Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#241 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 11:09 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 10:40 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 10:32 AM, a spus:

dar nu cred ca in Italia au in meniu paste cu peste fiert (ma insel Adriana?)

pai depinde ce intelegem prin peste fiert, daca file de peste fiert la abur in mod sigur nu cred, daca bucatele de peste gatite in tigaie la foc mare si apoi amestecate cu paste, poate da
de regula pastele sunt facute cu fructe de mare, nu stiu daca sunt permise ele
si daca nu poti nu iei paste, iei doar felul II sau ca fel I supa de peste :floare:


eu nu am vazut supa de peste in It, este?
da, dar si la fructele de mare si la peste (de obicei parca sunt ori primele, ori amestec cu peste) eu stiu/cred ca toti il trag in tigaie cu ulei. Nu am vazut felul asta gatit fara fir de ulei.
Iar la grigliata de peste/fructe ei pun un fir de ulei, ar trebui sa iei in crusta de sare sa nu aiba ulei? mai e si alta varianta?

cred ca fructele de mare sunt permise in aceeasi masura ca si pestele, dar sa ne spuna fetele ca nu am buchisit eu inca tabelul indicilor glicemici inca

Tocmai ieri am gasit la un moment dat in carte si vroiam sa intreb ce e cu asta: se mentioneaza evitarea ficatului in F1, o sa gasesc si unde (parca la recapitulare). De ce? Pt colesterol (Ca si restul de organe), sau chiar pt Monti in sine? si care ar fi ratiunea in ultima varianta? Merci :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#242 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 11:13 AM

Vezi postareaboni, la 26 May 2011 - 10:48 AM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 26 May 2011 - 09:50 AM, a spus:

Cu ciocolata asa am zis si eu la inceput (eu nu mancam deloc amara, pana la monti), acum mananc cu placereeee, unele de 70% mi se par prea dulci :floare:)


Asa si eu, cioco cu 70% mi se pare dulce, in special cea de la Heidi. doar cea de 85% imi place. in schimb am mancat alte ciocolate cu 70% si nu erau asa de dulci. am eu o banuiala... Imagine postata

Dani, tu nu stii sa mananci ciocolata, e clar :) hai sa te invat io :)
ciocolata neagra nu se mesteca. rupi o bucatica (cu dinti, degete, ce vrei tu) si o tii in gura pana se topeste. intre timp inchizi ochii... si sa vezi ce buna e... Imagine postata


am mancat ceva luat din RO 70% din Kaufland cu ceva fructe de padure in ea sau cu menta (dar nu era romaneasca era parca 6 lei tableta mica de 60 g), sapt trecuta si nu era amara ...era chiar grozav de buna
spune, spune, spune-ne si noua ce banuiala ai? ca nu pun cacao de calitate in primul rand si pun prea mult lapte praf si zahar in al doilea rand, nu?

asta de am mancat-o aseara cu 73% era un rest din cosuletul meu de Craciun primit din Italia de la ciocolateria Venuci (parca asa ii zicea) ei bine asta era amara ca fierea! O sa o mananc si cum spui tu, dar ceva similar fara ochi inchisi am facut ..., insa cu ochii inchisi o sa-mi imaginez ca e un mouse de ala bun de cioco, sau o mascota, sau o jofra, sau si mai bine: tarta aia minunata facut de tine! :rolleyes:

si eu ca si M_rules nu mancam cioco amara pana acum, doar cafeaua o beam amara, dar cioco asta e dublu de amara fata de un expresso neindulcit!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#243 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 11:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 11:09 AM, a spus:

eu nu am vazut supa de peste in It, este?

zuppa di pesce n-ai vazut aici de cite ori ai fost? :rolleyes:

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 11:09 AM, a spus:

da, dar si la fructele de mare si la peste (de obicei parca sunt ori primele, ori amestec cu peste) eu stiu/cred ca toti il trag in tigaie cu ulei. Nu am vazut felul asta gatit fara fir de ulei.

Pai nici nu s-ar putea altfel, cum sa se coaca si cum sa aiba gust?
Da' din moment ce pastele sunt interzise la F1 cre ca nici nu se pune problema.

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 11:09 AM, a spus:

Iar la grigliata de peste/fructe ei pun un fir de ulei, ar trebui sa iei in crusta de sare sa nu aiba ulei? mai e si alta varianta?

Pai mi se pare ca uleiul e permis, ce rau poate sa-ti faca un strop de ulei care-ti revine pe portia ta? Poti face cum facea o colega de-a mea cu felia de carne la gratar, stergea uleiul cu un servetel de hirtie.
In crusta de sare da, n-are ulei, dar daca nu-l curata in fata ta bag mina in foc ca-ti varsa un strop de ulei de masline deasupra.
Ar mai fi si cartoccio da stii tu ce au pus pe el cind au inchis staniolul sau hirtia? Doar poate daca ii rogi sa nu puna nimic dar in felul asta sincer mi se pare ca-ti complici inutil vacanta.
Si mai e si acqua pazza da' si acolo e un strop de ulei.

#244 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 11:36 AM

Adriana dc ar fi interzise doar la F1 ar fi ok, dar eu din ce am retinut (o sa mai verific o data, dar sunt aproape sigura) si la F2 sunt permise doar strict in amestec cu legume (fara ulei, carne, branzeturi - doar 0%) si evident integrale. Zice doar ca daca mori de pofta, sunt prea bine facute si stii ca merita sa te abati de la echilibrul dietei tale alimentare sa iti permiti 1 data la nu stiu cate luni si sa faci restrictii pe alte parti ca sa echilibrezi.

Nu-mi amintesc zuppa. Erau parca doar antreurile (a propos oare si cozele fierte in abur marinara sau inpepata au ulei, vin, asa e?), apoi pastele si apoi felul 2 gratar, sau cartoccio, sau in sare, sau la cuptor. Nici nu stiam ca aveti supa de peste. Cred ca din cauza ca eu nu mancam la pranz aproape niciodata: micul dejun tarziu si abundent la hotel si apoi direct cina generoasa (paste cu fructe de mare + griliata), dar doar pestoasa. Probabil de aia nu apare pe meniul de la cina. Singurele supe mancate in Italia sunt trippa in Florenta si tortegloni in Modena.
Ce mi se pare ciudat la supele voastre e ca amestecati macaroane/paste cu fasole/naut si alte cereale. Si in Moldova stiu ca se pun paste la ciorba de fasole, dar aici, jos in campia romana, e ciudat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#245 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 11:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 11:23 AM, a spus:

Pai mi se pare ca uleiul e permis, ce rau poate sa-ti faca un strop de ulei care-ti revine pe portia ta? Poti face cum facea o colega de-a mea cu felia de carne la gratar, stergea uleiul cu un servetel de hirtie.
In crusta de sare da, n-are ulei, dar daca nu-l curata in fata ta bag mina in foc ca-ti varsa un strop de ulei de masline deasupra.
Ar mai fi si cartoccio da stii tu ce au pus pe el cind au inchis staniolul sau hirtia? Doar poate daca ii rogi sa nu puna nimic dar in felul asta sincer mi se pare ca-ti complici inutil vacanta.
Si mai e si acqua pazza da' si acolo e un strop de ulei.


da, e permis uleiul cu pestele, dar nu si daca ai mancat paste (presupunand ca ar exista fara un fir de ulei, doar cu legume) la masa respectiva.
ce e aqua pazza? nu mai stiu ... :scratch:

in fine: una peste alta eu zic ca pastele/rizzoto/pizza asa cum se fac ele la mama lor (in Italia) devin doar o exceptie de la regula (pe care ti-o poti permite in F2 cand si cand, sau din ce spune el poti echilibra chiar in aceeasi zi fiind mai restrictiv la celelalte mese, precum si la masa respectiva. Spre ex MM zice ca daca face o exceptie nu mai bea in ziua aceea vinul - la F2 ai voie pana la 3 pahare de vin rosu pe zi, sau nu mai mananca desert si asta fara a afecta silueta. Doar ca si exceptiile trebuie facute in cantitati moderate).
Aici Carmella, care tine un monti mai permisiv (retin ca ai zis ca mananci si carne/peste/fructe de mare pane) din cate am priceput eu, poate sa ne mai ajute cum am putea impaca si capra si varza. Ded fapt cred ca nu e neaparat mai permisiv, ci la ea deja "pancreasul functioneaza monti", adica toleranta la glucoza e mare si atunci nu te afecteaza exceptiile daca le echilibrezi degraba. Ma insel?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#246 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 12:00 PM

Tot ce e facut in restaurant are un pic de ulei si de vin in cel mai fericit caz, nu cred ca ai sanse mari sa gasesti fara.
Acqua pazza uite aici
http://adriananicole...allacqua-pazza/
Supa e densa, asemanatoare ca asta
http://artaculinara....__1
Acu nu stiu ce fel de restaurante si unde le-ai frecventat, la hotel poate ca nu se pun sa-ti faca o supa decit doar daca au meniu fix si o dau la toata lumea. De regula anumite feluri care necesita mai multa munca sau mai multe ingrediente se fac pentru minim 2 persoane sau daca le-o ceri inainte.

#247 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 12:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 11:38 AM, a spus:

Aici Carmella, care tine un monti mai permisiv (retin ca ai zis ca mananci si carne/peste/fructe de mare pane) din cate am priceput eu, poate sa ne mai ajute cum am putea impaca si capra si varza. Ded fapt cred ca nu e neaparat mai permisiv, ci la ea deja "pancreasul functioneaza monti", adica toleranta la glucoza e mare si atunci nu te afecteaza exceptiile daca le echilibrezi degraba. Ma insel?


exact asa este, pancreasul ei este deja echilibrat.

Dani, am o sugestie pentru tine: nu mai cauta portite de scapareImagine postata
Daca vrei sa slabesti ia monti ca pe un "regim" unde trebuie sa respecti totusi niste restrictii. Nu mai incerca sa impaci si capra si varza, ca asa nu faci nimic, doar iti furi singura caciula, vorba Arminei. Ai timp mai incolo sa iti satisfaci pofte nepermise in monti. Orice se educa, si pofta de dulce si orice pofta, in general.

#248 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 12:00 PM, a spus:

Tot ce e facut in restaurant are un pic de ulei si de vin in cel mai fericit caz, nu cred ca ai sanse mari sa gasesti fara.
Acqua pazza uite aici
http://adriananicole...allacqua-pazza/
Supa e densa, asemanatoare ca asta
http://artaculinara....__1
Acu nu stiu ce fel de restaurante si unde le-ai frecventat, la hotel poate ca nu se pun sa-ti faca o supa decit doar daca au meniu fix si o dau la toata lumea. De regula anumite feluri care necesita mai multa munca sau mai multe ingrediente se fac pentru minim 2 persoane sau daca le-o ceri inainte.


pfiiii amandoua imi plac de mor :scratch: . Si sunt monti amandoua (doar scoatem ciabatta si sosul de rosii sa nu contina radacinoase, daca ar contine se poate inlocui cu rosii decojite si un pic de ardeias gras/iute, nu?). Cred ca nu gresesc Boni/Gabi, nu?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#249 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 12:31 PM

Vezi postareaboni, la 26 May 2011 - 12:09 PM, a spus:

Dani, am o sugestie pentru tine: nu mai cauta portite de scapareImagine postata
Daca vrei sa slabesti ia monti ca pe un "regim" unde trebuie sa respecti totusi niste restrictii. Nu mai incerca sa impaci si capra si varza, ca asa nu faci nimic, doar iti furi singura caciula, vorba Arminei. Ai timp mai incolo sa iti satisfaci pofte nepermise in monti. Orice se educa, si pofta de dulce si orice pofta, in general.


corect :scratch: Faza 1 nu permite exceptii, nu permite alcool deloc si nici zahar (Eu de aici inteleg ca nici dulciurile monti, deci nici cioco dark), oare am inteles gresit?
de aia zic ca pana ma intorc din Italia, raman doar la faza de informare si antrenament, ca dupa intoarecere sa ma apuc de treaba serioasa, decat sa zic ca ma apuc si acolo sa dau chix ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#250 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 12:56 PM

Boni, dar ref la intrebarile cu alimentatia copilul te fofilezi? :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#251 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 01:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:28 PM, a spus:

pfiiii amandoua imi plac de mor :scratch: . Si sunt monti amandoua (doar scoatem ciabatta si sosul de rosii sa nu contina radacinoase, daca ar contine se poate inlocui cu rosii decojite si un pic de ardeias gras/iute, nu?). Cred ca nu gresesc Boni/Gabi, nu?

ce radacinoase in sosul de rosii? :)

#252 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 01:04 PM

Daniela, te cheama Laura

Vezi postarealaura_lala, la 26 May 2011 - 12:47 PM, a spus:

Chemati-o si pe Daniella ca-i reteta buna de Monti faza 1. :scratch:

http://artaculinara....__0

#253 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 01:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 01:01 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:28 PM, a spus:

pfiiii amandoua imi plac de mor :scratch: . Si sunt monti amandoua (doar scoatem ciabatta si sosul de rosii sa nu contina radacinoase, daca ar contine se poate inlocui cu rosii decojite si un pic de ardeias gras/iute, nu?). Cred ca nu gresesc Boni/Gabi, nu?

ce radacinoase in sosul de rosii? :)


... aaa credeam ca ai pus si telina/morcov tocate, asa facea mama un sos picant conserva pentru iarna, sorry ... doar am zis sa fiu prevazatoare ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#254 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 01:17 PM

aaa ok, acu am priceput
in cazul acela era sos de rosii cu dovlecei si vinete si ardei iute
dar de regula eu sosul mi-l fac doar cu un pic de ceapa si rosii
ceapa, usturoi e voie?

#255 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 01:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 01:17 PM, a spus:

aaa ok, acu am priceput
in cazul acela era sos de rosii cu dovlecei si vinete si ardei iute
dar de regula eu sosul mi-l fac doar cu un pic de ceapa si rosii
ceapa, usturoi e voie?


dada e voie ceapa, usturoi, ardei, dovlecei, vanata, nu e voie radacionase (morcov, telina, sfecla, "prostanac", albitura)
supa aia arata de nu mai stiu cum ma cheama. Nu mancam acolo la hotel decat mic dejun si mereu merg la mare cateva zile dupa ce termin cu serviciul, dar eu zuppa de pesce nu am mancat ...e drept eu stiu una si buna: ma uitam mereu pe menu de cozze, de paste cu fructe de mare si de grilliata mista peste/fructe. De acu o sa ma uit dupa supa asta ca mi-a ramas la lingurica...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#256 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 01:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:56 PM, a spus:

Boni, dar ref la intrebarile cu alimentatia copilul te fofilezi? =))


nu ma fofilez, da' nu pot sa tin ritmul cu tine la scris Imagine postata
detaliaza intrebarea inca o data aici, te rog.

#257 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaboni, la 26 May 2011 - 01:50 PM, a spus:

nu ma fofilez, da' nu pot sa tin ritmul cu tine la scris
detaliaza intrebarea inca o data aici, te rog.


scuze, eu am mare viteza la scris, de aia si scriu cu greseli, ca nu ma uit la tastatura si uneori nici in ecran ... sunt la 3 taskuri 1 data.
bun, deci intrebam asa:
Vreau sa stiu pentru copii ce faceti: nu mai dati copilului gris/orez/fidea cu lapte? Nu mai amestecati marul cu branza de vaci ... ? Nu ii dati piure sau cartofi fierti, pilaf, mamaliguta, paine combinata cu nimic, pizza, paste cu carne/branza etc? Deci cam toate cele recomandate de pediatru trebuie anulate si trebuie modificate combinatiile? Nu ii dai voei sa manance paine alba/crakers/biscuiti/dulciuri (si nu ma refer aici la bebelusi ci la copilasi un pic mai mari dupa 1 an oricum). Si apoi cand ii duci la gradinita (nu mai spun ca si mamaie o sa faca tot ce o taie capul, ca o ia durerea cand ii spun nu asa invers ) ce control mai poti avea asupra alimentatieii copilului?
Eu nu as vrea ca fiica-mea sa aiba cealeasi probleme de digestie ca si mine, care am tot aparatul digestiv in pioneze (colita de fermentatie, colon iritabil, constipatie, balonare si de la un pahar cu apa). Ma intreb de multa vreme cu ingrijorare toate acestea si sunt fericita ca s-a ivit aici discutia. Dar ce sanse ai ca in mediul si lumea actuala sa il hranesti ALTFEL? Il protejam doar acasa? Si ce o sa spuna cand o vedea ca alti copii beau cola/sucuri, mananca acadele/cioco/prajituri si cartofi cu ketchup la Mc'D sau alte porcarii. As vrea mult sa stiu cum trebuie sa procedez sa nu sufere si sa se obisnuiasca cu acest mod de hranire (mai ales ca nu am mari sanse sa convertesc si pe taica-su pe mamaia care sta cu ea si ii gateste peste zi). Offf ce grea e emisiunea asta, dar sunt happy ca am ajuns la ea!

Inca o chestie: Monti recomanda margarina, ori eu stiu ca e cancerigena, cum sta treaba M_Rules aici?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#258 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 02:17 PM

alooo Boni, ai scris la topicul cu salata Eataly: MEZEL/PARIZER de pui , pe care l-am mancat la birou intr-e 2 felii de paine monti.


In cartea mea scrie ca nu-i voie paine (fie ea si monti) cu lipide deloc. Ma lamuresti ...pai uite asa te saturi dumneata cu sandwich cu paine si mie mi-e foame in continuu =)) ca azi am avut o salata verde+leustean+marar + rosie+mozzarella si zici ca nu am mancat nimic ..., desi am luat azi si mic dejun la serv din 2 oua fierte + 1 castravete mic. Neaparat tb sa bag si carnita la salata/caserola pt serviciu ... (+ 2 pere mici dimi acasa)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#259 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 02:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:

...
Laura esti o artista!
deci combinatia aia de zacusca merge facuta si fara ulei? atunci asta ar fi nimerita pt paste integrale si nu as mai suferi ... =))

Puiul lui Eataly merge combinat in fel si chip ...sunt curioasa si eu de textura, de gust... Zeama ramasa e tot monti atata timp cat nu contine radacinoase, nu?


Iti raspund aici ca sa nu stric topicul lui Eataly cu pieptul de pui.

Merge! Eu am invatat sa inabusesc ceapa fara ulei de la unchiul meu care trebuia sa tina o dieta fara grasimi. Nu-i nici o filozofie, e ca si cum ai cali in ulei, doar ca folosesti apa in loc. Cand devine sticloasa se adauga restul de legume si condimente. Ori adaugi legumele in functie de timpul de fierbere, cele ce fierb mai rapid se pun la urma.

Cu metoda asta poti face diverse combinatii de legume permise (varza, ciuperci, dovlecel, spanac, lobode, stevie, mazare, bobi verzi, mazare galbena uscata, etc.). Poti sa mixezi totul si ai un sos conform, ori poti sa lasi asa cum s-au gatit ele in cratita, poti zdrobi cu furculita, apoi le poti pune peste pastele integrale (atentie sa nu aibe ou!-ca atunci nu mai sunt conforme-).
Fetele te-au sfatuit sa-ti cumperi crackeri ori paine conforma, pe care poti sa ungi cu o pasta din mancarurile ce ti le-am recomandat mai sus. Zdrobesti cu blenderul, le pui intr-un borcanas si poti chiar lua la servici.

Ori poti sa le mananci fara paste/paine/crackeri, langa o bucata de carne. Depinde de ceea ce ai la indemana. Pofta de moment.

#260 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 02:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 02:17 PM, a spus:

alooo Boni, ai scris la topicul cu salata Eataly: MEZEL/PARIZER de pui , pe care l-am mancat la birou intr-e 2 felii de paine monti.

In cartea mea scrie ca nu-i voie paine (fie ea si monti) cu lipide deloc. Ma lamuresti ...pai uite asa te saturi dumneata cu sandwich cu paine si mie mi-e foame in continuu =)) ca azi am avut o salata verde+leustean+marar + rosie+mozzarella si zici ca nu am mancat nimic ..., desi am luat azi si mic dejun la serv din 2 oua fierte + 1 castravete mic. Neaparat tb sa bag si carnita la salata/caserola pt serviciu ... (+ 2 pere mici dimi acasa)

nu-i voie paine integrala. paine monti, asa cum o numim noi, este cu faina monti, despre care am mai povestit. vezi mai jos.

Vezi postareaboni, la 25 May 2011 - 08:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 06:44 PM, a spus:

si pestele itnra tot la lipide si uleiul de masline sau de ce o fi ...ala e baiul ca paste/orez ai voi strict cu legume cu IG<35. Faci paste doar pentru barbati, dar e vorba nu de o dieta de 1-2 saptamani, ci pe viata.... asta ma sperie inca pe mine,

M_rules eu nu am inteles cum ca in F2 ai voie sa combine pastele/orezul integrale cu lipide, parca eu am retinut ca in continuare nu ai voie ...si deci chair vroiam sa intreb cum pizza monti, dc nu e voie branzeturi (nu mai pomenesc ulei sau carne). Mi-ai spus ca pestele are un regim special,d ar eu nu am gasit despre el, decat ca poate inlocui carnea acolo pe blogul ala cu intrebari si raspunsuri. Deci iar nu am gasit tot :-* sau nu am citit bine ?


pizza poti sa faci monti, cu aluat cu faina "monti" (adica in amestec in proportie de 50% faina cu tarate). pe aluatul asta pui ce ai tu chef. ai voie sa il combini cu grasimi.


trebuie sa citesti mai atenta si sa iti amintest ce citesti Imagine postata

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi