Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1081 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 23 January 2013 - 06:30 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 January 2013 - 02:54 PM, a spus:

Ca tot intrebai de alte surse referitor la soia, probabil acum vei intreba de cereale si gluten poti cauta pe internet studii facute despre soia, estrogen, cancer, hormoni si la cereale despre efectul glutenului, cate persoane sunt alergice la gluten, ce efecte are etc. Asa te poti informa si decide daca soia nefermentata si glutenul sunt bune pentru sanatate. Eu raman la parerea mea, ca nu sunt bune.


Cu soia sunt intru totul de acord, asa stiu si eu, doar soia fermentata este ok.

Glutenul, in schimb.... :rolleyes: Let's agree to desagree.
Faptul ca o persoana este alergica la gluten (sau peste, sau alune, sau capsuni :) )nu cred ca ar trebui sa fie motiv sa renuntam toti sa mancam.

:105: Sper ca nu supar pe nimeni ca-mi spun si eu parerea :thumleft:

#1082 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 06:38 PM

http://www.ncbi.nlm....d/19332085/Gina, Nu se supara nimeni :)
E bine sa discutam, sa citim mult ca sa alegem alimente sanatoase.
Nu e numai glutenul o problema la cereale. Cristi Margarit are pe blogul lui un articol bun despre cereale. Daca vreti il caut si pun linkul. El explica frumos multe.
La gluten nu e doar alergia, mai e si intoleranta si alte boli care pot apare.

Cautam acum despre germeni si am gasit un articol foarte interesant despre grau, bazat pe studii medicale. Merita citit:
http://towncenterwel...agglutinin-wga/

Carmella uite, poti citi aici studii medicale si linkul arata cateva studii despre wga si grau:
http://www.ncbi.nlm....ubmed/19332085/
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1083 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2013 - 07:36 PM

Mai, imi pare rau ca v-am dat de lucru, chiar nu e necesar sa-mi dati link-uri cu pareri pro si contra lu' soia sau a griului sau a altor cereale. Credeti-ma ca nu am timp si rabdare sa le citesc, chiar daca poate a parut altfel. Prin faptul ca mi-am exprimat neincrederea intr-o singura sursa, nu inseamna ca pe altele le iau de bune. Am inteles punctele voastre de vedere si vi le respect.
Pe de alta parte, eu cred ca dieta Montignac, ca despre ea vorbim aici, trebuie interpretata in ansamblul ei, nu dupa parti ale ei. Pare logic ca daca ai combina ceva cu IG 45 cu ceva cu 25 nu poti sa scazi IG-ul general totusi fenomenul este ca faina integrala (care separata este faina alba si tarite) are un IG de 45 si faina alba are 85. Nu am zis nici ca piinea mea e de F1, dar nici nu cred ca IG-ul ramine la 45 cit are cea mai mare dintre componente si anume faina de secara integrala.

#1084 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 23 January 2013 - 07:49 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 January 2013 - 06:38 PM, a spus:

Gina, Nu se supara nimeni :)
E bine sa discutam, sa citim mult ca sa alegem alimente sanatoase.


Multumesc :) .
Sa stii ca apreciez foarte mult munca ta, se vad si se simt intentiile bune si sufletul mare pe care-l ai :)

Articolul de mai sus este putintel cam greoi ptr mine, citesc precum matza calendarul...in fine :) .
Opinia pe care mi-am format-o despre gluten s-a bazat hotarator pe experienta unei prietene.Ea a avut ani de zile probleme serioase de sanatate, doctorii au considerat intoleranta la gluten ca fiind o posibilitate.A facut testul.Rezultatul: NU are intoleranta/alergie la gluten.Cu totul alta problema in cazul ei.

Pe net putem gasi in egala masura articole pro si contra glutenului si nu numai a glutenului.Ce alegem sa credem din ele, in cele din urma, cred ca se bazeaza pe experienta personala si a celor din jurul nostru si- nu in ultimul rand- pe cat de credibila consideram a fi o sursa sau alta.
Din pacate, faptul ca un articol este scris de un doctor(si bazat pe studii medicale)nu este motiv suficient sa-l si credem.Am o experienta neplacuta in acest sens- uleiul de canola este recomandat de medici
De atunci (de cand mi-am dat seama ca nu tot ce recomanda doctorul...se mananca), am invatat sa citesc muuult mai multe articole, mult mai multe pareri, sa citesc printre randuri si sa nu ma mai reped sa cred in inlocuitori minune samd.

Da, foarte adevarat, multor oameni le face rau glutenul, dar e o proportie de aproximativ unu la suta(am intalnit in articole proportie de unu la 133, dar nu cred ca-i necesara proportia exacta in discutiile noastre).Si, daca eu nu am probleme, nu cred ca trebuie sa-l elimin din alimentatie.Sau-daca cineva are intoleranta- sa nu mananc eu.
Asa...fiecare aliment in parte este discutabil.Dar poate sa faca rau unuia si bine altuia.

Am citit topicul din scoarta in scoarta :) si mi-am adus aminte acum ca aveam ceva de comentat(sorry, dar daca tot m-am pornit :) )
Referitor la semintele de floarea soarelui: da, au un continut mare de omega 6, perfect adevarat.Dar nu mi se pare ca ar trebui excluse din alimentatie.
Omega6 nu face rau. Daca raportul dintre omega 3 si 6 nu este bun, abia atunci apar probleme de sanatate(si aflam de omega 3).De aceea se recomanda peste si in special somon, icre, de aceea este bine sa se consume fasole boabe, salata (intre salate,romaine are continutul mai mare de omega3)etc.

#1085 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 08:15 PM

Vezi postareaCarmella, la 22 January 2013 - 10:08 PM, a spus:

Aseara: piine din 4 masuri faina integrala de secara, 2 masuri faina de soia si 2 masuri tarite. Am pus si 2 plicuri de drojdie si o cana si jumatate de apa. Nu stiu ce IG poate sa aiba dar oricum destul de scazut asa ca am mincat-o cu brinza, unt si o pastrama proprie.



Ahhh. Am pierdut ce scrisesem.
Carmella da, vorbim de monti in primul rand. Ultima ta fraza da de inteles ca painea are ig mic si ca masa a fost F1. Masa ta, conform monti a fost F2. Conteaza pentru cele care citesc.
La fel de sanatate, cele care citesc pot invata lucruri noi si pot citi multe ca sa se informeze. Nici eu nu cred orice si citesc in mai multe parti pana cred ceva.

O alta sursa interesanta de citit mai e bodybuilding.com. Au cateva articole bune si pe forumul ala sunt oameni bine informati.

Gina :)
Asa e, sunt si persoane care nu au nimic. Dar e ceva ce merita sa fie luat in considerare uneori. Sunt multe persoane care au alergii, probleme cu digestia, intolerante manifestate diferit si nu stiu ca glutenul poate fi cauza.
Da, articolul e cam stufos, dar interesant si seamana cu altele citite in alte locuri.

Referitor la omega 6, asa e. Raportul e important. Ideal ar fi parca de 3 la 1 care e foarte greu de atins. Problema apare la alimentatia oamenilor din ziua de azi unde omega 6 e cu mult peste, cat si calitatea alimentelor care nu mai contin aceeasi concentratie de nutrienti.
De aici apar inflamatiile si durerile asociate cu alte boli. Pe mine m a ajutat si ma ajuta mult omega 3 (fish oil). Am avut dureri groaznice, analizele nu au aratat mare lucru(am avut noroc si de medic nu prea bun) si anti inflamatoare nu pot lua din cauza stomacului. Uleiul de peste capsule, in timp(ca nu face minuni imediat) m a ajutat. Deci eu am simtit pe pielea meu ca conteaza omega 3 cat si alimentatia pentru sanatate.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1086 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 23 January 2013 - 11:08 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 January 2013 - 08:15 PM, a spus:


Referitor la omega 6, asa e. Raportul e important. Ideal ar fi parca de 3 la 1 care e foarte greu de atins. Problema apare la alimentatia oamenilor din ziua de azi unde omega 6 e cu mult peste, cat si calitatea alimentelor care nu mai contin aceeasi concentratie de nutrienti.
De aici apar inflamatiile si durerile asociate cu alte boli. Pe mine m a ajutat si ma ajuta mult omega 3 (fish oil). Am avut dureri groaznice, analizele nu au aratat mare lucru(am avut noroc si de medic nu prea bun) si anti inflamatoare nu pot lua din cauza stomacului. Uleiul de peste capsule, in timp(ca nu face minuni imediat) m a ajutat. Deci eu am simtit pe pielea meu ca conteaza omega 3 cat si alimentatia pentru sanatate.


Si raport 10 la 1 si tot ar fi foarte bine in conditii normale de sanatate (fata de 30 la 1 cum se pare ca e in general raportul).


Probabil ca stii deja ca turmericul este antiinflamator, cred ca ti-ar prinde bine.Gogu zice lucruri bune despre turmeric :) .
Sanatate multa iti doresc! :)

#1087 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 January 2013 - 11:17 PM

Gina :) multumesc.
Uneori(cand imi aduc aminte) mai verific factorul inflamator aici(e.g. seminte de in)
http://nutritiondata...products/3163/2
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1088 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 January 2013 - 10:39 PM

Vezi postareaCarmella, la 21 January 2013 - 12:03 AM, a spus:

Am mai facut supa de rosii, cu suc de rosii din rosie intreaga (are seminte prin el) de la Olimpia, foarte bun, cu galuste de cascaval cu faina de naut in loc de faina normala. Reteta galustelor am pus-o la o reteta de supa de rosii a cuiva de pe forum.


Carmella, fara carne supa? Nu gasesc reteta de galuste cu cascaval. Detaliezi reteta de supa, inclusiv galustele, te rog?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1089 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2013 - 10:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 January 2013 - 10:39 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 21 January 2013 - 12:03 AM, a spus:

Am mai facut supa de rosii, cu suc de rosii din rosie intreaga (are seminte prin el) de la Olimpia, foarte bun, cu galuste de cascaval cu faina de naut in loc de faina normala. Reteta galustelor am pus-o la o reteta de supa de rosii a cuiva de pe forum.


Carmella, fara carne supa? Nu gasesc reteta de galuste cu cascaval. Detaliezi reteta de supa, inclusiv galustele, te rog?


Uite aici detalii

http://artaculinara....48

#1090 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 January 2013 - 11:06 PM

Multumesc, Carmella! citit! fain! exact ce-mi trebuia pt maine, ca nu aveam os de ciorba/supa!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1091 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2013 - 11:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 January 2013 - 11:06 PM, a spus:

Multumesc, Carmella! citit! fain! exact ce-mi trebuia pt maine, ca nu aveam os de ciorba/supa!


Cind o fac Monti nu mai pun nimic-nimic in zeama, desi o ceapa as putea pune. Exista de la Olimpia un suc de rosii in sticle, nu borcane, scrie rosii pasate sau asa ceva, e excelent in scopul asta. Am facut si azi, am pus 2 sticle de suc si una de apa, ulei de masline, maghiran, oregano, busuioc si apoi galustele. Asta-i tot, e gata in ~20 de minute.

#1092 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 January 2013 - 11:14 PM

Si eu iti multumesc, Carmella! Interesanta idee!
Mie imi placeau tare mult galustele, da' de cand cu monti am renuntat la ele.
Sorina

#1093 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2013 - 11:33 PM

[quote name='Carmella' date='26 January 2013 - 09:13 PM'

Cind o fac Monti nu mai pun nimic-nimic in zeama, desi o ceapa as putea pune. Exista de la Olimpia un suc de rosii in sticle, nu borcane, scrie rosii pasate sau asa ceva, e excelent in scopul asta. Am facut si azi, am pus 2 sticle de suc si una de apa, ulei de masline, maghiran, oregano, busuioc si apoi galustele. Asta-i tot, e gata in ~20 de minute.
[/quote]

Deci pot si eu sa fac galustele, dar numai ptr supa de rosii fara nika in afara de ceapa in ea?

la alta zeama nu merg?

#1094 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 26 January 2013 - 11:43 PM

Foxyy :angryfire: please cand poti muta toate discutiile de la postul Cerrei, parca nr 145 aici. Topicul ala trebuie sa fie doar cu ce am gatit azi, nu incarcat cu discutii. Toate discutiile merg aici =))
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1095 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2013 - 11:56 PM

Vezi postareacerra, la 26 January 2013 - 11:33 PM, a spus:


Deci pot si eu sa fac galustele, dar numai ptr supa de rosii fara nika in afara de ceapa in ea?

la alta zeama nu merg?


Fara nika, e suficienta rosia si ce-i mai pun eu. Dar cum spuneam, daca tu vrei si gasesti ceva conform ai toata libertatea. Mie nu-mi place marea amestecatura in mincare...
Si normal ca merg si cu altceva, improvizeaza o supa crema de care iti place, sa zicem brocoli, praz etc si pune in ea galuste de-astea. Vreau si eu de ceva timp sa fac si alta supa cu galuste de cascaval, dar cedez mereu in fata supei de rosii care e asa de simplu de facut...

#1096 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 January 2013 - 12:11 AM

Vezi postareaCarmella, la 26 January 2013 - 11:56 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 26 January 2013 - 11:33 PM, a spus:


Deci pot si eu sa fac galustele, dar numai ptr supa de rosii fara nika in afara de ceapa in ea?

la alta zeama nu merg?


Fara nika, e suficienta rosia si ce-i mai pun eu. Dar cum spuneam, daca tu vrei si gasesti ceva conform ai toata libertatea. Mie nu-mi place marea amestecatura in mincare...
Si normal ca merg si cu altceva, improvizeaza o supa crema de care iti place, sa zicem brocoli, praz etc si pune in ea galuste de-astea. Vreau si eu de ceva timp sa fac si alta supa cu galuste de cascaval, dar cedez mereu in fata supei de rosii care e asa de simplu de facut...


Multumesc!

Era sa uit: galustele astea sunt F2 da? faina integrala+cascaval.Nu`i bai intreb ptr ca eu gatesc si f1 si f 2 .
Poi ma gandeam si eu la vreo zupa crema sa ii placa si la barbat ca nu gatesc in 7 oale acum.

#1097 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 January 2013 - 12:22 AM

Vezi postareacerra, la 27 January 2013 - 12:11 AM, a spus:


Era sa uit: galustele astea sunt F2 da? faina integrala+cascaval.Nu`i bai intreb ptr ca eu gatesc si f1 si f 2 .
Poi ma gandeam si eu la vreo zupa crema sa ii placa si la barbat ca nu gatesc in 7 oale acum.



Sint de F1 ca sint cu faina de naut, am scris pe pagina anterioara :angryfire:

#1098 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 January 2013 - 11:01 AM

[quote name='Carmella' date='26 January 2013 - 10:22 PM'

Sint de F1 ca sint cu faina de naut, am scris pe pagina anterioara ;)
[/quote]

Sz, eu citii dincolo la link si am vazut numa faina si am dedus ca faina integrala. Posibil sa nu fi vazut eu bine. :) sunt sefa le bag si in zupa atunci de pui si m`am scapat de doleanta barbatului cu galusca de gris.

Multumesc frumos!

#1099 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 27 January 2013 - 11:21 AM

Fetelor va rog frumos sa discutati la dieta monti, incarcam topicul aici si e pacat. Asta trebuie sa fie doar cu ce am gatit, bun pentru idei. Toate discutiile ar trebui sa fie la dieta monti. Foxyy, cand ai timp muta please tot de sub postul 145 de aici la dieta monti. Mersi :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1100 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 January 2013 - 04:54 PM

Vezi postareaM_rules, la 27 January 2013 - 11:21 AM, a spus:

Fetelor va rog frumos sa discutati la dieta monti, incarcam topicul aici si e pacat. Asta trebuie sa fie doar cu ce am gatit, bun pentru idei. Toate discutiile ar trebui sa fie la dieta monti. Foxyy, cand ai timp muta please tot de sub postul 145 de aici la dieta monti. Mersi :)


;)Eu imi cer sz prima ptr confuzia pe ce topic ma aflu (ca nu este cel de discutii

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi