567699422.jpg


#18 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 10:45 AM

Iote-ma si pe aici! Maine e ziua nepotului meu si bineinteles ca ii fac un tort. Blat negresa Dora, cu care nu am dat niciodata gres. Ma apuc de cu seara, sa se raceasca bine pana azi. Pentru un tort micut, din doar 4 oua. Si cum reteta era de 5 oua, impart si inmultesc, sa respect intocmai proportiile. Numai ca la apa, nu stiu cum, am dat gres, si am pus cantitate aproape dubla. Nu mi-am dat seama decat la sfarsit, cand am vazut ca a iesit o compozitie fluida, mult prea fluida. Ce puteam sa mai fac? Am dat la cuptor, am lasat vreo ora, apoi am oprit cuptorul si am lasat asa pana azi dimineata... Ce-o fi o fi, am zis, si dimineata... :occasion14:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-598-127590023657.jpg

Acum stau si ma intreb: sa-l arunc... sau poate oi mai putea sa fac ceva din el... Ce ziceti?


#19 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 June 2010 - 10:57 AM

luminis, daca nu ai timp sa faci un alt blat, si vrei sa il folosesti pe acesta, nu poti decat sa il imbraci bine de tot in frisca, sa ascunzi craterele.altfel nu se poate

#20 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 11:07 AM

Vezi postareadani_ela, la 07 June 2010 - 10:57 AM, a spus:

luminis, daca nu ai timp sa faci un alt blat, si vrei sa il folosesti pe acesta, nu poti decat sa il imbraci bine de tot in frisca, sa ascunzi craterele.altfel nu se poate


Pentru tortul asta oricum nu-l pot folosi, se vrea imbracat in pdz... noroc ca mi-am adus aminte ca mai am un blat in lada frigorifica, il voi folosi pe ala, cu toate ca nu e chiar ce-mi doream.
Astuia ma gandeam sa-i dau o alta intrebuintare, sa-m amestec cu ceva, crema, nuci, simplu nu cred ca-l pot folosi, avand atata apa e cam moale in interior...


Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi