Revin cu trei retete de chocolate chip cookies, le am din cartea "Better Baby Food", prima reteta e la sectiunea pentru copii intre 12 si 18 luni, celelalte pentru copii
peste 18 luni.
1 cana=250 ml
Soft Cranberry Banana Cookies
1/2 cana cranberries taiate marunt (optional)
1 banana coapta bine, pasata
1/3 cana unt sau margarina (sau unt de arahide daca nu e copilul alergic)
1/4 cana suc de mere
1 ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 cana fulgi de ovaz
1/2 cana faina
1/4 cana zahar brun
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Intr-un vas amestecati cranberries (daca folositi), banana, untul, sucul de mar, oul si vanilia; adaugati ovazul, faina, zaharul si bicarbonatul; amestecati bine.
Puneti cu lingura gramajoare in tava, turtiti cu furculita. Coaceti la 180 C(350 F) 10 minute sau pana cand s-au rumenit usor.
Old-Fashioned Chocolate Chip Cookies
1/3 cana shortening - eu pun intotdeauna unt
1/3 cana unt sau margarina, moale
1/2 cana zahar granulat
1/2 cana zahar brun
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 cana faina
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 cana bucatele de ciocolata
Intr-un vas incapator bateti untul (si shortening daca folositi) cu mixerul, apoi adaugati zaharul, oul si vanilia. Mixati pana se omogenizeaza bine. Adaugati faina, sarea si bicarbonatul, amestecati si la sfarsit adaugati si ciocolata.
Puneti cu lingura in tava, coaceti la 180 C (sau 350 F) 8-12 minute sau... pana sunt gata

.
Reteta urmatoare este preferata fiului meu.
Best Chocolate Chip and Oatmeal Cookies
1 cana fulgi de ovaz
1 cana faina
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/2 cana unt sau margarina, moale
1 cana zahar brun
1 ou
1/2 lingurita estenta de vanilie
1 1/2 cana bucatele de ciocolata
Intr-un vas combinati ovazul, faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul. Puneti deoparte
Intr-un alt vas bateti cu mixerul untul cu zaharul, oul si vanilia pana se omogenizeaza. Adaugati amestecul de faina, amestecati bine. Adaugati ciocolata. Luati cu lingura din aluat, formati bile de 2,5 cm, puneti in tava. Coaceti la 190 C (375 F) 8-10 minute sau cand au devenit un pic maronii.
Fisiere atasate
-
10.jpg (30.18K)
Number of downloads: 1