Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
Postat 10 February 2013 - 01:32 PM
Pentru F1 curat eu zic ca nu merge cu morcovi. Chiar daca nu i ai mancat, au fiert in ciorba, deci ramane amidonul in ciorba. Deci n as recomanda pentru cineva care tine F1 curat, mai ales in primele 3 luni (cum scrie in carte, primele 3 luni trebuie tinut monti strict F1, ca sa ajutam pancreasul sa inceapa sa functioneze normal).
[/quote]
Eu nu doresc sa intru in contradictie cu tine. Am citit intrebarile si raspunsurile si uite iti expun si tie motivul ptr care am indraznit sa pun un morcov mic si o bucata mica de telina sa fiarba in ciorba mea ptr F1.
Nu stiu ce sa mai cred: se interpreteaza si intrebarile si raspunsurile si cartea monti ca si Biblia? fiecare pe intelesul lui? rastalmacite? pe cuvant de onoare nu inteleg.
Pe toata lumea trimiteti sa citeasca pe site oficial, iar daca face omul cum scrie acolo, ziceti ca nu este bine. Stau si ma gandesc atunci , dc sa mai citesc? dupa cine sa ma mai iau? eu cred ca daca acolo asa scrie, inseamna ca este adevarat ptr ca nu cred ca cineva isi permite sa dea raspunsuri eronate. Cartile intre timp sunt altfel scrise decat prima unde monti era strict incat nici fasolea si nici lintea nu era voie. ACum vad ca folositi si voi si una si alta si atunci intrebarea mea: cum interpretati voi ce folositi si ce nu? ce sa inteleg ca aia vb prostii si nu ii avertizeaza nimeni?
Uite din intrebari si raspunsuri
Intrebarea nr. 38:Ce este sarcina glicemica?
R: Sarcina glicemica este o notiune complementara care permite mai multa precizie in alegerea alimentelor.Ea se calculeaza inmultind continutul in glucide pur (la 100 gr) cu IG, apoi impartind totul la 100.
exemple: ALIMENT - continut in glucide pur - IG - sarcina glicemica
MORCOV FIERT - 6 - 85 - 5,1
LINTE VERDE - 20 - 25 - 5
FRUCTOZA - 100 - 20 - 20
In exemplul de mai sus, sarcina glicemica relativizeaza deci IG -ul morcovilor, care se pot deci manca in faza I, in timp ce fructoza care are un indice glicemic foarte mic are o sarcina glicemica foarte mare, ceea ce insemna ca nu putem minca decit o cantitate redusa. O pagina se va crea ulterior pe acest site pentru explicatii. Totusi aceasta notiune este un pic complicata si nu chiar indispensabila.
In tabele tot asa este scris faza cu stelutele la morcov. Deci nu se poate sa fie toata lumea cazuta`n cap zic eu. Si in plus, nu maninc morcovul fiert din ciorba, desi as putea dupa cum reiese din raspunsul oficialilor . Cine nu vrea sa nu il puna. Eu am fost sincera si am scris exact cum am facut ciorba puteam sa nu scriu si morcovul si telina.
Postat 10 February 2013 - 02:24 PM
Asa consideram toate si pe celalalt forum. Daca citesti toata cartea o sa vezi ca e foarte important pentru slabire, in F1 sa ajuti pancreasul sa revina la o functionare normala. Cand deja te ingrasi e clar ca pancreasul nu mai functioneaza cum trebuie, deoarece ii dai organismului alimente cu IG ridicat. Primele 3 luni, repet, trebuie tinut F1 strict si curat nu numai pentru slabire ci si pentru readucerea pancreasului pe calea cea buna. Asta e motivul. E acelasi lucru cu ce scrie in carti, pe site ul oficial etc. Nu e nimic nou.
Tu initial ai spus dincolo ca vrei sa tii F1, sa slabesti putin si apoi pentru sanatate. Apoi ai zis ca vrei sa tii F2. Apoi iar ca vrei sa tii F1. Daca vrei sa tii F1 te sfatuiesc sa citesti cartea toata, intre timp sa ramai la meniuri simple cu alimente cu IG mic, sunt multe exemple dincolo, la meniul zilei. Astea sunt bune pana citesti mai mult si te lamuresti. Am senzatia ca vrei sa tii un F1 lejer spre F2. Asta e alegerea ta. Dar ce tii tu nu e F1 strict (putin morcov, putina telina, mai putine tarate, de care am discutat mult dincolo si ti am explicat ca nu merge fara 50% in greutate etc...).
Daca tu pui putin morcov, telina etc si altele cu steluta, IG ul e tot mare si nu ii dai o sansa pancreasului sa isi revina ca lumea.
Relativ la telina, poti folosi telina apio.
Si uite cateva citate din carte:
"Pentru a coborî nivelul glicemiei, pancreasul va secreta o anumită cantitate de insulină. Dar, cum avem de-a face cu un pancreas defectuos, cantitatea de insulină va fi disproporţionată în raport cu cea normală. "
"Consumul excesiv de glucide rele se va traduce într-un final printr-o hiperglicemie permanentă, a cărei consecinţă va fi o stimulare anormală a pancreasului."
"Persoanele care au tendinţe de îngrăşare suferă de hiperinsulinism. Asta înseamnă că pancreasul secretă o cantitate de insulină disproporţionată în raport cu glicemia lor postprandială (de după masă). Această diferenţă de insulină va avea deci ca efect deturnarea unei părţi a acizilor graşi consumaţi în timpul mesei pentru a-i depozita sub formă de grăsimi de rezervă (este fenomenul de lipogeneză)."
"Am înţeles, în capitolul precedent, că dacă avem tendinţa de îngrăşare, este pentru că pancreasul nostru e într-o stare proastă şi secretă o cantitate excesivă de insulină. Toată strategia alimentară pe care o vom pune la punct va consta, pe de o parte în a evita alimentele cu IG ridicat şi pe de altă parte de a le favoriza pe cele al căror indice glicemic este scăzut, precum şi de a alege bine grăsimile, căci unele pot contribui la scăderea în greutate.
Încă o dată atenţionez cititorii: este absolut indispensabil să citiţi şi să înţelegeţi capitolele precedente pentru a va folosi de principiile Metodei."
"Pentru a « merge » mai repede şi mai ales pentru a permite pancreasului să-şi refacă « sănătatea », vor putea fi luate măsuri mai selective într-o prima etapă."
"Sărmanul pancreas care a fost maltratat atâţia ani are nevoie uneori să-şi refacă sănătatea pentru a scăpa de această hipersensibilitate, responsabilă de tendinţele sale hiperinsulinice. Îl vom solicita deci mai puţin, pentru a-l lăsa să-şi regăsească funcţiile normale. "
Este alegerea ta daca vrei sa tii F2 sau F1. Eu scriu si pentru toate fetele care citesc aici, este importanta prima perioada de 3 luni de F1 curat, fara stelute, cu alimente cu IG cat mai mic, mai putina fainoase, dulciuri, fructe si lactate. Conteaza toate astea.
LE: ce are forumul de apare totul cu bold?
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 02:42 PM
Postat 10 February 2013 - 02:45 PM
zerda, la 10 February 2013 - 02:42 PM, a spus:
Macar nu e peste tot

Ceva se intampla, am vazut ca se plangea lumea si pe topicul de probleme tehnice. Eu vad postul meu de aici tot bold si era bold doar la cateva cuvinte

Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 02:58 PM
M_rules, la 10 February 2013 - 02:24 PM, a spus:
Asa consideram toate si pe celalalt forum.
Deci sa inteleg ca ce am citit eu din intrebari si raspunsuri este eronat da? daca da, atunci cred ca nua re rost sa mai ne trimiteti pe astea noi sa citim undeva daca totul este rau scris, comercial si prost.
Daca citesti toata cartea o sa vezi ca e foarte important pentru slabire, in F1 sa ajuti pancreasul sa revina la o functionare normala. Cand deja te ingrasi e clar ca pancreasul nu mai functioneaza cum trebuie, deoarece ii dai organismului alimente cu IG ridicat. Primele 3 luni, repet, trebuie tinut F1 strict si curat nu numai pentru slabire ci si pentru readucerea pancreasului pe calea cea buna. Asta e motivul. E acelasi lucru cu ce scrie in carti, pe site ul oficial etc. Nu e nimic nou.
Tu initial ai spus dincolo ca vrei sa tii F1, sa slabesti putin si apoi pentru sanatate. Apoi ai zis ca vrei sa tii F2. Apoi iar ca vrei sa tii F1.
Eu am zis in felul urmator: ca vreau sa si slabesc putin si vreau sa maninc sanatos si din acest motiv am ales Monti. Meniurile mele vor fi si de F1 si de F2, dar voi tine cont de fiecare F in parte da sau nu?. Cred ca am tinut cont de F`uri pina acum si cu introducerea morcovului in ciorba, vezi clar ca asa scrie in intrebari si raspunsuri pe care nu le`am scris eu. Dincolo, nu voi mai posta nimik ptr ca nu imi place sa fiu jignita si sa primesc linkuri peste linkuri in loc la un raspuns scurt DA sau NU la intrebarea pusa de mine. Nu merg eu sa stric regula voastra cu retetele mele orientate dupa tabel si dupa intrebarile si raspunsurile oficiale.
Cred ca cel mai bine ar fi, voi cele vechi sa nu mai indrumati fetele noi sa citeasca site oficial si intrebari si raspunsuri, ptr ca vor venii multe asa cum am venit si eu cu ciorba cu morcovul fiert in ea si se vor simtii lezate ca nu recunoasteti raspunsul oficial.
Daca vrei sa tii F1 te sfatuiesc sa citesti cartea toata, intre timp sa ramai la meniuri simple cu alimente cu IG mic, sunt multe exemple dincolo, la meniul zilei. Astea sunt bune pana citesti mai mult si te lamuresti.
Am citit cartea si inca revin asupra ei si dupa cum bine imi urmaresti meniurile, observi ca sunt chiar de F1 ptr ca asa am gatit in ultimul timp. Am senzatia ca vrei sa tii un F1 lejer spre F2. Asta e alegerea ta. Dar ce tii tu nu e F1 strict (putin morcov, putina telina, mai putine tarate, de care am discutat mult dincolo si ti am explicat ca nu merge fara 50% in greutate etc...).
Te rog frumos in legatura cu taratele ptr ca ai inteles gresit totul.
Painile integrale cu tarate mai putine sau cu putin mai multe fi sigura ca am servit`o doar cu ulei de dovleac sau de masline,(care dupa voi nu le puteam minca dar dupa site era acceptata painea integrala stropita cu ulei de masline sau de dovleac) chiar daca nu incetam sa intreb despre ele ptr ca niciodata nu ati dat un raspuns concret in afara de linkuri.Fac exceptie cu tine care totusi ai mai raspuns concret la cate o intrebare.
M`ati enervat la culme ptr ca nu sunteti cooperante deloc. Daca v`am intrebat dc Monti zice ca poti folosii 250 tarate +750 faina integrala si poti combina cu grasimi, voi m`ati repezit si mi`ati dai linkuri in fata sa citesc sezatori de acum 7 ani dar nu ati confirmat ca este bine si asA doar ca este bine cea cu 50/50. Am facut si painea 50/50 si mie nu mi`a placut si am si spus lucrul asta ptr ca de obicei sunt sincera si nu va picat bine. Cand am facut pita asa cum ziceti voi50/50 dar cu reteta mea, iara nu a fost bine si nu a picat bine si am primit raspunsuri de parca am omorat pe cineva . Asa ca nu mai stie omul cu voi ce si cum sa faca.Oricum, vroiam sa se bucure si alte fete de pitutele astea 50/50 care ar trebuii sa recunoasteti ca nu seamna cu celelate(fetele o zic clar ca nu prea ies bine coapte la miez si nu cresc si nu sunt gustoase)dar nu cred ca merit dispretul cu care am fost tratata asa ca ptr mine este clara treaba si stau aici unde orice moderator iti raspunde cu blandete si fara rautate.Tocmai din acest motiv, am si postat aici retetele de painici la panificatia normala.Sa le paota pregatii orice gospodina care doreste sa manince painica mai sanatoasa si in plus asa nu am nici un fel de discutii cu nimeni aici. De aici cine doreste merge si le face.
Daca tu pui putin morcov, telina etc si altele cu steluta, IG ul e tot mare si nu ii dai o sansa pancreasului sa isi revina ca lumea.
Am pus azi doar si nu da in cap ca nu am omorat pancreasul cu un morcov mic in toata oala.
Relativ la telina, poti folosi telina apio.
Adica tulpina de telina sa inteleaga lumea toata (eu folosesc des apio)
Si uite cateva citate din carte:
"Pentru a coborî nivelul glicemiei, pancreasul va secreta o anumită cantitate de insulină. Dar, cum avem de-a face cu un pancreas defectuos, cantitatea de insulină va fi disproporţionată în raport cu cea normală. "
Poi tocmai asta ar trebuii sa explicatii noi venitelor, ca daca au o problema cu pancreasul etc sa inteleaga bine din carte. Eu am citit ce tu imi redai.
"Consumul excesiv de glucide rele se va traduce într-un final printr-o hiperglicemie permanentă, a cărei consecinţă va fi o stimulare anormală a pancreasului."
"Persoanele care au tendinţe de îngrăşare suferă de hiperinsulinism. Asta înseamnă că pancreasul secretă o cantitate de insulină disproporţionată în raport cu glicemia lor postprandială (de după masă). Această diferenţă de insulină va avea deci ca efect deturnarea unei părţi a acizilor graşi consumaţi în timpul mesei pentru a-i depozita sub formă de grăsimi de rezervă (este fenomenul de lipogeneză)."
"Am înţeles, în capitolul precedent, că dacă avem tendinţa de îngrăşare, este pentru că pancreasul nostru e într-o stare proastă şi secretă o cantitate excesivă de insulină. Toată strategia alimentară pe care o vom pune la punct va consta, pe de o parte în a evita alimentele cu IG ridicat şi pe de altă parte de a le favoriza pe cele al căror indice glicemic este scăzut, precum şi de a alege bine grăsimile, căci unele pot contribui la scăderea în greutate.
Încă o dată atenţionez cititorii: este absolut indispensabil să citiţi şi să înţelegeţi capitolele precedente pentru a va folosi de principiile Metodei."
Tocmai asta ar trebuii sa explicati cand va intreaba nou venitele ca daca au probleme cu pancreasul, ar trebuii tinut foarte restrictiv faza1 Ptr ca la un pancreas mai bolnavior se refera.
"Pentru a « merge » mai repede şi mai ales pentru a permite pancreasului să-şi refacă « sănătatea », vor putea fi luate măsuri mai selective într-o prima etapă."
"Sărmanul pancreas care a fost maltratat atâţia ani are nevoie uneori să-şi refacă sănătatea pentru a scăpa de această hipersensibilitate, responsabilă de tendinţele sale hiperinsulinice. Îl vom solicita deci mai puţin, pentru a-l lăsa să-şi regăsească funcţiile normale. "
Este alegerea ta daca vrei sa tii F2 sau F1. Eu scriu si pentru toate fetele care citesc aici, este importanta prima perioada de 3 luni de F1 curat, fara stelute, cu alimente cu IG cat mai mic, mai putina fainoase, dulciuri, fructe si lactate. Conteaza toate astea.
Eu fac dulciuri la fiecare sf de saptamana. Voi daca vrei faceti, daca nu, nu faceti. Este alegerea voastra.
Bineinteles ca este alegerea mea, ptr ca eu nu sunt nici in pragul de sus limita al glicemiei si vreau doar sa maninc sanatos si ma repet: Morcovul ala(adica amidonul lasat de un biet morcovel) nu mi`a facut nici un rau azi.
Foarte bine ca ai pus din carte aici sa citeasca si celelalte fete interesate dar, asa ar fi normal, ptr ca vezi ca este mai greu de inteles din carte sa si explici exact la ce se refera citatele din carte.
LE: ce are forumul de apare totul cu bold?
Eu scriu in acelasi mesaj al tau si imi bolduiesc si scriu colorat sa pot vedea ce am scris ptr ca nu vad bine daca este scris mic.
Aha vad ca tot scrisul apare bolduit. Nu stiu dc atunci. Eu vb de mesajul scris al meu colorat. De ex acum scriu normal simplu si vad ca tot bolduit apare.
Sa nu iei in calcul ca eu vreau s ama contrazic cu tine in nimik, doar ca eu tot ce am facut am facut totusi citind pe site oficial. Daca aia is tampiti na atunci sunt si eu ca ei.
Ce as putea zice mai mult? vreau sa ne intelegem bine toate aici si sa nu fim cu rautati.
Postat 10 February 2013 - 02:59 PM
zerda, la 06 February 2013 - 10:28 PM, a spus:
scuze ca intru in vorba.
daca este sa o luam pe panta asta;toata mancarea fiarta este..moarta.
nu inseamna ca nu e buna.dar e saracita de multe...
Postat 10 February 2013 - 03:05 PM
Postat 10 February 2013 - 03:06 PM
in schimb carnea la fiert se sigileaza si pastreaza in ea proteina, mineralele etc ... nu are o problema cu gatitul, decat daca e excesiv (gen friptura prea uscata la gratar etc ... ) Daca e iasca da, e moarta... Dar un pui putin rumenit la cuptor, dupa ce l-ai fiert intreg in supa, e cam la fel organoleptic ca unul facut de la inceput doar la cuptor.
PS: am postat mai mult sa verific boldul, pentru ca posibil sa fie doar in unele posturi/topicuri/reply problema. Si dupa cum vad , desi nu am dat reply la cerra si nu am scris imediat dupa ea, tot e bold. Wodooo....

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 10 February 2013 - 03:07 PM
scuze ca intru in vorba.
daca este sa o luam pe panta asta;toata mancarea fiarta este..moarta.
nu inseamna ca nu e buna.dar e saracita de multe...
[/quote]
Ai dreptate!
Prin fierbere se distrug vitamminele.
Postat 10 February 2013 - 03:52 PM
Intrebarea si raspunsul citate de tine referitor la morcovi nu merge in F1 in primele 3 luni, in mod special.
Da, M.M. are tendinta sa devina comercial, sa fie pe placul tuturor, sa se vanda cartile si produsele. Astea sunt discutii de mai de mult, cand toate am observat ca a devenit mai permisiv si mai comercial.
Daca ai mese de F1 si F2 inseamna ca tii F2. F2 este pentru mentinere, nu pentru slabit. Daca vrei sa slabesti, chiar si putin, trebuie sa tii F1, numai cu mese de F1, fara abateri si primele 3 luni strict. Asta este clar.
Sper sa reusesti sa slabesti si asa cu mese amestecate de F1 si F2, desi am indoieli. Dar vei observa cum va reactiona organismul tau.
Dincolo nu ai fost jignita absolut deloc. Ai primit raspunsuri, sfaturi, ai citit multe si ai gasit informatii importante si retete la care au contribuit foarte multe fete vechi si noi.
Eu zic ca totusi de dincolo ai citit multe, ai gasit informatii pretioase, ai primit raspunsuri si linkuri bune care te au ajutat si te ajuta sa intelegi dieta. De acolo ai aflat de paine 50%, de indulcitori, care este mai bun si mai sanatos, de unde poti cumpara anumite alimente conforme, ce poti folosi in anumite retete, cu ce poti inlocui anumite alimente, foarte multe retete etc.... Foarte multe informatii care le ai luat de dincolo, unde nimeni nu te a jignit, ai fost primita frumos si ti s au oferit informatii, linkuri, raspunsuri etc..... Mi se pare ca nu apreciezi asta.... poate ma insel....dar din ce ai scris mai sus...
Toate fetele noi sunt trimise la citit, nu li se raspunde doar cu da si nu ca asa doresti tu. Nimeni nu repeta la infinit aceleasi informatii care au fost scrise de sute de ori. La fel ca si aici, cum ar fi sa intrebe lumea aceleasi lucruri intruna cand informatiile exista deja si trebuie doar sa le citesti? (e.g. un topic cu o reteta si cineva intreaba pe alte topicuri aceeasi reteta si sa o tot copiezi copy paste in loc sa dai linkul????)
De asemenea, fara sa citesti nu ai cum sa aplici dieta, scrie si MM in carte asta; e greu sa o intelegi la inceput si trebuie sa citesti mult, dar odata inteleasa dieta merge totul usor.
Sunt foarte multe fete dincolo care scriu si nu se simt lezate deloc.
Nu cred ca ar trebui sa ne spui noua cum sa raspundem fetelor noi sau sa le consideri pe toate lezate. Raspundem civilizat, cu multa rabdare si ajutam fetele noi de ani de zile si punem accentul pe sanatate; nu cerem decat sa se citeasca macar o carte, altfel nu ne am putea intelege.
Ma bucur ca ai citit cartea si observ ca ai inceput sa intelegi mai multe fata de inceput. Si eu cand am inceput am citit o de cateva ori ca sa inteleg totul si apoi cu ajutorul fetelor de dincolo, carora le multumesc mult mi am clarificat si ultimele indoieli doar citind ceea ce se discutase deja la sezatoare. Informatiile erau deja acolo.
Referitor la paine: nu cred ca "nu ne a picat bine" si ca nu suntem "cooperante" cum vrei tu cu da si nu. Ti s a explicat ca pentru F1 ca sa mananci paine cu grasimi trebuie sa pui tarate in greutate egala. Atat. Tu ai insistat dupa niste calcule gresite ca merge si cu mai putine tarate. Ma bucur ca ai inteles acum ca nu merge asa.
Linkurile ti s au dat ca sa citesti si tu ca dupa multe experimente, facute de mon cu glucometrul nu merge cum vrei tu. Fetele au facut experimente si au discutat si au descoperit care este proportia perfecta.
De asemenea ti s a dat si copy paste intrebare cu raspuns oficial de la MM ca paine cu 50-50% tarate e ok cu grasimi in F1 DAR in greutate.
Nu a avut si nu are nimeni, nimic cu retetele tale, dintre care unele erau deja la index. Uneori ai fost rugata frumos sa pui reteta si pozele la topicul la care exista deja reteta. Nu are rost sa avem 7 topicuri cu acceasi reteta. De asemenea ai fost rugata la topicul de ce gatim azi sa ramana doar topic de ce gatim azi, unde ai postat retete nu ce ai gatit. Asa toate lumea se poate inspira de acolo cu idei si ia linkul de acolo si reteta e postata separat intr un topic. Foarte simplu si de mare ajutor pentru toate fetele.
Este pancreasul tau si oricum tii F2 asa ca nu conteaza pentru tine.
Persoanele care deja s au ingrasat sau care mananca alimente cu IG mare (chiar daca sunt slabe) au probleme cu pancreasul (si cazul meu si al tau), deci e valabil pentru toata lumea sa citeasca cartea si despre pancreas.
Deci nu trebuie sa explicam asta fetelor noi, scrie deja in carte si peste tot.
Avand in vedere ca vrei sa slabesti putin, cum ai spus, nici pancreasul tau nu este perfect sanatos, deci se aplica si la tine.
Eu ti am spus ce e bine de evitat la inceput, in primele 3 luni cat si ceea ce ajuta la stagnat (e.g. dulciuri), nu ti am spus tie sa nu faci dulciuri deloc.
Referitor la modul de consum al alimentelor(gatit, fiert, prajit, crud etc.), din ce am citit: unele gatite contin anumiti nutrienti si pierd altii. Crude e invers, ai parte de alti nutrienti din acelasi aliment sau gatit altfel.
Si mie imi apare mai totul cu bold. Sa asteptam migrarea forumului si poate se rezolva problema asta.
Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 03:57 PM

Postat 10 February 2013 - 04:07 PM

Cerra vrea sa slabeasca, asta se poate cu F1, nu cu mese combinate de F2. Asa scrie si in carte, nu e vorba de fiecare ce intelege sau o alta varianta.
Forumurile....hmmmm... de acolo a aflat de tarate, de gluten, alte retete, de indulcitori sanatosi, de fainuri (care merge mai bine la dulciuri sau la altele), se vorbeste de tot felul de alimente (quinoa etc), e topic cu produse conforme deci stii ce sa cumperi de la ce magazin si de multe altele. Eu consider ca ajuta si conteaza cand ai atatea informatii mura-n gura. Ca si aici ne inspiram din retete, ne intrebam ce merge mai bine, ce e mai sanatos etc..
Si tu postezi retete sau raspunzi la fete cand intreaba ceva.... asta inseamna forumuri.
Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 04:22 PM
Sa sti ca am slabit. Va multumesc ptr indrumarile voastre si in special ale tale, dara sta nu compenseaza oricum comportamentul moderatorului.
Intrebarea referitoare la reteta care am scris`o eu de painici 50/50, nu era de dat decat un raspuns simplu Da SA NU, fara vreo trimitere spre vreun link.
In alta ordine de idei, va urmaream de multa vreme pe dieta montignac. Nu inteleg oricum dizgratia ptr ca nu am facut la nimeni nimic.
Toate astea sa incheiem subiectul asta.Voi avea grija ce voi posta aici si clar ca tot asa voi gatii monti dupa regulile site`ului oficial si instructiunile din carte. Este normal cum si voi sustineti, ca trebuie verificat tabelul care se actualizeaza in urma experimentelor facute in laboratoare, asa ca eu nu consider nimik comercial ci doar un nou experiment reusit si introdus si asa ca mine milioane poate de persoane din lumea montignaca.
Postat 10 February 2013 - 04:28 PM
M_rules, la 10 February 2013 - 04:07 PM, a spus:

Cerra vrea sa slabeasca, asta se poate cu F1, nu cu mese combinate de F2. Asa scrie si in carte, nu e vorba de fiecare ce intelege sau o alta varianta.
Forumurile....hmmmm... de acolo a aflat de tarate, de gluten, alte retete, de indulcitori sanatosi, de fainuri (care merge mai bine la dulciuri sau la altele), se vorbeste de tot felul de alimente (quinoa etc), e topic cu produse conforme deci stii ce sa cumperi de la ce magazin si de multe altele. Eu consider ca ajuta si conteaza cand ai atatea informatii mura-n gura. Ca si aici ne inspiram din retete, ne intrebam ce merge mai bine, ce e mai sanatos etc..
Si tu postezi retete sau raspunzi la fete cand intreaba ceva.... asta inseamna forumuri.
Cerra nu a combinat nimic cu F2, citeste ce se spune despre IG si continutul in glucide pure si incearca sa intelegi ca un morcov fiert in ciorba insemna F1. Vorbim de ce zice Monti nu ce crezi tu. Ti-a dat citat chiar Cerra, dar tu o tii una si buna...
Ca scriu si citesc pe forumuri e una, si ca stiu sa aleg ce sa scriu si ce sa aplic e alta, Cerra de
-abia acum afla asta.
Postat 10 February 2013 - 04:41 PM
M_rules, la 10 February 2013 - 04:07 PM, a spus:
Sa sti ca forumuri, nu inseamna doar forumul celalalt daca te iei de asta acum. Este simplu sa dai un serch si iti vei deschide n`spe mii de variante monti. Sa mai zic alte site monti ar insemna sa fiu nesimtita acum aici.
Am invatat si de la voi si dupa alte site, si am mai stiut si eu. Dieta mea dinainte era foarte apropiata cu Monti ce a ce am si spus clar de la inceput dc vreau monti.
Frumos ar fi sa nu scoatem ochii cum ai facut pe pagina anterioara, ptr ca si noi toate am putea zice la fel ca am pus retete si multe informatii chiar daca nu monti si a beneficiat toata lumea. Deci subiect incheiat.
Postat 10 February 2013 - 04:44 PM
Carmella, la 10 February 2013 - 04:28 PM, a spus:
Ca scriu si citesc pe forumuri e una, si ca stiu sa aleg ce sa scriu si ce sa aplic e alta, Cerra de
-abia acum afla asta.
Nu in primele 3 luni, ea nu are nici macar o luna!
Sa tina dupa instinct, cum ai sfatuit o.
Dar Cerra s a documentat si se documenteaza si de pe forumuri, de pe forum a gasit si cartile si linkurile oficiale si multe altele. Deci este un ajutor, altfel nu mai avea atatea intrebari daca intelegea totul din prima din carte, nu?
Cerra: let's agree to disagree. NU iti impartasesc parerea despre moderatoare absolut deloc.
Ti s a raspuns la painici clar NU in volum, DA in greutate de mai multe ori.
LE: bravo ca ai slabit. La inceput se scapa mai mult de apa.
Referitor la forumuri si eu citesc in multe locuri dar nu mi permit sa zic nimanui nicaieri ca ar trebui sa raspunda cum vreau eu sau sa faca cum vreau eu sau sa presupun ca toata lumea se simte lezata ca ma simt eu lezata.......
Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 05:22 PM
Cerra: let's agree to disagree. NU iti impartasesc parerea despre moderatoare absolut deloc.
Nu trebuie sa imi impartasesti nimic. Eu doar ti`am spus ce ma deranjat. Totul tine de sensibilitati. Daca tie asa iti place sa ti se raspunda respingator, este treaba ta. Mie nu imi place ptr ca eu nu procedez asa.
Tu tot pe a ta o tii da? eu vb de intrebarile mele in legatura cu aluatul meu nu de cum trebuie greutate sau volum ca asta am priceput eu. In loc de raspuns simplu am primit tot un link spre pitutele tale cu cascaval de parca eu intrebam daca stie cineva o reteta. Eu una am intrebat si alt raspuns am primit.
La faza asta cu slabitul nu prea cred ca sti mai multe decat mine intra in meseria mea si slabitul asta bata`l norocu doar ca... este mai simplu sa zici la altii ce si cum decat sa aplici ptr tine. Sa nu iti imaginezi ca sunt cat casa, doar ca am fost nepasatoare si am pus putin pe mine si asta e.
Referitor la forumuri si eu citesc in multe locuri dar nu mi permit sa zic nimanui nicaieri ca ar trebui sa raspunda cum vreau eu sau sa faca cum vreau eu sau sa presupun ca toata lumea se simte lezata ca ma simt eu lezata.......
[/quote]
Poi eu va credeam aproape si mi`am permis sa pun cateva intrebari ca nu puteti spune ca v`am inundat cu intrebarile mele (doar asa a parut poate). Ar fi trebuit sa ziceti ca intrebarile sunt limitate ptr unele persoane ca in rest am observat ca nu ptr toata lumea este la fel.Ti`am zis tie aici ptr ca nu esti straina de cauza. Nu am nimik cu nimeni dar sunt mai sensibila ce sa fac asta sunt eu, nu procedez asa si nu imi place cand se procedeaza cu mine asa.
Si o chestie foarte importanta pe care tu nu trebuie sa o uiti niciodata si acum contesti.
Un raspuns al tau inspre mine cand intrebam ceva:
citesti in carte
citesti pe site oficial
urmaresti tabelul Ig oficial
Citesti pe forum
Citesti intrebari si raspunsuri
Ce nu sti scri pe site oficial
Dupa ce ai facut toate astea, atunci ne intrebi pe noi.
Eu asta am facut si tu nu vrei sa recunosti ceva ce este corect si oficial. Sper ca nu imi spui acum ca nu mi`ai zis asa ceva.Gata cu toate astea. Mai putin merg sa prepar cina.
Va fi o cina deosebita:)
Postat 10 February 2013 - 05:37 PM
[quote name='M_rules' date='10 February 2013 - 02:44 PM'
Nu trebuie sa imi impartasesti nimic. Eu doar ti`am spus ce ma deranjat. Totul tine de sensibilitati. Daca tie asa iti palce sa ti se raspunda respingator, este treaba ta. Mie nu imi place ptr ca eu nu procedez asa.
Tu tot pe a ta o tii da? eu vb de intrebarile mele in legatura cu aluatul meu nu de cum trebuie greutate sau volum ca asta am priceput eu.
La faza asta cu slabitul nu prea cred ca sti mai multe decat mine intra in meseria mea si slabitul asta bata`l norocu doar ca... este mai simplu sa zici la altii ce si cum decat sa aplici ptr tine. Sa nu iti imaginezi ca sunt cat casa, doar ca am fost nepasatoare si asta e.
[/quote]
Poi eu va credeam aproape si mi`am permis sa pun cateva intrebari ca nu puteti spune ca v`am inundat cu intrebarile mele. Ar fi trebuit s aziceti ca intrebarile sunt limitate.
Si o chestie foarte importanta pe acre tu nu trebuie sa o uiti niciodata.
Un raspuns al tau inspre mine:
citesti in carte
citesti pe site oficial
urmaresti tabelul Ig oficial
Citesti pe forum
Citesti intrebari si raspunsuri
Ce nu sti scri pe site oficial
Dupa ce ai facut toate astea, atunci ne intrebi pe noi.
Eu asta am facut si tu nu vrei sa recunosti ceva ce este corect si oficial. Sper ca nu imi spui acum ca nu mi`ai zis asa ceva.
[/quote]
Rodica chiar nu raspunde respigator si nu mi a raspuns niciodata respingator. Eu consider ca are multa rabdare si mereu raspunde frumos. Mereu isi face timp sa scrie o groaza de informatii si repeta informatii care cu un simplu efort de a cauta s ar putea gasi usor. Reciteste de cate ori ti a raspuns frumos si cu rabdare la toate intrebarile tale. Bineinteles este parerea mea.
Ma bucur ca slabitul intra in meseria ta, atunci te va ajuta mult. Nu mi am inchipuit ca esti cat casa si nu conteaza oricum.
Mai exact eu ti am spus asta:
""Acum cand nu esti sigura de ceva, stii deja: intai cauti in tabel ig ul, apoi cauti in carte, sezatoare si blog si daca nu gasesti nimic ne intrebi ""
Implicit gaseai raspunsul dupa tabel la IG uri. Nu trebuie sa mai ai nicio nelamurire!
Sa incheiem sau cel putin eu inchei subiectul, ca deja e prea mult offtopic. Poti sa tii monti dupa instinct, cum te a sfatuit Carmella.
Brillat-Savarin

Postat 10 February 2013 - 05:45 PM
Sa incheiem sau cel putin eu inchei subiectul, ca deja e prea mult offtopic. Poti sa tii monti dupa instinct, cum te a sfatuit Carmella.
[/quote]
Carmella a zis doar simplu dupa carte si tabel nu dupa principii personale.
Sa pregatim cina si sper sa nu consideri discutiile astea rautacioase, ptr ca nu sunt.
Postat 10 February 2013 - 07:23 PM
M_rules, la 10 February 2013 - 05:37 PM, a spus:
Acum m-ai convins ca (din doua, una): ori citesti si nu-ntelegi nimic din ce citesti, ori, din nu stiu ce motive, cu buna-stiinta, vrei sa ne faci sa parem ca vorbim aiurea, dar nu e cazul. Eu stiu ce spun, Cerra a inteles exact ce-am vrut sa spun.
Carmella, la 10 February 2013 - 03:57 PM, a spus:

Cu aceasta chestie am inchis si eu discutia pe tema asta, ca oricum e inutila.