Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#81 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 17 May 2011 - 02:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 02:18 PM, a spus:

le-am gasit pe semintele dein, dar au IG 35 :hungry: Regula e cu IG < sau = 35? Sau daca are 35 e deja over IG admis?

si cu conditia sa nu fie din grupa carbohidrati/glucide, sau alea nu exista cu IG< 35?

Rezumatul rezumatului ar fi:
interzis faina/zahar (evident tot ce contine) combinat cu carne/oua/lactate/uleiuri (cu toate derivatele)?

au trecut doar vreo 3 ore de la masa (carne nu am avut ci salata verde, rosii, ementhal, seminte in, migdale, 2 oua, ulei masline si otet de vin) si cum nu mai am nimic la mine si parca mi-e un pui de foame ... am inceput sa rontai migdale crude ....si tot rontai :biggrin: ... pachetul asta are 500g. Daca mananc prea multe :boohoo: , dar totusi nu incalc principiile referitoare la combinatii ... ce se intampla?

Interzis (indiferent de combinare) de tot:
zahar, faina alba, amidon, dextroza, lapte integral, cartofi, mamaliga, porumb si altele care au IG peste 50.

Semintele de in sunt ok, au pana in/inclusiv 35.

Nu e bine chiar sa mananci toata punga :toothy6: . Mananca un pumn si apoi asteapta 20 minute. Incearca sa iti dai seama daca iti e foame fizic sau psihologic ca te gandesti la dieta sau doar simti nevoia de rontait...
Doar daca e foame fizica, atunci poti lua o alta masa :D altfel doar gustari ar trebui sa fie ok.
PS: si eu mananc pe la 2-3 ore, rar pe la 4-5 ore, dar eu am si probleme cu stomacul si nu pot sta mult timp nemancata :((
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#82 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 May 2011 - 02:48 PM

am uitat sa adaug cele mai mari pacate ale mele: nu fac sport si nu beau apa decat seara cand ajung acsa (Desi am butoiul langa mine ... imi iese vizibil si la analiza ... ! ce sa fac nu stiu - nu imi vine si pace ... :boohoo: ! ) M-a certat si dr de familie si toata lumea ... :toothy6:

gata m-am oprit din mancat migdale ...dar posibil sa fi mancat aproape juma' de punga ... ,a cum dau pe afara ...era nevoia de rontaiala ...

Aseara am sarit masa, am vrut sa mananc branza cu rosii, dar in extremis mi-am auzit in urechi: esti cam grasuta ... :biggrin: Asa ca de niervi am baut un paharel de bere ... si apoi da-i cu apa ...se cheama ca am ramas monti, nu?

dar in ce constau gustarile tale? parca Monti zice doar de 3 mese, fara gustari ... :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#83 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 03:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 02:48 PM, a spus:

am uitat sa adaug cele mai mari pacate ale mele: nu fac sport si nu beau apa decat seara cand ajung acsa (Desi am butoiul langa mine ... imi iese vizibil si la analiza ... ! ce sa fac nu stiu - nu imi vine si pace ... :boohoo: ! ) M-a certat si dr de familie si toata lumea ... :toothy6:

gata m-am oprit din mancat migdale ...dar posibil sa fi mancat aproape juma' de punga ... ,a cum dau pe afara ...era nevoia de rontaiala ...

Aseara am sarit masa, am vrut sa mananc branza cu rosii, dar in extremis mi-am auzit in urechi: esti cam grasuta ... :biggrin: Asa ca de niervi am baut un paharel de bere ... si apoi da-i cu apa ...se cheama ca am ramas monti, nu?

dar in ce constau gustarile tale? parca Monti zice doar de 3 mese, fara gustari ... :hungry:

Cu apa ia ti o sticla si o tii pe birou. Bea mereu din ea, s o ai in ochi s o vezi. Nu conteaza ca nu ti e sete, bea apa ca lumea ca ai nevoie.
Cu berea nu ai fost monti deloc :(( ai vazut ce IG are?
Era bine sa fi mancat rosii cu salata cum ai vrut, atunci erai monti si erai si multumita ca ai mancat ce era monti si iti era pofta. Daca te infometezi...stii parerea mea deja...
Ai rabdare cu corpul tau, citeste cartea si tine monti. Nu te astepta la minuni, abia ai inceput. O sa vezi ca o sa se reduca si burta numai de la mancatul monti. Daca combini cum trebuie alimentele nu te mai umfli dupa masa.

Brillat-Savarin

#84 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 May 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 02:48 PM, a spus:

am uitat sa adaug cele mai mari pacate ale mele: nu fac sport si nu beau apa decat seara cand ajung acsa

apai sa nu te mai aud ca suferi de constipatie cronica. nu suferi de asa ceva. pur si simplu nu ai cum sa mergi la baie cu un pahar-doua de apa. alea ies prin alta parte.
uf!!! ce m-am suparat Imagine postata

#85 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 04:31 PM

nu'sh ce naiba sa fac :toothy6: ...de fapt ma iau cu treaba si uit :hungry: ... si uite acum am timp ca stau pe forum ... nu e ca in vremurile rele cand nici la baie nu ma duc de treaba :biggrin:
Da, pai in sarcina cred ca m-am desconstipat pt ca am inceput sa beau apa..., atunci am baut de frica sa nu-i fie sete bebelinei :boohoo:

#86 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 17 May 2011 - 04:40 PM

deci poti :biggrin:

daca ai tot timpul apa la indemana e usor sa bei. si cu timpul devine un reflex intinsul mainii dupa apa. si ai sa suferi de sete daca nu bei :toothy6:

#87 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 05:15 PM

:toothy6: cum si daca am baut un paharel gol fara mancare? retinusem din ce am citit ieri ca e voie un pahar de vin rosu sau de bere/zi (nu zilnic in F.1)...se vede treaba ca am inteles gresit...

Da, pot sa beau apa, doar ca uit ... :boohoo: daca m-ai pune sa rontai ar fi mai usor ... hai ma duc sa imi mai pun un pahar de apa :biggrin:

#88 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 05:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 05:15 PM, a spus:

:snorting: cum si daca am baut un paharel gol fara mancare? retinusem din ce am citit ieri ca e voie un pahar de vin rosu sau de bere/zi (nu zilnic in F.1)...se vede treaba ca am inteles gresit...

Da, pot sa beau apa, doar ca uit ... :sleepy3: daca m-ai pune sa rontai ar fi mai usor ... hai ma duc sa imi mai pun un pahar de apa :rolleyes:

In F1 as zice clar nu.
In ultimele carti nenea MM a devenit putin mai "comercial" si da "voie" la mai multe. Cel mai bine, pentru slabit repede si frumos as zice clar fara bere si vin. Eventual un pahar de vin, mai rara, in F1, dar bere clar nu. Iar inlocuitul unei mese sanatoase cu un pahar de bere....cred ca stii si tu ca e bad.. :violent1:

Brillat-Savarin

#89 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 05:41 PM

phiii :snorting: mi-a zis soacra ca pt diseara imi face varza cu marar si ceapa, a adus-o bucuroasa si disponibila/draguta dimineata.
Dimineata, amabila mea mama-soacra a adus ditamai 2 placintoie rotunde cu branza si carne calde. Am refuzat politicos.
M-a intrebat cand am zis ca tin regim adica ce am voie si n-am voie ... si era prea complicat sa-i explic (ca dovada ca nici eu habar nu am dcmdt), am zis doar ca nu am voie cartofi, morcovi, porumb, faina, zahar, patiseriem, dulciuri, bauturi si derivate. :rolleyes: si ca mananc doar salate cu friptura in linii mari.
Si zice mvaaai si eu v-am adus fasole cu coaste afumate (se plansese iubi ca vrea) sa va fac si varza pt salata de varza. Zic n-am voie, poate numai batuta. Cand incepe cu ceapa prajita etc ...zic auoleu nu, lasati faceti-mi varza aia cu marar ...ca sa fiu cat de cat amabila si fara tabel in fata...ca tot insista ca-mi face batuta, cum o vreau etc! Acum tocmai mandra vroiam sa scriu ca diseara ma tin de treaba (Crezand ca leguma ce nu-i cartof, morcov si porumb e ok) cand vad acum ca varza IG 70. :blink: ...desi frica mi-a fost doar la ceapa asta vad IG 15.! acum trebe sa arunc varza pe furis dupa ce pleaca diseara :violent1:
Haolik tb sa ii spun de maine sa nu se mai bazeze pe mine la masa :sleepy3: ca nu stiu ce am voie si ce nu dcmdt. Dar nah ...ce oferea ea nu se pupa deloc. Iar eu doar am fost aseara la magazin sa am toata saptamana salati monti si nu-mi trebuia nik. Ce bine sa ai soacra buna, ce rau sa te momeasca ...saraca ne-a adus si 2 sticle de apa, ca aseara a vazut ca nu mai aveam.

#90 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 05:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 05:41 PM, a spus:

phiii :snorting: mi-a zis soacra ca pt diseara imi face varza cu marar si ceapa, a adus-o bucuroasa si disponibila/draguta dimineata.
Dimineata, amabila mea mama-soacra a adus ditamai 2 placintoie rotunde cu branza si carne calde. Am refuzat politicos.
M-a intrebat cand am zis ca tin regim adica ce am voie si n-am voie ... si era prea complicat sa-i explic (ca dovada ca nici eu habar nu am dcmdt), am zis doar ca nu am voie cartofi, morcovi, porumb, faina, zahar, patiseriem, dulciuri, bauturi si derivate. :rolleyes: si ca mananc doar salate cu friptura in linii mari.
Si zice mvaaai si eu v-am adus fasole cu coaste afumate (se plansese iubi ca vrea) sa va fac si varza pt salata de varza. Zic n-am voie, poate numai batuta. Cand incepe cu ceapa prajita etc ...zic auoleu nu, lasati faceti-mi varza aia cu marar ...ca sa fiu cat de cat amabila si fara tabel in fata...ca tot insista ca-mi face batuta, cum o vreau etc! Acum tocmai mandra vroiam sa scriu ca diseara ma tin de treaba (Crezand ca leguma ce nu-i cartof, morcov si porumb e ok) cand vad acum ca varza IG 70. :blink: ...desi frica mi-a fost doar la ceapa asta vad IG 15.! acum trebe sa arunc varza pe furis dupa ce pleaca diseara :violent1:
Haolik tb sa ii spun de maine sa nu se mai bazeze pe mine la masa :sleepy3: ca nu stiu ce am voie si ce nu dcmdt. Dar nah ...ce oferea ea nu se pupa deloc. Iar eu doar am fost aseara la magazin sa am toata saptamana salati monti si nu-mi trebuia nik. Ce bine sa ai soacra buna, ce rau sa te momeasca ...saraca ne-a adus si 2 sticle de apa, ca aseara a vazut ca nu mai aveam.

Nuuuuuuu, nu arunca varza ca e buna.
Cabbage 15

Tu te ai uitat la alta leguma, la asta (e altceva):
Cabbage turnip, rutabaga, Swede turnip 70

Brillat-Savarin

#91 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaM_rules, la 17 May 2011 - 05:45 PM, a spus:

Nuuuuuuu, nu arunca varza ca e buna.
Cabbage 15

Tu te ai uitat la alta leguma, la asta (e altceva):
Cabbage turnip, rutabaga, Swede turnip 70

Doamne ajuta, chiar vroiam sa o sun sa vad daca mi-a facut-o si nu stiam cum sa o scald! merci, of ce bine! da, la aia m-am uitat, ce naiba e?
merci mult! acu mi-a venit rasul ... :snorting:
e si amuzanta dieta :rolleyes: ...ce noroc ca ai fost pe fir ...

#92 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2011 - 06:17 PM

M_rules, po' sa pun 2 intrebari de curiozitate daca nu te superi?
Mi se pare pe undeva ca ai zis ca nu se poate ricotta, de ce? Din moment ce e obtinuta din serul rezultat in urma facerii brinzei deci nu din lapte?
Si mai apoi brinza aia in sul careia voi ii ziceti mozzarella nu e mozzarella adevarata ca cea bilute mari si mici care se pastreaza in zer si e facuta din lapte si cheag, sulul ala e un amestec de nici nu stii ce, de ce e preferabil mozzarellei adevarate sa-i zic asa?
Mersi frumos pentru raspuns si iarta-ma dar ma contrariaza chestiile astea si as vrea sa inteleg :rolleyes:

#93 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 06:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 May 2011 - 06:17 PM, a spus:

M_rules, po' sa pun 2 intrebari de curiozitate daca nu te superi?
Mi se pare pe undeva ca ai zis ca nu se poate ricotta, de ce? Din moment ce e obtinuta din serul rezultat in urma facerii brinzei deci nu din lapte?
Si mai apoi brinza aia in sul careia voi ii ziceti mozzarella nu e mozzarella adevarata ca cea bilute mari si mici care se pastreaza in zer si e facuta din lapte si cheag, sulul ala e un amestec de nici nu stii ce, de ce e preferabil mozzarellei adevarate sa-i zic asa?
Mersi frumos pentru raspuns si iarta-ma dar ma contrariaza chestiile astea si as vrea sa inteleg :snorting:

:rolleyes: mai intai pup fata blanoasa care sta sub masa cu ochi frumosi, asa sta si a mea.

Deci sa inteleg ca mozzarela mare si mica e ok. Sulul ala care e? E vreo poza pe net sa vad care e?

Am zis de ricotta si de urda, care e acelasi lucru, deoarece sunt facute din zer. Zerul nu e bun, creste glicemia de la el.
Explicat mai frumos e aici, de pe blog de M.M:

2.Dat fiind ca lactoza este responsabila de ridicarea glicemiei, am optat pentru laptele Zymil de la Parmalat, asa zis “fara lactoza”. Totusi, studiind ingredientele, am notat ca acesta are 0,5% lactoza, 1% grasimi si...4,9 % carbohidrati. Pe eticheta produsului se mentioneaza ca s-a eliminat lactoza fiind mai putin digerabila, care a fost inlocuita cu alte doua zaharuri (glucosio 2,2% si galattosio 2,2%).

Cunoscand acestea, v-as ruga sa ma informati daca acest lapte este conform cu metoda Montignac in cadrul meselor lipidice? Este de preferat laptelui 0% sau nu?

Raspuns:

1.-Da, puteti consuma lactate 0% cu lipide.Atentie, este de dorit a nu se abuza de produsele lactate (chiar cu 0%) caci, in ciuda IG-ului lor mic, sunt foarte insulinogene. Aceasta se datoreaza zerului pe care il contin. 1 iaurt pe zi este OK dar mai mult de atat preferati iaurturile de soia. Puteti totusi consuma branzeturi afanate (branza tare) caci acestea au fost debarasate de zer.

2.Nu lactoza este cea responsabila de cresterea glicemiei, ci zerul. Laptele fara lactoza va fi mai usor de digerat pentru cei ce nu tolereaza laptele " normal", dar aceasta nu va schimba cu nimic glicemia:in termeni de glicemie, acest tip de lapte se va comporta ca si laptele normal. Laptele pe care il mentionati este aproape mai rau decat laptele normal pentru ca el contine (in plus fata de zer) si glucoza.

Intrebarea nr. 22:De ce nu este recomandat a se consuma prea multe lactate proaspete , atita timp cit acestea au un indice glicemic scazut? (30/35)?
R:Pentru majoritatea glucidelor, indicele glicemic antreneaza un raspuns insulinic proportional. Astfel incat, daca produsul are un IG scazut, raspunsul sau insulinic va fi de asemenea mic. Majoritatea produselor au un index insulinic (II) proportional cu IG-ul lor. Exista totusi o exceptie: lactatele proaspete (iaurt, brinza alba) care au un IG mic,dar un II ridicat. Trebuie deci sa fie consumate in cantitate mica, caci desi au un IG scazut, continutul lor in zer antreneaza un raspuns insulinic critic. Idealul este deci de a nu depasi echivalentul a 2 iaurturi pe zi. Este deci mai bine sa mananci branzeturi care nu comporta zer, cum ar fi branzeturile afanate.Pe de alta parte, produsele lactate fara grasime trebuie consumate in cursul unei mese dominant glucidice (inclusiv micul dejun). Lactatele integale si branzeturile afanate vor fi consumate in cursul meselor protido-lipidice.

Brillat-Savarin

#94 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 May 2011 - 07:10 PM

Vezi postareaM_rules, la 17 May 2011 - 06:53 PM, a spus:

:rolleyes: mai intai pup fata blanoasa care sta sub masa cu ochi frumosi, asa sta si a mea.

Multumesc frumos, ai vazut ce fata cuminte? :violent1: Acu am pe computer fotomontaj cu poza aceea cu ea si una cu Marco :snorting:

Vezi postareaM_rules, la 17 May 2011 - 06:53 PM, a spus:

Zerul nu e bun, creste glicemia de la el.

ok, am inteles, mersi

Iarta-ma, retinusem gresit, Carmella a zis ca maninca mozzarella dintr-asta. Iar cea in zer e cea care se vinde aici peste tot si e ca in pozele puse de Daniella, ori mica ca a ei ori mai mare. Desi eu personal cred ca apa aia in care e pusa numai zer adevarat nu e.

Vezi postareaCarmella, la 17 May 2011 - 11:08 AM, a spus:

Daniella, eu maninc mozzarella de-asta care se gaseste la noi, Paladin si inca o marca, am uitat cum ii spune. E sub forma de tub si nu se tine in zeama, deci nu mai am ce scurge. E foarte buna si nu are niciun efect negativ asupra mea / greutatii mele.

#95 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 May 2011 - 07:17 PM

Pun si eu o intrebare aici,off topic rau de tot, dar poate stie cineva sa ma ajute,daca zerul nu e bun ca ,creste glicemia rau de la el(deci clar urda iese din discutie),borsul de casa e bun?! tata e diabetic si nu stim momentan prea multe deaia intreb .

#96 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 08:36 PM

Vezi postareaGeany, la 17 May 2011 - 07:17 PM, a spus:

Pun si eu o intrebare aici,off topic rau de tot, dar poate stie cineva sa ma ajute,daca zerul nu e bun ca ,creste glicemia rau de la el(deci clar urda iese din discutie),borsul de casa e bun?! tata e diabetic si nu stim momentan prea multe deaia intreb .

Borsul e foarte bun atat in diabet cat si in monti, am o prietena al carei sot are diabet din 2005.

Brillat-Savarin

#97 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 May 2011 - 08:41 PM

Vezi postareaM_rules, la 17 May 2011 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 May 2011 - 07:17 PM, a spus:

Borsul e foarte bun atat in diabet cat si in monti, am o prietena al carei sot are diabet din 2005.

Multumesc frumos. :floare:

#98 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 10:54 PM

M_rules mozzarella la sul (e pt pizze si paste in general) arata asa:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-685-1305665208876.jpgImagine atasata: monthly_05_2011/post-685-13056652212466.jpg

am mai citit despre cea bulgarasi si spune ca in mod normal se pastreaza in zer (totusi la o firma scrie ca e pusa in apa) si cand o apesi ar trebui sa iasa zer din ea. Ceea ce nu e cazul celei sul.

Adriana, chiar intrebase Geanny la un moment dat pe la han, ce parere aveti despre Mozzarella la sul, dar cred ca nu a fost nici o fata din Italia pe fir sa ne raspunda. Pe sulul pe care il am eu acum scrie ca e facuta doar din lapte. Deci zici ca nu e buna? Pe alea care sunt facute din resturi (branzele topite) doar nu scrie ca sunt din coji de branzeturi expirate evetual. La ceva de genul acesta te referi?

M_rules in ce combinatii e bun/voie borsul, ca am o sursa?

Geany de ce tocmai bors?

#99 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 18 May 2011 - 07:27 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 10:54 PM, a spus:

Pe sulul pe care il am eu acum scrie ca e facuta doar din lapte. Deci zici ca nu e buna? Pe alea care sunt facute din resturi (branzele topite) doar nu scrie ca sunt din coji de branzeturi expirate evetual. La ceva de genul acesta te referi?

Am luat si eu citeva la sul tocmai pentru a le pune pe pizza, pentru ca cea "normala" oricit ai lasa-o la scurs la copt lasa apa. Am gasit o singura marca care avea un gust mai bun, restul erau foarte asemanatoare gustului brinzei topite asa ca am renuntat. Acum nu tin minte exact ce scrie pe ambalaj dar o sa ma uit azi dupa-masa intr-un supermarket daca gasesc vreo marca si-mi notez ce scrie.

#100 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 18 May 2011 - 08:28 AM

Am si eu o intrebare, daca tot e sa discutam in romaneste cred ca ar trebui cineva sa explice ce inseamna "brinzeturi afinate", termenul cred ca e totusi preluat din franceza si tradus gresit...nu e vorba cumva de brinzeturi fermentate total, pina la capat? trebuie sa existe o alta denumire...mie afinat nu imi zice nimic.
De pilda mincam telemea, e brinzet afinat?...trebuie sa fie tot 0%?
Care sint aceste asa-zise brinzeturi fermentate.
Apropos de mamaliga, e recomandata diabeticilor deci nu are cum sa aiba un efect nociv glicemic.
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou