Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#101 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2011 - 09:08 AM

Lizura eu cred ca brinzeturile afinate sunt brinzeturi invechite. Adica nu o brinza de vaca sau mozzarella sau telemea ci un parmezan si multe alte feluri pe care eu le stiu pe italiana nu pe romaneste, care au fost pastrate citeva luni bune in diferite conditii inainte de a fi vindute.
Apoi pentru tine ce e brinza fermentata, una gen brinza de vaci?
Ca mozzarella de pilda nu e fermentata, la ea se incalzeste laptele coagulat.

#102 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 May 2011 - 10:07 AM

Vezi postareaLizura, la 18 May 2011 - 08:28 AM, a spus:

Apropos de mamaliga, e recomandata diabeticilor deci nu are cum sa aiba un efect nociv glicemic.

Lizura, "regimul" monti nu e tot una cu "regimul" pe care trebuie sa il tina un bolnav de diabet. monti se potriveste foarte bine la diabet, dar regimul unui diabetic nu este monti curat. din cate am citit au voie sa consume cartofi, orez sau paste fainoase, doar ca nu trebuie depasita o anumita cantitate. la diabet conteaza glucidele, ceea ce nu e tot una cu IG-ul alimentelor.


nu prea stiu eu sa explic bine. sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.


stiu ca mon, de pe culi, a facut niste experimente la un moment dat. si-a masurat glicemia dupa ce a consumat anumite alimente si a vazut cat crestea. cred ca tine si de fiecare organism in parte. reactionam diferit la aceleasi alimente.
de aceea e bine de cunoscut principiile de baza ale lui monti si apoi fiecare testeaza pe sine reactii la diferite alimente. unoral nu le priesc lactatele, altora fainoasele (cele permise, normal), altora fructele.

#103 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 18 May 2011 - 11:09 AM

Vezi postareaboni, la 18 May 2011 - 10:07 AM, a spus:

Lizura, "regimul" monti nu e tot una cu "regimul" pe care trebuie sa il tina un bolnav de diabet. monti se potriveste foarte bine la diabet, dar regimul unui diabetic nu este monti curat. din cate am citit au voie sa consume cartofi, orez sau paste fainoase, doar ca nu trebuie depasita o anumita cantitate. la diabet conteaza glucidele, ceea ce nu e tot una cu IG-ul alimentelor.


nu prea stiu eu sa explic bine. sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.


stiu ca mon, de pe culi, a facut niste experimente la un moment dat. si-a masurat glicemia dupa ce a consumat anumite alimente si a vazut cat crestea. cred ca tine si de fiecare organism in parte. reactionam diferit la aceleasi alimente.
de aceea e bine de cunoscut principiile de baza ale lui monti si apoi fiecare testeaza pe sine reactii la diferite alimente. unoral nu le priesc lactatele, altora fainoasele (cele permise, normal), altora fructele.


Asa e, se numara glucidele la diabet.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#104 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 May 2011 - 11:10 PM

buna seara! sa nu credeti ca am si dezertat, doar ca azi nu am avut timp sa intru

asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:

Luni:
- 10:00 si 12:00 expresso neindulcit
- 16:00 ficatei la gratasr cu salata verde+ridichi+castraveti+branzica telemea+ o felie ou fiert (ulei+otet)
+ expresso neindulcit
- 21:00 un paharel mic de bere :)

Marti:
- 10:00 2 cubulete emmentaler + expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, 2 oua fierte, rosioare, migdale, seminte de in (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 15:00 250 g migdale :)
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar

Miercuri:
- 10:00 2 cubulete emmentaler+ expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, carne curcan inabusita, rosioare (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar. Apoi ceva parmezan.
21:00 150 g caju :)


E bine, e rau? stiu: e micul dejun slabut. De maine bag fructe dimi si sper sa mananc seara mai putin. e ok asa?

oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile :)
va rog sa ma criticati daca am gresit si laudati :) dupa caz/fapte

apita cam putina, sub 2 l /zi :)

daca e ok cu salata aia de la pranz pot merge ani de zile de luni-vineri...e chiar ce mancam, uneori puneam si porumb sau morcov, dar in rest am acelasi meniu

seara se schimba foaia. Pana sa mananc dulciuri, seara aveam friptura (curcan, vita, peste) cu salata si cu o garnitura eventual (uneori ciuperci +mozza, alteori orez cu legume, sau legume congelate trase la tigaie sau gratinate), sau mamaliga cu branza si smantana, sau paste (bolognese sau lasagna sau diverse cu carne al forno) deci aici seara de cele mai multe ori nu eram monti. Iar de cand am bagat dulciurile ... Deci seara trebuie sa fac ceva modificari si as mai dori idei de meniuri usor de incropit, pana termin cartea

diminetile mele clasice sunt iarna: fresh de grepf si in we eventual omleta cu branzeturi si putin prosciuto; mic dejun de vara de regula tot ceva fructe de sezon... Ce altceva mai pot manca?

In we se schimba meniul pana acum, mai o ciorbita/supita, mai diverse la felul doi, prajituri la desert (tiramissu/paharele tricolore :) ) ...de acum ce mananc eu?

am citit pe somon si pe afumat si pe marinat scrie la ingrediente zahar. Idem si la rosii uscate.

conserva de ton RioMare e ok?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#105 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 19 May 2011 - 02:04 AM

Pentru mine brinzeturile cu proces de fermentare finalizat inseamna exact ce ai zis tu Adriana includ si telemeaua si feta greceasca de pilda.
Cele nefermentate pina la capat reprezinta de pilda: brinza de vaci, cas, urda...si altele care se fac in tara si in Europa estica si care sint de pilda interzise spre vinzare in SUA.

Cu mamaliga parca era vorba ca raposatul Montignac se razgindise si o trecuse la categoria permise cu putin timp inainte de a muri.
Imagine postata
Imagine postata

#106 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2011 - 07:43 AM

Vezi postareaLizura, la 19 May 2011 - 02:04 AM, a spus:

...si altele care se fac in tara si in Europa estica si care sint de pilda interzise spre vinzare in SUA.

aoleu, dar de ce? =))
e interzis importul dar de exemplu se pot fabrica in America?

#107 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:09 AM

azi dimi am baut 1 pahar de suc proaspat din mere (nu-mi place sa mananc mere decat facute suc). Pentru viitor am voie sucul si de telina, pastarnac, sfecla? Dar in amestec cu mar sau alte fructe?

dupa cate ore de la fructe am voie mancare? hai incerc sa mai rezist pana la 12, dar mi-e foame =)) Ma duc sa-mi fac un expresso black, dar inspumat.

12:00 salate mixte verzi, 1 ou fiert (moale), 50 g branza brie, rosioare, 1 castravecior mic, patrunel, marar, semnite in, piept curcan, ulei EV + otet de vin

16:00 idem ca la 12:00

20:00 o sa-mi trag la tigaie in ulei EV broccolli cu ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar si eventual pun parmezan ras peste.

E OK ziua de azi?

m-am cantarit ... e nashpa! :)

Punct de pornire, 16 mai 2011 63,5 kg Target 47-49 pana ola sfarsitul anului. Hai ma multumesc si cu 50 kg. =)) si apoi pana in vara urmatoare sa ma slabacesc pana la 47 :) atunci o sa mai am voie sa calc si in strachini cand si cand ... :) ...de aia mi-a placut mereu sa fiu cat mai slaba, sa pot manca ce vreau =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#108 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:17 AM

ptiii, m-am uitat acum si zice ca sucul de mere IG 50. A fost greseala, deci?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#109 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2011 - 10:18 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:09 AM, a spus:

azi dimi am baut 1 pahar de suc proaspat din mere (nu-mi place sa mananc mere decat facute suc). Pentru viitor am voie sucul si de telina, pastarnac, sfecla? Dar in amestec cu mar sau alte fructe?

dupa cate ore de la fructe am voie mancare? hai incerc sa mai rezist pana la 12, dar mi-e foame =)) Ma duc sa-mi fac un expresso black, dar inspumat.



Dupa 30-45 de minute. Domnul Monti zice in cartea dansului ca se trezea dimineata, manca fructul, apoi intra in baie, barbierit, toaleta, etc, pe cand iesea putea deja sa manance micul dejun. :)

Fructul se mananca la 2 ore distanta de la o masa si cam cu 30 de minute inainte de masa urmatoare. Adica trebuie sa lasi minim 30 de minute pentru "procesare" inainte de a manca altceva.

Edit: Cu sucul de legume permise nu trebuie sa-ti faci probleme. Cu sucul de fructe (pot fi si combinate) se respecta regula de mai sus.

#110 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 10:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 11:10 PM, a spus:


asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:
Dani, pana nu imi spui ca ai citit toata cartea eu nu iti mai raspund la intrebari. Ca sa urmezi monti trebuie sa il pricepi. Ca sa il pricepi TREBUIE sa citesti macar o carte, cu atentie. Nu poti sa il tii dupa ureche, zau asa. Trebuie sa iti "intre in sange" :)


bun, acum ca am terminat cu cearta comentez pe mesajul asta, si mai departe de apuci de citit Imagine postata

Luni:

- 21:00 un paharel mic de bere =)) - sa nu mai faci asa



stiu: e micul dejun slabut. - asa este

oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile =)) - bravooooooo

apita cam putina, sub 2 l /zi =)) - mai multa trebuie. ai sa vezi ca te ajuta in toate cele


conserva de ton RioMare e ok? - daca e curata (doar ton si apa sau ulei) e ok


#111 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:23 AM

multumesc Laura!
mi-era o foame!

mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ... =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#112 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:25 AM

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:




merci =)) Sa traiti am inteles! :) Am mai citit aseara vreo 2 pagini, dar am zis ca acum sunt doar la antrenament pana termin cartea, si pana vin din delegatie (7-17 iunie), totusi vreau sa stiu si pana atunci ce e bine si ce rau =)) si voi ma puteti ajuta =)) Si intre timp ma antrenez sa vad cum merge ... Creierul deja incarca informatia si lucreaza cu ea ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#113 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2011 - 10:28 AM

Citeam undeva ca laptele de cocos are IG 41. Laptele de soia cica ar avea 44. Ambele sunt vegetale. Voi folositi la preparat dulciuri/tarte? Ori preferati lapte fara lactoza? Ma gandesc la amestecul de lapte cu oua... =))

#114 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaLizura, la 19 May 2011 - 02:04 AM, a spus:

Cu mamaliga parca era vorba ca raposatul Montignac se razgindise si o trecuse la categoria permise cu putin timp inainte de a muri.

nici gand Lizura.
pe site-ul lui nenea monti e trecuta cu IG astronomic
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13057936871565.jpg


oricum el s-a mai razgandit pe parcurs, doar ca sa fie pe plac mai multora. cartea de capatai e prima, si cea mai restrictiva. iar cine vrea sa slabeasca ar fi bine sa se tina de ea.

#115 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:30 AM

din ce am citit nu e voie nici lapte fara lactoza, ci se inlocuieste cu frisca lichida
dar fetele iti spun mai exact

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#116 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2011 - 10:31 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:

multumesc Laura!
mi-era o foame!

mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ... :lol:


Nu-i voie sfecla rosie, nici napi dulci, nici morcov. La suc de legume chiar nu-mi vine in minte ce s-ar putea bea...sa vina fetele sa ne zica.

#117 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2011 - 10:38 AM

Daaa, smantana de frisca. Diluata cu apa ramane de consistenta unui lapte mai gros. Si e mai ieftina decat laptele de cocos...

#118 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 10:41 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:

mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ... :lol:

am zis ca nu-ti mai raspund Imagine postata trebuie sa-mi dau peste degete sa ma abtin Imagine postata
deci: radacinoasele sunt interzise gatite. crude (deci si suc) sunt permise.
pe site-ul cu IG-uri, la radacinoase, e o steluta care zice cum ca nu ar fi chiar asa de rele pe cat zice IG-ul mare.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13057941080607.jpg

eu zic asa: in perioada de "cura de slabire" trebuie considerate interzise, apoi, la mentinere, mai merg din cand in cand.
si eu ma dau in vant dupa sfecla rosie si am suferit o perioada ca nu mai puteam manca salata. dar dupa ce am preparat-o prima data cruda, la fel ca cea coapta, m-am indragostit de ea si nu mai sufar ;)

Vezi postarealaura_lala, la 19 May 2011 - 10:28 AM, a spus:

Citeam undeva ca laptele de cocos are IG 41. Laptele de soia cica ar avea 44. Ambele sunt vegetale. Voi folositi la preparat dulciuri/tarte? Ori preferati lapte fara lactoza? Ma gandesc la amestecul de lapte cu oua... :lol:

laptele de soia are IG=30
cel de cocos IG=40
cauta aici laura: http://www.montignac...g_recherche.php

eu nu am gasit lapte de soia curat (adica fara zahar) si oricum evit soia (in afara de sosul de soia fermentat). dar eu folosesc ca "lapte monti" frisca nebatuta (smantana lichida) diluata cu apa.

iar mai nou, daca am nevoie de lapte ce cocos am invatat de la Maya cum sa il fac: aromatizez laptele "monti" de mai sus cu fulgi ce cocos.

#119 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 10:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 11:10 PM, a spus:

buna seara! sa nu credeti ca am si dezertat, doar ca azi nu am avut timp sa intru

asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:

Luni:
- 10:00 si 12:00 expresso neindulcit
- 16:00 ficatei la gratasr cu salata verde+ridichi+castraveti+branzica telemea+ o felie ou fiert (ulei+otet)
+ expresso neindulcit
- 21:00 un paharel mic de bere :lol:

Marti:
- 10:00 2 cubulete emmentaler + expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, 2 oua fierte, rosioare, migdale, seminte de in (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 15:00 250 g migdale ;)
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar

Miercuri:
- 10:00 2 cubulete emmentaler+ expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, carne curcan inabusita, rosioare (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar. Apoi ceva parmezan.
21:00 150 g caju ;)


E bine, e rau? stiu: e micul dejun slabut. De maine bag fructe dimi si sper sa mananc seara mai putin. e ok asa?

oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile ;)
va rog sa ma criticati daca am gresit si laudati :P dupa caz/fapte

apita cam putina, sub 2 l /zi :lol:

daca e ok cu salata aia de la pranz pot merge ani de zile de luni-vineri...e chiar ce mancam, uneori puneam si porumb sau morcov, dar in rest am acelasi meniu

seara se schimba foaia. Pana sa mananc dulciuri, seara aveam friptura (curcan, vita, peste) cu salata si cu o garnitura eventual (uneori ciuperci +mozza, alteori orez cu legume, sau legume congelate trase la tigaie sau gratinate), sau mamaliga cu branza si smantana, sau paste (bolognese sau lasagna sau diverse cu carne al forno) deci aici seara de cele mai multe ori nu eram monti. Iar de cand am bagat dulciurile ... Deci seara trebuie sa fac ceva modificari si as mai dori idei de meniuri usor de incropit, pana termin cartea

diminetile mele clasice sunt iarna: fresh de grepf si in we eventual omleta cu branzeturi si putin prosciuto; mic dejun de vara de regula tot ceva fructe de sezon... Ce altceva mai pot manca?

In we se schimba meniul pana acum, mai o ciorbita/supita, mai diverse la felul doi, prajituri la desert (tiramissu/paharele tricolore :lol: ) ...de acum ce mananc eu?

am citit pe somon si pe afumat si pe marinat scrie la ingrediente zahar. Idem si la rosii uscate.

conserva de ton RioMare e ok?


Meniul e relativ ok, pentru inceput (fara bere si cam mari portiile de oleaginoase). Salata e ok.
Micul dejun nu prea e mic dejun. Nu merg doar fructe dimineata, ai nevoie de ceva consistent. Poti manca, de ex un fruct pe burta goala (IG pana in 35), dupa 15-20 minute ceva consistent (e.g. omleta, oua fierte cu legume, pateu facut in casa pe legume, cascaval etc).
La pranz merge foarte bine salata ta.
Seara poti merge pe friptura cu salata, supe monti, friptura cu garnitura (e.g. linte, fasole, legume). Poti gusta 1-2 patratele de ciocolata peste 70%, dupa masa.
In weekend, daca nu mai poti de pofta (ar fi bine, la inceput, macar o perioada sa fie mai rar sau deloc, ca sa slabesti mai repede si pancreasul tau va incepe sa si revina la normal) iti poti face un dulce monti.

La conserva, citeste ingredientele, daca n are nimic: zahar, dextroza, amidon etc si e doar ton si apa, atunci e ok :)
Cauta somon si rosii uscate fara zahar, trebuie sa gasesti. Multe produse conforme, le gasesti pe la plafar

LE: de cand scriu mesajul asta, ati scris nu gluma.
De acord cu ce a zis Boni, Daniella citeste, citeste citeste :D

Laura, soia nu e buna dpdv al sanatatii, doar cea fermentata e buna, adica sos de soia sau miso.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#120 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:51 AM

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 10:29 AM, a spus:

oricum el s-a mai razgandit pe parcurs, doar ca sa fie pe plac mai multora. cartea de capatai e prima, si cea mai restrictiva. iar cine vrea sa slabeasca ar fi bine sa se tina de ea.


dar pe site-ul acela recomandat de fete zice sa citesti ultima varianta up-date de la carte, ca au mai studiat si calculat multe altele ... acu m-ai zapacit ... oricum citesc cartea din link pus de M_rules, care pomenea ca e de la tine

oul fiert moale cu zeama e ok?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi