Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1041 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 April 2012 - 12:34 AM

Vezi postareaGeany, la 14 April 2012 - 10:43 PM, a spus:

Ba e f. frumoasa si originala crucea ,tre' sa jdii' sa privesti in spatiu maii! (nu e vazuta frontal) :icon_fessee:

F. frumoasa pasca ta si eu sa nu am margini painoase si sa fie in schimb branzoasa am folosit(in trecut) tehnica de mare si inalta tehnologie forfecuta :D

In alta dezordine de idei crucea la mine s-a afundat pe jumate B) dar ce voiam eu sa spun de fapt e ca arata tare apetisanta pascuta :mad:



Merci, Geany! imi place vederea ta in spatiu, m-ai amuzat foarte tare :sad1:
Si eu tot cu foarfeca, ca daca era sa fac sfori de-alea duble si pe margine consumam aluatul pentru un cozonac, si si-asa nu maninc marginea ca e cu faina...
Daca va puteti da seama ca am facut 2 cozonaci atit de buni si de mirositori ca unul s-a terminat in prima jumatate de ora, iar eu n-am gustat nici macar o firimitura... :) Miine o sa fie mai greu ca trebuie sa refuz si mama si soacra si iar aud plinsete si vaiete, "vai, vai... eu m-am ostenit" si eu "nu si nu!" :sad3:

#1042 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2012 - 12:37 AM

Hi hi hi! Ma bucur ca te-am amuzat :icon_fessee: :sad1:

#1043 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2012 - 12:32 AM

Vezi postareaCarmella, la 15 April 2012 - 12:28 AM, a spus:

In ce forma ai pus-o? daca e tava metalica o scufunzi cu fundul si lateralele in apa fierbinte pentru citeva secunde, pina vezi ca se topeste usor pe margine.

Merci mult de tot :-* . Asa am facut (tava metalica) si a iesit "unsa" (ma speriasem dupa ce citisem in alta parte ca e mare problema cu scosul daca nu ai forma de plastic cu gaura la mijl, sau silicoane :hug: ). A fost vedeta, miamy miamy auzeam ... nimeni nu s-a prins ca nu are zahar, ori ca e de dieta (lol!). Am servit-o cu capsuni si ananas proaspete. Eu insa nu am gustat, m-am gandit ca am mancat deja prea multe alea azi, asa ca nu mi-am mai permis si desert, fie el si monti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1044 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 16 April 2012 - 11:32 AM

Vezi postareaCarmella, la 16 April 2012 - 10:19 AM, a spus:

O sa fac curind o prajitura cu brinza (ca pasca nu mai pot sa zic) cu migdale si cranberries, cred ca e geniala. Eu am vrut sa nu bata prea tare la ochi faptul ca e deosebita :)
Au fost asumate toate abaterile, la pasca stafidele (putine, oricum), ca de partile cu aluat eu nu m-am atins. La ciorba- morcovul si pastirnacul. La hrean- sfecla rosie si o lingurita de miere la un borcan de "800g". Cozonacul l-am facut normal dar nu m-am atins nici de-o firimitura :) Sarmalele le-am facut pentru ceilalti normale, pentru mine fara orez. Drobul a fost 100% conform, la fel si friptura. Am avut o brinza de oi buuuna, ridichi, salata verde, ceapa si usturoi. In vizite am mers satula de acasa si-am mai ciugulit cite o rosioara, o ridiche, o bucatica de friptura si multa apa. Asa ca, greul vizitelor trecind, ma declar multumita ca si cintarul tine cu mine. Din experienta sarbatorilor montigniace, chiar daca mincam in proportie 90% Monti si ziceam ca "doar" o feliuta de cozonac, "doar" o bucatica de pasca neconforma, "doar" o sarma cu orez, cintarul era in stare sa sara si cu un kil jumate - doua dupa doar 2 zile de ospete de-astea. Asa ca, cu pretul of-urilor si vai-urilor de toate partiel, m-am tinut tare :)


Ca sa nu lungim off topicul acolo, ca e doar pentru ce am gatit, scriu aici.

Bravo ca te ai abtinut de la mai toate nemonti.
Probabil cantarul sarea cu 1.5kg deoarece, de la putinele alimente nemonti, retineai apa, lichide, e normal. Dar astea se duc lejer, dupa ce revii la mancarea monti. :)

Reteta de pasca, care am facut o eu, este de fapt reteta de pasca normala, care apoi a fost monticizata. Dar cea originala, este de pasca fara blat, la fel ca cea monti, cu cateva ingrediente schimbate.
Oricum asta imi place mult, ca eu cand mancam pasca inainte, tot dupa umplutura "umblam" :(
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1045 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 October 2012 - 12:19 PM

Si pt ca tot am intrat pe forum, am trecut si pe la sectiunea dedicata lui nenea monti...
Eu tot monti sunt. In iunie am implinit doi ani de monti. Mananc bine, ma simt bine, arat bine (asa zice soata din dotare, nu eu) asa ca tot inainte cu monti in al treilea an. Nu de alta, da' aproape jumatate din el e deja trecut.
Nu prea mai am timp de preparate elaborate, asa ca totul e cat se poate de simplu si rapid.
Singura chestie care ma face sa plang e ca nu mai am timp sa-mi prepar dulciuri... da' tot raul spre bine. Mananc ciocolata si caise uscate si am rezolvat problema. Asaaaa, o data la doua-trei luni imi mai fac cate un mousse de ciocolata. Asta este maximum de timp liber care-l pot avea la dispozitie.
Va pupacesc! Si spor la monti!
Sorina

#1046 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 January 2013 - 03:43 PM

O reluam, ce ziceti?
La mine e musai, am inceput deja de la prinz cu o fasole simpla, fara carne.
Diseara imi fac spaghete integrale, ca n-am chef de carnuri si altceva n-am prin casa.
Din weekend incep si gatitul specific Monti, pina atunci ma descurc cu ce ofera frigiderul.

#1047 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 January 2013 - 04:41 PM

Iubita, eu nu am nici o problema in a fi alaturi de tine, nu de alta dar nu am lasat-o niciodata de cand am inceput.
Asa ca, tot inainte! Eu voi fi mereu langa tine.
Sorina

#1048 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 January 2013 - 03:08 PM

Multumesc ca esti alaturi de mine, dar zi si ce maninci ca sa-mi dai idei :pupic:

#1049 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 January 2013 - 04:14 PM

Pai, ieri, am mancat:
- ciorba de burta la cina
- mancarica de zucchine cu piftelute la pranz
- o stacana de ceai de fructe de padure cu cateva foi wasa 24% cu gorgonzola
- si doua sau trei mandarine micute rau de tot.

Cam asta am mancat eu ieri.

Azi:
- dimineata, stacana mea de ceai preferat cu torta de ciocolata F1 (reteta Anny)
- 3 mandarine ca gustare
- pranz, carnita la piastra cu un castron urias de salata mixta (salata verde, rosii, ceapa verde)
- ramane de vazut la cina... cred ca mi-ar place iar o farfurie de ciorbita de burta, ca tare buna mai e, daca nu voi vedea eu ce si cum.
Sorina

#1050 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 January 2013 - 06:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 04 January 2013 - 04:14 PM, a spus:




Iti spun aici ptr ca am vazut ca nu este voie pe topicul cu produse conforme sa discutam.

Indulcitorul ala de stevie nu imi place, are asa un gust nustiu. Faina de soia probabil ca o sa o folosesc rar.

Eu incerc cum am mai zis, dar nu sunt sigura ca pot reusii, dar ma inspir de la voi sa mainc mai sanatos cat pot.

#1051 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2013 - 01:12 AM

Stevia să o folosești doar la ceai, cafea, nu la prepararea dulciurilor.
Sorina

#1052 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 January 2013 - 10:08 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 January 2013 - 01:12 AM, a spus:

Stevia să o folosești doar la ceai, cafea, nu la prepararea dulciurilor.


La aia am folosit dar are gustul ala care nu place mie. Siropul de agave este super fain si parca este miere.

#1053 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 13 January 2013 - 11:42 AM

Cerra iti repet ce am scris si aici, ca sa ramana pentru cine citeste aici.
Sorina a zis bine: faina de soia nu e buna pentru sanatate, doar cea fermentata (e.g. miso).
Ai grija, nu abuza de siropul de agave (stiu ca e bun).
Fructoza: maxim 30 gr pe zi, cam o lingura.
Stevia care ai cumparat o e d aia ieftina si nu e pura. Cauta alta, mai buna cu puritate spre 99%. Eu o folosesc numai in cafea.
Tarate: cauta de ovaz, nu au gust amar.
La paine mai poti face si paine cu faina de migdale si faina de seminte de in.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1054 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 January 2013 - 04:04 PM

Vezi postareaM_rules, la 13 January 2013 - 11:42 AM, a spus:




Multumesc frumos!

Am inteles!

O sa caut alta stevie alta nu am gasit. Multumesc!

#1055 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 January 2013 - 01:10 PM

Vezi postareaM_rules, la 13 January 2013 - 11:42 AM, a spus:

Stevia care ai cumparat o e d aia ieftina si nu e pura. Cauta alta, mai buna cu puritate spre 99%. Eu o folosesc numai in cafea.


care-i alta? te rog, pune o poza sau un link, nici eu n-am gasit alta.

#1056 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 January 2013 - 01:37 PM

Vezi postareamoatza, la 14 January 2013 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 13 January 2013 - 11:42 AM, a spus:

Stevia care ai cumparat o e d aia ieftina si nu e pura. Cauta alta, mai buna cu puritate spre 99%. Eu o folosesc numai in cafea.


care-i alta? te rog, pune o poza sau un link, nici eu n-am gasit alta.


Poti cumpara stevia de pe suplimente.ro sau iherb.com sau eu iau de la http://www.stevia-trade.com/ varianta Gold cu 98% rebaudioside A. La ultimul link am citit ca trimit si in Ro.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1057 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 January 2013 - 01:39 PM

studiez pb acasa, merci!

#1058 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 January 2013 - 09:10 PM

Vezi postareacerra, la 19 January 2013 - 06:27 PM, a spus:

Ai folosit cumva picaturile de stevie la desert? cum se simte?


nasol, mie nu-mi place deloc. totusi ai mei n-au simtit nimic, da' nici nu le plac astea dietetice (bineinteles ca nu le spun io, da' observa ei ca nu-i ceva in regula)
de ex, ma gandeam la tortul tau ciocolatos de azi. eu daca l-as face, ca sa manance si ei, ar tb sa mai pun in ganache-ul ala ceva indulcitor. ca numai cu zaharul din cioco aia de 74% n-ar fi suficient ptr mofturile lor. si cred ca aici ar merge niste picaturi de stevia, ca nu-i doar ea pe post de indulcitor. sau de ex la un sos de rosii mai acre, care tb putin imblanzit, am mai pus 2-3 picaturi si nu l-am simtit nici io, care stiam ce-am facut.
deci dupa parerea si gustul meu, merge doar acolo unde nu are rol principal in indulcire. nu-l arunca, il folosesti pe-asta, si daca nu te poti obisnui, nu mai cumperi.

#1059 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 January 2013 - 09:17 PM

Moatza, Cerra: hai sa discutati aici despre monti, sa nu incarcam topicul de produse conforme. Acolo scriem doar preturi, magazine etc. la produsele monti.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1060 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 January 2013 - 09:20 PM

corect, sa stii ca ma gandeam la asta. daca vrei si nu te-am suparat prea tare, poti muta discutia aici? merci-merci!

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi