Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#261 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 02:51 PM

am uitat sa scriu despre copii. nu pot a dau sfaturi general valabile, spun doar cum fac eu cu a mea.
ea nu tine monti, ca nu are cum. doar merge la gradi si acolo mananca ca orice copil normal. nu impun nici o restrictie cand merge undeva, tocmai ca sa nu se simta prost. dar, invatata cu ce mancam acasa, respinge singura anumite alimente. dulciurile prea dulci nu ii plac (acasa mananca cu mine cioco neagra, ii place de numa'), bauturile "colorate" stie ca sunt cu culori "neadevarate" Imagine postata si atunci nu vrea (a durut-o o data burta de la niste jeleuri si acum asociaza culorile din bomboane/sucuri cu patania aceea), parizer/cremvursti nu ii plac (zice ca sunt de plastic)... si cam asa...

noi in casa nu mai avem zahar de ani buni... doar la sarbatori mai cumpar, cand stiu ca trebuie sa fac mai multe dulciuri (nu doar pentru noi) si atunci ies prea scump. in rest am in casa fructoza si miere. cand fac dulciuri fac in general conforme (mai sunt si expeptii) si mananca toata lumea. painea "mea" o ofer tuturor. maia o mananca cu placere, sotul doar daca ramane fara. el isi cumpara paine neagra de la manutanta.
de gatit eu gatesc doar monti. ce ar fi nemonti ca garnituri (cartofi, mamaliga, etc.) eu nu mi le pun in farfurie. si nimeni nu e obligat sa manance daca eu nu mananc. nici painea nu este obligatorie.

cu orez, gris si taitei cu lapte nu am probleme pentru ca lui Maia nu i-au placut niciodata. nici la gradi nu prea le mananca, decat foare rar, daca ii este foame mare.

a, si inca ceva: nici margarina nu avem niciodata in casa. e tot "plastic" Imagine postata

#262 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 03:02 PM

Laura multumesc :-* ! Am sa incerc metoda ta! Trebuie insa sa verific daca pastele barilla integrale contin sau nu ou. Nu am vazut la noi altele.

Smecheria asta o pot face in cant mare cand dau legumele m,ultepeste mine, steriliza in baine marie si tine in frigi ca pe sosul bolognez, cand am chef apoi fierb paste, orez si hopa sosul. Aveti o varianta de branzeturi (sau imitatie) care tine loc si de mozzarella/parmezan care ar mai lipsi ca pastele/orezul sa fie pe gustul meu?

wassa nu ma prea incanta...decat daca si asta ar merge cu lipide? exista 50% tarate? parca 37% am vazut maxim,, dar nu mai stiu sigur de cand nu am mai luat. Nu stiu dc exista si crakers, ca aia imi plac mai mult, dar voi verifica.
voi mancati dimineata carbohidrati? eu i-am eliminat deocamdata ca nu-mi vine inca ...

Boni, nu ma certa, ca asta nu am vazut scris in carte! e drept ca mi-ai mai explicat =)) . Si coca din faina asta monti + lipide asta e voie si in F1?

Mai ramane sa invat sa fac aceasta coca. Ar trebui sa gatesc si sa experimentez doar pt mine, daca as avea timp ...

daca deranjez cu intrebarile mele de gâga incepatoare, deschid un topic de incepatori, sub indrumarea seniorilor monti? vreti asa sa nu mai incarcam topicul asta pana ne lamurim si noi? imi cer scuze de stangaciile de inceput, va rog nu va suparati pe mine si pe Armina

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#263 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 26 May 2011 - 03:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 03:02 PM, a spus:

wassa nu ma prea incanta...decat daca si asta ar merge cu lipide? exista 50% tarate? parca 37% am vazut maxim,, dar nu mai stiu sigur de cand nu am mai luat. Nu stiu dc exista si crakers, ca aia imi plac mai mult, dar voi verifica.
voi mancati dimineata carbohidrati? eu i-am eliminat deocamdata ca nu-mi vine inca ...

Boni, nu ma certa, ca asta nu am vazut scris in carte! e drept ca mi-ai mai explicat =)) . Si coca din faina asta monti + lipide asta e voie si in F1?

Mai ramane sa invat sa fac aceasta coca. Ar trebui sa gatesc si sa experimentez doar pt mine, daca as avea timp ...

Nu am timp sa ti raspund mai mult, dar deja stii:

Vezi postareaM_rules, la 19 May 2011 - 12:54 PM, a spus:

E monti daca nu are ingrediente interzise. Daca contine 50% tarate si 50% faina integrala e buna si cu grasimi. Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.
Supe poti face: supa de linte, de rosii, de avocado, de legume etc... poti pune mazare, fasole verde etc.. ai multe variante.

Vezi postareaboni, la 26 May 2011 - 02:32 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 02:17 PM, a spus:

nu-i voie paine integrala. paine monti, asa cum o numim noi, este cu faina monti, despre care am mai povestit. vezi mai jos.

Vezi postareaboni, la 25 May 2011 - 08:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 06:44 PM, a spus:

si pestele itnra tot la lipide si uleiul de masline sau de ce o fi ...ala e baiul ca paste/orez ai voi strict cu legume cu IG<35. Faci paste doar pentru barbati, dar e vorba nu de o dieta de 1-2 saptamani, ci pe viata.... asta ma sperie inca pe mine,

M_rules eu nu am inteles cum ca in F2 ai voie sa combine pastele/orezul integrale cu lipide, parca eu am retinut ca in continuare nu ai voie ...si deci chair vroiam sa intreb cum pizza monti, dc nu e voie branzeturi (nu mai pomenesc ulei sau carne). Mi-ai spus ca pestele are un regim special,d ar eu nu am gasit despre el, decat ca poate inlocui carnea acolo pe blogul ala cu intrebari si raspunsuri. Deci iar nu am gasit tot :-* sau nu am citit bine ?

pizza poti sa faci monti, cu aluat cu faina "monti" (adica in amestec in proportie de 50% faina cu tarate). pe aluatul asta pui ce ai tu chef. ai voie sa il combini cu grasimi.

trebuie sa citesti mai atenta si sa iti amintest ce citesti Imagine postata

http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#264 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 03:12 PM

Boni merci. Deci tu de cand ai avut-o pe Maia erai deja in toiul lui monti. Ai invatat deja sa te descurci sa gatesti monti si sa accepte si tati. Maia e obisnuita cu felula cesta de a manaca, pe de-o parte, pe de alta parte sunt convinsa ca tu i-ai sugerat chestiile cu e de plastic, culori etc ... Lui Bea ii place tot ce e cu lactate, inclusiv gris cu lapte, mamaliga cu branza si iaurt. =)) O sa incerc sa ii adaptez dieta, problema e ca nu-i gatesc eu si cand ii spun chestiile astea lui mamaie care are 290 kg (exagerez ... vreau sa zic doar ca obisnuieste la ea acasa 5 oale de mancare pe zi ... ... si gatite si mancate ...cu ai ei... ) si nici in tenisi nu o doare de diete si asociatii, ba intr-o zi mi-a recunoscut ca a vrut sa-i dea sa manance cu forta si Beutza a vomitat, bineinteles din prea mutla grija, ca e slabuta si mananca f putin.

revenind la monti, am inteles cum trebuie tratata problema cu copilul, ceva similar sugereaza si MM in carte ...obisnuintele de acasa o vor face sa refuze acele tipuri de mancare...

ma duc sa caut eu in carte unde pomeneste el de pizza sau de faina monti, ca nu-mi amintesc sa existe asa ceva. Singurul lucru pe care nu l-am citit au fost exemplele de meniuri, am zis ca acolo deocamdata nu sunt in pana de idei...
La mine ar mai fi sa-l fqac si pe tati sa accepte monti, el e mai receptiv, singura treaba ca e mofturos de la ... mamica (Actuala mamaie a lui Bea) ... si e mai greu sa-l fac sa accepte orice mancare e noua si nu cunoaste, dar in 3 ani a inteles multe despre obiceiurile alimentare santoase din tot ce ii cant eu... , desi la inceput se uita ca si soacra-mea cu ochii crucis! si nu e prima victima pe care o fac ...si pe prietenul meu cel mai bun l-am pervertit la un mod sanatos de hranire (Ala smplu al meu: fructe dimi pe stomacul gol, fara paine/patiserie/zahar/prajeli/cartofi, mult ulei de masline, peste, fructe de mare, curcan etc ...am fost sustinuta si de doctorita de familie comuna...

#265 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 03:14 PM

Vezi postareaM_rules, la 26 May 2011 - 03:09 PM, a spus:

E monti daca nu are ingrediente interzise. Daca contine 50% tarate si 50% faina integrala e buna si cu grasimi. Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.
Supe poti face: supa de linte, de rosii, de avocado, de legume etc... poti pune mazare, fasole verde etc.. ai multe variante.

multumesc mult =)) nu am stiut ca e voie cu grasimi!

#266 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 03:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 03:12 PM, a spus:

Boni merci. Deci tu de cand ai avut-o pe Maia erai deja in toiul lui monti. Ai invatat deja sa te descurci sa gatesti monti si sa accepte si tati. Maia e obisnuita cu felula cesta de a manaca, pe de-o parte, pe de alta parte sunt convinsa ca tu i-ai sugerat chestiile cu e de plastic, culori etc ... clar ca eu i-am bagat astea in cap :-* Lui Bea ii place tot ce e cu lactate, inclusiv gris cu lapte, mamaliga cu branza si iaurt. si a mea mananca lactate, doar nu in combinatie cu gris, orez sau taitei =)) O sa incerc sa ii adaptez dieta, problema e ca nu-i gatesc eu si cand ii spun chestiile astea lui mamaie care are 290 kg (exagerez ... vreau sa zic doar ca obisnuieste la ea acasa 5 oale de mancare pe zi ... ... si gatite si mancate ...cu ai ei... ) si nici in tenisi nu o doare de diete si asociatii, ba intr-o zi mi-a recunoscut ca a vrut sa-i dea sa manance cu forta si Beutza a vomitat, bineinteles din prea mutla grija, ca e slabuta si mananca f putin.

revenind la monti, am inteles cum trebuie tratata problema cu copilul, ceva similar sugereaza si MM in carte ...obisnuintele de acasa o vor face sa refuze acele tipuri de mancare...

ma duc sa caut eu in carte unde pomeneste el de pizza sau de faina monti, ca nu-mi amintesc sa existe asa ceva.

nu exista in carte asa ceva. faina asta am "inventat-o" noi, pe parcursul a vre-o 3 ani de zile, pe celalalt forum. de acolo a plecat si o tanti cu patentul ei de "paine care nu ingrasa" si mai apoi si staful monti a confirmat (printr-un raspuns la o intrebare trimisa pe mailul lor oficial) ca IG-ul poate fi scazut asa, prin adaos de fibre.

#267 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 03:30 PM

bravo Boni!!! =))
dar sa nu ma mai certi degeaba ca nu am citit bine in carte ...ca io am citit-o cu atentie ... Sau tu te refereai la ce scrieti voi. in cazurile astea, pardon trebuie sa scrii pt incepatori ca noi: alooo, feteleee aici o exceptie, finete, cascati ochii mari ca nu scrie la carte, sa priceapa si duda asta new entry! please, va rog! =))

atunci de aia zicea si CArmella ca scade IG zahar in cioco neagra cu cacao :-* incet incet se dumireste si moi!

#268 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 03:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 03:30 PM, a spus:

atunci de aia zicea si CArmella ca scade IG zahar in cioco neagra cu cacao =)) incet incet se dumireste si moi!

pai da, da' asta scrie pe undeva prin carte cred. nu mai stiu exact. dar undeva am citit-o. ca de aici am plecat si cu fainurile...

uite, am gasit despre ciocolata pe site-ul cu intrebari monti:
Cacaoa contine multe fibre solubile, acestea din urma contribuie la scaderea indicelui glicemic al ciocolatei cu 70% cacao. Din acest motiv are un indice glicemic scazut, in ciuda continutului sau in zahar care este astfel neutralizat.

#269 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 04:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 02:17 PM, a spus:

alooo Boni, ai scris la topicul cu salata Eataly: MEZEL/PARIZER de pui , pe care l-am mancat la birou intr-e 2 felii de paine monti.

In cartea mea scrie ca nu-i voie paine (fie ea si monti) cu lipide deloc. Ma lamuresti ...pai uite asa te saturi dumneata cu sandwich cu paine si mie mi-e foame in continuu =)) ca azi am avut o salata verde+leustean+marar + rosie+mozzarella si zici ca nu am mancat nimic ..., desi am luat azi si mic dejun la serv din 2 oua fierte + 1 castravete mic. Neaparat tb sa bag si carnita la salata/caserola pt serviciu ... (+ 2 pere mici dimi acasa)

Nu te lua dupa Boni ca ea e la faza 2 ori hai sa zic la faza 1 "mai permisiva". Tu la faza 1 clasica n-ai avea voie.

Eu vad asa situatia la faza 1: mancarurile de legume gatite conform (cum ti-am spus mai inainte) se pot manca asa ca un meniu de sine statator, vegetarian. Poti rontai langa ele ceva crackeri ori paste cu IG 35 ori mai mic. Cu meniurile glucidice e putzin mai dificil la inceput fiindca poti combina doar glucide bune (IG 35 ori mai putzin) cu aceste legume preparate fara ulei/grasimi. Glucidele bune se mai combina cu lactatele degresate 0,1 - 0,5% grasimi. Eu asa am facut, pe cand am tinut dieta nu era permis deloc amestecul de glucide bune cu lipide.

Meniurile proteino-lipidice sunt mult mai simple, o baza de legume permise (salata ori gatite) cu carne, oua, branza "normala" ori peste. Eu am vazut ca tu mananci Brie si Camembert. Destul de mult. Sfatul meu e sa inlocuiesti cu telemea romaneasca uscata, cas ori cascaval (cheddar, emmenthal, gouda, parmezan, etc) ca au mai multe proteine si mai putzine grasimi. Camembertul si Brie au putzine proteine comparat cu celelate branzeturi, poti manca ocazional, doar de pofta.

Atentie la timpul recomandat intre un meniu glucidic si unul proteic si vice-versa.

Sugestie de meniu glucidic bun de luat la servici.

Paine conforma: - 50% tarate, 50% faina integrala de orz, ovaz, secara / 25% tarate, 25% germeni de grau, 50% faina integrala, cu apa sare si drojdie (neaparat consulti tabelul cu IG la faini ca sa ai in amestecul general un indice de 35). Poti face acasa. E si aluat de pizza/focaccia, chiar de clatite conforme. Daca gasesti de cumparat ceea ce ti-au sugerat fetele, e foarte bine. Wasa, crackeri, burgeri se gasesc la kaufland, etc si te scutesc de munca. Fainurile integrale si taratele la Plafar, la mag. naturiste ori sectorul de dietetice.

Intr-un recipient iti iei mancare/crema/dip de legume si poti manca linistita alaturi de paine/crackeri/wasa.

Daca vrei si tu ca fetele, metoda mai relaxata, poti sa-ti faci file de salau, stiuca, biban (ori dorada, ori alt peste slab), pe aburi, il condimentezi, poti sa il zdrobesti, il faci paté si-l mananci pe painea permisa.

Sugestie de meniu proteino-lipidic bun de luat la servici: o omleta mare cu branza, umpluta cu piept de pui si rulata. Ori umpluta cu legume. Ciuperci umplute cu carne tocata si mirodenii. Ciuperci umplute cu branza, sos de rosii usturoi si oregano. Conopida/broccoli gratinat. Cu carne sau fara.

Supa daca o prepari fara carne si grasime o poti combina cu orice meniu, fie glucidic fie lipidic. De exemplu bors de legume permise. Ori supa de legume "natur" - neacrita.

Dulciuri: eu as manca doar ciocolata amara 70-80% si budinci, mousse ori inghetate permise, la distanta de 2-3 ore intre mese.

Ce sa-ti zic, da frau liber imaginatiei. Citeste retetele si sugestiile de meniuri din cartea "Mananc deci slabesc". Fa rost si de cartea mai noua numai cu retete.
La inceput respecti ce e scris acolo apoi poti sa te joci cu alimentele si combinatiile permise pe masura ce capeti experienta si incredere. Cel putzin in prima faza incearca sa fii cat mai atenta si stricta.

Dieta aceasta te obliga sa gatesti acasa, n-ai scapare, multe chestii ce se cumpara gata facute din comert nu-s conforme si merg doar in situatii de forta majora, cum bine a zis Carmella.

Am mai zis pe undeva, eu gatesc conform, sotul meu respecta Montignac, eu am scapari grave =)) da's buna la teorie...sper eu. :-*

#270 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 04:51 PM

Boni, pup :P , da pomeneste cumva de scaderea indicilor glicemici, dar doar de la Carmella am priceput ca se face o medie (aritmetica din cate zice Carmella ... desi cred ca mai corect ar fi ponderata ... dar cum monti nu tine seama de cantitati ...ufff).

Laura merci! Asa ... :-* am pricipit si eu acum, nu-s chiar toanta! Merci pt sfat cu camembert si brie, doar acum m-a apucat in rest mancam 1 data pe sapt poate o bucatica ... , dar in dimineata aia la magazin nu am stiut ce sa-mi iau sa mearga consumata singura pe drum ... Nu stiam ca nu-i voie atatea rgasimi si tb mai multe proteine.

daca ai scapari grave slabesti sau doar te mentii? sotul tau tine monti din convingerea lui sau intai l-ai carat dupa tine, dupa care a devenit fun? :) ce n-as da si eu sa nu mai am ispita ...

mi-am adus aminte: caracatita aia buna a Adrianei e asa de monti (bineinteles combinata dupa fierbere NU cu cartof, cu legume IG<35)

Voi toate :-* ati tinut strict F1 pana ati ajuns la greutatea dorita? fara abatere? cat a durat si cate kg ?

care sunt inghetate permise: nu de fructe si nu de frisca! toate celelalte, nu? =)) Am voie asa ceva :-* ? cam câta =)) ca de obicei ... fara cantitati la monti :P ?

#271 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 05:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 04:51 PM, a spus:

Boni, pup , da pomeneste cumva de scaderea indicilor glicemici, dar doar de la Carmella am priceput ca se face o medie (aritmetica din cate zice Carmella ... desi cred ca mai corect ar fi ponderata ... dar cum monti nu tine seama de cantitati ...ufff).

Laura merci! Asa ... am pricipit si eu acum, nu-s chiar toanta! Merci pt sfat cu camembert si brie, doar acum m-a apucat in rest mancam 1 data pe sapt poate o bucatica ... , dar in dimineata aia la magazin nu am stiut ce sa-mi iau sa mearga consumata singura pe drum ... Nu stiam ca nu-i voie atatea rgasimi si tb mai multe proteine.

Poti manca dar nu asa de mult, de ex. nu 200g deodata, poti manca un cub, o felie, poti pune la mancare cand vrei un gust mai select. De exemplu eu fac la cuptor o conopida gratinata cu ou, smantana si branza mucegaita rasa, o nebunie. Poate fi o cina proteino-lipidica, e rapid de facut. Si sotul tau nici nu simte ca-i Montignac =))

daca ai scapari grave slabesti sau doar te mentii? sotul tau tine monti din convingerea lui sau intai l-ai carat dupa tine, dupa care a devenit fun? :P ce n-as da si eu sa nu mai am ispita ...

Eu cu scaparile grave ma mentin fiindca in proportie de 80% totusi mananc Monti. Uneori mai scap la o prajitura de cofetarie, alteori mai mananc sandwich cu paine neconforma, alteori chipsuri din punga, deh...sunt scapari. Cateodata fac si mamaliguta, nu rezist fara. :) Insa la faza 1 e bine sa eviti.
Sotul meu face din convingere, de ceva ani, ajunsese dupa ce ne-am casatorit la 96 de kile (1,84). Prin 2007 s-a hotarat sa slabeasca si dupa un an de faza 2 avea 83. Dar el face mult exercitiu fizic, zilnic cu greutati si eliptica, cam 1 ora jumatate intens.
De multi ani nu mai am voie sa gatesc cartofi, orez alb, cus-cus si paste albe. Din fericire aici gasesc orez integral si spaghete integrale conforme, uneori mesele noastre sunt de faza 1 alteori faza 2. Ca el e la mentinere.

mi-am adus aminte: caracatita aia buna a Adrianei e asa de monti (bineinteles combinata dupa fierbere NU cu cartof, cu legume IG<35)

Eu as servi-o cu o salata verde cu rosii, ceapa, masline negre fara samburi taiate bucati mai mici si telemea de vaca (are gust mai neutru) si n-as mai pune sare caci caracatita e sarata natural si telemeaua sareaza salata suficient. Sotului tau poti sa-i pui in cuptor 2 cartofi la copt.

Voi toate :-* ati tinut strict F1 pana ati ajuns la greutatea dorita? fara abatere? cat a durat si cate kg ?

Eu am tinut faza intai 3 luni si am slabit 9 kg, trebuia sa continui cu faza 2 dar m-am lasat pe o ureche si m-am ingrasat la loc. :P

care sunt inghetate permise: nu de fructe si nu de frisca! toate celelalte, nu? :-* Am voie asa ceva =)) ? cam câta :P ca de obicei ... fara cantitati la monti :-* ?

Ai voie dar trebuie sa ti le faci tu in casa ca asa stii exact ce ai pus in compozitie.

#272 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 05:46 PM

Ai voie dar trebuie sa ti le faci tu in casa ca asa stii exact ce ai pus in compozitie.

si ce ingrediente ar fi voie ma rog? =))
9 kg / 3 luni mi se pare super! tinut strict sau cu mici rataciri? =))
pai sotul tau doar F2? Nu a tinut F1? 13 kg/1 an ... nu e rau deloc ...sunt sigura ca pana la sfarsitul anului tb sa dau si eu macar 10 kg ... mai sunt 6 luni jumatate dupa ce ma intorc din pelegrinari

La iubi meu nu e treaba de monti: el nu mananca scuzati cacofonia conopida (si muuulte alte leguminoase), caracatatita, etc ...d-aia ma plang si eu pe unde apuc ... :-*

am o intrebare de ce la recap F1 MM zice sa nu mancam ficat si avocado?

si mai am inca una: daca incep F1 si dau cu batul in balta vreo 10 zile ... poate nu rau, dar partial ... exista riscul ca reintoarsa la F1 sa nu mai vrea corpul sa reactioneze ca si cum as fi mers cu F1 cap - coada?

poate o sa-mi mai dai idei cu ce faci tu pastele sau orezul integral in afara de zacusca fara ulei de care mi-ai spus mai sus!

#273 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 06:21 PM

La noi in galantare exista 2 feluri de inghetate. Unele cu lapte, frisca, iaurt etc. Si altele doar cu fructe, apa si zahar. Astea din urma se cheama "sorbet" nu sherbet =)) . Sorbetul de fructe se face din pacate doar la masina de inghetata fiindca altfel ingheata beton in congelator si nu poti sa-l servesti.
Ca sa fie Monti tu trebuie sa pui indulcitor permis, asta inseamna sa o faci acasa. In comert pun fel de fel de adaosuri nepermise.

Nu stiu daca in Bucuresti pe la gelaterrile din mall-uri au si inghetate pentru diabetici (facute cu fructoza). Astea ar fi conforme. La noi in orasel una din gelaterii face si pentru diabetici si pentru celiaci.

Pentru faza 1 as face o inghetata de nuci (alune, migdale, fistic), de ciocolata, de cacao, de vanilie, de frisca, de iaurt, cu rom, etc. (ca sa nu amestecam fructe cu lactate)

Inghetata de nuci: - inspiratie de pe blogul lui M-Rules

500g iaurt, 200 g nuca macinata (poti pune si cativa samburi taiati mai mare), 200 ml smantana lichida, 4 linguri de fructoza (ori alt indulcitor). Facultativ: un strop de aroma de rom si vanilie ori vanilie naturala taiata bucati mici.

Bati smantana dulce pana se face frisca. Amesteci iaurtul cu fructoza, nuci si/ori arome intr-un vas mai mare. Incorporezi cu grija frisca, gusti si daca vrei mai dulce completezi cu indulcitor, apoi torni cu grija totul intr-un recipient ce va merge la congelator.

Si aici poti sa combini ingredientele dupa cum iti face placere. Mai putzin iaurt, mai multa frisca, ori poti prepara cu oua, albusul il bati bine si intra pe post de frisca, etc. Totul e sa experimentezi cu alimentele permise.

#274 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 07:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 05:46 PM, a spus:

si ce ingrediente ar fi voie ma rog? :-*
9 kg / 3 luni mi se pare super! tinut strict sau cu mici rataciri? =))

Eu strict. Daca am gresit ceva a fost din nestiinta nu fiindca mi-ar fi fost pofta si nu puteam rezista. Cu acea ocazie m-am lasat de baut alcool (beam zilnic cate ceva :-* ) . Cand mergeam la restaurant mancam numai o ciorbita conforma ori carne/peste cu o salata, fasole cu ciolan, in fine, ceea ce stiam eu ca se potriveste fazei 1. Problema mea a fost ca dupa o pauza lunga am uitat sa revin la regimul Monti.

pai sotul tau doar F2? Nu a tinut F1? 13 kg/1 an ... nu e rau deloc ...sunt sigura ca pana la sfarsitul anului tb sa dau si eu macar 10 kg ... mai sunt 6 luni jumatate dupa ce ma intorc din pelegrinari

La iubi meu nu e treaba de monti: el nu mananca scuzati cacofonia conopida (si muuulte alte leguminoase), caracatatita, etc ...d-aia ma plang si eu pe unde apuc ... :-*

Dar cu ce-l hranesti? Saraca de tine...Al meu mananca si pietre daca-s permise. =)) El doar F2 insa cu mult mult sport. Si mers pe jos. Amandoi mergem doar pe jos. Masina doar pt cumparaturi si deplasari in alte orase.

am o intrebare de ce la recap F1 MM zice sa nu mancam ficat si avocado?

De ficat nu stiu, insa avocado am vazut la fete retete pentru faza 1.

si mai am inca una: daca incep F1 si dau cu batul in balta vreo 10 zile ... poate nu rau, dar partial ... exista riscul ca reintoarsa la F1 sa nu mai vrea corpul sa reactioneze ca si cum as fi mers cu F1 cap - coada?

Montignac zice ca nu, chiar si Carmella a zis pe undeva ca daca pune cateva kg tine pentru o vreme faza 1. Dupa excese (chiar si de o zi) revii la faza 1 pentru echilibrare.

poate o sa-mi mai dai idei cu ce faci tu pastele sau orezul integral in afara de zacusca fara ulei de care mi-ai spus mai sus!

Paste si orez integral eu gatesc rareori. Poate o data pe luna chiar mai rar. Atunci fac un soi de risotto cu legume, ori spaghetti integrale cu sos bolognez.
In rest supe/ciorbe si mancaruri de legume cu carne. Asta-i baza la noi. Fasole de toate culorile, fava beans, mazare, naut, boabe de fasole verde, conopida, broccoli, vinete, varza, praz, linte, fasole si muguri de fasole mung, toate combinate respectand fie faza 1, dar in special faza 2.

#275 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 26 May 2011 - 07:42 PM

Ficatul si avocado, sunt ok. Ti am scris parca ca poti face pateu in casa.
Avocado e foarte bun si indicat pt sanatate.

Laura...fava beans au IG mare..
Fava bean, broad bean, horse bean (cooked) 65
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#276 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 08:12 PM

Repet intrebarea, va rooog: e greseala aici unde spune la recapitulare F1:
"Evitaţi toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, avocado, ficatul, alunele).
Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie.
" (prin eliminare in totalitate eu inteleg nici cioco dark, nici alte deserturi care ar contine zahar, ci doar cu indulcitori.

?

#277 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 08:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:31 PM, a spus:

corect :D Faza 1 nu permite exceptii, nu permite alcool deloc si nici zahar (Eu de aici inteleg ca nici dulciurile monti, deci nici cioco dark), oare am inteles gresit?
de aia zic ca pana ma intorc din Italia, raman doar la faza de informare si antrenament, ca dupa intoarecere sa ma apuc de treaba serioasa, decat sa zic ca ma apuc si acolo sa dau chix ...

Of Danuto, iar amani?...parca ziceai acum vreo 2 zile ca intri in hora...:D

#278 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 08:34 PM

Vezi postareaM_rules, la 26 May 2011 - 07:42 PM, a spus:

Ficatul si avocado, sunt ok. Ti am scris parca ca poti face pateu in casa.
Avocado e foarte bun si indicat pt sanatate.

Laura...fava beans au IG mare..
Fava bean, broad bean, horse bean (cooked) 65

Oooops. Nu mancam noi foarte des, dar le voi scoate definitiv.

#279 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 09:40 PM

Vezi postarealaura_lala, la 26 May 2011 - 07:21 PM, a spus:

Dar cu ce-l hranesti? Saraca de tine...Al meu mananca si pietre daca-s permise. :D El doar F2 insa cu mult mult sport. Si mers pe jos. Amandoi mergem doar pe jos. Masina doar pt cumparaturi si deplasari in alte orase.

Al meu mananca dulciuri (dimineata, pranz, seara oridecare), fainoase oridecare, oricand si cu orice, patiserie (oricum, oricand si oridecare), paine alba/lipie, cartofi, ciuperci doar intregi gratinate, bea sucuri din comert (cola, fanta). Nu legume: radacinoase, broccoli, conopida, varza dulce, praz, dovlecei/dovleac, legume gatite, nu verdeturi sub nici o forma, nu orez. Peste rar, fructe de mare nu, icre nu, vita nu, ficat/organe nu, lapte nu, iart rar. Cu toate astea e slab 1,75m/70-72 kg.

Paste si orez integral eu gatesc rareori. Poate o data pe luna chiar mai rar. Atunci fac un soi de risotto cu legume, ori spaghetti integrale cu sos bolognez.

Deci e voie sos bolognez cu paste integrale ??? :D

#280 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 09:43 PM

Vezi postareaArmina, la 26 May 2011 - 08:18 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:31 PM, a spus:

corect :D Faza 1 nu permite exceptii, nu permite alcool deloc si nici zahar (Eu de aici inteleg ca nici dulciurile monti, deci nici cioco dark), oare am inteles gresit?
de aia zic ca pana ma intorc din Italia, raman doar la faza de informare si antrenament, ca dupa intoarecere sa ma apuc de treaba serioasa, decat sa zic ca ma apuc si acolo sa dau chix ...

Of Danuto, iar amani?...parca ziceai acum vreo 2 zile ca intri in hora...:D

pai vreau!, dar mi-e frica de nu voi fi in stare cand sunt in Italia ca-s lesinata dupa pastele lor ... :D Dar daca zic fetele ca nu are nimic daca incep si am o perioada de pauza si apoi ma reapuc, antrenamentul asta de acum este sustinut, incerc fara abateri. Azi nu am facut nici o traznaie :D
La tine cum merge?

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic