Daniella, la 26 May 2011 - 02:17 PM, a spus:
alooo Boni, ai scris la topicul cu salata Eataly: MEZEL/PARIZER de pui , pe care l-am mancat la birou intr-e 2 felii de paine monti.
In cartea mea scrie ca nu-i voie paine (fie ea si monti) cu lipide deloc. Ma lamuresti ...pai uite asa te saturi dumneata cu sandwich cu paine si mie mi-e foame in continuu

ca azi am avut o salata verde+leustean+marar + rosie+mozzarella si zici ca nu am mancat nimic ..., desi am luat azi si mic dejun la serv din 2 oua fierte + 1 castravete mic. Neaparat tb sa bag si carnita la salata/caserola pt serviciu ... (+ 2 pere mici dimi acasa)
Nu te lua dupa Boni ca ea e la faza 2 ori hai sa zic la faza 1 "mai permisiva". Tu la faza 1 clasica n-ai avea voie.
Eu vad asa situatia la faza 1: mancarurile de legume gatite conform (cum ti-am spus mai inainte) se pot manca asa ca un meniu de sine statator, vegetarian. Poti rontai langa ele ceva crackeri ori paste cu IG 35 ori mai mic. Cu meniurile glucidice e putzin mai dificil la inceput fiindca poti combina doar glucide bune (IG 35 ori mai putzin) cu aceste legume preparate fara ulei/grasimi. Glucidele bune se mai combina cu lactatele degresate 0,1 - 0,5% grasimi. Eu asa am facut, pe cand am tinut dieta nu era permis deloc amestecul de glucide bune cu lipide.
Meniurile proteino-lipidice sunt mult mai simple, o baza de legume permise (salata ori gatite) cu carne, oua, branza "normala" ori peste. Eu am vazut ca tu mananci Brie si Camembert. Destul de mult. Sfatul meu e sa inlocuiesti cu telemea romaneasca uscata, cas ori cascaval (cheddar, emmenthal, gouda, parmezan, etc) ca au mai multe proteine si mai putzine grasimi. Camembertul si Brie au putzine proteine comparat cu celelate branzeturi, poti manca ocazional, doar de pofta.
Atentie la timpul recomandat intre un meniu glucidic si unul proteic si vice-versa.
Sugestie de
meniu glucidic bun de luat la servici.
Paine conforma: - 50% tarate, 50% faina integrala de orz, ovaz, secara / 25% tarate, 25% germeni de grau, 50% faina integrala, cu apa sare si drojdie (neaparat consulti tabelul cu IG la faini ca sa ai in amestecul general un indice de 35). Poti face acasa. E si aluat de pizza/focaccia, chiar de clatite conforme. Daca gasesti de cumparat ceea ce ti-au sugerat fetele, e foarte bine. Wasa, crackeri, burgeri se gasesc la kaufland, etc si te scutesc de munca. Fainurile integrale si taratele la Plafar, la mag. naturiste ori sectorul de dietetice.
Intr-un recipient iti iei mancare/crema/dip de legume si poti manca linistita alaturi de paine/crackeri/wasa.
Daca vrei si tu ca fetele, metoda mai relaxata, poti sa-ti faci file de salau, stiuca, biban (ori dorada, ori alt peste slab), pe aburi, il condimentezi, poti sa il zdrobesti, il faci paté si-l mananci pe painea permisa.
Sugestie de
meniu proteino-lipidic bun de luat la servici: o omleta mare cu branza, umpluta cu piept de pui si rulata. Ori umpluta cu legume. Ciuperci umplute cu carne tocata si mirodenii. Ciuperci umplute cu branza, sos de rosii usturoi si oregano. Conopida/broccoli gratinat. Cu carne sau fara.
Supa daca o prepari fara carne si grasime o poti combina cu orice meniu, fie glucidic fie lipidic. De exemplu bors de legume permise. Ori supa de legume "natur" - neacrita.
Dulciuri: eu as manca doar ciocolata amara 70-80% si budinci, mousse ori inghetate permise, la distanta de 2-3 ore intre mese.
Ce sa-ti zic, da frau liber imaginatiei. Citeste retetele si sugestiile de meniuri din cartea "Mananc deci slabesc". Fa rost si de cartea mai noua numai cu retete.
La inceput respecti ce e scris acolo apoi poti sa te joci cu alimentele si combinatiile permise pe masura ce capeti experienta si incredere. Cel putzin in prima faza incearca sa fii cat mai atenta si stricta.
Dieta aceasta te obliga sa gatesti acasa, n-ai scapare, multe chestii ce se cumpara gata facute din comert nu-s conforme si merg doar
in situatii de forta majora, cum bine a zis Carmella.
Am mai zis pe undeva, eu gatesc conform, sotul meu respecta Montignac, eu am scapari grave

da's buna la teorie...sper eu.