Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
Postat 19 May 2011 - 10:56 AM
voi ce va luati la serviciu? si ce incropiti in 15 min fara a gati efectiv?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 19 May 2011 - 10:56 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:51 AM, a spus:
boni, la 19 May 2011 - 10:29 AM, a spus:
dar pe site-ul acela recomandat de fete zice sa citesti ultima varianta up-date de la carte, ca au mai studiat si calculat multe altele ... acu m-ai zapacit ... oricum citesc cartea din link pus de M_rules, care pomenea ca e de la tine
oul fiert moale cu zeama e ok?
Gandeste te la regula de baza si iti dai seama daca e ok

Cartea e baza, ca sa intelegi metoda. Tabelul cel mai bun e cel de pe site, e updatat la zi

LE: vad ca te ai lamurit

Eu mananc, de ex: friptura cu salata gata taiata si in borcanel dressing (ulei de masline+otet)
budinca monti (vermicelli din mung, oua, branza), e super buna
vermicelli de mungo(singurele cu IG 35) cu sos de rosii, busuioc si carne
Mai revin cu alte mese de servici.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 10:58 AM
M_rules, la 19 May 2011 - 10:48 AM, a spus:
ce e miso?
Postat 19 May 2011 - 11:00 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:58 AM, a spus:
Uite aici E facut din soia fermentata, se foloseste la sosuri, supe, pasta etc
Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 11:00 AM

am rams surpins asa vad ca la caju crud e la fel de vun ca cel prajit si sarat

Postat 19 May 2011 - 11:01 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 11:00 AM, a spus:

am rams surpins asa vad ca la caju crud e la fel de vun ca cel prajit si sarat

de la migdale, caju, fibre mai multe, nu mai mananci dulciuri si bineinteles apa

Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 12:19 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:56 AM, a spus:
voi ce va luati la serviciu? si ce incropiti in 15 min fara a gati efectiv?
Exemple de gustari rapide in conditii vitrege:
- cascaval sau brinza cu rosii sau ardei
- O cutie de Almette cu 2 cabanosi (eram in deplasare si aveam o pauza de masa de ~10 minute, numai o alimentara la dispozitie)
- niste muschi afumat mezelit, sau pastrama sau alte mezeluri + rosii sau ceva pe linga.
- conserve de peste, ton, sardine etc...
De acasa poti sa-ti iei la serviciu oua fierte, nu stiu daca ai intimitate atunci cind iei masa la serviciu, dar ar trebui sa te cam doara in basca de ce comenteaza unul sau altul. Poti sa-ti iei chiar un gratar cu o salata alaturi, se gasesc tot felul de recipiente de unica folosinta foarte ermetice, poti sa-ti iei si ciorba

Eu am un magazin destul de bio in apropierea mea (Curtea Brincoveneasca- constantenii il stiu, probabil), de unde imi iau piine cu tarite, foarte Monti, pe care o maninc cu o zacusca de asemenea Monti, facuta de Angelo Greci (parca)- Tulcea. E foarte scumpa pentru gramajul pe care il are (9,5Lei la ~250 g). Salata de vinete e iar foarte indicata, cu piine Monti (excluzi grasimile total la combinatia asta, pui doar putin ulei de masline in vinete)
Acasa imi fac rapid omlete daca mi-e foame si nu am chef de altceva.
Sau o felie de cascaval mai groasa, pe care pun o felie de sunca presata sau ceva muschi file, bag la cuptorul cu microunde si apoi presar ciuperci taiate din conserva (eu pun si ketchup si maioneza- mai ales daca am facuta in casa, dar tu sa nu faci ca mine)
Postat 19 May 2011 - 12:27 PM

cum faci sa stii ca o paine din comert este monti?
cum este o ciorba/supa monti? genul: apa, legume (fara radacinoase si cartof) carne, verdeturi, bors, smantana?
Postat 19 May 2011 - 12:28 PM
...cred ca sete

Postat 19 May 2011 - 12:51 PM
EDIT: ia zi cata apa ai baut pana acum?
eu am baut 3 cani de apa si 1 de ceai... si mai urmeaza
cana de cafea de dimineata nu o socotesc la lichide
Postat 19 May 2011 - 12:53 PM
M_rules, la 19 May 2011 - 10:56 AM, a spus:
budinca monti (vermicelli din mung, oua, branza), e super buna
vermicelli de mungo(singurele cu IG 35) cu sos de rosii, busuioc si carne
Mai revin cu alte mese de servici.

Ce se intampla daca mananc la intervale prea scurte, dar monti, sau rontai oleaginoase? Mi-e foame rau astazi

off mananca astia micii in birou la mine in fiecare zi pizze si alte nebuneli ...

uleiul poti sa-l pui pe salata de acs, nu pateste nik, otetul o fleoscaieste (iei doar lamaia sau o sticluta cu otet la birou). Asa iau si eu (salata taiata si spalata o cumpar direct din Metro), arunc pe ea bucatelele de carne (friptura taiata cubulete), branza, rosii si ce mai gasesc, pun uleiul. Acreala o pun la serv.
Postat 19 May 2011 - 12:54 PM
Carmella, la 19 May 2011 - 12:19 PM, a spus:
- cascaval sau brinza cu rosii sau ardei
- O cutie de Almette cu 2 cabanosi (eram in deplasare si aveam o pauza de masa de ~10 minute, numai o alimentara la dispozitie)
- niste muschi afumat mezelit, sau pastrama sau alte mezeluri + rosii sau ceva pe linga.
- conserve de peste, ton, sardine etc...
De acasa poti sa-ti iei la serviciu oua fierte, nu stiu daca ai intimitate atunci cind iei masa la serviciu, dar ar trebui sa te cam doara in basca de ce comenteaza unul sau altul. Poti sa-ti iei chiar un gratar cu o salata alaturi, se gasesc tot felul de recipiente de unica folosinta foarte ermetice, poti sa-ti iei si ciorba

Eu am un magazin destul de bio in apropierea mea (Curtea Brincoveneasca- constantenii il stiu, probabil), de unde imi iau piine cu tarite, foarte Monti, pe care o maninc cu o zacusca de asemenea Monti, facuta de Angelo Greci (parca)- Tulcea. E foarte scumpa pentru gramajul pe care il are (9,5Lei la ~250 g). Salata de vinete e iar foarte indicata, cu piine Monti (excluzi grasimile total la combinatia asta, pui doar putin ulei de masline in vinete)
Acasa imi fac rapid omlete daca mi-e foame si nu am chef de altceva.
Sau o felie de cascaval mai groasa, pe care pun o felie de sunca presata sau ceva muschi file, bag la cuptorul cu microunde si apoi presar ciuperci taiate din conserva (eu pun si ketchup si maioneza- mai ales daca am facuta in casa, dar tu sa nu faci ca mine)
Mezelurile din comert, aproape 99% nu sunt monti deloc. Toate au zahar ori amidon ori dextroza. Nu mai vorbesc ca dpdv al sanatatii nu sunt ok.
Salata de vinete, daca pune ulei eu o consider de F2 cu paine monti integrala. Uleiul de masline merge foarte putin cu paste integrale reci.
In rest ca gustari branza, cascaval, oua sunt foarte bune. Si ca masa, de multe ori si eu imi fac omleta.
Daniella, la 19 May 2011 - 12:27 PM, a spus:

cum faci sa stii ca o paine din comert este monti?
cum este o ciorba/supa monti? genul: apa, legume (fara radacinoase si cartof) carne, verdeturi, bors, smantana?
E monti daca nu are ingrediente interzise. Daca contine 50% tarate si 50% faina integrala e buna si cu grasimi. Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.
Supe poti face: supa de linte, de rosii, de avocado, de legume etc... poti pune mazare, fasole verde etc.. ai multe variante.
Daniella, la 19 May 2011 - 12:28 PM, a spus:
...cred ca sete

Se poate sa iti fie sete si d aia ti e foame.

Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 12:56 PM
boni, la 19 May 2011 - 12:51 PM, a spus:
EDIT: ia zi cata apa ai baut pana acum?
eu am baut 3 cani de apa si 1 de ceai... si mai urmeaza
cana de cafea de dimineata nu o socotesc la lichide
my god! 2 pahare de apa dim la trezire! 1 expresso si ceaiul asteapta in cana sa se raceasca. Deocmdt nu mi-e destul de cald sa beau apa ...

Si eu imi iau la birou cutiuta cu ce am chef si am tacamuri aici ... . Si ei mai comanda de la cantina, chair si ciorbe cateodata..., dar cu gamela doar eu vin

Postat 19 May 2011 - 12:59 PM
Postat 19 May 2011 - 12:59 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 12:53 PM, a spus:

Ce se intampla daca mananc la intervale prea scurte, dar monti, sau rontai oleaginoase? Mi-e foame rau astazi

off mananca astia micii in birou la mine in fiecare zi pizze si alte nebuneli ...

uleiul poti sa-l pui pe salata de acs, nu pateste nik, otetul o fleoscaieste (iei doar lamaia sau o sticluta cu otet la birou). Asa iau si eu (salata taiata si spalata o cumpar direct din Metro), arunc pe ea bucatelele de carne (friptura taiata cubulete), branza, rosii si ce mai gasesc, pun uleiul. Acreala o pun la serv.
Fasole mung. Vermicelli sunt facuti din amidon de fasole mung. Parca au gasit fetele de pa culinar la un plafar, recent.Eu sunt in Praga. Uiteaici cum arata vermicelli din mung.
N are nimic daca mananci des si cate putin, dar daca ai grasimi pe la mai toate mesele, tot ce are IG intre 35-50 nu poti manca. Daca ai vreo masa glucidica trebuie sa astepti distanta de cateva ore intre mese (scrie in carte exact cat).
Poti sa iti faci acasa mici cat si pizza monti si poti manca si tu

Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 01:14 PM
in we sunt acasa, dar trebuie sa stau cu copila, 2-3 ore cat doarme ea apuc sa fac una alta (uneori doar stau pe forum sau mai strang prin casa)
deci nexam pizza cu coca facuta acs
mung aia arata, dar nu sunt taieteii chinezesti de orez ...
Postat 19 May 2011 - 01:32 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 01:14 PM, a spus:
in we sunt acasa, dar trebuie sa stau cu copila, 2-3 ore cat doarme ea apuc sa fac una alta (uneori doar stau pe forum sau mai strang prin casa)
deci nexam pizza cu coca facuta acs
mung aia arata, dar nu sunt taieteii chinezesti de orez ...
Cei de orez au Ig mare, nu sunt la fel. Astia se numesc si vermicelli de celofan, sunt foarte subtiri. Mie imi plac mult ca inlocuiesc spaghetele cu ei si au IG mic.
La pizza poti face odata (de ex in weekend cand ai ceva mai mult timp) mai mult blat, mini pizza rotunde. Le bagi la congelator si apoi scoti cand ai chef sa mananci doar una, doar trantesti diverse monti pe ea si o arunci in cuptor. Multe le poti face cand ai timp, in cantitate mai mare si le pui la congelator, apoi scoti cand ai nevoie.
Brillat-Savarin

Postat 19 May 2011 - 02:13 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 12:59 PM, a spus:
Dani, am scris: pentru strictete.
sunt anumite alimente/bauturi care au IG=0 pe site-ul monti (ex. vin, cafea) dar s-a constatat (din experiente proprii si din citite) ca totusi afecteaza slabirea.
la vin problema este alcolul, care, teoretic, se evapora la fiert/gatit. dar, pentru strictete, e bine de evitat.
Gabi, ce ne-am mai pus pe scris!

Postat 19 May 2011 - 02:26 PM
boni, la 19 May 2011 - 10:41 AM, a spus:
Daniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:

am zis ca nu-ti mai raspund

deci: radacinoasele sunt interzise gatite. crude (deci si suc) sunt permise.
pe site-ul cu IG-uri, la radacinoase, e o steluta care zice cum ca nu ar fi chiar asa de rele pe cat zice IG-ul mare.
eu zic asa: in perioada de "cura de slabire" trebuie considerate interzise, apoi, la mentinere, mai merg din cand in cand.
si eu ma dau in vant dupa sfecla rosie si am suferit o perioada ca nu mai puteam manca salata. dar dupa ce am preparat-o prima data cruda, la fel ca cea coapta, m-am indragostit de ea si nu mai sufar

laura_lala, la 19 May 2011 - 10:28 AM, a spus:

laptele de soia are IG=30
cel de cocos IG=40
cauta aici laura: http://www.montignac...g_recherche.php
eu nu am gasit lapte de soia curat (adica fara zahar) si oricum evit soia (in afara de sosul de soia fermentat). dar eu folosesc ca "lapte monti" frisca nebatuta (smantana lichida) diluata cu apa.
iar mai nou, daca am nevoie de lapte ce cocos am invatat de la Maya cum sa il fac: aromatizez laptele "monti" de mai sus cu fulgi ce cocos.
Raspunde raspunde!!! Ca pe langa Daniella mai citim si noi, uite ca si eu sunt lenesa si stau prost cu memoria, parca in prima carte a lui Monti nu dadea voie la morcov si sfecla rosie. Stiu ca intre timp s-au schimbat unele lucruri, e si normal in fiecare an se descopera chestii noi, insa eu nu prea m-am pus la punct cu noutatile.

Ori faptul ca poti manca morcov crud, sfecla cruda si nap crud e extraordinar.

Am sa uit complet de laptele de soia. Oare si tofu sa fie nesanatos? Acum catva timp am fost la un restaurant vegetarian cu 2 prietene si ne-am comandat tofu la gratar cu garnitura de legume, iar eu am ramas cu gandul la acel tofu, mi-a pacut mult.

Postat 19 May 2011 - 02:37 PM
boni, la 19 May 2011 - 02:13 PM, a spus:
Gabi, ce ne-am mai pus pe scris!

Asa e

laura_lala, la 19 May 2011 - 02:26 PM, a spus:

Ori faptul ca poti manca morcov crud, sfecla cruda si nap crud e extraordinar.

Am sa uit complet de laptele de soia. Oare si tofu sa fie nesanatos? Acum catva timp am fost la un restaurant vegetarian cu 2 prietene si ne-am comandat tofu la gratar cu garnitura de legume, iar eu am ramas cu gandul la acel tofu, mi-a pacut mult.

Cu radacinoasele asa era din prima carte pana acum

Laptele de soia, cat si tofu, mai bine le uiti. Citeste pe aici putin sa afli mai multe de soia nefermentata.
aici
aici
si aici
Brillat-Savarin