kira, la 11 April 2010 - 04:59 PM, a spus:
am pus si doua oua si imi imaginam totul gata...spranghelul in partea stanga si galbenusurile in partea dreapta, cu albusul frumos rotund cat toata tigaita si un pic de parmesan ras pe deasupra...a iesit asta...
30.jpg
Kira, fiecare tigaie are o capacitate termica, diferita în functie de materialul din care e facuta si mai ales de dimensiune. (Cine zice ca dimensiunea nu conteaza bate cîmpii )
Evident, puterea calorica a focului de aragaz intra si ea în socoteala, dar poti sa ai focul Gheenei dedesubt, daca tigaia e prea mica tot degeaba.
În regula generala, nu trebuie ocupata suprafata tigaii la mai mult de 2/3.
Majoritatea dezastrelor în bucatarie sînt datorate nestapînirii suficiente a materialului si a capacitatilor sale.
Controlul focului este baza bucatariei. Degeaba putem sa imaginam ca daca ne luam cel mai smecher cuptor de pe piata are sa faca miracole.
În general, pîna nu-l cunosti perfect, obtii dezastre, o bucata de vreme, pîna te obisnuiesti cu el.
PS : Ptiu, parca vad ca postul asta aterizeaza la "Pupaza din Tei"