Carmella, la 23 January 2013 - 02:10 PM, a spus:
M_rules, la 23 January 2013 - 10:19 AM, a spus:
Despre paine: este de F2, pentru ca trebuie 50% faina integrala si tarate 50% in greutate, ca sa scada IG ul ca lumea. Tu ai pus doar jumatate din cantitatea de faina integrala.
Repet si aici: pentru sanatate, faina de soia nu e buna deloc.
Uite si o intrebare de pe blogul Doinei:
"Intrebarea nr.99: De obicei prepar in casa paine facuta doar cu faina integrala. Astazi am facut-o cu
jumatate din
cantitate tarate adica: 50% faine integrala de grau si 50% tarate. Nu este la fel de gustoasa, dar cred ca poate ava un IG chiar foarte scazut. Este posibil s-o mananc cu orice grasimi? Bineinteles, sunt in faza 1.
Raspuns: Daca faina este de buna calitate, puteti adaoga tarate pentru a avea un IG mai mic al painii, pe care o puteti manca astfel si cu grasimi.Plamadeala naturala ajuta de asemenea la scaderea IG-ului. Painea dvs ar contine astfel mai mult de 24% fibre (incluzand fibrele graului integral si taratea adaogata) astfel incat sa aveti un IG final al painii de cca. 35.Intr-adevar, aceasta paine este OK."
Cum a spus si Boni dincolo: nu e simplu sa calculezi IG ul. Se masoara in laboratoare, sunt multe variatii, fiecare organism e diferit etc. Nu e simplu, daca pui doar 50% tarate din cantitatea de faina integrala sa ii scada IG ul sub 35. Faina de soia nu conteaza pentru ca nu are acelasi efect ca cel al taratelor. Taratele sunt DOAR fibre, d aia ajuta la scazutul ig ului, faina de soia e faina.
Uite
aici paine cu IG sub 35.
Pai eu vreau sa obtin
piine ca sa maninc
cerealele pe care mi le cere metabolismul, nu un suport pufos pe care sa pun alimentele. Link-ul tau e la ceva care nu are cereale deloc, asa ca pot sa spun ca nu e piine.
Oricum nu ma lansez in calcule stiintifice despre IG-uri, dar nici nu pot sa le accept pe ale tale ca daca nu are 24% fibre nu are IG sub 35, nu stiu de unde e regula asta. Ardeiul sau avocado au fibre peste 24% sau cum rezulta IG-ul lor? Faina de soia are clar rolul de a scadea IG-ul, nu conteaza ca e faina si nu are fibre. Intrebarea si raspunsul pe care le-ai pus tu sint punctuale, raspunsul e corect dar nu are legatura cu alte combinatii. E ceva de genul "ce am facut eu e bine, domnule Monti?" si el raspunde "da, e corect asa", dar asta nu inseamna ca restul combinatiilor sint gresite.
Replica aia cu nu e buna pentru sanatate ma ucide

trebuie sa-mi spui cine zice asta in afara acelui "nutritionist" pe care l-ai mai dat o data de exemplu, pentru ca numai pe pagina lui am gasit aceasta informatie.
Let's agree to disagree.
Eu nu cred ca metabolismul iti cere cereale. Cerealele nu sunt recomandate pentru sanatate. Citeste despre gluten, cate studii s au facut, ce alergii si alte probleme provoaca. Mai degraba as recomanda pseudo cerealele, care sunt altele.
Am citit mult pe net si da, ma bazez si pe unele sfaturi date de Cristi Margarit. Si el a citit foarte mult si informatiile lui sunt extrase dupa ce a citit multe studii stiintifice si carti. Poti sa citesti si tu, la fel de mult si sa tragi singura concluziile tale referitoare la cereale si la faina de soia. Poti sa nu urmezi ce zice CM, este alegerea ta. Poti manca numai faina de soia si cereale, daca tu crezi ca sunt sanatoase. Eu nu cred asta, din tot ce am citit. D asta am si scris, pentru fetele care mai citesc pe aici. Mai departe fiecare alege pentru el insusi.
Daca tu consideri painea - paine numai ca contine cereale, este alegerea ta.
Painea care am postat o, am pornit reteta de la retetele de paine keto si de la alimentele cu IG mic. Semintele de in imi adauga in alimentatie si omega 3. Are un IG mic si este conforma cu monti si merge cu grasimi. Pentru mine este paine cu IG mic si cu multe fibre si omega 3.
Intrebarea 99 si raspunsul care le am scris sunt de
aici si fac parte din raspunsurile date de MM. Avand in vedere ca tinem dieta monti aici, conteaza intrebarea si raspunsul ala.
Nu este regula mea, scoasa de nu stiu unde, este ceea ce a raspuns MM la intrebare. Daca te gandesti la painea wasa cu 24% fibre, din comert este ceva asemanator si poti verifica IG ul acesteia in tabelul de pe site ul oficial.
Asa facea MM paine cu soia si faina integrala deja si vindea si facea o gramada de bani. MM abia areusit sa faca o paine cu IG 34, dupa 20 ani de cercetari, incercari, masuratori specifice in laborator. Cauta pe site ul lui si o sa citesti partea asta acolo.
La fel, cum tinem monti aici, painea ta contine un aliment cu IG peste 35 si ai amestecat cu grasimi. Dupa mine e clar de F2. Nu fac semnul egal intre tarate si faina de soia, pentru ca nu este acelasi lucru. Taratele inseamna fibre, d aia ajuta mult la scazutul IG ului total. Faina de soia are sub 35, dar nu e doar fibre, este o faina, deci altceva.
Asa am combina orice cu IG peste 35 cu grasimi si am presupune ca tinem F1, deoarece avem alte cateva alimente cu IG sub 35.
Astea sunt parerile mele despre alimentatie si sanatate pe baza a tot ce am citit
plus regula de baza a dietei si ce a raspuns MM la o intrebare. Fiecare face cum vrea in privinta sanatatii si in privinta dietei monti poate tine F2 sau F1.
Daca tu crezi ca soia e sanatoasa si cerealele, poti sa aduci cateva linkuri bune cu ceva studii medicale care arata asta? Este alegerea ta si fetelor sa nu ma crezi pe mine si nu crezi nimic din ce zice CM.
Ca tot intrebai de alte surse referitor la soia, probabil acum vei intreba de cereale si gluten poti cauta pe internet studii facute despre soia, estrogen, cancer, hormoni si la cereale despre efectul glutenului, cate persoane sunt alergice la gluten, ce efecte are etc. Asa te poti informa si decide daca soia nefermentata si glutenul sunt bune pentru sanatate. Eu raman la parerea mea, ca nu sunt bune.