Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1201 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2013 - 11:27 PM

Multumesc Moatza, Multumesc Rym, Multumesc cerra. Si multumesc Carmellei si tuturor celor care raspund si ajuta la clarificarea unor aspecte mai putin consecvente carte - intrebari/raspunsuri.

Cerra, chiar am citit cartea si topicul de intrebari si raspunsuri acum 2 ani. Nu am citit cartea de meniuri, ca mi s-au parut prea frantuzite. Nu mai retin totul, asta e clar. Acum, dupa ce ai intrat tu in ultima luna, mi-am reamintit aceste aere de superioritate de aici si nu mai am chef sa o iau de la capat cu cartea si cu nimic, dar am sa fur idei si meniuri care-mi rezoneaza. Sunt sigura ca tu cu meniurile tale "ochioase" o sa ma atragi in bucatarie fiecare zi.:)

Si, nu, nu sunt suprata pe nimeni alta decat pe mine, ca nu mi-am dat peste degete inainte sa mai scriu ceva aici. Recunosc clar ca nu ma intereseaza pastele clatite cu apa rece, sau salata de paste reci, darrrr ma intereseaza sa mananc mic dejun din paine integrala cu ulei curat (rar prind asa ceva), sau un rulou pufos 50-50 cu cascaval ori cu o felie de friptura (asta se stia ca e voie, sa nu escaladam iar conflicte inutil). De aia eu multumesc in continuare pentru clarificarile aduse, asa cum vrea sa le ia fiecare, si pentru painica 50-50.

Multumesc tuturor =)) pentru atentie si rabdare.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1202 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 February 2013 - 02:15 PM

Vezi postareacerra, la 13 February 2013 - 10:51 PM, a spus:

Dani,

Sa nu fi suparata nici pe Carmella si nici pe altcineva. Discutiile avute aici sunt vechi si nu cred ca cineva a zis din rautate ci doar a reamintit putin mai transant ptr ca aceleasi discutii tot cu aceleasi persoane se repeta dupa 2 ani(asta am pricipit eu). Citeste si tu cartzulia aia bat`o norocu si intrebarile si raspunsurile si o sa intelegi mult mai bine iti garantez.

Cerra,pe bune ca meriti premiul Nobel pentru Pace.

#1203 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 February 2013 - 03:39 PM

Tare rau imi pare... stiti vorba aia, rau imi pare si nu stiu de ce...
Cam asa suntem noi acum. Precizez ca niciodata nu mi-au placut discutiile de genul asta, doar ca acum suntem intr-o situatie in care fiecare are dreptatea lui.
Boni si Carmella au dreptate cand zic ca la un moment dat te saturi sa tot repeti aceleasi chestii. Mai mult decat corect!
Cerra e la inceput si, chiar daca au trecut aproape 3 ani, stiu perfect ce simte... ai in cap un intreg talmes balmes. Pana cand incepe sa se faca un pic de lumina in hatisul de informatii trece ceva timp si atunci normal ca ai o avalansa de dubii si intrebari.
Mai e Moatza care cocheteaza si care nu se implica in discutii din motivele foarte bine expuse.
Si mai e exceptia Daniella (nu te supara pe mine ca stii ca-mi esti draga) care are mereu pt oricine o mie de intrebari. Asa e ea si am invatat sa o cunosc dupa ceva ani.
Am dat exemplele cu nume pt a defini niste categorii de persoane care doresc doar sa impartaseasca informatii sau doar sa discute legate de dieta montignac.
Nu vreau sa spun prea multe despre inceputurile mele monti, dar va pot garanta ca a fost ceva traumatic. Nu credeam ca odata ce am luat decizia si m-am aruncat cu toata vointa inainte sa ma impiedic (ca sa fiu draguta).
Cu mine faptul ca anumite persoane au fost mai dure a functionat. Intr-adevar a functionat, dar nu din motivele pe care acele persoane si le inchipuiau. Au functionat pe invers, ca sa zic asa.
Poate si educatia mai dura, care am primit-o de mica, m-a ajutat in acest sens.
In schimb, am reusit sa conving o buna prietena de-a mea sa ma urmeze pe aceasta cale. Vreau sa va spun ca acelasi tratament care mi-a fost aplicat mie si tuturor celorlalte a descurajat-o asa de mult incat nu a rezistat decat cateva luni si asta la insistentele mele.
Concluzie: ar fi bine daca am cunoaste persoana in cauza, astfel ca sa putem personaliza cumva sfaturile la inceput. Cum aici suntem intr-o lume virtuala asa ceva este aproape imposibil.
Imi pare rau de toata discutia asta! Si nu mi-as fi dorit in veci sa ma intalnesc si aici cu asa ceva.
Dar, dupa cum spuneam, fiecare are dreptatea lui...
Va pup! Si sper ca acum daca tot a inceput iar sa se animeze si aceasta zona a forumului sa nu o parasim din nou. Pentru mine toata lumea e bine venita!
Eu nu prea am timp de nimic de un an de zile, asa ca si activitatea mea pe forum lasa de dorit. Imi place in schimb, seara, cand am cate o secunda libera sa va citesc cu drag si sa mai scriu uneori.
Sorina

#1204 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 February 2013 - 03:53 PM

[quote name='rym' date='14 February 2013 - 02:15 PM'

Cerra,pe bune ca meriti premiul Nobel pentru Pace.

Pacifista sunt de`o viata!
Viata si asa este cum este mai cu bune mai cu rele si macar aici sa ne simtim bine si sa nu existe conflicte, sa intram cu drag de fiecare data.

#1205 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 14 February 2013 - 04:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 February 2013 - 03:39 PM, a spus:

Si eu te pup!

Imi sunteti dragi toate, chiar daca ne stim doar din scris. Eu nu voi renunta ptr nimeni si ptr nimik si daca se va intampla sa renunt va fi o renuntare cu buna stiinta. Sper sa se intample cat mai tarziu sau deloc.
never say never

Imi doresc sa ne intalnim aici si sa vorbim, sa uitam ptr putin timp de toate greutatile sau oboseala acumulata.

#1206 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 08:41 PM

Lenias,

Nu am fost atenta ca am scris pe gateala:(

Curaj, ptr ca se paote si nu este greu. Am pe foc un orez care nu se mai umfla si am tocat fenel si daikon si algele sunt la hidratat si sa vedem ce iese japonisma/chinezisma important ca va fi bun :scratch:

cum termin pun poza dincolo pe gateala.Mi`a facut pofta Adriana cu ridichile ei jintuite in tigaie linga bulanelul ei de iepuras.

#1207 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 15 February 2013 - 10:45 PM

Ok Cerra. Multumesc pentru incurajari :scratch:
Eu inca nu am redescoperit ridichile acelea ca sa le incerc si eu.
Am vazut mancarea ta si arata tare bine. O bomba de vitamine si nu numai :lol: :blink:

#1208 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 11:11 PM

Vezi postarealenias, la 15 February 2013 - 10:45 PM, a spus:

Ok Cerra. Multumesc pentru incurajari :scratch:
Eu inca nu am redescoperit ridichile acelea ca sa le incerc si eu.
Am vazut mancarea ta si arata tare bine. O bomba de vitamine si nu numai :lol: :blink:

Multumesc! da multe vitamine

daikon? sunt lungi albe ca si morcovul mare (sau locuiesti in alta parte) si nu ai dat inca de ele? sau ?

#1209 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 08:57 PM

Boni, ma tot tin sa te intreb de cand ai scris de nautul copt si uit mereu... Poti, te rog, cand ai un pic de timp sa-mi detaliezi si mie cum e cu nautul?
Din ce am inteles se stropeste cu apa sarata si aruncam tava la cuptor... e bine pana aici?
Sper sa fi inteles bine. Nu am mancat niciodata asa ca nu am nici un termen de comparatie.
Cuptorul ca le temperatura si cam cat timp, asa aproximativ.
Mulumesc mult! =))
Sorina

#1210 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 23 February 2013 - 11:12 AM

Sorina, nu știu cum e rețeta clasică de năut prăjit. Prima dată l-am făcut pentru că aveam prea multe boabe fierte. Și de atunci tot așa îl fac, cu năutul gata fiert.

Fac un dressing cu puțin ulei indoit cu apă + sare + ce arome am poftă pe moment (pudră de chimen, ghimbir, paprika, usturoi, piper, etc.), pun boabele fierte în castronul cu maglavais, amestec bine și apoi le arunc într-o tavă, la cuptor. Dacă nu vrei mizerie prea mare le poți pune pe o hârtie de copt, depinde ce vas folosești. Focul e mediu spre mare, nu știu să dau grade că am cuptor pe gaz, cu 3 trepte la foc: mare, mediu, mic.
Lași cam 30 minute, timp în care mai zgâlțâi tava din când în când, să-și mai schimbe boabele locul/poziția.

Mie îmi place tare de tot, așa că mă cam feresc să fac, că nu mă mai opresc din mâncat. Dar se apropie postul așa că îi va veni rândul.

#1211 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 02:29 PM

Multumesc mult, Boni!

Vorbesti de naut fiert de tine, nu? Nu cel din conserva!
Cred ca am sa-mi fac si eu zilele astea.
Sorina

#1212 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 23 February 2013 - 10:56 PM

Da, da, fiert de mine. Nu am cumparat niciodata la conserva.

#1213 Useril este offline   valery 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 25 February 2013 - 12:51 AM

Buna fetelor .
Va citesc si va admir mult de tot !:floare:
Ma alatur si eu daca ma primiti .

#1214 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 25 February 2013 - 01:55 AM

[quote name='valery' date='25 February 2013 - 12:51 AM' timestamp='1361746295' post='187219']
Buna fetelor .
/quote

Bine ai venit!

Te primim cu bratele deschise :blush: :unsure:

Sedere placuta!

#1215 Useril este offline   valery 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 25 February 2013 - 01:59 AM

[quote name='cerra' date='25 February 2013 - 03:55 AM' timestamp='1361750102' post='187224']
[quote name='valery' date='25 February 2013 - 12:51 AM' timestamp='1361746295' post='187219']
Buna fetelor .
/quote

Bine ai venit!

Te primim cu bratele deschise :) :unsure:

Sedere placuta!
[/quote]
Multumesc mult Cerra :) :blush:

#1216 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 25 February 2013 - 09:43 AM

Vezi postareavalery, la 25 February 2013 - 12:51 AM, a spus:

Buna fetelor .
bine ai venit :)

#1217 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 01:15 PM

Bine ai venit!

Cerra, nu ai idee ce bucurie mi-ai făcut ieri. Am făcut mamaliga după rețeta ta.
Am zis ca fac un experiment și gata... încă o șansă acordata fainei de naut.
După aproape 3 ani, chiar îmi era pofta... o mare parte din vina o are și Maya cu mamaliga ei.
Mi-am avertizat familionul și am purces la treaba.
Se uitau cam cruciș la farfurie, dar toți au fost curioși să guste. Și uite așa, din gustat în gustat mi-au mâncat toată mamaliga.
Nu-mi venea sa cred! Un succes nebun.
Singura obiecție a fost a soatei. La sfârșit, cu burta plina, mi-a cerut sa le zic ce au mâncat și să le explic fetelor că nu era făcută cu mălai.
Te rog eu, scrie rețeta și aici. Eu am luat-o de pe blog, dar nu toată lumea știe de ea și e păcat să nu o avem la îndemână.
Îți mulțumesc muuuult de tot!
Sorina

#1218 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 25 February 2013 - 01:37 PM

[quote name='sorinadaniela' date='25 February 2013 - 01:15 PM' timestamp='1361790900' post='187287']
Bine ai venit!

[quote]

Ma bucur mult ca ai incercat mamaliga mea si ma bucur si mai mult ca au mincat toti din familia ta. :floare:

Sa sti, ca din mamaliguta aia se pot face multe chestii asa m`am gandit eu :)

#1219 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2013 - 03:10 PM

Stiu, m-am documentat bine inainte de a ma apuca de treaba... doar ca spre nenorocul meu nu a mai ramas nimic.
Ai avut dreptate. Cantitatile date ajung exact pt 4 persoane. In cazul nostru 2 adulti si 2 copii.
Bine ca ai pus reteta. Multumesc!
Sorina

#1220 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 February 2013 - 03:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 February 2013 - 01:15 PM, a spus:

Te rog eu, scrie rețeta și aici. Eu am luat-o de pe blog, dar nu toată lumea știe de ea și e păcat să nu o avem la îndemână.
Îți mulțumesc muuuult de tot!

Ca sa nu mai zic ca eu nici nu stiam de blog, desi vad ca e trecut la semnatura, unde eu nu prea ma uit :pupic: Acum am dat o tura si am venit aici sa-ti adresez felicitari pentru diversitatea retetelor Monti pe care le-ai scornit si facut. Azi vreau clatite si mamaliga :pupic:

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul