Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1101 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2013 - 07:13 PM

Vezi postareaM_rules, la 27 January 2013 - 11:21 AM, a spus:

Fetelor va rog frumos sa discutati la dieta monti, incarcam topicul aici si e pacat. Asta trebuie sa fie doar cu ce am gatit, bun pentru idei. Toate discutiile ar trebui sa fie la dieta monti. Foxyy, cand ai timp muta please tot de sub postul 145 de aici la dieta monti. Mersi :scratch:

Am mutat tot de la 146 inclusiv, verifica daca e bine.
Dar vad ca sunt si inainte alte mesaje cu discutii, trebuie mutate si acelea?

#1102 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 27 January 2013 - 07:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2013 - 07:13 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 27 January 2013 - 11:21 AM, a spus:

Fetelor va rog frumos sa discutati la dieta monti, incarcam topicul aici si e pacat. Asta trebuie sa fie doar cu ce am gatit, bun pentru idei. Toate discutiile ar trebui sa fie la dieta monti. Foxyy, cand ai timp muta please tot de sub postul 145 de aici la dieta monti. Mersi :scratch:

Am mutat tot de la 146 inclusiv, verifica daca e bine.
Dar vad ca sunt si inainte alte mesaje cu discutii, trebuie mutate si acelea?

Multumim :)
Da si cele de la 136-142. :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1103 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2013 - 07:52 PM

Vezi postareaM_rules, la 27 January 2013 - 07:30 PM, a spus:

Da si cele de la 136-142. :scratch:

ok

#1104 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 07:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2013 - 07:52 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 27 January 2013 - 07:30 PM, a spus:

Da si cele de la 136-142. :)

ok

Multumesc :scratch:

Brillat-Savarin

#1105 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 07:40 PM

Sa`ti fie de bine carmella!

Normal ca mai bine faci pecmezul (magiunul) de prune acasa ca ises mai ieftin si bun. Eu mai am vreo 2 borcane de 8oo gr. Anul asta, tre s afac productie mai mare.

Am facut un blat din albusuri si pudra de migdale si acu imi dau cu capul in jos ca nu stiu ce crema sa ii pun.

#1106 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 11:54 AM

Vezi postareapetunie, la 06 February 2013 - 11:33 AM, a spus:

Fetelor astazi am cumparat quinoa!Cum o pot folosi,sau in loc de ce?De orez?Vaz ca si cerra a folosit-o pe post de garnitura,la sorina parca am mai vazut;imi mai puteti da niste idei?Pachetul cumparat are 400 g,asta inseamna cam cate portii?Se umfla tare?

Vreau sa fac quinoa cu un amestec de carne tocata,rosii si broccoli.Ar merge?

Petu,

Te gandesti la quinoa sa o asociezi, exact asa cum ai asocia orezul.Quinoa, fierbe mai repede ca si orezul.Se umfla cam de 4 ori.

Eu am facut asa: 1 pahar de quinoa, am spalat`o foarte bine din mai multe ape(contine pe coaja saponine si daca nu o speli bine ar putea fi amara)apoi am lasat`o jumatate de ora in apa sa stea. Dupa jumatate de ora, am pus intr`o craticioara antiaderenta o ceapa taiata marunt sa se caleasca in putin ulei indoit cu apa, am adaugat Quionoa stoarsa de apa am amestecat putin in ea, condimentat dupa bunul plac,pus cu acelasi pahar 2 pahare de apa, lasat focul mai mare sa fiarba 15 min amestecand din cand in cand in ea, apoi oprit focul, am pus un servetel dublu asupra craticioarei, apoi capacul(eu asa procedez si la orez, punand servetelul, nu picura apa care se formeaza in interiorul capacului din condens pe orez/quinoa).

Se poate folosii la sarmale, ciorba(in loc de orez), deserturi, budinci la cuptor(dulci sau sarate)
Poti sa o faci garnitura asa cum am zis eu mai sus, iar cand este gata (adik dupa cele 15 minute sa ii adaugi parmigiano/cascaval ras si amesteci repede si apoi ii pui capacul cum am zis mai sus.

Insa, ttrebuie tinut cont ca daca lasi quinoa mai mult de 30 min, trage apa si atunci va iesii mai apoasa.

Urmatorul preparat al meu, va fi Amaranth`ul. Va zic pe urma ce am facut cu el.

#1107 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 February 2013 - 12:48 PM

Super!Multumesc,cerra!
Pentru astazi o am la fiert deja si o voi servi cu sos gen"Bolognese"(numai cu ceapa,fara zarzavaturi cum fac de obicei) si niste brocoli ca mai am un buchet in frigider.

Am pus-o simpla la fiert.
O sa vin mai incolo sa zic daca mi-a placut :angryfire:

O sa fac si sarmale ca le plac si copiilor.Oare vor observa lipsa orezului?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1108 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 01:00 PM

Vezi postareapetunie, la 06 February 2013 - 12:48 PM, a spus:

Super!Multumesc,cerra!
Pentru astazi o am la fiert deja si o voi servi cu sos gen"Bolognese"(numai cu ceapa,fara zarzavaturi cum fac de obicei) si niste brocoli ca mai am un buchet in frigider.

Am pus-o simpla la fiert.
O sa vin mai incolo sa zic daca mi-a placut :angryfire:

Sa o condimentezi sare, piper, putin ulei de masline adauga putin acum cand o opresti de la foc sia mesteci bine apoi pui capacul.
Poti sa faci linistita sarmale ca nu o sa se simta.

O poti asocia cu grasimi (fara paine integrala)doar cu cea 50-50 daca vrei sa maninci Monti.

Eu o sa fac intr`o zi, budinca de quinoa cum faceam de tapioca care acum nu mai fac. Doar ca va trebuii putin umblat la retetar.

#1109 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 February 2013 - 03:16 PM

Vezi postareapetunie, la 06 February 2013 - 12:48 PM, a spus:

Nu cred ca vor observa ceva. La inceput de monti faceam separat sarmale/ardei umpluti pt ei si pt mine. Soata din greseala mi-a mancat ardeii umpluti si nu si-a dat seama de nimic. Sau, mai bine zis, cand m-am luat de el mi-a zis ca sunt mai buni ai mei... asa ca de atunci fac sarmale/ardei/rosii umplute doar monti.
Ai mei le devoreaza fara probleme.
Sorina

#1110 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 04:07 PM

[quote name='sorinadaniela' date='06 February 2013 - 01:16 PM' ... asa ca de atunci fac sarmale/ardei/rosii umplute doar monti.
Ai mei le devoreaza fara probleme.
[/quote]

Si eu ma tot fatzaii sa fac niste sarmalutze in foi de vita cu quinoa si carne de porc(de laporcul taiat de noi)si cu un sos de marar sau smantana sa le punem deasupra.

Surprinzator, sotul meu maninca tot ce facem noi, cu exceptii cand isi doreste ceva anume(in ultima vreme nu si`a dorit nimik, doar ca mai baga painica pe linga ce gatim noi) si pe linga el la servici mai maninca si sotul prietenei mele la fel care zice ca este foarte bun(sotul meu ii zice cam asa: azi iara mincam mancare de`a fetelelor mele de regimul lor). Iar prietenul zice ;ce regim este asta ca nu vad diferenta?

asa ca... m`am scos de a face papa la doua oale.

#1111 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2013 - 05:31 PM

Vezi postareacerra, la 06 February 2013 - 11:54 AM, a spus:

Insa, ttrebuie tinut cont ca daca lasi quinoa mai mult de 30 min, trage apa si atunci va iesii mai apoasa.

Si eu desteapta l-am lasat de aseara la inmuiat, am zis ca-l gasesc numai bun de fiert in seara asta... cred ca-l gasesc dizolvat :occasion15:

#1112 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 05:34 PM

[quote name='Carmella' date='06 February 2013 - 03:31 PM'

Si eu desteapta l-am lasat de aseara la inmuiat, am zis ca-l gasesc numai bun de fiert in seara asta... cred ca-l gasesc dizolvat :occasion15:
[/quote]

Stai linistita:) pui doar un pahar de apa, iar daca o gusti si crezi ca mai trebuie, mai pui apa fierbinte putin(in timpul de 15 min cat tre sa fiarba).

#1113 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 10:13 PM

zerda,

Depinde de gusturi. Asa este cum spui tu, multa lume refuza carnea de pasare crescuta in curte ptr ca este mai ferma decat cea de magazin. Pulpa de gaina a Carmellei, nu cred ca era tzapana ptr ca era fiarta si atunci se mai inmoaie. Si mie imi place carnea de pasare de tara ptr ca este cu mult mai gustoasa decat cea de la magazin.Sunt obisnuita ptr ca am crecut cu pasarile de curte.

#1114 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 February 2013 - 10:28 PM

Cu gaina de tara eu n-am probleme, cu carnea fiarta si fripta am, mi-au spus multi doctori ca mai bine mananc curea daca tot ucid tot ce e viu si folosibil din carne, ce sens are s-o mai mananc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1115 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2013 - 10:38 PM

Vezi postareazerda, la 06 February 2013 - 10:28 PM, a spus:

Cu gaina de tara eu n-am probleme, cu carnea fiarta si fripta am, mi-au spus multi doctori ca mai bine mananc curea daca tot ucid tot ce e viu si folosibil din carne, ce sens are s-o mai mananc!

Nu prea inteleg ce zici... fiarta + prajita sau fiarta sau prajita? Am explicat la subiectul acela cum am facut-o, e doar prajita, dar, ca orice carne, intii a lasat un suc propriu. Eu am propus o reteta cu carnea care imi place mie, voi puteti s-o faceti cu ce carne vreti, chiar si cu curea :occasion15:

#1116 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 February 2013 - 10:49 PM

scuze, inainte de tine, a spus Cerra ca a fost intai fiarta"Pulpa de gaina a Carmellei, nu cred ca era tzapana ptr ca era fiarta si atunci se mai inmoaie. Si mie imi place carnea de pasare de tara ptr ca este cu mult mai gustoasa decat cea de la magazin.Sunt obisnuita ptr ca am crecut cu pasarile de curte. "

Nu vazusem raspunsul tau, daca e doar prajita, e ok!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1117 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 10:57 PM

[quote name='Carmella' date='06 February 2013 - 08:38 PM'

Nu prea inteleg ce zici... fiarta + prajita sau fiarta sau prajita? Am explicat la subiectul acela cum am facut-o, e doar prajita, dar, ca orice carne, intii a lasat un suc propriu. Eu am propus o reteta cu carnea care imi place mie, voi puteti s-o faceti cu ce carne vreti, chiar si cu curea :occasion15:
[/quote]

Cred ca m`am exprimat eu in punga. Am vrut sa zic ca inainte de a fi fripta carnea de gaina de tzara oricum se inmoaie adica se dunstuieste pina este moale apoi se lasa la rumenit(m`am exprimat eu gresit fiarta). Nu poti frige gaina chiar asa ca pe un pui in doi timpi si trei miscari.

Imi place meniul tau Carmella!

#1118 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2013 - 11:16 PM

[quote name='cerra' date='06 February 2013 - 09:57 PM' timestamp='1360184231' post='183998']
[quote name='Carmella' date='06 February 2013 - 08:38 PM'

Nu prea inteleg ce zici... fiarta + prajita sau fiarta sau prajita? Am explicat la subiectul acela cum am facut-o, e doar prajita, dar, ca orice carne, intii a lasat un suc propriu. Eu am propus o reteta cu carnea care imi place mie, voi puteti s-o faceti cu ce carne vreti, chiar si cu curea :occasion14:
[/quote]

Cred ca m`am exprimat eu in punga. Am vrut sa zic ca inainte de a fi fripta carnea de gaina de tzara oricum se inmoaie adica se dunstuieste pina este moale apoi se lasa la rumenit(m`am exprimat eu gresit fiarta). Nu poti frige gaina chiar asa ca pe un pui in doi timpi si trei miscari.

Imi place meniul tau Carmella!
[/quote]

Ma bucur :occasion15: Sa faci ciorba radauteana, tu poate ai mai facut-o, eu nu, si a fost o surpriza foarte placuta, mai ales la Monti.

Noi (eu si sotul meu, adica) sintem din 3 ianuarie montignaci. El a slabit 5 kile, dupa ce in prima saptamina mai avea putin si renunta, atit de frustrat era ca nu a slabit deloc si nici nu avea voie sa manince piinica, sa bea berica etc. Acum cind a vazut ca a ajuns aproape de tinta a recunoscut ca de fapt e o dieta lejera, in care maninca bine si pe saturate, mai bea si un pahar de bere, ca o exceptie, dar bea, nu lipseste in nicio zi un desertel cit de mic. Ma uimeste cit de ascultator e, oricit de pofta ii e de ceva, daca ii zic ca nu e voie, nu maninca. Greseste doar cind maninca singur, ca nu stie toate principiile si nici nu vrea sa citeasca cartea. Dar am eu grija sa fie cit mai rare greselile, ca stau ca vulturul cu ochii pe el. Am observat ca n-are nicio treaba si nicio pofta de glucide, de genul pastelor sau aluaturilor cu faina integrala. Eu sint intr-o continua pofta de ceva piinos, fainos, chiar daca n-am o treaba cu mincatul fara piine. El zice ca ar renunta bucuros la pastele alea integrale pentru o masa proteinica-lipidica.

#1119 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 11:32 PM

Carmella,

Ciorba radauteana, faceam des ptr ca este favorita sotului meu dar intradevar, nu am facut Monti. Dar, va urma ptr ca vad ca nici al meu nu mai bombaneste ca in prima saptamana. Noi suntem trei in casa care mincam asa(exceptie sotul care se mai infige intr`o bucata de integrala )eu si DEnisa nu facem prostioare inca:). pe linga noi, in WE mai beneficiaza si prietenii nostri de cate ceva monti(dulciuri)iar sotul prietenei cel putin la servicu maninca monti (maninca cu sotul meu). Si noua ne place monti si sper sa fie cat mai lunga perioada sa nu cadem in pacat.Poi din mazarea mea, Kucta la limita admisa mai am sa zic pe maine.In we fac o pizza monti cu aluatul 50/50 si ceva prajitura ce fel, inca nu m`am hotarat.

#1120 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 01:08 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2013 - 12:46 PM, a spus:

Ciorba de praz cu zeama de varza acra

(praz,ardei copt kapia rosu, un morcov mic taiat rondele, o bucatica de telina mica, quinoa, patrunjel verde, ulei de masline la sfarsit).Morcovii nu se vad ptr ca nu i`am mincat.

Pentru F1 curat eu zic ca nu merge cu morcovi. Chiar daca nu i ai mancat, au fiert in ciorba, deci ramane amidonul in ciorba. Deci n as recomanda pentru cineva care tine F1 curat, mai ales in primele 3 luni (cum scrie in carte, primele 3 luni trebuie tinut monti strict F1, ca sa ajutam pancreasul sa inceapa sa functioneze normal).

Brillat-Savarin

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58