Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1241 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2013 - 03:15 PM

Vezi postareacerra, la 28 February 2013 - 02:49 PM, a spus:

Am vazut ca ai cumparat linte rosie. Faci un piure din linte rosie. Pui lintea in cratita, si pui tot cate putina apa fierbinte pe ea pina se fierbe, sa ramana mai groasa, apoi pui in ea unt, un galbenus de ou daca vrei si mixezi cu mixerul si gata piureul.

Eu nu am cumparat linte rosie,Sorina parca cumparase,dar e bine de tinut minte,ca oricum vroiam sa incerc si lintea. :occasion14: Mersi!

Cu nautul am facut altceva,ca arat la "Monti-Ce am gatit astazi"
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1242 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 February 2013 - 03:37 PM

[quote name='petunie' date='28 February 2013 - 03:15 PM' timestamp='1362057353' post='187823']

Cu nautul am facut altceva,ca arat la "Monti-Ce am gatit astazi"
[quote]

Am vazut ce ai facut cu nautul. Sz ca am confundat pe petu cu sorina :occasion14: Am imbatranit si eu.

Eu am la cuptor o varza in straturi cu orez brun natural. Varza de aia de a mea tocata pe care am pus`o la murat cu morcov si legume, iar acu am mai condimentat pik si la cuptor cu ea vreo 2 ceasuri si sper sa se faca si orezu ala brun(altadata cumpar basmati)asta fierbe ingrozitor de greu. Cand ma intorc de la lucru ca acusi plec, o sa pun pe gateala cand ma intorc deseara. Alteori cand fac mai putina, fac in tigaie si pun colo la gramada si orezul si este foarte buna si asa. Azi am vrut in straturi la cuptor.

Azi am un pacient care este proaspat iesit dintr`o interventie chirurgicala de menisc intern +inloc de ligamente artificiale si are 1 sapt de la interventie si azi merg sa il vad cum sta.

#1243 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2013 - 03:42 PM

Spor la treaba, Cerra! Si stai linistita, confuziile astea nu supara pe nimeni.

Apropos de lintea aia decorticata, eu am intrebat la MM da' nu am primit nici un raspuns. Am intrebat in italiana... poate asta o fi motivul. Trebuie schimbata limba!

Oricum azi mi-am cumparat linte rosie conforma... asta ca sa fiu linistita.

Bun, si acum ma duc sa-mi incerc iar norocul cu galustele Carmellei. Sper sa-mi fi cumparat branza corecta acum.

Va pupacesc!
Sorina

#1244 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 28 February 2013 - 05:22 PM

[quote name='sorinadaniela' date='28 February 2013 - 03:42 PM' timestamp='1362058929' post='187833']
Spor la treaba, Cerra! Si stai linistita, confuziile astea nu supara pe nimeni.

Apropos de lintea aia decorticata, eu am intrebat la MM da' nu am primit nici un raspuns. Am intrebat in italiana... poate asta o fi motivul. Trebuie schimbata limba!

Oricum azi mi-am cumparat linte rosie conforma... asta ca sa fiu linistita.

Bun, si acum ma duc sa-mi incerc iar norocul cu galustele Carmellei. Sper sa-mi fi cumparat branza corecta acum.

Va pupacesc!
[quote]

in tabel nu zice de care decorticata sau nu . Eu de asta portocalie/rosie doar asa am vazut. Eu de asta folosesc.

Bafta la galusti. Sa ai grija sa nu incarci tare lingurile cu faina de naut (de pus mai poti pune dar de scos... numa daca mai adaugi ou).

Eu am cautat in engleza in table si am pus la conforme atunci ce am gasit.

pup si eu

pup

#1245 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 28 February 2013 - 05:23 PM

Vezi postareamoatza, la 28 February 2013 - 11:25 AM, a spus:

Io alta framantare am. Stiu ca la monti de baza e IGu', dar,totusi, caloriile nu conteaza? Le mai rareste IGu' scazut? Sau trebe si IG scazut si calorii in norma? Ca unele retete sunt cam calorioase.

Ati observat la topic detox cum spun fetele ca au stagnat dupa zilele in care au mancat mai multa carne vita?
Explicatia este simpla: sunt mai multe calorii decat in acelasi gramaj de piept de pui si chiar si mai multe fata de peste si creveti.
De altfel, dieta aceea seamana oarecum cu monti: nu se mananca zahar/paste/paine/cartofi, se mananca proteine cu legume cu ig mic.

La lista Montignac se observa ig mai mare de 50 = pasta, paine, cartofi, orez si doar vreo doua fructe. Asta-i o explicatie stiintifica la ceea ce stim de ani de zile, ca toata lumea(inclusiv cei care nu au auzit de Montignac) stie ca painea, pastele, cartofii si dulciurile ingrasa.

Este perfect adevarat ca o asociere corecta a alimentelor este benefica ptr organism.In acelasi timp, si numarul de calorii conteaza.

Din citat carte:

"Încă din acest stadiu se poate pune întrebarea: cum au reuşit să supravieŃuiască prizonierii din lagărele de concentrare
timp de cinci ani, numai cu 700-800 de calorii pe zi? Daca teoria caloriilor ar fi avut un fundament, ei ar fi trebuit să moară de
îndată ce rezervele de grăsime din corp li s-au epuizat, adică după câteva luni.
În acelaşi mod, se poate pune întrebarea de ce oamenii care mănâncă mult, adică 4000-5000 de calorii pe zi, nu sunt mai graşi (unii rămân chiar mereu slabi). Dacă teoria caloriilor ar fi avut un fundament real, aceşti mari mâncăi ar fi trebuit sa cântărească, după câŃiva ani, 400-500 de kilograme.
Cum se explică, pe de o parte, că mâncând mai puŃin – deci reducându-şi cantitatea zilnică de calorii absorbite – unele persoane continuă să se îngraşe? În orice caz, mii de indivizi se îngraşă, deşi rabdă de foame."

Pot sa raspund eu la intrebarile de mai sus:

In privinta bietilor prizonieri: faptul ca au trait cu doar 700-800 calorii pe zi demonstreaza ca organismului ii sunt suficiente ca sa traiasca.Nu bine, nu sanatos, dar organismul traieste.
Cei care mananca mult si raman slabi: un exemplu perfect este Michael Phelps cu dieta de 12 000 calorii pe zi.Dar toata lumea stie efortul imens pe care-l facea zilnic.
Asa ca teoria caloriilor are un fundament real, totul depinde de inaltime, greutate, sexul persoanei si activitatea fizica.

La ultima intrebare (de ce unele persoane continua sa se ingrase chit ca micsoreaza numarul de calorii) explicatia data in cartea citata de Cerra :occasion14: este perfect adevarata: instinctul de supravietuire a organismului este foarte puternic.
Dar asta este explicatia(tot instinctul de conservare) si ptr cazurile celor care tin dieta Monti: cu faina de naut si toate principiile urmate strict, dupa o perioada se stopeaza pierderea in greutate iar apoi, cred, este foarte posibila si cresterea in greutate.

Pentru mentinerea greutatii dorite trebuie tinut cont si de aportul de calorii(si ptr slabit trebuie tinut cont, desigur.Poate nu este atat de evident initial la dieta Monti, dar, realistic vorbind, toate fetele renunta la dulciuri, nu?Ei bine, automat se renunta la caloriile din prajiturile respective, la caloriile feliilor de paine samd.)

In privinta caloriilor, instinctul puternic de supravietuire a organismului trebuie "pacalit".

Numarul de calorii nu conteaza daca sunt arse.

Va rog sa ma iertati, fetelor, dar eu nu pot sa cred ca as putea sa mananc un numar extrem de mare de calorii(fie ele calorii monti), sa stau la birou toata ziua si sa ma mentin la greutate de model.
Phelps n-a mancat Monti (dieta lui consta in pizza samd), avea un aport enorm de calorii, dar efortul fizic depus de el zilnic probabil ca depaseste tot efortul fizic pe care-l depun eu intr-un an.
Poate ca voi sunteti foarte active, poate ca aveti metabolismul/arderile puternice, dar eu nu ma vad pe mine mancand 3000 calorii monti si sa fiu slaba.
Nu zic sa incepem sa ne numaram caloriile, dar nici nu pot sa cred ca se pot manca extrem de multe calorii fara sa conteze.

#1246 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2013 - 05:31 PM

Vezi postareaboni, la 28 February 2013 - 12:50 PM, a spus:

Da, Puşa, dacă eşti om sănătos, cu pancreas care funcţionează normal, atunci poţi mânca orice cantitate de produse conforme.

pai dupa teoria asta, majoritatea suntem bolnavi si-avem pancreas nefunctional la parametri. mergand mai departe, putem da vina pe pancreasul bolnav ptr toate excesele noastre, conforme fiind? sau: doar cei slabi congenitali, din gena, doar aia sunt sanatosi? pe mine logica ma duce la o socoteala simpla: tb sa consum cel putin tot atatea calorii cate imi aduce alimentatia ca sa nu ma ingras

Eu pot să mă dau pe mine drept exemplu că a funcţionat perfect în perioada în care am ţinut cu dinţii de monti. M-am apucat de monti la vre-o 4-5 luni după ce am născut, nu mai ştiu exact. La 6 luni am mers la servici, dar doar câte 4 ore/zi, aşa că aveam timp destul de gătit. În perioada aceea am monticizat tot ce am prins Imagine postata şi făceam dulciuri la greu. De dat jos nu aveam mult, mai şi alăptam, aşa că s-au topit cele 10 kg fără să îmi dau seama. Scopul principal al meu era să nu mă mai îngraş, mai ales că sunt o pofticioasă mare, în special la dulciuri. Şi mi-am cam făcut poftele fără restricţii şi fără urmări.

Boni, am nascut si eu, si-am slabit fara sa ma preocup in mod special. Eram tanara, aveam alt metabolism, ma consuma copilul, alaptatul, noile obligatii...ptr mine nu mi se pare o perioada buna de dat exemplu dpdv al slabitului.
si din cate mi-am dat eu seama, tu esti o persoana f ordonata cu viata ta, cu multa vointa si ai si norocul unui sot cooperant. tu parca esti potrivita cu acest mod de alimentatie. faptul ca voi tineti posturile, ca sunteti echilibrati si cumpatati ptr mine spune mult. n-am sa uit cum ai povestit c-ati serbat o zi a casatoriei cu o brie en croute si-atat! pai cati s-ar fi oprit doar la atat? nu ca n-ar fi fost suficient, dar asa, de dragul dezmatzului, for fun si tot as fi bagat mai multe. sincer eu admir stilul tau. as vrea sa pot pune stop, dar nu se potriveste cu mine felul asta de-a fi.
hai ca te-am laudat prea mult!
si tot nu-s convinsa ca poti manca carne grasa si salata cu maioneza si sa slabesti.
adica ce-am vrut sa zic, ca m-a luat apa: ca tu oricum esti cumpatata si cred ca nu faci excese nici macar conforme, de-aia merge la tine.

ma uimesc in schimb rezultatele Sorinei, cu toate ca ea zice ca n-a mai slabit in ultimul timp chiar daca n-a calcat stramb, parca s-a mai ingrasat putin, oare? iarta-ma, Sorino, daca zic aiurea, nu stiu de ce-am retinut asta.
pe de alta parte, ea are un program infernal, asta ajuta la mentinut, nu?

da, e-o varza in capul meu, ma intereseaza dieta asta, dar parca nu-s convinsa deplin, de-aia tot chibitez pe-aici. nu inteleg asta cu mancatul oricat, conform, si slabit in acelasi timp.

Cerra, am citit ce-ai postat tu, nu chiar cu atentie, recunosc. stiu teoria asta, dar tb sa ma conving singura. apreciez mult experienta voastra, bunavointa de-a raspunde, de-a posta atatea materiale, retete, da' asa-s io, mai scormonitoare.

va multumesc de discutie, sper ca n-am suparat pe nimeni.

#1247 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2013 - 05:46 PM

Gina, postul tau mi se pare f realist, e cel mai aproape de logica mea.
E-adevarat ca se renunta la dulciuri, la un anumit gen de dulciuri. Nu cred ca faina de migdale sau nucile macinate au mai putine calorii decat faina alba. Iar fructoza, ok, se consuma cantitativ mai putin decat zaharul, dar este f calorica. In rest, se cam pastreaza.
Nautul are mai putine calorii decat porumbul? si celelate, nu-s chiar apa chioara.
Adica tb sa ma gandesc si la cantitati, sigur.

eu am trait cel putin 8 luni cu mai putin de 500cal/zi. n-am luat vitamine, minerale, suplimente. mi-am facut analize lunar, ca eram obligata, si n-am avut nici cea mai mica deficienta. a fost perioada cu cel mai bun psihic, cu multa energie, cu activitate normala si-n plus am adaugat atunci si sportul. deci organismul, cel putin al meu, are resurse extraordinare de adaptare si acomodare la alte date. nu cred in teoriile care zic ca daca o luna te privezi de vreo vitamin/.mineral, gata! dai in primire. de fapt, hai sa nu fiu vehementa, zic doar de mine, tin la perioade de-astea mai drastice fara probleme.

#1248 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 February 2013 - 06:08 PM

dubl, scuze

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 06:11 PM

Moatza, Sorina a afirmat anul trecut pe topic la Detox, ca a slabit cu friptura + salata. Prin urmare, asta ar fi cu mult mai putin decat ce e permis la monti, dar nu am cerut detalii daca si ce si-a mai permis pe langa salate+carne, Sorina le poate da acum, daca vrea :occasion14:, eu una sunt interesata =)).

Ceea ce iar retin este ca Sorina mananca mult cantitativ, dar 1 kg de cirese la 2 calorii cireasa nu e bai, insa un castron de chiftele (conforme) alaturi de o iahnie de fasole (conforma) imi vine greu sa cred ca nu ingrasa, ba te mai si slabesc.

Eu am tinut monti doar ca alimente permise si combinatii conforme, dar nu am reusit sa slabesc mare lucru in 3 luni, atunci mi s-a explicat ca este f imp. si sa mananci dupa schema monti: 3 mese pe zi + 2 gustari, la intervale de circa 3 ore distanta (si nu sa sari 2-3 mese/zi cum faceam eu) si de asemenea pt slabit, sa reduci din alimentele care ingrasa de tipul branzeturilor grase, chiar daca sunt permise la F1 etc. Deci, da excesele fie ele si conforme ingrasa din experienta mea. Iar metoda nu consta doar in alimente permise si interzise + combinarea lor, e mai complexa. Si, da, la fel cred: trebuie sa fii extrem de ordonat, cumpatat si nepofticios si sa gatesti in casa, sate organizezi bine cu ce trebuie sa ai pentru a-ti satisface diverse pofte. Si la fel cred ca e important sprijinul familiei, sau sa fii foarte determinat si sa ai timp sa faci pt fiecare in alt fel.

Confirm din exp. proprie ca saritul meselor duce la ingrasat prin apetitul exagerat si necontrolat la unica masa din zi. Daca totusi la unica masa din zi mananci o salata cu friptura, sau verzituri slabesti, dar reusesti sa te mai controlezi in 100 cazuri din 100 cand ai abateri asa mari de la program?

#1250 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2013 - 06:12 PM

Dani, io nush daca-n viata mea am avut 10zile in care sa am doar o masa pe zi -in afara faptului c-am fost bolnava, prin spitale.
la mine-i invers, io as vrea sa nu am asa de multe -exagerez! as vrea 3 si gata!
dac-as avea norocul sa am vreo zi doar cu o masa, garantat n-as manca mai mult de 200, hai 25ogr :occasion14:

#1251 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 06:38 PM

Te fericesc si te felicit ca nu ai avut ocazia sa vezi cum e sa stai pana seara cu urechile lungite de foame si ce vointa iti trebuie sa te mai opresti la o cina normala/conforma si sa te trezesti ca sunt cazuri cand scapi in orice vezi in fata, nu doar in conforme, asa de mare devine lipsa de control.
Monti de ex. nu zice sa le raresti, ba zice 3 mese si 2 gustari, dar la intervalele orare specificate pt fiecare tip de masa.

#1252 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 28 February 2013 - 06:39 PM

Vezi postareamoatza, la 28 February 2013 - 05:46 PM, a spus:

E-adevarat ca se renunta la dulciuri, la un anumit gen de dulciuri. Nu cred ca faina de migdale sau nucile macinate au mai putine calorii decat faina alba. Iar fructoza, ok, se consuma cantitativ mai putin decat zaharul, dar este f calorica. In rest, se cam pastreaza.
Nautul are mai putine calorii decat porumbul? si celelate, nu-s chiar apa chioara.
Adica tb sa ma gandesc si la cantitati, sigur.

Inca ceva care-mi da de gandit:

Daca nu conteaza absolut deloc numarul caloriilor, cum se face ca meniul de la site-ul Montignac specifica 2-3 felii paine monti, 30 g migdale, spanac (sunt 32 calorii la suta de grame) samd

Aici meniul:

http://www.montignac.com/en/Menu/

#1253 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2013 - 06:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2013 - 06:38 PM, a spus:

Monti de ex nu zice sa le raresti, ba zice 3 mese si 2 gustari.

io as vrea fara carbi cum zice monti si doar 3 mese cum zice dr meu.

Gina, is total in asentimentul tau.Tot cu frau trebuie.

Totusi eu imi cer scuze fetelor monti ca-mi dau cu parerea profana pe topicul lor. :occasion14:

#1254 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 28 February 2013 - 07:39 PM

Vezi postareamoatza, la 28 February 2013 - 05:31 PM, a spus:

hai ca te-am laudat prea mult!
cam da Imagine postata

Scrisul, bată-l vina, că nu mă știu exprima destul de citeț Imagine postata
Eu am spus ca functionează să nu te îngrași, să te menții, nu ca să slăbești. Am și spus că acela era scopul meu, să nu mă mai îngraș, tocmai că slăbitul a fost ușor, și oarecum firesc, în perioada de alăptare. Eu pe Maia am avut-o la aproape 34 ani, deci nu mai eram chiar tânără. Și mâncam și doboș cu cremă de ganache + unt, și înghețate cu frișcă, terine/diplomat fără blat, etc. fără restricții cantitative. Nu mâncam zilnic ca sparta, normal, :) dar aveam zilnic dulciuri conforme în casă.

Normal că cine vrea să slăbească trebuie să își impună anumite restricții, să fie cumpătat, să se cunoască și să vadă ce nu îi face bine. Asta am tot spus-o mereu.

Eu nu zic că o dietă bazată pe numărat calorii nu funcționează sau că ele (caloriile) nu există.
Spun doar că dieta bazată pe IG funcționează dacă este înțeleasă și aplicată corect, iar în dieta asta nu contează numărul de calorii.

#1255 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 February 2013 - 10:40 PM

Vezi postareaboni, la 28 February 2013 - 07:39 PM, a spus:

Spun doar că dieta bazată pe IG funcționează dacă este înțeleasă și aplicată corect, iar în dieta asta nu contează numărul de calorii.

Asa e si zici foarte bine.
Cine ne spune ce e caloria si cum ne ingrasa ea? Nu se slabeste pentru ca renunti la caloriile din prajitura cu zahar si faina alba, ci pentru ca renunti la zaharul si faina alba, pur si simplu. Intr-o ceafa cu sos de smintina ai de 3 ori mai multe calorii decit intr-o prajitura, una te ingrasa, alta te slabeste.
Montignac face in carte o argumentare pentru metoda lui pe care niciunul dintre nutritionistii renumiti nu o poate contrazice. Se poate slabi cu o farfurie de chiftele pe zi, cu prajituri din faina de migdale si cu maioneza peste carne cita vrei. Daca maninci cit iti trebuie ca sa te saturi, cu siguranta vei slabi.
Nu e cu niciun friu la cantitate si cu nicio activitate fizica excesiva. Se poate sta la birou si sa slabesti. Deci cam toate banuielile voastre NU sint deloc intemeiate. Nu exista nicio masura suplimentara pe care sa trebuiasca s-o introduceti decit daca va simtiti voi mai bine cu ea, dar de slabit se slabeste manincind asa cum trebuie dupa principiile lui Montignac. Daca sinteti curioase mai puteti cauta marturii pe internet, daca pe noi nu ne credeti =)) desi nu inteleg ce credeti, pina la urma? Ca va minte cineva ca sa va vada mincind Monti si ingrasindu-va? :)

#1256 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 28 February 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaCarmella, la 28 February 2013 - 10:40 PM, a spus:

Daca maninci cit iti trebuie ca sa te saturi, cu siguranta vei slabi.

Exact asta am spus,de fapt, si eu.
In sensul acesta am spus ca au importanta caloriile si cantitatea: nu trebuie sa depaseasca acel cat ne trebuie.
Suntem de exact aceeasi parere.

#1257 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 March 2013 - 12:24 AM

Vezi postareaGina, la 28 February 2013 - 05:23 PM, a spus:

Va rog sa ma iertati, fetelor, dar eu nu pot sa cred ca as putea sa mananc un numar extrem de mare de calorii(fie ele calorii monti), sa stau la birou toata ziua si sa ma mentin la greutate de model.

Poate ca voi sunteti foarte active, poate ca aveti metabolismul/arderile puternice, dar eu nu ma vad pe mine mancand 3000 calorii monti si sa fiu slaba.
Nu zic sa incepem sa ne numaram caloriile, dar nici nu pot sa cred ca se pot manca extrem de multe calorii fara sa conteze.

Gina, mie nu mi se pare ca zicem deloc la fel, avind in vedere tot ce scrii tu mai sus. Poate n-ai inteles ce am zis eu, dar am contrazis tot ce ai scris tu mai sus, de fapt nu eu, ci Montignac le contrazice :)

Nu exista calorii Monti... in Monti exista IG si nu are legatura cu energia furnizata, ca vorba lui, nu sintem motoare de masini sau sobe...

#1258 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 01 March 2013 - 01:27 AM

Eu zic asa: Monti, zice ca nu trebuie sa tinem cont de calorii si sa mincam cat vrem (adica asa cum mainca un om normal nu cu patura in cap).

Este normal ca ne ingrasam din cauza zaharului da? ei, nu de prost a facut monti tabelele alea si a impartit pe IG mic/mijlociu/si interzis.

Tabelul ala este facut in asa fel, incat nu trebuie sa iti numeri caloriile care le maninci doar sa ai grija la combinatiile care le faci.Este normal ca dupa teste de laborator, vazand glucidele care contin mult zahar, sunt la interzise.Este clar ca daca maninci dupa tabel si combini asa cum zice el nu te ingrasi ci slabesti garantat,cu acea conditie ca tu sa ai in fiecare zi 3 mese principale +2 gustari care daca va uitati nu sunt foarte consistente, doar ca a luat in calcul si mincaii care maninca nespus de mult si sa fie bine ptr toata lumea, a introdus si acele gustari. Aceste 5 mese in total, daca urmariti orice dieta pe calorii le veti gasii incluse, doar sub alta forma (un anumit fruct sau o leguma, un biscuite, etc).

Eu zic ca nu trebuie sa tii cont de calorii, ptr ca dupa o saptamana de monti dupa table clar nu o sa vrei sa maninci foarte mult chiar daca ai voie. Eu nu pot minca niciodata 5 mese in total pe zi si nu maninc nici din 3-4 ore ci tin cont sa am 3 mese mincate pe ziua respectiva si alese dupa tabel.

Se specifica clar in legatura cu slabitul ca vor fi si perioade de repaos ptr ca asa este normal. In special persoanele care au tinut diete drastice vor slabii mai incet si este normal zic eu. Cu cat faci foamea mai des, cu atat va fi mai greu la slabit ptr ca organismul vrea repede inapoi de teama sa nu il infometezi iarasi.

Monti zice clar asa: nu tineti cont de calorii si mincati normal (nu zice sa maninci o oala de sarmale odata si un curcan ptr ca ar fi caraghios sa iti pui in minte ca un om normal ar minca atata la o masa.

Daca tii cont de cele trei mese pe zi si sti sa ti le combini, clar nu vei suferii de foame si nici nu vei minca ca un apucat si garantat slabesti. Daca maninci din jumatate in jumatate de ora, atunci se schimba prblema si clar te ingrasi vazand cu ochisorii ptr ca , obligi pancreasul sa tot elibereze insulina si cum noi functionam cu putina glucoza, restul se depune ca si grasime si tu iara maninci dupa 1/2 ora si iara se intampla aceiasi chestie insulina si depozit de grasime care nu se mai transforma in glucoza ci ramane asa slaninutza si colacei ptr ca nu are cand ptr ca dupa 1/2 ora iara se depune ptr ca iara maninci.

Eu ce pot sa zic asa ca si incepatoare, sunt multumita cat am slabit mancand exact asa cum vedeti ca postez aici, am slabit si sunt sigura ca voi mai slabii chiar daca o sa am si perioade de pauza ptr ca este normal sa fie si pauza.

Dieta care o tineam inainte, era cam tot pe acelasi principiu dar altfel descrisa si tot asa nu puteam asocia la o masa grasimi saturate cu paine, era interzis orezul alb etc..

Va pup si tot ce discutam aici toate sa consideram discutii constructive nu contraziceri fara fond.

Toate pe rand am incercat si diete pe baza caloriilor si sa vazut clar ca rezultatele nu au fost de durata si kg acumulate intodeauna au fost in plus, ptr ca organismul isi cerea inapoi ce a pierdut sa recupereze. Eu cu regimul care il tineam inainte, dupa ce am intrerupt, m`am mentinut vreo 4 ani mancand din toate dar putin si cu respectarea programului intre mese. Cand am inceput haotic chiar daca putin dar nerespectand acel interval de timp intre mese, iacata`ma iarasi cu kg in plus.

Cu Monti imi este mai usor, ptr ca ma uit frumos pe tabel si repede ma hotarasc ce bag in oala. Sunt prea putine de care trebuie sa ma lipsesc in Monti,asa ca eu din punctul meu de vedere sunt multumita.

Nu stiu cat ce si cum voi fi cu monti dar in prezent sunt si asta conteaza.

Am uitat sa va amintesc: Eu maninc salate in fiecare zi . Le postez cele noi iar ptr mine in fiecare zi, ramane aceiasi baza care am mai zis`o salata de varza ro sau china, varza rosie cu diferite chestiutze prin ea, dar nu lipseste in nici o zi, iar mic dejunul care nu lipseste, daca urmariti bine si acolo chiar daca exista si painica conforma , exista si legume. De cele mai multe ori chiar si cina noastra consta intr`o salata cu cate ceva in ea. Ma enerveza mesele stric glucidice ptr ca eu consider ca am suficiente glucide din salaturile care le manic si legume etc.Dimineata mai am si eu cate una glucidica cand maninc cu painea integrala pe care o combin cu grasimi bune.Dar sa imi fac meniuri strict glucidice no.Asta din punctul meu de vedere. Nu trebuie sa faceti ca mine.
Si de dulciuri nu ma lipsesc si fac cum fac sa le produc dar sa fie conforme si chiar fructoza, dupa cum urmariti pe la retetele mele, este in cantitate destul de mica zic eu.

#1259 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 01 March 2013 - 02:30 AM

Vezi postareaCarmella, la 01 March 2013 - 12:24 AM, a spus:

Vezi postareaGina, la 28 February 2013 - 05:23 PM, a spus:

Gina, mie nu mi se pare ca zicem deloc la fel, avind in vedere tot ce scrii tu mai sus. Poate n-ai inteles ce am zis eu, dar am contrazis tot ce ai scris tu mai sus, de fapt nu eu, ci Montignac le contrazice :)

Nu exista calorii Monti... in Monti exista IG si nu are legatura cu energia furnizata, ca vorba lui, nu sintem motoare de masini sau sobe...

Ba spunem exact acelasi lucru si eu, si tu ("daca mananci cat iti trebuie"), si Cerra("adica asa cum mananca un mod normal", "nici nu vei manca ca un apucat").

Prin "calorii Monti" am vrut sa spun "meniu montificat care sa aiba mai multe calorii decat mananc eu acum, mai multe calorii decat am nevoie".M-am exprimat gresit, mea culpa.

Si sa explic de ce am spus asta.

Meniu Phelps(http://www.foxnews.c...,403803,00.html):

— three fried egg sandwiches with cheese, lettuce, tomatoes, fried onions, and mayo
— one five-egg omelets
— a bowl of grits
— three slices of French toast with powdered sugar
— three chocolate chip pancakes
— two cups of coffee

For lunch, Phelps drinks 1,000 calories worth of energy drinks, one pound of pasta with tomato sauce and two large ham and cheese sandwiches (with mayo) on white bread.
For dinner, Phelps’ meal consists of six to eight slices of pizza, another pound of pasta with tomato sauce, and 1,000 calories of energy drinks.

Daca e sa luam in considerare faptul ca nu conteaza absolut deloc cantitatea si nici caloriile, asta ar insemna, deci, ca am putea montifica meniul lui, sa-l mancam si noi zilnic si cel putin sa ne pastram greutatea, poate chiar sa si slabim.

Asta inseamna ca aducem toata cantitatea de paste(vreo 900 g , aproape un kg inainte de fierbere) la masa la care mancam si pizza, pastele conforme si reci, pizza din faina de naut(pizza pe care o mananca Phelps este mare cat o tava, nu cat o farfurioara, si nici blatul nu-i subtire).
Punem tot salamul de pe pizza langa ham,aducem toate proteinele la o masa si le mancam cu salata.
In fine, stiti mai bine decat mine cum se combina si cand anume trebuie mancate cele trei fursecuri(pe care le facem cu fructoza si faina conforma), cand anume maioneza, cu ce inlocuim bauturile datatoare de energie sau daca le bem ca au fructoza sau stevia si asa mai departe.

Intrebarea mea acum este:
Chiar asta vreti sa spuneti voi cu "nu conteaza caloriile" si "mananci cat vrei"?Un kg de paste si o pizza cat tava aragazului la o masa?
Eu cred ca nu.

Inteleg ca nu va numarati caloriile.Nici eu nu mi le numar.Dar asta nici pe departe nu inseamna ca mananc un kg de paste zilnic si presupun ca nici voi nu mancati un kg de paste monti pe zi+tava de pizza la o masa pe langa opt oua si celelalte.

Carmella, eu in continuare cred ca noi amandoua vrem sa spunem, de fapt, acelasi lucru.

Eu cred ca este important ptr toti cei care citesc aici sa se sublinieze faptul ca "mananci cat vrei" inseamna "in limite rezonabile care difera de la un organism la altul"

Unii numesc limita rezonabila un numar de calorii, altii numesc limita rezonabila "o mana de migdale", altii spun "cum mananca un om normal nu cu patura in cap"- sunt doar exprimari diferite ptr acelasi lucru.

Unii din cei care citesc aici s-ar putea sa inteleaga din "nu conteaza caloriile" ca se pot aseza la masa cu toata punga de migdale ptr ca-s aprobate de Monti.De aceea mi se pare important sa se spuna"limite rezonabile"(daca va deranjeaza atat de tare "necesar calorii", desi inseamna acelasi lucru).

#1260 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2013 - 10:35 AM

Gina, eu nu sunt de acord cu tine cum ca spunem acelaş lucru. Asta nu înseamnă că eu am dreptate =)) dar îmi plac dezbaterile, aşa că particip.
Pun şi floricica aici ca sa fie clar că nu am nici un gând negativ, bine? :)

Vezi postareaGina, la 01 March 2013 - 02:30 AM, a spus:

Unii numesc limita rezonabila un numar de calorii, altii numesc limita rezonabila "o mana de migdale", altii spun "cum mananca un om normal nu cu patura in cap"- sunt doar exprimari diferite ptr acelasi lucru.
Nu sunt de acord că e acelaşi lucru. Eu, când spun limite rezonabile mă refer la cantitate/volum. O porţie, aşa cum o văd eu, poate să aibă dublul caloriilor pe care tu le consideri în limita rezonabilului. Du un exemplu de masă stric pentru discuţia asta, aşa ceva nu aş mânca din considerente de sănătate, dar pentru teoria caloriilor e bun: o bucată de ceafă de porc grasă gătită oricum, servit cu o bucată de caşcaval topit deasupra şi cu un sos din maioneză+condimente. Iar la desert doboş cu foile cu pudră de migdale şi crema ciocolată topită în frişcă şi apoi amestecată cu unt. Dpdv monti e ok, faza I, dar cred că la calorii depăşeste cu mult "normalul" la o masă.

Vezi postareaGina, la 01 March 2013 - 02:30 AM, a spus:

Intrebarea mea acum este:
Chiar asta vreti sa spuneti voi cu "nu conteaza caloriile" si "mananci cat vrei"?Un kg de paste si o pizza cat tava aragazului la o masa?
Eu cred ca nu.

Inteleg ca nu va numarati caloriile.Nici eu nu mi le numar.Dar asta nici pe departe nu inseamna ca mananc un kg de paste zilnic si presupun ca nici voi nu mancati un kg de paste monti pe zi+tava de pizza la o masa pe langa opt oua si celelalte.
Nu înţeleg de ce dai exemplele de mai sus? De ce trebuie să mănânc 8 ouă la o masă şi nu ştiu câte tăvi de pizza ca să însumez nu ştiu câte calorii? Nu înţeleg exact ce vrei să expui cu exemplul tău.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul