Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1141 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 10:52 PM

petunie, la 11 February 2013 - 10:44 PM, a spus:
Fara poza,dar ma credeti voi
Am facut astazi ciorba de perisoare cu quinoa .A iesit tare buna,chiar am avut niste prieteni in vizita acu seara si am cinat impreuna si au fost tare incantati.Eram putin curioasa daca va manca sotul,ca el fara morcovi,cartofi,telina&co nu e obisnuit sa manance ciorba,dar a fost tare buna,a zis si el.Am folosit un praz,un zuchini,un ardei gras rosu si niste ciuperci.A mancat si Amelie aproape tot din farfurie .
Trebuie sa-mi mai cumpar quinoa ca vreau sa fac si sarmale

Ma bucur mult ca le`a placut si celor mari si micutei. Sa vezi ce bune sunt sarmalele cu quinoa:)

La ciorbe, eu pun de cele mai multe ori, ardei kapia copt,praz, gulie, frunze de gulie, verdeturi si sa sti ca nu se simte lipsa morcovului.

#1142 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 February 2013 - 11:15 PM

Bravo pentru supe si ciorbe :icon_fessee: Cerra, ma bucur ca ai facut galustele de cascaval, cum au iesit?
Si merci ca imi dati idei, niste perisoare as minca si eu, daca am timp fac miine seara cu quinoa.

Azi am fost la Plafar special pentru gluten si nu aveau :iamwithstupid: I-am zis sa aduca :scratch: Miine incerc in alta parte.

Am luat de la Auchan niste "cartoane" Finn Crisp cu 21% fibre, din secara integrala + tarite de secara, nu sint pentru grasimi la F1, dar sint bunute la gust.

#1143 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 12:07 AM

Imi plac mult retetele voastre si cum arata preparatele si imi dau si mie multe idei si curaj sa folosesc quinoa, hrisca etc. Am sa prestez din ce scrieti pe monti, cele mai mult retete sunt foarte apetisante.
Felicitari !

Am vrut de mult sa fac o remarca, desi stiu ca aici totul e foarte auster, totusi o sa-mi spun parerea:
Din pacate topicurile: acesta si cel de la "ce retete monti am gatit astazi" sunt foarte dificil de urmarit, cu sarituri de la unul la altul. Mi se parea normal ca reteta si reteta/intrebarile/raspunsurile/discutia sa fie sub foto, ca omul sa poata intelege despre ce e vorba in propozitie, asa cum se discuta si la "ce am gatit azi" topicul de retete clasice. Este anevoios asa cum se prezinta acum, dar daca voua va place si va vine usor ... pacat ca nu avem sansa sa urmareasca o reteta cu poza ei alaturi, asa cum este mult mai inspirant.
Spor in tot ce va doriti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1144 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2013 - 09:27 AM

Si mie mi s-ar fi parut mai usor, dzr aici rigurozitatea e principiul de baza. S-a pastrat regula de dincolo si cum eu nici nu prea sunt in pb, n-am comentat. Las' ca-i bine si-asa!
En fin, la noi lipseste quinoa, am vrut sa iau si eu dumunica si la 3 plafaruri acelasi raspuns l-am primit.
Gluten era- 5,5 lei punguta iar amaranth 13 lei juma de kil. Asta cum se foloseste, la fel ca quinoa? Cerra, cat a costat quinoa la tine?

#1145 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 12 February 2013 - 09:48 AM

Vezi postareacerra, la 11 February 2013 - 10:47 PM, a spus:

Cum aici nu este voie sa vorbim iti scriu dincolo pe dieta montignac

Vezi postareamoatza, la 12 February 2013 - 09:27 AM, a spus:

Si mie mi s-ar fi parut mai usor, dzr aici rigurozitatea e principiul de baza. S-a pastrat regula de dincolo si cum eu nici nu prea sunt in pb, n-am comentat. Las' ca-i bine si-asa!

mă roade şi pe mine de ceva vreme o chestie, nici nu ştiu cum să spun... aşa că zic direct: aici suntem aici, nu dincolo, şi nu văd de ce trebuie să se păstreze totul ca dincolo. am venit pe forumul ăsta (cei care ne-am transferat) tocmai pentru că nu ne place atmosfera de dincolo (mă refer la întreg forumul, nu secţiunea monti). aşa că eu zic că aici trebuie să fie aşa cum ne e mai bine tuturor, sau măcar majorităţii.

#1146 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:17 AM

[quote name='Carmella' date='11 February 2013 - 11:15 PM' timestamp='1360617322' post='184888']
Bravo pentru supe si ciorbe :lol: Cerra, ma bucur ca ai facut galustele de cascaval, cum au iesit?

Multumesc!

Sunt foarte bune si chiar ma gandeam ca se pot face chiar si la supa de pui (la gust nu stiu dc imi seamana cu cele de gris)

Am luat de la Auchan niste "cartoane" Finn Crisp cu 21% fibre, din secara integrala + tarite de secara, nu sint pentru grasimi la F1, dar sint bunute la gust.

Eu am cumparat Burger de la Kaufland tot de 21 %.

[/quote]

[quote name='Daniella' date='12 February 2013 - 12:07 AM' timestamp='1360620428' post='184894']

Am vrut de mult sa fac o remarca, desi stiu ca aici totul e foarte auster, totusi o sa-mi spun parerea:
Din pacate topicurile: acesta si cel de la "ce retete monti am gatit astazi" sunt foarte dificil de urmarit, cu sarituri de la unul la altul. Mi se parea normal ca reteta si reteta/intrebarile/raspunsurile/discutia sa fie sub foto, ca omul sa poata intelege despre ce e vorba in propozitie, asa cum se discuta si la "ce am gatit azi" topicul de retete clasice. Este anevoios asa cum se prezinta acum, dar daca voua va place si va vine usor ... pacat ca nu avem sansa sa urmareasca o reteta cu poza ei alaturi, asa cum este mult mai inspirant.
Spor in tot ce va doriti!

Dupa cum ai urmarit si tu, ai vazut ca asa sa cerut sa nu se incarce topicul.Si mie mi se parea normal sa fie ca si dincolo la ( ce gatim)si sunt de acord sa existe si un topic aici la monti de ex:'' Sa vorbim de toate'' si binenteles fara restrictii exact ca si la han. Dieta montignac '' ce gatim'' si dieta montignac parca seamana prea tare si cred ca multe le si confunda(daca nu te uiti bine nu sti pe care topic esti ) topicul asta unde scriem acum, ar fi bine daca ar avea alta denumire si nu se fac atunci confuzii).

[/quote]

[quote name='moatza' date='12 February 2013 - 09:27 AM' timestamp='1360654063' post='184920']
En fin, la noi lipseste quinoa, am vrut sa iau si eu dumunica si la 3 plafaruri acelasi raspuns l-am primit.
Gluten era- 5,5 lei punguta iar amaranth 13 lei juma de kil. Asta cum se foloseste, la fel ca quinoa? Cerra, cat a costat quinoa la tine?
[/quote]

Normal ar fi sa nu fie rigurozitate ,ci discutii normale sa indraznesti sa intrebi ceva si sa fie o atmosfera placuta si la monti, nu sa iti fie groaza sa intri aici.

[quote name='boni' date='12 February 2013 - 09:48 AM'
mă roade şi pe mine de ceva vreme o chestie, nici nu ştiu cum să spun... aşa că zic direct: aici suntem aici, nu dincolo, şi nu văd de ce trebuie să se păstreze totul ca dincolo. am venit pe forumul ăsta (cei care ne-am transferat) tocmai pentru că nu ne place atmosfera de dincolo (mă refer la întreg forumul, nu secţiunea monti). aşa că eu zic că aici trebuie să fie aşa cum ne e mai bine tuturor, sau măcar majorităţii.
[/quote]

:lol:Subscriu!

#1147 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:22 AM

Gluten era- 5,5 lei punguta (5lei) iar amaranth 13 lei (14lei) juma de kil. Asta cum se foloseste, la fel ca quinoa? Cerra, cat a costat quinoa (19,5 sau 21lei depinde de plafar)

#1148 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:26 AM

Da, inteleg ca rigurozitatea e principiul de baza, ca trebuie sa fii foarte strict pentru a tine un regim pe viata si imi cer scuze ca mi-am permis sa postez aici, pentru ca urmaresc si ma inspir, imi plac meniurile, retetele si vreau sa ma hranesc sanatos.
Daca ar fi mai multe adepte si atmosfera mai relaxata, ar fi mereu cineva disponibil sa te ajute cand ai dubii ... ar fi pacat ca aceasta sectiune a forumului sa ramana la stadiul de incepator pus la colt pentru orice miscare si invatatorul experimentat care nu suporta ca altul nu e la acelasi nivel de performanta.

Moatza, este quinoa la hipermarket: la Kaufland (nu mai stiu la ce raion, pe la fainuri cred), la Real la raionul Bio. Am si bonul asta de alalteieri, ca sa iti raspund la curiozitate: 8, 49 lei 100 g - 1 punguta la Kaufland.
Daca vrei trimiti juniorul la mine la serviciu sa i-l inmanez, doar sa ma anunti cu o zi inainte sa il iau de acasa, ca eu 3 saptamani oricum nu am voie sa o folosesc.

#1149 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:33 AM

[quote name='Daniella' date='12 February 2013 - 10:26 AM'
Moatza, este quinoa la hipermarket: la Kaufland (nu mai stiu la ce raion, pe la fainuri cred), la Real la raionul Bio. Am si bonul asta de alalteieri, ca sa iti raspund la curiozitate: 8, 49 lei 100 g - 1 punguta la Kaufland.

Nu iubita,

Aia este quinoa expandata si nu cred ca este indicat sa o cumparati. Cumparati cea de la plafar bobite neprelucrate in nici un fel. Am vazut si eu expandatul de care zici tu Dani.

[/quote]

#1150 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 12 February 2013 - 10:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2013 - 10:26 AM, a spus:

Am si bonul asta de alalteieri, ca sa iti raspund la curiozitate: 8, 49 lei 100 g - 1 punguta la Kaufland.
Dani, 100 gr? mi se pare cam scump...

#1151 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:39 AM

Nici mie nu-mi place sa vad poza cu mincarea si sa ma duc la alt subiect sa vad cum e facuta, dar daca asa a fost cererea n-am zis nimic. Deci nu e dorinta tuturor celor care scriu aici, dar nici nu vreau sa comentez la fiecare pas :lol: Mie mi-e foarte usor sa urmaresc subiectul si daca are discutii pe linga, e forum, nu fiset de acte.

#1152 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:41 AM

Ca tot am dublat mesajul, imi permit sa-l modific cu un raspuns scurt la ce a intrebat Daniella.
Daca ai simtit ca nu e cooperare in ceea ce-i priveste pe noii veniti, sa stii ca nu e din cauza de rea vointa, ci de agasare cu intrebari repetate (citeodata puse de aceeasi persoana) in legatura cu principiile dietei, cu neincrederi la fel de repetate ca aceasta dieta nu are cum sa functioneze in forma asta si ca nu se potriveste tuturor, cu cereri, iar repetate, de detalii ale unor preparate (de genul: "e fasole in reteta, pot sa inlocuiesc cu vinete? ca mie nu-mi place fasolea" deci ca nuca-n perete... sau: "de ce n-am voie cutare lucru, ca e mai slab / mai gras / mai fara carbohidrati fata de altele?") fapt ce denota ca unora le place foarte mult sa vorbeasca / sa scrie, dar NU si sa citeasca afurisita aia de carte, s-o bage la cap si sa vina cu intrebari cit-de-cit pertinente prin care sa vezi ca are bune intentii si nu doar sa-ti manince timpul si cheful de forumit culinar :lol:

#1153 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 February 2013 - 10:41 AM

Eu quinoa am gasit-o in kaufland la raionul cu cereale&co;banuiesc ca sunt cam la fel sortate produsele peste tot :lol:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1154 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:46 AM

Vezi postareacerra, la 12 February 2013 - 10:33 AM, a spus:

Nu iubita,
Aia este quinoa expandata si nu cred ca este indicat sa o cumparati. Cumparati cea de la plafar bobite neprelucrate in nici un fel. Am vazut si eu expandatul de care zici tu Dani.

Auoleu! Am cumparat gresit??? Asta ultima luata am observat ca este foarte, foarte usoara si ca arata a expandat, dar eram cu famelionul si nu ma lasau sa stau la citit de etichete ...! Sa ma uit acasa si la prima cumparata, cea de la Real.
Multumesc de info!
Bun si acum ce fac cu expandata? Uite cum as fi zis ca nu e buna, daca nu ma trageai de atentie.
A propos de fainuri. Nu am gasit grau bob intreg si tarate de ovaz pt painicele tale 50-50, la Kaufland deocamdata am cautat. Si nici macar faina Grania aia integrala postata de Geany. Dar am gasit faina integrala de ovaz., 250 g, 5,49 lei Am luat o punguta. Sa-mi spuneti va rog dc ati facut ceva si la ce merge faina integrala de ovaz?

Petunie, cred ca tot de la cereale eco am luat-o si eu, cel putin pe cea din Real sunt sigura ca de la raionul de cereale BIO am luat-o.

#1155 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 February 2013 - 10:59 AM

Punga de 400 g a costat la noi 2€ si ceva,catre 3,parca.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1156 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 02:35 PM

Vezi postareapetunie, la 12 February 2013 - 10:59 AM, a spus:

Punga de 400 g a costat la noi 2€ si ceva,catre 3,parca.

Petunie,

la kaufland eu la raionul de produse bio, am vazut doar quinoa expandata(pufarin)si multe altele care sunt bio, dar nu toate se potrivesc monti.Pe spatele pachetului daca citesti pe aia expandata scrie ca o poti servii in lapte caldut dar nu trebuie fiarta (se face fleci ma gandesc ca si pufarinii de orez).

Asta am luat eu, dar se mai gaseste si de la alta firma sau in ambalaj de hartie verde cu bej si trebuie sa scrie asa cum scrie pe asta.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13606723963566.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13606724054816.jpg

am pus pe farfurioara o bobita mica de in sa faci comparatia(suntmici bobitele de quinoa mai mici decat semintele de mustar, nu imi vine in cap acum cu se sa o compar).

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1360672413771.jpg

Poate ca in Germania o fi mai iefina aici nu am vazut la 2 -3 euro cea bobite (nu cea expandata) niciodata. De obicei sunt ambalate la 500gr.Poate ca la kaufland in germania, o fi si de cea naturala.

#1157 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 02:40 PM

[quote name='boni' date='12 February 2013 - 10:34 AM'
[size=2][/quote]Dani, 100 gr? mi se pare cam scump...[/size]
[/quote]

Atata este cea expandata si normal punga arata tot asa cat asta de 500gr ca volum dar alea intra multe expandate la 100gr.

#1158 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 02:50 PM

Vezi postareaCarmella, la 12 February 2013 - 10:41 AM, a spus:

Daca ai simtit ca nu e cooperare in ceea ce-i priveste pe noii veniti, sa stii ca nu e din cauza de rea vointa, ci de agasare cu intrebari repetate (citeodata puse de aceeasi persoana) in legatura cu principiile dietei, cu neincrederi la fel de repetate ca aceasta dieta nu are cum sa functioneze in forma asta si ca nu se potriveste tuturor, cu cereri, iar repetate, de detalii ale unor preparate ...

Sunt convinsa ca nu e din rautate, ci din agasare, pentru unele intrebari care isi gasesc raspuns in carte/principii etc ... , mai gresim la inceput ca e destul de stufoasa metoda MM ... Fetele au scris mereu mult si au dat explicatii, trimiteri, linkuri.
Totusi, nici voi, care sunteti vechi nu va puneti de acord in unele fineturi, eu am ramas in cap tot ca nu am voie sa pun pe paste nici un fel de lipide/fir de ulei EV si nici pe painea integrala, ceea ce am si exprimat la ce gatim azi acum 2 saptamani, ferm convinsa ca asa e. Acum aflu ca nu-i asa.
In felul in care se interpreteaza pe forum, dieta devine mai severa decat e de fapt ... si face pe unii care cred in ea sa se retraga, gasind-o neadaptata. Nu imediat reusim sa ne stergem obiceiurile alimentare pe toata viata.
Stiu sigur ca am intrebat de paste, in contextul deplasarii mele la tara pastelor si ca mi s-a spus ca singura exceptie este pestele si nu e voie lipide/fir de ulei... de peste tu mi-ai spus ca are un regim special, de ulei alte persoane ... Nimeni nu a pomenit atunci ca ai voie la F1 lipide/un fir de EV.
In privinta trimiterii la carte, raspunsuri etc, tu esti mai pragmatica, daca esti agasata nu raspunzi, daca raspunzi spui care e raspunsul. Si mi se pare corect asa.
Asa ca, in final ai dreptate privind sugestia pt noii veniti: citeste cartea si ia de bun ce e scris acolo, odata ce stapanesti principiile.

#1159 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 02:52 PM

Vezi postareacerra, la 12 February 2013 - 02:40 PM, a spus:

Atata este cea expandata si normal punga arata tot asa cat asta de 500gr ca volum dar alea intra multe expandate la 100gr.

O sa ma uit diseara acasa, dar sunt acum si eu sigura ca ai dreptate: ce am luat duminica e expandata, ca mi-a sarit in ochi ca era usoara. :angryfire: Credeti ca merge intr-un ganaj de cioco >70%?

Am totusi senzatia ca cea de la Real e cea buna, confirm/infirm diseara.
merci de trasul de atentie!

#1160 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 02:56 PM

[quote name='Daniella' date='12 February 2013 - 02:52 PM' :angryfire: Credeti ca merge intr-un ganaj de cioco >70%?

[/quote]
Daca ar fi sa fac eu monti, raspunsul ar fi NU.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul