Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1181 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 13 February 2013 - 02:19 PM

Multumesc, fetelor, io n-am nici Profi, nici Mega Image, ramane pe cand om ajunge in Cluj.

#1182 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2013 - 02:20 PM

cerra, nu m-am incurcat:
Grasimile mono nesaturate (ulei de masline, grasimea de gasca...) au avantajul de a scadea glicemia si nu sunt usor stocabile intrucit ele trebuie transformate.

Asta e tot ce spune MM, nu ca nu mai sunt grasimi si le poti combina cu glucide / faina integrala.

Atunci de ce nu ulei de canola:
Grasimile poli nesaturate (omega 3 din peste, ulei canola) sunt foarte greu stocabile, mai mult, metabolismul lor antreneaza un consum energetic superior continutului lor caloric.

El asa face doar diferentierea intre grasimile bune si cele rele pentru sanatate, nu pt. permisivitate de a le combina cu mesele glucidice. Ceea ce intr-adevar spune este doar legat de pestele fiert la abur:

Intrebarea nr.10:
- In faza 1 sunt doua tipuri de mese posibile:
@mese echilibrate protido-lipidice: continand proteine, grasimi (carne, oua, branza, uleiuri...) si glucide. In acest caz glucidele ar trebui sa aiba un IG inferior sau egal cu 35.
@Mese protido-glucidice: daca glucidele au un IG cuprins intre 35 si 50, nu poate fi consumata nici o grasime in cursul acelorasi mese, in afara de peste fiert la abur .La aceasta masa, lactatele eventuale trebuie sa fie de asemenea fara grasimi.

E chestiune de optiune si de obiectiv combinarea grasimilor cu painea integrala. In carte nu este la metoda, dar la intrebari si raspunsuri se permite, dar foarte putin si ocazional.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1183 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 February 2013 - 02:23 PM

Hai să vin să te ameţesc eu de tot :toothy6:

Principiul de bază (care e în dezbatere mai sus) cred că e clar pentru toată lumea: ce are IG peste 35 nu se poate combina cu grăsimi (lipide).
Mai departe, care sunt şi care nu sunt considerate lipide, cred că ţine de interpretarea şi de convingerea fiecăruia.

Ce nu înţeleg eu, Dani, este ce vrei tu de fapt? Pentru ce toate dezbaterile astea, pur teoretice? Pe mine mă seacă citatele adunate din urmă, ca să demonstreze nu ştiu ce....
Dacă ţii monti ca să slăbeşti, şi vrei şi rezultate, atunci mi se pare normal să îţi impui nişte restricţii. Dacă nu eşti sigură care este şi care nu este lipidă mai bine renunţi la toate cele care sunt suspecte.
Dacă ţii monti ca stil de viaţă atunci nu mai este chiar aşa de important că ai pus 1,2 sau 3 linguriţe de ulei pe o glucidă.

#1184 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 February 2013 - 02:35 PM

Mie mi se pare ca e bascalie... ori lipsa de ocupatie.

#1185 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 02:59 PM

Vreau sa ma hranesc sanatos si sa nu am motive sa slabesc, adica sa nu ma ingras. Cine a sarit de 30-35 ani si e sedentar, stie ca daca nu acorzi atentie alimentatiei sau nu beneficiezi de un metabolism cu arderi rapide, an de an se depun cateva sute de grame - pana la 1-2 kg.
De aceea, faptul ca am citit monti, la fel ca si alte zeci de carti si materiale despre nutritie, pe vremea cand nu aveam internetul disponibil, mi-a fost de folos si-mi este in continuare pentru un mod de viata sanatos in primul rand, asa cum il consider ca o chintesenta a tot ce am citit.
Folosesc meniurile voastre ca sursa de inspiratie. Exact pe acelea pe care consider ca mi se potrivesc.
Daca am citit cartea as vrea sa inteleg si metoda, corect. Va fi decizia mea cand si daca o sa ma apuc de ea 100% si pe viata, sau daca o voi aplica selectiv, sau pe anumite perioade doar, pt repararea pancreasului sau alte motive de sanatate. Nu vad de ce daca nu ai inteles ceva nu e voie sa scrii/intrebi pe forum. Cine are chef raspunde, daca nu e chef nu se raspunde si nu e suparare.

Problema glucidelor + lipide ma intereseaza cel mai mult, pt ca eu de ani si ani nu asociez proteina cu carbohidrati decat rar si atunci cu simt de vinovatie. Si bineintels ca de regula imediat vad pe cantar combinatia proasta si trebuie sa fac compensari imediat dupa.

Ori aici, eu am inteles mai mult: nu doar carnea/proteina nu se asociaza cu carbohidrati, ci nici macar uleiul, branzeturile. As vrea sa inteleg mai bine aceste mecanisme.

Deserturile mele trebuie sa nu contina deloc fainuri albe, zahar alb, dat tot nu e deajuns. Cand vad ca voi puteti manca si deserturi si asta sa nu dauneze nici sanatatii, nici siluetei, normal ca ma intereseaza. cand vad niste posturi asa apetisante ca ale cerrei, normal ca ma intereseaza cum pot manca sanatos si sa raman si in forma, dar sa mananc paine pufoasa si dulciuri.

In afara de deserturi si pizza/paste/focaccaia eu rar ma arunc in meniuri nemonti. Si daca la deserturi pot fi fara probleme atenta, problema carbohidratilor si a meselor regulate ma incurca mult pt moment, la fel de tare cu cea de a gati in casa chestii care implica consum maricel spre mare de timp.

Am dat citatele de mai sus, doar pt a motiva de ce nu mi-a fost mie clar in trecut ca ai voie glucide + lipide, in speta ulei EV si peste. Si asta pentru ca nu prea se spun lucrurilor pe nume, negru pe alb, tot timpul esti luat pe dupa plop ca montigniac ageamiu.

Nu vreau si nu e cazul sa dovedesc nimic nimanui, ca oricum fiecare face ce crede ca e mai bine pt el. Nu sunt aici sa spun ca nu e buna metoda si pt ca nu am nici o intentie sa urmez in felul meu metoda, sau pentru ca nu am mancat in viata mea nici un meniu monti. Ba chiar zile si saptamani in sir meniurile mele sunt monti. Si atunci de ce ar fi teoretice discutiile?

In fine, ma retrag!

#1186 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 03:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2013 - 02:59 PM, a spus:

In fine, ma retrag!

Promiti? :lol:

#1187 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 03:08 PM

Glumeam mai sus, dar pe bune ca, vorba aia, suficient e suficient.
Ti-am inteles curiozitatea, dar daca nu te opresti cu cererile permanente si obsesive, devii agasanta. Nu stiu cum de nu-ti dai singura seama ca nu putem tine pasul cu tine si cu avalansa de intrebari care te lasa cu gura cascata citeodata. Cel putin pe mine. Ma intreb de unde le scoti.

#1188 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 13 February 2013 - 03:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2013 - 02:59 PM, a spus:

Am dat citatele de mai sus, doar pt a motiva de ce nu mi-a fost mie clar in trecut ca ai voie glucide + lipide, in speta ulei EV si peste. Si asta pentru ca nu prea se spun lucrurilor pe nume, negru pe alb, tot timpul esti luat pe dupa plop ca montigniac ageamiu.
Acu' zău că m-am mâhnit. Nu-i deloc cinstit să spui asta. Imagine postata
Chiar aş vrea să ştiu cine s-a mai simţit tratat aşa aici, pe topicul de pe forumul ăsta, în afară de tine care afirmi asta.

Nu există adevăr absolut, şi cum am spus şi mai sus, fiecare are părerea lui.
Uite, eu, de ex., nu sunt de acord că poţi combina glucide + lipide, indiferent de cazul special, dacă vrei să slăbeşti. Dar asta e părerea mea personală asupra metodei, din experienţa mea.
Carmella (sper că nu mă înşel :lol: ) a constatat că poate să facă combinaţia asta, şi a spus asta.
Tu, după ce ai citit cartea şi părerile noastre, alegi ce crezi tu ca e corect. Oricum nici una dintre noi nu poate sa dea nimanui garanţii şi asigurări că va slăbi după aşteptări. Ţine de trupul fiecăruia în parte cum reacţionează.

Închei aici, că nu vreau să mai lungesc o discuţie care pe mine mă necăjeşte tare =))

#1189 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 03:32 PM

da, Carmella, acum am inteles! si zau daca intelesem in trecut

vreau sa fiu sanatoasa e un deziderat al fiecaruia!
vreau sa mananc si eu dulciuri si sandwichuri cu painici pufoase combinate cu grasimi oricare ar fi ele, fara sa ma simt vinovata si umflata! si nu ma mai trimiteti la peste fiert la abur, da? =))
asta e tot si chiar ca e suficient! ma retrag de la intrebari clarificatoare la subiectul dezbatut mai sus si de la agasare... :lol: Am inteles perfect despre ce vorbesti si acum si in dezbatere :)

#1190 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 13 February 2013 - 03:35 PM

Daniella,

"Spaghetti (even white refined), for example, will have a 35 Glycemic Index if cooked al dente and eaten cold (in salads)"

http://www.montignac...ycemic-indexes/

Eu inteleg din asta(daca inteleg bine) nu numai ca se poate pune niste ulei de masline pe spaghetele reci, dar si ca se poate face o salata de paste(al dente si reci) care sa contina oua, carne, branza.

#1191 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 03:38 PM

Vezi postareaboni, la 13 February 2013 - 03:25 PM, a spus:

Uite, eu, de ex., nu sunt de acord că poţi combina glucide + lipide, indiferent de cazul special, dacă vrei să slăbeşti. Dar asta e părerea mea personală asupra metodei, din experienţa mea.
Carmella (sper că nu mă înşel :) ) a constatat că poate să facă combinaţia asta, şi a spus asta.
Tu, după ce ai citit cartea şi părerile noastre, alegi ce crezi tu ca e corect. Oricum nici una dintre noi nu poate sa dea nimanui garanţii şi asigurări că va slăbi după aşteptări. Ţine de trupul fiecăruia în parte cum reacţionează.

Închei aici, că nu vreau să mai lungesc o discuţie care pe mine mă necăjeşte tare :(

Nu am vrut sa te necajesc, dar pt un incepator parerile contradictorii te zapacesc de cap si in cazurile astea in care nu este o linie clara de fapt, esti pus la colt ca nu ti-ai facut tema.
am inteles ce spui acum! ca fiecare interpreteaza cum considera ... e ca si cu codul fiscal in Romania =)) tu citesti legea si aplici desi vine in contradictie cu alte prevederi, apoi vine garda si zice ca se interpreteaza conform unor norme ale lor interne... good :lol:!

Va rog sa ma iertati ca m-am bagat in seama si daca am necajit, nu a fost asta intentia deloc, ci doar de edificare.

Si va rog sa nu mai imi raspundeti pe subiectul asta, ca am promis ca ma retrag! :)

#1192 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 February 2013 - 05:42 PM

Vezi postareaboni, la 13 February 2013 - 03:25 PM, a spus:

Acu' zău că m-am mâhnit. Nu-i deloc cinstit să spui asta. Imagine postata
Chiar aş vrea să ştiu cine s-a mai simţit tratat aşa aici, pe topicul de pe forumul ăsta, în afară de tine care afirmi asta.

Nici nu stiu daca-i cazul sa ma bag in discutie, dar stiti ca io-s limbuta.
N-am pus intrebari, implicit nu mi s-a raspuns, dar la topicul asta am avut uneori sentimentul de treci la coltz,nu ti_ai facut tema.
Dani a avut inima tare si-a perseverat, personal zimt ca ea trage ponoasele si altii din umbra -si eu!_ trag foloasele.
Probabil ca v-ati saturat sa raspundeti unor intrebari repetitive in opinia voastra, dar sunt sigura ca nimeni n-a intrat aici ptr bascalie sau din lipsa de ocupatie. Eu recunosc ca n-am sa tin niciodata Monti ptr ca nu-s asa de riguroasa,dar ideile pe care le promoveaza imi plac, le agreez, le dau crezare,sunt logice. De aceea tot amusinez pe-aici si mai fur cate-o idee. In lumina discutiilor de astazi ce sa inteleg? Ca daca nu esti hotarat sa-mbratisezi acest mod de viata sa faci ciocul mic? Pana la urma nedumeritii intreaba, poate-s mai grei de cap,poate-au uitat sau inteles gresit ceea ce au citit, daca vrea cineva sa raspunda-saru'mana! Dar posibil sa nu mai intrebe nimeni :lol:
Personal am invatat multe din discutiile astea, de aceea multumesc montiniacelor recunoscute, dar si curiosilor care intreba si intreaba.
As vrea sa-i zic si Cerrei o vorba buna, ea care intretine cu atata abnegatie partea Monti recenta a discutiilor si cred ca nici ei nu i-a fost usor sa-ntrebe cateodata.
Sper ca n-am suparat pe nimeni, oricum nu mi-a stat in intentie.

#1193 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 February 2013 - 06:45 PM

Vezi postareaCarmella, la 13 February 2013 - 03:08 PM, a spus:

Ti-am inteles curiozitatea, dar daca nu te opresti cu cererile permanente si obsesive, devii agasanta. Nu stiu cum de nu-ti dai singura seama ca nu putem tine pasul cu tine si cu avalansa de intrebari care te lasa cu gura cascata citeodata. Cel putin pe mine. Ma intreb de unde le scoti.

si eu ma intreb;de ce nu dai ignor intrebarilor asa zis "deranjante".

#1194 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 February 2013 - 07:09 PM

Pentru ca e o alegere, o optiune! Poate ca printre intrebarile alea zapacitoare, este si una care merita sa primeasca un raspuns, pentru binele altora si al celei care a intrebat! Eu asa vad lucrurile!

Ceea ce nu inteleg eu este de ce unele persoane se apuca de toate formele de regim deodata. Eu cred ca unul pe rand este suficient, nu credeti??

Uite, mie mi se pare fireasca atitudinea lui Any, tine regimul ei, luat de la doctor, nu face comentarii, mai spune cand si cand asa, la saptamana, ca inca este la regim si cat a mai slabit.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1195 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 07:29 PM

Vezi postarearym, la 13 February 2013 - 06:45 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 13 February 2013 - 03:08 PM, a spus:

si eu ma intreb;de ce nu dai ignor intrebarilor asa zis "deranjante".

Nu stiu de la inceput ca sint asa, si apuc sa le citesc :D Apoi imi dau seama ca, daca ar fi sa raspund, ar trebui sa repet ce am spus si eu si inca vreo citeva alte fete cu doar citeva mesaje in urma.
Mie imi plac subiectele astea cu dieta Monti, imi plac intrebarile, imi place sa raspund atunci cind stiu, imi place sa citesc raspunsurile altora, nu asta e problema mea. Problema mea e lipsa de speranta pe care o am in ceea ce priveste achizitia de cunostinte de catre unii dintre cei ce pun intrebarile. Adica intrebi sa afli ceva, cineva iti raspunde si tu intrebi din nou acelasi lucru aratindu-ti neincrederea in ceea ce tocmai ti s-a raspuns de catre majoritate. Si o iei de la capat, iar si iar, pina scoti... uleiul de masline din cei ce ti-au cautat si dat argumente.
Observi ca din 2011 vorbim despre acelasi lucru, cu aceeasi persoana? Iar impresia ei era ca sigur i s-a raspuns exact pe dos si ea ce sa mai inteleaga?!... cind de fapt treaba sincera era ca nici n-o interesa combinatia paste integrale + ulei de masline, ci paste normale cu parmezan si toate celelalte =)) Cei interesati cu adevarat ar fi trecut la nivelul urmator, dar noi raminem in problema asta cu uleiul si glucidele pina in 2015 daca nu vine cineva sa ne opreasca :)

#1196 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 13 February 2013 - 07:42 PM

Vezi postareaCarmella, la 13 February 2013 - 07:29 PM, a spus:

... cind de fapt treaba sincera era ca nici n-o interesa combinatia paste integrale + ulei de masline, ci paste normale cu parmezan si toate celelalte

Ce inteleg eu din ce am citit la montignac.com este ca se poate face o salata de paste cu parmezan (si nici macar nu este neaparata nevoie ca pastele sa fie integrale- atata vreme cat sunt spaghete fierte al dente si se mananca reci)

#1197 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 February 2013 - 07:54 PM

[quote name='Carmella' date='13 February 2013 - 07:29 PM' timestamp='1360776570' post='185257']
[quote name='rym' date='13 February 2013 - 05:45 PM' timestamp='1360773956' post='185251']
Observi ca din 2011 vorbim despre acelasi lucru, cu aceeasi persoana?
[/quote]

Chiar ca! De ce n-o mai fi fost nimeni curios?

#1198 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 10:29 PM

Vezi postareaGina, la 13 February 2013 - 03:35 PM, a spus:

Daniella,

"Spaghetti (even white refined), for example, will have a 35 Glycemic Index if cooked al dente and eaten cold (in salads)"

http://www.montignac...ycemic-indexes/

Eu inteleg din asta(daca inteleg bine) nu numai ca se poate pune niste ulei de masline pe spaghetele reci, dar si ca se poate face o salata de paste(al dente si reci) care sa contina oua, carne, branza.

Asa este raspunsul la intrebarea respectiva egal integrale sau din grau dur fierte al dente cu specificatie doar ca eu m`am limitat la ele reci si doar cu uleiul de masline si sos de rosii, iar salata am facut cu legume si peste fiert(conserva de ton). Cum zice boni, fiecare stie cum vrea sa interpreteze, sa duca si cat vrea sa slabeasca asa isi face meniul clar dupa carte nu dupa ureche.

Intrebarea nr. 109: Puteti sa-mi confirmati va rog daca pot manca spaghete reci cu grasimi saturate?
Raspuns: Da. Reci se pot combina cu grasimi saturate!!! Iar calde doar cu grasimi bune.

Intrebarea nr. 24:De ce spaghetele sunt permise, dar nu si alte tipuri de paste, cum ar fi scoicile etc? De ce trebuie consumate numai" al dente"? In timpul unei excursii in America de Nord, am remarcat ca nici un fel de paste nu erau produse din grau dur, nu sunt recomandate in acest caz?
R:In ceea ce priveste pastele, singurele paste acceptabile sunt cele "plastifiate" sau "extrudate", cum ar fi spaghetele, tagliatelele,fideaua. Ele pot fi produse din diferite cereale (in special din grau dur) si trebuie sa fie fierte "al dente". "Extruderea" este un procedeu de fabricare mecanic prin care un material pus sub presiune este constrans sa traverseze o filiera care ii va da forma unui profil de mare lungime.Pastele industriale sunt produse de aceasta maniera inainte de a fi uscate.Acest procedeu lasa un strat fin protector asupra pastei care impiedica amidonul de a fierbe prea mult si deci ca IG- ul sa creasca prea mult la fierbere. Din acest motiv trebuie fierte "al dente".

Acum cred ca este clara taina spaghetelor.

#1199 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 10:51 PM

[quote name='moatza' date='13 February 2013 - 05:42 PM'

Nici nu stiu daca-i cazul sa ma bag in discutie, dar stiti ca io-s limbuta.
N-am pus intrebari, implicit nu mi s-a raspuns, dar la topicul asta am avut uneori sentimentul de treci la coltz,nu ti_ai facut tema.

Nu exista coltzuri motzulina =))

Mie nu mi se pare normal sa nu intri pe un topic de groaza ca vei primii un raspuns respingator. Asemenea raspunsuri nu trebuie sa existe. Eu aici ma simt bine si intru sa postez cu mult curaj , Poate ca asa m`am ambitionat sa ma descurc singura sa nu mai las loc de intrebari prea dese pe aceiasi tema.In general ma simt bine pe oricare topic as fi aici pe arta culinara si voi frecventa in prezent si in viitor toate topicele.

Dani,

Sa nu fi suparata nici pe Carmella si nici pe altcineva. Discutiile avute aici sunt vechi si nu cred ca cineva a zis din rautate ci doar a reamintit putin mai transant ptr ca aceleasi discutii tot cu aceleasi persoane se repeta dupa 2 ani(asta am pricipit eu). Citeste si tu cartzulia aia bat`o norocu si intrebarile si raspunsurile si o sa intelegi mult mai bine iti garantez.

Esti binevenita intodeauna aici si sa nu eziti sa intri si sa intrebi ce doresti la meniurile care te intereseaza monti, dar incearca si tu sa retzii sa nu intrebi aceiasi chestie de 7 ori ca atunci normal sa zica lumea ca nu esti interesata si trebuie sa repete aceiasi chestie.

Eu imi doresc mult sa intram aici si monti si nemonti, sa luam ce este bun si sa ne intelegem bine, sa discutam toate la un loc.

#1200 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 11:17 PM

Chiar nu am pus intrebari de data asta, doar am semnalat ca mi se pare dificill sa vezi poza la un topic si reteta + discutia sa o dibui pe alt topic, in idea ca peste 2 saptamani/luni vine cineva sa se informeze, sau sa caute ceva si cam greu va lega ce s-a gatit in ziua de 9 februarie cu reteta si ce s-a discutat la dieta tot in ziua de 9 februarie.
Din una in alta, pe firul apei, se ajunge la subiectul severitate pana la lipsa de cooperare pe sectiunea monti. Intrebari nu am pus de data asta, am multumit ca macar acum din toata nebuloasa, datorita perdafului luat de cerra si raspunsurilor ulterioare am priceput cum e cu painea integrala/pastele si uleiul in F1, lucru ce nu mi-a fost clar acum 2 ani. De ce? Pentru ca:

- Vine omul pe sectiunea Monti sa se informeze. Foarte frumos gaseste sistematizate principiile pe scurt si e trimis sa citeasca intai de toate cartea. Primeste toate linkurile utile si multa bunavointa.
- Ok, citeste omul cartea. Vede la meniul de azi: paste cu ulei, usturoi si pepperoncino si intreaba: pai e voie ulei pe paste, ca in carte e altminteri.
Si din una in alta e trimis sa citeasca intrebari si raspunsuri.
- Citeste omul intrebari si raspunsuri si gaseste atat la intrebarea 10, cat si la intrebarea 109 exceptia cu uleiul de masline pe paste, asa cum au scris Gina =)) si cerra :) mai sus, ca la intrebarea nr. 109. Ajunge la concluzia ca e voie ulei de masline pe paste integrale si la F1, dar f putin. Oricum nu era vorba si de paine integrala, de la care am pornit eu sa multumesc de lamurire.
- Apoi toate persoanele cu experienta monti, care postau la vremea aceea, vin pe rand si precizeaza pe aceasta pagina, printr-o exprimare sau alta ca in F1 nu recomanda combinarea meselor glucidice, in speta paine integrala/paste cu nici un fel de grasimi, nici macar ulei de masline, mai ales daca vrei sa slabesti.

Daca de aici trebuia inteleasa ideea de F1 pe care ati clarificat-o acum, cum ca e voie, de ce nu? atunci e adevarat ca eu sunt cap de duda si nu inteleg in doi ani ceea ce mi se tot repeta prin discutii clare ... mda... foarte multe discutii pe aceasta tema ... de aia lancezeste topicul asta!

Eu nu am constestat acum combinatia, metoda sau pe musiu MM, ci doar am multumit pt clarificare de paine integrala uc ulei si cand mi s-a dat la cap, cum ca de fapt era de mult clar, m-am vazut nevoita sa detaliez de ce nu am inteles: pt ca unul spune ia-te dupa buchea cartii, altul zice: dupa siteul oficial de intrebari si raspunsuri si apoi toti din experienta spun ca NU au facut si NU recomanda asta la F1, pt slabire!
Oricum ar fi, la abranbureala legata de acest subiect, din care de fapt trebuie sa intelegi ca adevarul e la mijloc, atitudinea versus cel care cere lamuriri din punctul meu de vedere e agresiva, pentru ca nu era vorba de un principiu coerent: carte /intrebari si raspunsuri/experienta montignacilor practicanti nu sustineau acelasi lucru. Eu nu cred ca din 2011 si pana azi am continuat sa intreb daca fasole cu carne e voie la F1 sau nu, ori alte chestii care-s clare, in toate materialele la fel, dar multumesc de insinuari ... astea sunt cele mai frumoase si potrivite!

In fine, mult succes si sanatate!

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic