Carmella, la 16 April 2012 - 10:19 AM, a spus:
O sa fac curind o prajitura cu brinza (ca pasca nu mai pot sa zic) cu migdale si cranberries, cred ca e geniala. Eu am vrut sa nu bata prea tare la ochi faptul ca e deosebita
Au fost asumate toate abaterile, la pasca stafidele (putine, oricum), ca de partile cu aluat eu nu m-am atins. La ciorba- morcovul si pastirnacul. La hrean- sfecla rosie si o lingurita de miere la un borcan de "800g". Cozonacul l-am facut normal dar nu m-am atins nici de-o firimitura

Sarmalele le-am facut pentru ceilalti normale, pentru mine fara orez. Drobul a fost 100% conform, la fel si friptura. Am avut o brinza de oi buuuna, ridichi, salata verde, ceapa si usturoi. In vizite am mers satula de acasa si-am mai ciugulit cite o rosioara, o ridiche, o bucatica de friptura si multa apa. Asa ca, greul vizitelor trecind, ma declar multumita ca si cintarul tine cu mine. Din experienta sarbatorilor montigniace, chiar daca mincam in proportie 90% Monti si ziceam ca "doar" o feliuta de cozonac, "doar" o bucatica de pasca neconforma, "doar" o sarma cu orez, cintarul era in stare sa sara si cu un kil jumate - doua dupa doar 2 zile de ospete de-astea. Asa ca, cu pretul of-urilor si vai-urilor de toate partiel, m-am tinut tare

Ca sa nu lungim off topicul acolo, ca e doar pentru ce am gatit, scriu aici.
Bravo ca te ai abtinut de la mai toate nemonti.
Probabil cantarul sarea cu 1.5kg deoarece, de la putinele alimente nemonti, retineai apa, lichide, e normal. Dar astea se duc lejer, dupa ce revii la mancarea monti.
Reteta de pasca, care am facut o eu, este de fapt reteta de pasca normala, care apoi a fost monticizata. Dar cea originala, este de pasca fara blat, la fel ca cea monti, cu cateva ingrediente schimbate.
Oricum asta imi place mult, ca eu cand mancam pasca inainte, tot dupa umplutura "umblam"