
Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#21
Postat 06 January 2011 - 01:01 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 06 January 2011 - 09:30 AM
Daniella, la 06 January 2011 - 01:01 AM, a spus:

depinde la ce fel de paine "monti" te referi. sunt 2 feluri pe paine permise in aceasta dieta:
- painea integrala: doar din faina integrala, si se potriveste la mese glucidice, adica fara grasimi
- painea cu tarate: faina integrala si tarate, in proportie de 50%, se potriveste la orice tip de masa
paine integrala am reausit sa coc la masina de paine, dar paine nu tarate nu am reausit. nu creste bine si ramane cleioasa si bolovan. asa ca painea cu tarate eu o fac sub forma de wasa: o intind in tava ca pe o foaie de pizza mai groasa, o tai patrate, o intep cu furculita si o coc 15-20 minute. si iese "paine feliata"

#23
Postat 06 January 2011 - 02:08 PM
boni, la 06 January 2011 - 09:30 AM, a spus:
Daniella, la 06 January 2011 - 01:01 AM, a spus:

depinde la ce fel de paine "monti" te referi. sunt 2 feluri pe paine permise in aceasta dieta:
- painea integrala: doar din faina integrala, si se potriveste la mese glucidice, adica fara grasimi
- painea cu tarate: faina integrala si tarate, in proportie de 50%, se potriveste la orice tip de masa
paine integrala am reausit sa coc la masina de paine, dar paine nu tarate nu am reausit. nu creste bine si ramane cleioasa si bolovan. asa ca painea cu tarate eu o fac sub forma de wasa: o intind in tava ca pe o foaie de pizza mai groasa, o tai patrate, o intep cu furculita si o coc 15-20 minute. si iese "paine feliata"

Boni, as dori ambele retete. Sunt oe undeva? Iese bine painea din faina integrala la masina (neclisoasa?)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#24
Postat 06 January 2011 - 02:36 PM
prea multe variabile.
o reteta oritentativa pot sa iti dau dar nu iti recomand sa o coci in masina de paine:
- 1 cana de apa (250ml/cana), sau "supa" de diverse legume (ciuperci, conopida, etc.). mai merge adaugat si kefir sau vin pentru a inbunatatii calitatea fainii
- 1/2 lingurita sare
- 1 cub drojdie proaspata (cred ca are 25g, scrie pe el ca e pentru 500g faina)
- 2+1/2 cani faina (integrala sau amestec 50% cu tarate)
cand se framanta aluatul iti dai seama si de consistenta lui. in functie de amestecul de faina folosit poate fi nevoie de mai multa sau mai putin apa.
trebuie lasat la crescut si dupa framantat si apoi si in tava.
#25
Postat 06 January 2011 - 02:41 PM
boni, la 06 January 2011 - 02:36 PM, a spus:
prea multe variabile.
o reteta oritentativa pot sa iti dau dar nu iti recomand sa o coci in masina de paine:
- 1 cana de apa (250ml/cana), sau "supa" de diverse legume (ciuperci, conopida, etc.). mai merge adaugat si kefir sau vin pentru a inbunatatii calitatea fainii
- 1/2 lingurita sare
- 1 cub drojdie proaspata (cred ca are 25g, scrie pe el ca e pentru 500g faina)
- 2+1/2 cani faina (integrala sau amestec 50% cu tarate)
cand se framanta aluatul iti dai seama si de consistenta lui. in functie de amestecul de faina folosit poate fi nevoie de mai multa sau mai putin apa.
trebuie lasat la crescut si dupa framantat si apoi si in tava.
kefir sau vin cat? o lingurita? mai mult? eu puneam 1 lingurita de otet. Deci fara ulei sau miere.
deci tu faci cu drojdie proaspata si nu cu din cea uscata?
oare faina neagra e tot una cu cea integrala?
la ce program faci tu? la programul de paine cu cereale o fi bine?
pai nu pui un ciclu complet la masina? il bagi in tava la cuptor? sau ce tava? eu nu ma pricep, cum trebuie sa fie ca sa adaug sau nu apa

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#26
Postat 06 January 2011 - 02:50 PM

eu nu o coc in masina de paine. o framant in masina de paine. doar atat. am copt o data, mai de mult, paine integrala. dar acum fac doar cu tarate, asa ca nu o mai coc de ani buni in masina de paine. intre timp a schimbat si masina.
si acum sa raspund la restul intrebarilor, pe rand

kefir sau vin cat? o lingurita? mai mult? eu puneam otet. - cantitatea totala de lichid sa fie 1 cana, asa ca pui din toate, cate vrei si dupa gust, cat sa iti incapa in cana. e bun is otetul, doar ca nu poti pune prea mult
deci tu faci cu drojdie proaspata si nu cu din cea uscata? - eu folosesc doar drojdie proaspata, am piticii mei (multi

oare faina neagra e tot una cu cea integrala? - NU, categoric nu. faina neagra e un amestec (in cel mai bun caz) de faina alba si faina integrala la ce program faci tu? la programul de paine cu cereale o fi bine? - aici nu stiu sa iti raspund. depinde de masina de paine. a mea cea de acum are si program pentru paine integrala. dar nu l-am folosit niciodata

stiu ca ti-ar placea sa pui totul la gramada si sa iasa painea perfecta. dar pentru paine din asta mai de dieta trebuie sa si muncim putin

#27
Postat 06 January 2011 - 02:54 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 06 January 2011 - 02:55 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#29
Postat 11 May 2011 - 08:55 PM
Daniella, la 11 May 2011 - 08:39 PM, a spus:

inteleg ca faci si sport, iar eu sunt o sedentara de cativa ani incoace ... E musai miscarea ca sa obtin rezultate?
vreau si eu tot ca mod de viata, mai ales ca eu sunt orientata pe un mod de hranire sanatos.
dupa cate retin la monti toata treaba e de combinatii si mai retin ca o greseala se anihila cu muuuulta salata verde (care "preventiv" se manca si inainte de masa ...sau ca garnitura) ...acu nu mai tin minte prea multe din ce am citit acum 4 ani, de aia am nevoie de un ghid cu experienta, ca sa nu mai stau sa dau jos cartile de pe net (tin minte ca dadusem parca 2 volume... incepatori si avansati ...) tot vreo 10-12 kg as vrea si eu pe termen lung, chiar vreo 15 cu totul ar fi super ok, am 63 kg, pornita de la circa 47 kg cate am avut timp de vreo 20 ani. Circa 5-6 le-am pus usor-usor dupa 32 ani, iar vreo 8 mi-au ramas de la sarcina (inca alaptez si nu m-am incumetat sa recurg la metode drastice). Eu din pacate

Paine, prajeli, sosuri cu faina nu mananc oricum. Dieta mea abunda in legume, fructe, branzeturi si carnuri slabe, ulei de masline. As putea sa adaptez la monti asa ceva?
oare sa ne mutam la monti? sau ne dau voie fetele cucuietele de la han sa ne desfasuram si aici, fara sa deranjam suetele obisnuite?
Cand ai totusi timp, e bine sa citesti macar prima carte, e important ca asa iti vei explica multe si vei intelege mai mult.
Regula de baza e asta:
M_rules, la 28 November 2009 - 09:52 AM, a spus:
- alimente cu IG sub 35 combinate cu grasimi
- si alimente cu IG intre 35-50, fara a fi combinate cu grasimi.
Tabelul cu indicele glicemic al alimentelor:
<!-- m -->http://www.montignac.../ig_tableau.php<!-- m -->
Informatii utile:
<!-- m -->http://doi4montignac.blogspot.com/<!-- m -->
Trebuie doar sa ai grija la alimentele care contin si grasimi (e.g. oleaginoase), acestea nu pot fi combinate cu cele care au intre 35-50.
La fiecare masa te uiti in tabel si vezi ce merge si cu ce le poti combina.
E foarte bine sa tii monti cand alaptezi, in final mananci sanatos

Cateva mici observatii:
Nu sunt monti (adica sunt interzise):
laptele integral
urda sau ricotta (e facuta din zer)
Sa te feresti de mezeluri, aproape toate contin zahar, amidon, dextroza etc... la fel gasesti in multe conserve si alte produse (sa citesti mereu etichetele)
Dpdvd al sanatatii (monti sunt ok) nu sunt recomandate: lactatele degresate, soia (doar cea fermentata e buna, adica sos de soia fara zahar sau miso).
E perfect cum ai scris tu, poti manca carne, legume.
Fructele in exces ingrasa, contin fructoza. La fel si fainoasele si la unele persoane, pana si lactatele ajuta la stagnat.
Daca faci dulciuri cu fructoza, ai voie maxim o lingura pe zi (cam 30 gr), mai mult ingrasa si nu e buna deloc pentru organism. Poti folosi in schimb cu succes, daca poti erythrithol sau stevia. Ambele au IG foarte mic si sunt destul de sigure.
Sper ca ai inteles ceva din ditamai postul meu. Pleci de la regula de baza si asa iti formezi mesele, te feresti de tot ce e procesat sau are zahar, faina, amidon sau IG mare (asta vezi in tabel).
Daca ai nelamuriri intreaba.
PS. uitasem sa zic, Sorinadaniela a slabit foarte bine si frumos cu monti.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#30
Postat 11 May 2011 - 09:27 PM
stevia si erythrithol se gasesc undeva sub forma unui concentrat? eu in sarcina m-am ingrasat 18 kg numai din cauza dulciurilor, pe care inainte nu le mancam si acum parca sunt moarta seara daca nu gust 5-6 batoane de kinder bueno, sau chiar si 10 ...zici ca sunt apucata!!!
mai am o intrebare: ce se intampla cu celulita ... pe parcursul dietei monti?
cred ca ai dreptate ca tb sa citesc cartile, pentru ca stiu ca tot asa am reusit cu dieta lui denis russos acum muuulti ani, cartea m-a stimulat enorm ...
tu cum ai inceput



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#31
Postat 11 May 2011 - 09:48 PM
Daniella, la 11 May 2011 - 09:27 PM, a spus:
stevia si erythrithol se gasesc undeva sub forma unui concentrat? eu in sarcina m-am ingrasat 18 kg numai din cauza dulciurilor, pe care inainte nu le mancam si acum parca sunt moarta seara daca nu gust 5-6 batoane de kinder bueno, sau chiar si 10 ...zici ca sunt apucata!!!
mai am o intrebare: ce se intampla cu celulita ... pe parcursul dietei monti?
cred ca ai dreptate ca tb sa citesc cartile, pentru ca stiu ca tot asa am reusit cu dieta lui denis russos acum muuulti ani, cartea m-a stimulat enorm ...
tu cum ai inceput



Daca esti in Ro, poti cumpara de pe suplimente punct ro stevia si erythrythrol. Si eu iubesc dulciurile, asa ca acum mananc numai dulciuri monti. Cu timpul, dupa ce scoti de tot zaharul din alimentatie, o sa vezi ca nu mai simti nevoia aia nebuna dupa dulce.
La celulita din cate stiu ajuta numai o alimentatie curata, sanatoasa combinat cu apa mult si cu sport.
Ajuta mult daca citesti macar prima carte, o sa intelegi multe.
Eu la inceput am citit cartea, apoi am descoperit celalat forum si fetele care m au ajutat sa mai inteleg ce nu stiam, am citit foarte multtt ce s a scris deja, pe acolo.
Iti dau cateva exemple de meniuri de ale mele de acum:
mic dejun: omleta cu legume separat, oua fierte, pateu facut in casa, paine monti (chifle monti cu cascaval) cu unt sau cu branza etc..
pranz: carne cu legume, vermicelli cu carne, budinca monti (vermicelli, oua, branza), salata black eyed peas (fasole black eyed peas sau mungo cu avocado, menta lamaie), supe (de avocado, sparanghel alb, legume etc) si alte combinatii
cina: carne cu legume, pizza monti, bruschette monti cu mozzarela, rosii si busuioc, supe etc..
gustari: oleaginoase crude (nuci, nuci pecan, migdale, alune de padure, caju, nuci macademia etc) (!!fara alune normale, au exces de omega 6, nu sunt bune dpdv al sanatatii!!), iaurt grecesc cu fructe de padure, ciocolata peste 70% cacao (tu alaptezi asa ca nu sunt sigura ca ar fi o idee buna)
Cam asta mananc, in mare acum. La dulciuri pot sa spun ca am mancat pana acum monti: kurtos, clatite, prajituri, rulade, inghetata, muffins, tort cu blat din fasole, chec, galusti cu prune, savarine, gogosi etc.. orice mi a fost pofta, mi am facut monti si au iesit super bune.
Cu familia, nu am reusit 100%, dar am reusit un 70-80%, de multe ori mancarea e oricum monti si oricum mai toata lumea tinde spre o alimentatie sanatoasa

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#32
Postat 11 May 2011 - 10:09 PM
problema ar fi cu pastele, cu pizza, cu sandwichurile, acum sa vad in tabel ce legume si fructe se exclud
"kurtos, clatite, prajituri, rulade, inghetata, muffins, tort cu blat din fasole, chec, galusti cu prune, savarine, gogosi etc.. " astea le-ai facut tu monti in casa? sau sunt monti si in oras?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#33
Postat 12 May 2011 - 08:09 AM
Daniella, la 11 May 2011 - 10:09 PM, a spus:
problema ar fi cu pastele, cu pizza, cu sandwichurile (astea merg facute cu tarate sau faina de migdale sau alte nuci), acum sa vad in tabel ce legume (in general radacinoasele gatite) si fructe (bananele) se exclud
"kurtos, clatite, prajituri, rulade, inghetata, muffins, tort cu blat din fasole, chec, galusti cu prune, savarine, gogosi etc.. " astea le-ai facut tu monti in casa? sau sunt monti si in oras?
Dani, ma bag si eu daca e vorba de monti, ca-l iubesc.

tot ce ai enumerat mai sus e facut in casa. de cumparat semipreparate sau chiar gata preparate monti la noi gasesti foarte putine, ca sa nu spun deloc. eu pot spune ca doar ciocolata extra dark o cumpar si consum din magazin. in rest trebuie preparate in casa. poate in bucuresti sa fie mai multe oferte, la noi nu prea sunt.
ca o concluzie, aplicat la cazul tau special, pentru monti trebuie sa iti faci timp, cel putin pana iti intra in sange.

#34
Postat 12 May 2011 - 10:46 AM
trebuie sa imi fac timp sa citesc si sa vad daca ma apuc de lunia asta sau cealalta ...
insa daca in iunie plec in delegatie ... ce fac eu acolo ? ca sunt prea pofticios

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#35
Postat 12 May 2011 - 11:31 AM
Daniella, la 12 May 2011 - 10:46 AM, a spus:
trebuie sa imi fac timp sa citesc si sa vad daca ma apuc de lunia asta sau cealalta ...
insa daca in iunie plec in delegatie ... ce fac eu acolo ? ca sunt prea pofticios

E bun pranzul

Eu m am descurcat in delegatie, desi eram in alta tara


''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#36
Postat 12 May 2011 - 12:01 PM
dimi am avut o para si cafea neindulcita
seara sa vedem cu ce am voie a combina o friptura ... oricum sunt doar la faza de preludiu (antrenament) pt ca tb sa citesc cartea inainte de a ma pune serios pe treaba.
ulei maslinos si zeama de lamaie e voie pe orice?
pe carne (ca sa o faci friptura) ce e voie sa pui?
in delegatie merg in IT, si acolo as avea mari pofte legate de paste in special, dar daca pana atunci ma apuc la modul serios, atunci o sa gasesc solutii cred...
imi dai un link la cartea cu care e bine sa incep studiul, te rog?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#37
Postat 12 May 2011 - 12:56 PM
Daniella, la 12 May 2011 - 12:01 PM, a spus:
dimi am avut o para si cafea neindulcita
seara sa vedem cu ce am voie a combina o friptura ... oricum sunt doar la faza de preludiu (antrenament) pt ca tb sa citesc cartea inainte de a ma pune serios pe treaba.
ulei maslinos si zeama de lamaie e voie pe orice?
pe carne (ca sa o faci friptura) ce e voie sa pui?
in delegatie merg in IT, si acolo as avea mari pofte legate de paste in special, dar daca pana atunci ma apuc la modul serios, atunci o sa gasesc solutii cred...
imi dai un link la cartea cu care e bine sa incep studiul, te rog?
Carne, ulei sunt grasimi si pot fi combinate cu alimente care au IG pana in 35.
Micul dejun e cam putin, doar o para, ala nu e mic dejun

Seara poti manca friptura cu legume, o salata sau cu linte sau fasole etc.
Lamaia are IG mic deci merge, uleiul merge daca ai alimente cu IG sub 35 (e.g. carne cu salata cu ulei de masline e ok).
Pe carne poti pune tot felul de condimente (NU vegeta sau altele gata facute din comert, nu sunt monti si nici sanatoase) ce iti place tie. Eu uneori pun 5 spices sau sos de soia sau arunc si cateva seminte de chimen.
In It daca nu te poti abtine de la paste deloc mananca ori integrale ori mananca paste normale dar sa fie reci, cat mai reci si ar fi super bine daca nu au grasimi deloc (ulei, cascaval, branza etc) asa le scade IG ul.
Ai aici cartile (

Citeste mai intai "mananc si slabesc", aia e baza.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#38
Postat 12 May 2011 - 02:34 PM

Am citit acolo ce zice la cuptorul MO, ma ia durerea de cap ... tb sa-l arunc ...

perfect, condimente de alea naturale folosesc si eu.
good!
da, la mic dejun nu prea apuc in timpul sapt sa mananc eu acs, decat ori un suc de fructe ori nimic, urmat de expresso de la serv.
deci nu m-am apucat, sunt in faza de studiu

trebuie sa vad ce si cum organizez/consum si ce mai e prin frigi, in prealabil
am inteles bine: carnea merge si cu linte/fasole?
cu pastele reci in IT e greu... Sunt de grano duro si al dente, integrale gasesti mai rar ... Cred ca mai sigur sa ma apuc dupa delegatie-concediu (care vor fi legate).
Deci in oras/restaurant/vizite/petreceri nu va atingeti de dulciuri, asta e litera de lege din cate pricep?
Daca as renunta la dulciurile pe care le devorez seara de seara de 1 an si jumatate, as slabi rapid vreo 3-4 kg ... caci in rest ma alimentez sanatos... cu unele excese

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#39
Postat 12 May 2011 - 03:04 PM
Daniella, la 12 May 2011 - 02:34 PM, a spus:
e ok din din grano duro, foarte bine ca sunt altdente. cel mai bine e sa fie spaghetti. daca le consumi cu sosuri de peste sau legume, atunci nu e raul asa de mare.
tot ce am scris mai sus nu e ok pentru monti faza de slabire ci pentru ca sa treci de vizita in IT cu cat mai putine pagube.
Deci in oras/restaurant/vizite/petreceri nu va atingeti de dulciuri, asta e litera de lege din cate pricep?
nimic, nimic. doar, eventual, ciocolata extra dark.
Daca as renunta la dulciurile pe care le devorez seara de seara de 1 an si jumatate, as slabi rapid vreo 3-4 kg ... caci in rest ma alimentez sanatos... cu unele excese

categoric, daca renunti la dulciurile de seara slabesti rapid la inceput.
asta ar fi si plrimul pas, absolut obligatoriu, inainte sa te apuci de monti.
#40
Postat 12 May 2011 - 03:09 PM

deci paste monti cu pestiuc nu se exista? asta nu e bine ... Practiv paste monti nu prea sunt asa-i? Am citit ca trebuie numai paste lungi ...ce chestie ...

Moaaama dar are cateva pagini cartea aia prima ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!