Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1021 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 April 2012 - 06:39 PM

Vezi postareaM_rules, la 31 March 2012 - 11:45 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 11:13 PM, a spus:

La fel si la lactatele / branzeturile degresate. Cele normale, au indicele glicemic mare, dar cica s-ar putea consuma, tot datorita acestui raspuns insulinic mic. Cele degresate oricum nu sunt prea sanatoase, asta o stiam de ceva vreme.

In F1: radacinoase nu; in F2 da.
Lactatele normale sunt ok, la mese lipidice; cele degresate, cum stii deja nu sunt dpdv al sanatatii. :)

Mai putin laptele integral ca atare si lactatele facute din lapte integral care nu permit scurgerea zerului. Dar si dintre astea poti consuma un iaurt pe zi, zice Monti :)

#1022 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 April 2012 - 11:02 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 April 2012 - 08:14 PM, a spus:

Panna cotta Monti, cu: 700 ml smintina 32% grasime (Dorna), 300 ml apa, 5 linguri de fructoza, esenta de rom si 2 plicuri de gelatina dizolvata intr-un pahar cu apa, din care am pus doar vreo 2/3. Am incalzit smintina cu apa pina la 50 de grade C, am dizolvat fructoza si gelatina, am pus aromele si am turnat-o in forma.

Am facut si filmulet cu consistenta jeleuoasa, acum caut sa vad daca pot sa-l pun undeva, pina atunci pun doar poza :P

Asa de simplu? Arata super, lucioasa!
merge combinat cu fructe? d-apoi nu mergea parca ... =)) Poate numai cu zmeura cu fructoza? zic bine?
merge incalzita smantana cu apa la MO?
Dupa ce ai turnat-o in forma a mers la frigi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1023 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 April 2012 - 03:16 PM

Waw, Carmella si impreuna cu un pic de caramel, cred ca pot sa mor linistita dupa aia...
Ia sa stau eu cuminte, ca are lumea nevoie de mine, nu pot sa mor asa cu una cu doua. Ma duc sa rontai niste ciucalata.
Sorina

#1024 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 03:57 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 April 2012 - 03:16 PM, a spus:

Waw, Carmella si impreuna cu un pic de caramel, cred ca pot sa mor linistita dupa aia...
Ia sa stau eu cuminte, ca are lumea nevoie de mine, nu pot sa mor asa cu una cu doua. Ma duc sa rontai niste ciucalata.

Sorina, poti sa imi scrii te rog cum faci sos caramel monti? Si cum ai facut profiterolul monti? multumesc :notworthy:

#1025 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 04:23 PM

Vezi postareaboni, la 28 March 2012 - 09:28 AM, a spus:

- pateu din avocado cu masline

era voie avocado la monti de F1?

#1026 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 03 April 2012 - 04:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 April 2012 - 03:16 PM, a spus:

sorinel, mi-a fost dor de tine Imagine postata nu stiu cat ai lipsit, dar parca ai fost lipsa pe aici :notworthy:

Dani,uite pe aici a scris sorina despre sos caramel.

pentru papila mea pana cota merge mai bine cu ceva sos acrisor, de visine, fructe de padure, lamaie, portocale sau greapfruit...

#1027 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 03 April 2012 - 04:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 April 2012 - 04:23 PM, a spus:

de ce sa nu fie voie? nu-ti raspund eu. :notworthy:

#1028 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 07:23 PM

Vezi postareaboni, la 03 April 2012 - 04:25 PM, a spus:

de ce sa nu fie voie?

Pentru ca n-a citit niciodata lista cu IG-urile alimentelor, altfel si-ar fi adus aminte ca avocado are cel mai mic IG posibil :notworthy:

Regret si eu ca n-am facut un caramel simplut din fructoza, cind turnam fructoza in smintina o tineam pe foc si cadea pe tabla pusa pe ochiul aragazului si mirosea asa de frumoooos, dar nu experimentasem niciodata caramel din fructoza, nu mai aveam oricum prea multa si muream de pofta de panna cotta finalizata, asa ca am abandonat proiectul imbunatatit in favoarea celui deja batatorit :appl:
Nu am pus la MO smintina ci pe aragaz, nu stiu daca merge. Normal ca dupa turnare a mers la frigider citeva ore ca sa se inchege.
Eu fructe la panna cotta F1 nu pun decit capsuni proaspete zdrobite si indulcite putin cu fructoza, daca nu sint ele suficient de. Asta daca e sezonul capsunilor noastre, de import nu servesc :D Acum de exemplu am mincat fara niciun adaos de sos de fructe sau altceva si a fost excelenta. O iubesc, cu greu ma retin la doar 2 felii ca cea taiata in poza =))

#1029 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 09:53 PM

Si mie mi-e dor de voi... am inceput de luni sa muncesc ca ursul. Sunt in perioada de acomodare si de marti raman singurica.
Am sa incep sa lipsesc mai mult de acum incolo. Voi munci toata ziua. Sincer, nu stiu nici cand voi face de mancare pt populatiune.
Ne descurcam noi.

Dany mergi si cauta exact la topicul lui Anny dedicat profiterolului, acolo vei gasi tot ce am scris despre varianta monti.

Va pupacesc dulce... dulce monti! :D
Sorina

#1030 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 04 April 2012 - 09:08 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 April 2012 - 09:53 PM, a spus:

Si mie mi-e dor de voi... am inceput de luni sa muncesc ca ursul. Sunt in perioada de acomodare si de marti raman singurica.
Am sa incep sa lipsesc mai mult de acum incolo. Voi munci toata ziua. Sincer, nu stiu nici cand voi face de mancare pt populatiune.
Ne descurcam noi.
vai ce am uitat, sorina. asa-i! ai inceput munca. spor sa ai! Imagine postata
te descurci tu cu mancarea. eu gatesc in weekend cam pentru toata saptamana. cand mai este nevoie mai fac rapid seara cate ceva.
pup dulce monti inapoi Imagine postata

#1031 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 April 2012 - 09:26 AM

Si eu va pup monti pe amandoua.
Sorina, iti tin pumnii sa te organizezi cat mai bine si sa-ti placa la noul job.

#1032 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2012 - 12:45 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 April 2012 - 07:23 PM, a spus:

Pentru ca n-a citit niciodata lista cu IG-urile alimentelor, altfel si-ar fi adus aminte ca avocado are cel mai mic IG posibil :hug:

corect! am citit cartea, dar lista de IG nu, nu as fi crezut ca o sa retin eu toate datele din tabele si voi imi spuseserati sa ma verific in lista nu sa o invat pe dinafara ...
Nu imi amintesc anul trecut sa fi mancat avocado, insa ... Deci musiu avocado merge combinat cu orice ? :tongue3: Si ce sariti :floare: domne' asa cand vine omul sa va intrebe ceva ... ? Nu de aia sunt experti si boboci?

Sorina, felicitari pentru gasirea jobului si sa il incepi si continui cu bine si cu placere!

#1033 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 04 April 2012 - 12:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 April 2012 - 12:45 PM, a spus:

Si ce sariti :tongue3: domne' asa cand vine omul sa va intrebe ceva ... ? Nu de aia sunt experti si boboci?
Dani, eu cu tine m-am lamurit. tu nu esti nici macar boboc :floare: de aia sar. ca tu intrebi, noi raspundem, apoi iar intrebi acelasi lucru si tot asa :hug: si nici nu tii moni. de aia zic ca nu-ti mai raspund. daca te intereseaza de-adevaratelea te apuci si te informezi si esti atenta. si atunci stii si nu ne mai intrebi de 1000 de ori =))

EDIT: ca sa dau si un raspuns ontopic: Avocado merge cu orice cu IG<=35, pentru ca el contine grasimi.

#1034 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 April 2012 - 02:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 April 2012 - 11:02 PM, a spus:

Asa de simplu? Arata super, lucioasa!
merge combinat cu fructe? d-apoi nu mergea parca ... :) Poate numai cu zmeura cu fructoza? zic bine?
merge incalzita smantana cu apa la MO?
Dupa ce ai turnat-o in forma a mers la frigi?

Vezi postareaDaniella, la 03 April 2012 - 03:57 PM, a spus:

Sorina, poti sa imi scrii te rog cum faci sos caramel monti? Si cum ai facut profiterolul monti? multumesc :toothy9;

Daniella si restul fetelor, va rog frumos, sa lasam topicul de "ce am gatit azi". Iar a devenit offtopic. Scopul la topicul ala, este de "ce am gatit" si atat. Intrebari/discutii se fac aici. Mersi :)

Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1035 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 April 2012 - 02:57 PM

Vezi postareaM_rules, la 04 April 2012 - 02:53 PM, a spus:

Daniella si restul fetelor, va rog frumos, sa lasam topicul de "ce am gatit azi". Iar a devenit offtopic. Scopul la topicul ala, este de "ce am gatit" si atat. Intrebari/discutii se fac aici. Mersi :)

Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. :toothy9;

Le-am mutat eu. Sper sa fie totul in regula acum.

#1036 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 April 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaFoxyy, la 04 April 2012 - 02:57 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 04 April 2012 - 02:53 PM, a spus:

Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. :toothy9;

Le-am mutat eu. Sper sa fie totul in regula acum.

Multumesc mult, e perfect asa. :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1037 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2012 - 09:31 PM

Vezi postareaCarmella, la 06 April 2012 - 09:29 PM, a spus:

In seara asta am mincat cele mai proaste spaghete integrale, chiar daca (sau mai ales pentru ca) erau Montignac originale. Am luat de curiozitate un pachet din cele cu IG 40, le-am facut ca de obicei cu usturoi, peperoncino si ulei de masline. Au fost nasoale, le-am fiert doar cit am curatat o capatina de usturoi si cind le mestecam se faceau aluat... nu m-am uitat cit se fierb, de fapt, dar asa ceva nu mi s-a mai intimplat cu niciun model, indiferent cit de cunoscuta sau necunoscuta e firma.
Deci, daca nu sinteti in mod natural curiosi foc, nu va avintati sa luati spaghete Montignac, dati banii de pomana. Pentru mine De Cecco integrale ramin, deocamdata, cele mai bune.

Imi pare rau pt cina si banii tai!
La mine nu-i nici un pericol, ca nu gasesc asa ceva.
Sorina

#1038 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2012 - 10:43 PM

Ba e f. frumoasa si originala crucea ,tre' sa jdii' sa privesti in spatiu maii! (nu e vazuta frontal) :floare:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13344360085451.jpg

F. frumoasa pasca ta si eu sa nu am margini painoase si sa fie in schimb branzoasa am folosit(in trecut) tehnica de mare si inalta tehnologie forfecuta :lol:

In alta dezordine de idei crucea la mine s-a afundat pe jumate :) dar ce voiam eu sa spun de fapt e ca arata tare apetisanta pascuta :hug:

#1039 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2012 - 12:12 AM

Mie oricum nu imi placea niciodata coca (cozonac, pasca, chec) as manca doar umplutura, dar e nepoliticos sa mananc precum un soarece... asa ca ideea e mai mult decat binevenita!
Dilema mea este (pentru ca fac pt prima oara panna cotta): cum o scot din forma?

#1040 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2012 - 12:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 April 2012 - 12:12 AM, a spus:

Mie oricum nu imi placea niciodata coca (cozonac, pasca, chec) as manca doar umplutura, dar e nepoliticos sa mananc precum un soarece... asa ca ideea e mai mult decat binevenita!
Dilema mea este (pentru ca fac pt prima oara panna cotta): cum o scot din forma?

In ce forma ai pus-o? daca e tava metalica o scufunzi cu fundul si lateralele in apa fierbinte pentru citeva secunde, pina vezi ca se topeste usor pe margine. Apoi pui o farfurie plata deasupra vasului si intorci brusc tava peste farfurie. O sa se desprinda uniform, fara sa se rupa. Sa nu lasi prea mult in apa, ca se topeste prea multa panna cotta si ramine prin farfurie de pomana.
Daca ai pus-o in altceva nu stiu cum le scoti. Eu mai am o forma de silicon cu 12 compartimente pentru briose, de acolo le scot prin desprinderea lateralelor cu o lama de cutit si apas pe fund pina ies.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul