Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1061 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 January 2013 - 09:22 PM

Vezi postareamoatza, la 19 January 2013 - 09:20 PM, a spus:

corect, sa stii ca ma gandeam la asta. daca vrei si nu te-am suparat prea tare, poti muta discutia aici? merci-merci!


Nu m ai suparat deloc =)) dar eu nu pot muta. Adriana sper sa mute, cand are ea timp si vede ca i am scris
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1062 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 January 2013 - 09:26 PM

aaa, tu n-ai butoane! ar tb dupa parerea mea.

#1063 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2013 - 12:54 AM

Vezi postareaM_rules, la 19 January 2013 - 09:22 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 January 2013 - 09:20 PM, a spus:

corect, sa stii ca ma gandeam la asta. daca vrei si nu te-am suparat prea tare, poti muta discutia aici? merci-merci!


Nu m ai suparat deloc :drool: dar eu nu pot muta. Adriana sper sa mute, cand are ea timp si vede ca i am scris

Le pot muta si eu, da' sa-mi ziceti clar care anume si unde tre' s-ajunga. :drool:

#1064 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 20 January 2013 - 12:59 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 January 2013 - 12:54 AM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 19 January 2013 - 09:22 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 January 2013 - 09:20 PM, a spus:

corect, sa stii ca ma gandeam la asta. daca vrei si nu te-am suparat prea tare, poti muta discutia aici? merci-merci!


Nu m ai suparat deloc :drool: dar eu nu pot muta. Adriana sper sa mute, cand are ea timp si vede ca i am scris

Le pot muta si eu, da' sa-mi ziceti clar care anume si unde tre' s-ajunga. :drool:


Doar ultimul al lui Moatza de la produse conforme - aici. Restul contin preturi la produse si magazine.
Multumesc mult :drool:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1065 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2013 - 01:07 AM

Vezi postareaM_rules, la 20 January 2013 - 12:59 AM, a spus:

Doar ultimul al lui Moatza de la produse conforme - aici. Restul contin preturi la produse si magazine.
Multumesc mult :drool:

Asa e bine?

#1066 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 20 January 2013 - 01:08 AM

Da. Multumesc :pupic:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1067 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2013 - 01:11 AM

Vezi postareaM_rules, la 20 January 2013 - 01:08 AM, a spus:

Da. Multumesc :pupic:

Oricand, cu mare placere! :pupic:

#1068 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 January 2013 - 02:24 PM

Vezi postareamoatza, la 19 January 2013 - 09:10 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 19 January 2013 - 06:27 PM, a spus:

Ai folosit cumva picaturile de stevie la desert? cum se simte?



de ex, ma gandeam la tortul tau ciocolatos de azi. eu daca l-as face, ca sa manance si ei, ar tb sa mai pun in ganache-ul ala ceva indulcitor. ca numai cu zaharul din cioco aia de 74% n-ar fi suficient ptr mofturile lor. si cred ca aici ar merge niste picaturi de stevia, ca nu-i doar


Nu mai trebuie nimik la crema ganache ptr ca faci siropul de cioco(cacao) unde vezi bine ca am pus fructoza mai multa) singura chestie ar fi daca il pudrezi cu cacao, atunci are gustul mai amarui dar ii faci glazura. Eu am ajuns la faza de pudrat cu cacao ptr ca am pierdut o buna parte de glazura din neatentie. Si al meu sot este ca si al tau si lui ptr ca a sesizat gustul amarui de la cacao l`am rezolvat repede cu pudra dulce deasupra de cacao. Chiar este un tort foarte bun si suficient de dulce ptr orice persoana exceptie cacaua de deasupra(mie imi place si asa ptr ca se compenseaza dulcele din sirop).

Sotul meu sti ce a zis: Poi ce dieta este asta cu tort de asta de ciocolata?

Am zis poi iaca asa este dieta asta si nu afcem decat we. Si i`am zis ca el a vrut tort de asta, asa ca eu i`am indeplinit dorinta.


#1069 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2013 - 01:06 AM

Vezi postareaCarmella, la 22 January 2013 - 10:08 PM, a spus:

Aseara: piine din 4 masuri faina integrala de secara, 2 masuri faina de soia si 2 masuri tarite. Am pus si 2 plicuri de drojdie si o cana si jumatate de apa. Nu stiu ce IG poate sa aiba dar oricum destul de scazut asa ca am mincat-o cu brinza, unt si o pastrama proprie.

Sa`ti fie de bine!



Am inteles ca sa afli ig, trebuie sa aduni ig la ingredientele pe care ai pus la produsul respectiv, apoi impartit totalul la cate ingrediente sunt.Si am inteles ca si drojdia mai scade ig.

faina de secara=45

faina de soia=25

tarate= 15

total=85 : 3= 28,33....

Eu asa am priceput . Sa imi zici daca nu am inteles bine.

#1070 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 January 2013 - 09:06 AM

Vezi postareacerra, la 23 January 2013 - 01:06 AM, a spus:

Am inteles ca sa afli ig, trebuie sa aduni ig la ingredientele pe care ai pus la produsul respectiv, apoi impartit totalul la cate ingrediente sunt.Si am inteles ca si drojdia mai scade ig.

faina de secara=45

faina de soia=25

tarate= 15

total=85 : 3= 28,33....

Eu asa am priceput . Sa imi zici daca nu am inteles bine.

Nu-i aşa de simplu calculul, cerra. Ar fi frumos să fie aşa. Imagine postata
Mai contează şi proporţia ingredientelor. Un calcul mai exact ar fi ceva de genul:
(4*45 + 2*25 + 2*15) / (4+2+2) = 260/8 = 32,5

Dar oricum IG-ul exact nu se obţine din calcule ci din măsurători în laboratoare. Calculele ce le facem noi sunt infirmative, să ştii cam pe unde se incadrează IG-ul, dar cu o mare marja de eroare.

#1071 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2013 - 09:50 AM

Vezi postareaboni, la 23 January 2013 - 09:06 AM, a spus:

Vezi postareacerra, la 23 January 2013 - 01:06 AM, a spus:

Am inteles ca sa afli ig, trebuie sa aduni ig la ingredientele pe care ai pus la produsul respectiv, apoi impartit totalul la cate ingrediente sunt.Si am inteles ca si drojdia mai scade ig.

faina de secara=45

faina de soia=25

tarate= 15

total=85 : 3= 28,33....

Eu asa am priceput . Sa imi zici daca nu am inteles bine.

Nu-i aşa de simplu calculul, cerra. Ar fi frumos să fie aşa. Imagine postata
Mai contează şi proporţia ingredientelor. Un calcul mai exact ar fi ceva de genul:
(4*45 + 2*25 + 2*15) / (4+2+2) = 260/8 = 32,5

Dar oricum IG-ul exact nu se obţine din calcule ci din măsurători în laboratoare. Calculele ce le facem noi sunt infirmative, să ştii cam pe unde se incadrează IG-ul, dar cu o mare marja de eroare.



Exact, doar cu gindul ne ducem cam pe unde ar fi, nu poti aduna mere cu pere si imparti apoi egal ca nu ne da nimic :love7:
Dar fiind 4 parti de ceva cu 45 cu cite 2 din fiecare de 25 si 15, cel mai probabil iese pe undeva sub 35. Si daca o fi mai mult, asta e. O sa mai fac astazi, incerc o forma noua, mai plata si poate chiar betisoare, sa vad ce-mi iese. Las compozitia mai moale si o stropsesc cu punga sau cu seringa de creme in tava. La gust e mai buna decit cea din faina integrala de griu si tarite de griu, aia era amara de nu puteai sa termini o felie. Si de la asta pe mine ma zgirie in git si sint ragusita... sau e doar o senzatie si racesc, desi nu cred

#1072 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 January 2013 - 09:54 AM

Vezi postareaboni, la 23 January 2013 - 09:06 AM, a spus:

[Nu-i aşa de simplu calculul, cerra. Ar fi frumos să fie aşa. Imagine postata
Mai contează şi proporţia ingredientelor. Un calcul mai exact ar fi ceva de genul:
(4*45 + 2*25 + 2*15) / (4+2+2) = 260/8 = 32,5


sigur, se face o medie ponderata.

#1073 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 10:17 AM

Carmella painea (presupun ca nu ai pus grasimi in ea) ta este de F2 daca o mananci cu grasimi. Explic de ce zic asa pe celalalt topic, ca iar incarcam topicul asta cu discutii, nu doar cu ce am gatit. Iar faina de soia nu e buna deloc pentru sanatate.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1074 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 10:19 AM

Despre paine: este de F2, pentru ca trebuie 50% faina integrala si tarate 50% in greutate, ca sa scada IG ul ca lumea. Tu ai pus doar jumatate din cantitatea de faina integrala.
Repet si aici: pentru sanatate, faina de soia nu e buna deloc.
Uite si o intrebare de pe blogul Doinei:
"Intrebarea nr.99: De obicei prepar in casa paine facuta doar cu faina integrala. Astazi am facut-o cu jumatate din cantitate tarate adica: 50% faine integrala de grau si 50% tarate. Nu este la fel de gustoasa, dar cred ca poate ava un IG chiar foarte scazut. Este posibil s-o mananc cu orice grasimi? Bineinteles, sunt in faza 1.
Raspuns: Daca faina este de buna calitate, puteti adaoga tarate pentru a avea un IG mai mic al painii, pe care o puteti manca astfel si cu grasimi.Plamadeala naturala ajuta de asemenea la scaderea IG-ului. Painea dvs ar contine astfel mai mult de 24% fibre (incluzand fibrele graului integral si taratea adaogata) astfel incat sa aveti un IG final al painii de cca. 35.Intr-adevar, aceasta paine este OK."

Cum a spus si Boni dincolo: nu e simplu sa calculezi IG ul. Se masoara in laboratoare, sunt multe variatii, fiecare organism e diferit etc. Nu e simplu, daca pui doar 50% tarate din cantitatea de faina integrala sa ii scada IG ul sub 35. Faina de soia nu conteaza pentru ca nu are acelasi efect ca cel al taratelor. Taratele sunt DOAR fibre, d aia ajuta la scazutul ig ului, faina de soia e faina.

Uite aici paine cu IG sub 35.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1075 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2013 - 01:58 PM

Vezi postareamoatza, la 23 January 2013 - 09:54 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 23 January 2013 - 09:06 AM, a spus:

[Nu-i aşa de simplu calculul, cerra. Ar fi frumos să fie aşa. Imagine postata
Mai contează şi proporţia ingredientelor. Un calcul mai exact ar fi ceva de genul:
(4*45 + 2*25 + 2*15) / (4+2+2) = 260/8 = 32,5


sigur, se face o medie ponderata.


Sz, asta mi`a scapat ! Da, ai mare dreptate conteaza si cantitatile puse din fiecare si fiecare calculata x cat ai pus din fiecare si tinut seama de stelute(adica din care parte face faina respectiva ig mai mic sau mai mare). Sz, iarta`ma si tu ca`s la inceput si eram si obosita cand am scris mesajul.

Este perfect asa cum zici tu.

#1076 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 January 2013 - 02:01 PM

Vezi postareacerra, la 23 January 2013 - 01:58 PM, a spus:

Sz, asta mi`a scapat ! Da, ai mare dreptate conteaza si cantitatile puse din fiecare si fiecare calculata x cat ai pus din fiecare si tinut seama de stelute. Sz, iarta`ma si tu ca`s la inceput si eram si obosita cand am scris mesajul.

Este perfect asa cum zici tu.

Nu am de ce să te iert. N-am scris aici ca să te cert ci ca să te ajut. :drunken:

#1077 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2013 - 02:10 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 January 2013 - 10:19 AM, a spus:

Despre paine: este de F2, pentru ca trebuie 50% faina integrala si tarate 50% in greutate, ca sa scada IG ul ca lumea. Tu ai pus doar jumatate din cantitatea de faina integrala.
Repet si aici: pentru sanatate, faina de soia nu e buna deloc.
Uite si o intrebare de pe blogul Doinei:
"Intrebarea nr.99: De obicei prepar in casa paine facuta doar cu faina integrala. Astazi am facut-o cu jumatate din cantitate tarate adica: 50% faine integrala de grau si 50% tarate. Nu este la fel de gustoasa, dar cred ca poate ava un IG chiar foarte scazut. Este posibil s-o mananc cu orice grasimi? Bineinteles, sunt in faza 1.
Raspuns: Daca faina este de buna calitate, puteti adaoga tarate pentru a avea un IG mai mic al painii, pe care o puteti manca astfel si cu grasimi.Plamadeala naturala ajuta de asemenea la scaderea IG-ului. Painea dvs ar contine astfel mai mult de 24% fibre (incluzand fibrele graului integral si taratea adaogata) astfel incat sa aveti un IG final al painii de cca. 35.Intr-adevar, aceasta paine este OK."

Cum a spus si Boni dincolo: nu e simplu sa calculezi IG ul. Se masoara in laboratoare, sunt multe variatii, fiecare organism e diferit etc. Nu e simplu, daca pui doar 50% tarate din cantitatea de faina integrala sa ii scada IG ul sub 35. Faina de soia nu conteaza pentru ca nu are acelasi efect ca cel al taratelor. Taratele sunt DOAR fibre, d aia ajuta la scazutul ig ului, faina de soia e faina.

Uite aici paine cu IG sub 35.


Pai eu vreau sa obtin piine ca sa maninc cerealele pe care mi le cere metabolismul, nu un suport pufos pe care sa pun alimentele. Link-ul tau e la ceva care nu are cereale deloc, asa ca pot sa spun ca nu e piine.
Oricum nu ma lansez in calcule stiintifice despre IG-uri, dar nici nu pot sa le accept pe ale tale ca daca nu are 24% fibre nu are IG sub 35, nu stiu de unde e regula asta. Ardeiul sau avocado au fibre peste 24% sau cum rezulta IG-ul lor? Faina de soia are clar rolul de a scadea IG-ul, nu conteaza ca e faina si nu are fibre. Intrebarea si raspunsul pe care le-ai pus tu sint punctuale, raspunsul e corect dar nu are legatura cu alte combinatii. E ceva de genul "ce am facut eu e bine, domnule Monti?" si el raspunde "da, e corect asa", dar asta nu inseamna ca restul combinatiilor sint gresite.
Replica aia cu nu e buna pentru sanatate ma ucide :drunken: trebuie sa-mi spui cine zice asta in afara acelui "nutritionist" pe care l-ai mai dat o data de exemplu, pentru ca numai pe pagina lui am gasit aceasta informatie.

#1078 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 02:54 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 January 2013 - 02:10 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 23 January 2013 - 10:19 AM, a spus:

Despre paine: este de F2, pentru ca trebuie 50% faina integrala si tarate 50% in greutate, ca sa scada IG ul ca lumea. Tu ai pus doar jumatate din cantitatea de faina integrala.
Repet si aici: pentru sanatate, faina de soia nu e buna deloc.
Uite si o intrebare de pe blogul Doinei:
"Intrebarea nr.99: De obicei prepar in casa paine facuta doar cu faina integrala. Astazi am facut-o cu jumatate din cantitate tarate adica: 50% faine integrala de grau si 50% tarate. Nu este la fel de gustoasa, dar cred ca poate ava un IG chiar foarte scazut. Este posibil s-o mananc cu orice grasimi? Bineinteles, sunt in faza 1.
Raspuns: Daca faina este de buna calitate, puteti adaoga tarate pentru a avea un IG mai mic al painii, pe care o puteti manca astfel si cu grasimi.Plamadeala naturala ajuta de asemenea la scaderea IG-ului. Painea dvs ar contine astfel mai mult de 24% fibre (incluzand fibrele graului integral si taratea adaogata) astfel incat sa aveti un IG final al painii de cca. 35.Intr-adevar, aceasta paine este OK."

Cum a spus si Boni dincolo: nu e simplu sa calculezi IG ul. Se masoara in laboratoare, sunt multe variatii, fiecare organism e diferit etc. Nu e simplu, daca pui doar 50% tarate din cantitatea de faina integrala sa ii scada IG ul sub 35. Faina de soia nu conteaza pentru ca nu are acelasi efect ca cel al taratelor. Taratele sunt DOAR fibre, d aia ajuta la scazutul ig ului, faina de soia e faina.

Uite aici paine cu IG sub 35.


Pai eu vreau sa obtin piine ca sa maninc cerealele pe care mi le cere metabolismul, nu un suport pufos pe care sa pun alimentele. Link-ul tau e la ceva care nu are cereale deloc, asa ca pot sa spun ca nu e piine.
Oricum nu ma lansez in calcule stiintifice despre IG-uri, dar nici nu pot sa le accept pe ale tale ca daca nu are 24% fibre nu are IG sub 35, nu stiu de unde e regula asta. Ardeiul sau avocado au fibre peste 24% sau cum rezulta IG-ul lor? Faina de soia are clar rolul de a scadea IG-ul, nu conteaza ca e faina si nu are fibre. Intrebarea si raspunsul pe care le-ai pus tu sint punctuale, raspunsul e corect dar nu are legatura cu alte combinatii. E ceva de genul "ce am facut eu e bine, domnule Monti?" si el raspunde "da, e corect asa", dar asta nu inseamna ca restul combinatiilor sint gresite.
Replica aia cu nu e buna pentru sanatate ma ucide :drunken: trebuie sa-mi spui cine zice asta in afara acelui "nutritionist" pe care l-ai mai dat o data de exemplu, pentru ca numai pe pagina lui am gasit aceasta informatie.



Let's agree to disagree. :floare: :D :D

Eu nu cred ca metabolismul iti cere cereale. Cerealele nu sunt recomandate pentru sanatate. Citeste despre gluten, cate studii s au facut, ce alergii si alte probleme provoaca. Mai degraba as recomanda pseudo cerealele, care sunt altele.
Am citit mult pe net si da, ma bazez si pe unele sfaturi date de Cristi Margarit. Si el a citit foarte mult si informatiile lui sunt extrase dupa ce a citit multe studii stiintifice si carti. Poti sa citesti si tu, la fel de mult si sa tragi singura concluziile tale referitoare la cereale si la faina de soia. Poti sa nu urmezi ce zice CM, este alegerea ta. Poti manca numai faina de soia si cereale, daca tu crezi ca sunt sanatoase. Eu nu cred asta, din tot ce am citit. D asta am si scris, pentru fetele care mai citesc pe aici. Mai departe fiecare alege pentru el insusi.
Daca tu consideri painea - paine numai ca contine cereale, este alegerea ta.
Painea care am postat o, am pornit reteta de la retetele de paine keto si de la alimentele cu IG mic. Semintele de in imi adauga in alimentatie si omega 3. Are un IG mic si este conforma cu monti si merge cu grasimi. Pentru mine este paine cu IG mic si cu multe fibre si omega 3.

Intrebarea 99 si raspunsul care le am scris sunt de aici si fac parte din raspunsurile date de MM. Avand in vedere ca tinem dieta monti aici, conteaza intrebarea si raspunsul ala.
Nu este regula mea, scoasa de nu stiu unde, este ceea ce a raspuns MM la intrebare. Daca te gandesti la painea wasa cu 24% fibre, din comert este ceva asemanator si poti verifica IG ul acesteia in tabelul de pe site ul oficial.
Asa facea MM paine cu soia si faina integrala deja si vindea si facea o gramada de bani. MM abia areusit sa faca o paine cu IG 34, dupa 20 ani de cercetari, incercari, masuratori specifice in laborator. Cauta pe site ul lui si o sa citesti partea asta acolo.

La fel, cum tinem monti aici, painea ta contine un aliment cu IG peste 35 si ai amestecat cu grasimi. Dupa mine e clar de F2. Nu fac semnul egal intre tarate si faina de soia, pentru ca nu este acelasi lucru. Taratele inseamna fibre, d aia ajuta mult la scazutul IG ului total. Faina de soia are sub 35, dar nu e doar fibre, este o faina, deci altceva.
Asa am combina orice cu IG peste 35 cu grasimi si am presupune ca tinem F1, deoarece avem alte cateva alimente cu IG sub 35.

Astea sunt parerile mele despre alimentatie si sanatate pe baza a tot ce am citit plus regula de baza a dietei si ce a raspuns MM la o intrebare. Fiecare face cum vrea in privinta sanatatii si in privinta dietei monti poate tine F2 sau F1.

Daca tu crezi ca soia e sanatoasa si cerealele, poti sa aduci cateva linkuri bune cu ceva studii medicale care arata asta? Este alegerea ta si fetelor sa nu ma crezi pe mine si nu crezi nimic din ce zice CM.
Ca tot intrebai de alte surse referitor la soia, probabil acum vei intreba de cereale si gluten poti cauta pe internet studii facute despre soia, estrogen, cancer, hormoni si la cereale despre efectul glutenului, cate persoane sunt alergice la gluten, ce efecte are etc. Asa te poti informa si decide daca soia nefermentata si glutenul sunt bune pentru sanatate. Eu raman la parerea mea, ca nu sunt bune.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1079 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2013 - 05:22 PM

boni, la 23 January 2013 - 12:01 PM, a spus:

-am scris aici ca să te cert ci ca să te ajut. :thumleft:[/size]


Multumesc frumos!

#1080 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 January 2013 - 05:58 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 January 2013 - 02:10 PM, a spus:

Replica aia cu nu e buna pentru sanatate ma ucide :thumleft: trebuie sa-mi spui cine zice asta in afara acelui "nutritionist" pe care l-ai mai dat o data de exemplu, pentru ca numai pe pagina lui am gasit aceasta informatie


carmella, nu'ş dacă răspunde întrebării matale, dar poate e interesant de citit ... despre soia

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi