Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
Postat 01 March 2013 - 12:28 PM
Eu cum arata Meniu Phelps eu satur gasca intreaga nu sa mainc eu atata Doamne ma fereste ca as fi un balon care in fiecare clipa as sta sa pleznesc. Cred ca nici daca m`ar bate unu bine nu as putea minca atata odata sau nici macar intr`o zi in cele 3 mese.
Sa nu intelegem gresit.Si eu gandesc ca si boni la faza asta: Nu se poate compara ca si volum cantitate (om normal ma repet) o farfurie de friptura cu sos de maioneza,cascaval, un bol de salata (care chiar grele sunt grase cum vreti voi sa ziceti toate astea nu contin glucide (deci nu au zahar) si nu te ingrasa respectand bineinteles regula de a nu le minca cu paine. Farfuria asta asa cum am descris`o mai sus(nu conteaza cate calorii are preparatul din ea) o maninca un montignac si mai poate sa serveasca si un desert conform (egal acte calorii) si o supa /ciorba(egal cate calorii) inaintea fripturii.Deci si prin urmare, cat de mari portii ai putea manca ca un om normal sa poti avea un pranz asa? ce este rau aici? Dar unul care tre sa maince pe stilul caloriilor o maninca dar in intr`un vis frumos.Aici este diferenta intre urmarirea Ig sau cantarite pe baza caloriilor.
In monti faza 1 este ptr reglarea si intarirea pragului glicemic da? si regula este bine scrisa ca trebuie sa consumi glucide egal sau mai mic Ig=35, iar cele cu iG mediu nu se combina cu grasimi saturate decat cu grasimile nesaturate. Deci daca va uitati pe tabele clar nu mai trebuie sa va calculati voi nici o calorie sa tot cantariti ptr ca sunt aranjate in asa fel incat nu trebuie. Cu cat consumi mai multe glucide cu ig mic, acumulezi mai putin zahar respectand cele 3-4 ore intre mese. Daca papi cu patura in cap , nu respecti intervalul de timp sa se digere alimentele ingerate si combini aiurea este normal sa te ingrasi ptr ca ai sarit de limita ''maninci sa te saturi /maninci normal etc exprimarile, de regula.
Pe scurt: intr`o farfurie monti,portie normala pot exista mult mai multe calorii decat ar fi permis la o dieta pe baza calcularii caloriilor.
Eu de ex: fac o chifla de a mea 50/50, o pun in punga si plec cu ea la prietenul meu turc la kebap si ii zic sa mi`o umple cu de toate fara cartofi. Eu o pot minca atunci, iar peste 4 ore daca imi este foame pot minca iarasi altceva si peste alte 3-4 ore daca mi`ar fi foame iarasi altceva (eu maninc putin oricum de multe ori mai putin decat normal, normalul il are fiecare organism particularizat, iar care au stomacul marit atunci acei oameni se simt cumva necajiti ca ar trebuii sa faca efort sa ajunga la un normal totusi) dar intreb eu: cei care maninca pe calorii zilnic isi permit sa faca cum fac eu?raspund tot eu: NU.
In Monti inseaman asa: maninci cat ai nevoie si nu faci foame si nici nu iti calcuzezi caloriile, ci urmaresti tabelele alea sa vezi cat zahar bagi in tine(asta in primul rand trebuie sa fi inteles foarte bine ca zaharul este pacostea noastra de ingrasare si nu numai asta) asta tre sa sti cand esti pregatit psihic sa te apuci de aceasta metoda, ptr ca zic eu foarte bine, trebuie o pregatire psihica fara asta nimeni niciodata nu va rezolva nimik. Trebuie sa sti ce vrei si am eu o vorba pe mai pe scurt cu care enervez uneori adica tre sa sti Da sau NUpot asta? sunt sau nu capabila sa incerc? sa fiu in grafic sa nu ma abat din drum, sa duc la bun sfarsit ce am inceput.
Eu asa am inteles din metoda Monti. Si daca stau sa ma gandesc bine si daca nu am tine monti, tot ar trebuii sa mincam atata cat ne trebuie nu sa facem supra plinul ptr ca nu este sanatos. Este adevarat ca trebuie si miscare care din pacate eu nu fac decat mersul pe jos si asta cand nu am trasee lungi , abdomene eu nu pot face din cauza operatiei care o am asa ca .... mi`a ramas bicicleta care am pozitionat`o in sufragerie si mai pedalez. Eu decat s astau sa numar ce maninc, mai bine dau un ochi pe tabelele dupa frigider si vad repede ce si cum combin ce gasesc colo si maninc. Pe calorii cand mincam,inaintea dietei disociate pe mese, trebuia toata ziua la piata la cumparaturi si bineinteles fara dulciuri da? stiti dc? ptr ca nu dadea randament dieta ptr ca aveai voie si astea interzise de MONTI doar la gramaj si atunci normal ca trebuia facuta o restrictie undeva. Asa pe ig elimini interzisele, ai grija mediiile cu ce le combini si te joci variat cu mincarica si am vazut ca prea putine nu pot fi inlocuite. Faza a doua Monti deja ai noi orizonturi si va fi si mai bine.
Poate ca eu am scris prostii acum, dar eu asa am inteles metoda asta si o gasesc mult mai avantajoasa si cu rezultate fata de cea tinuta pe baza caloriilor si de durata normal daca te regasesti tot in limita normalului si adopti stilul sanatos de viata/mentinere cu mici alunecari si tot esti mai avantajat decat cu dieta caloriilor.
Sa discutam constructiv dar documentat si eu cred ca dintoate va iesii ceva bun ptr toata lumea participanta.
Si eu mai am o vorba: daca nu incerci/faci nu ai de unde sa sti rezultatul.
Asa ca : fetele care vor sa incerce metoda monti, curaj macar o luna,veti vedea ca dracu nu`i asa negru cum se spune ca este , apoi veti vrea singure sa ramaneti in schema.
Va pup si sa fim sanatoase toate.
Postat 01 March 2013 - 12:38 PM
Cerra, am citit ce-ai postat tu, nu chiar cu atentie, recunosc. stiu teoria asta, dar tb sa ma conving singura. apreciez mult experienta voastra, bunavointa de-a raspunde, de-a posta atatea materiale, retete, da' asa-s io, mai scormonitoare.
va multumesc de discutie, sper ca n-am suparat pe nimeni.
[quote]
moatzo,
Exact ce imi zici tu acum, asta am zis si eu cand am trecut de la dieta mea disociata pe mese la Monti. Incercarea moarte nu are si daca nu este bine raman pe a mea si gata.Asa mi`am zis atunci cand am luat hotararea asta.
Nu am gresit deloc cu aceasta hotarare.
Nu vad dc ai supara pe cineva? Sa iti schimbi modul de viata chiar daca doar ptr o perioada, trebuie sa ai multe informatii si sa fi pregatit psihic.
Cu cat mai multa informatie valida, cu atat mai usor se va lua decizia finala.
pup
Postat 01 March 2013 - 12:42 PM
Care o fii treaba cu caloriile in regimul Montignac nu stiu,cert e ca eu,care nici macar nu am tinut strict Monti,in ultimele saptamani am reusit sa sar(in jos) de la o marime la alta la pantaloni,lucru care ma face tare fericita si acuma trag ca pana in vara sa mai scad una si sunt multumita!
Asa ca,sfatuiesc si eu ca si Cerra pe cele ce vor sa incerce macar o luna,dar nu asa ca si Daniella(scuze Dani),sa renunte la alimentele nepermise si e imposibil sa nu se vada rezultate.Bun,cu ce trebuie sa va inarmati inainte sa cititi cartea si lista alimentelor este vointa.Prima data trebuie lucrat la psihicul propriu,apoi teoria,iar mai apoi practica!!!
Postat 01 March 2013 - 12:56 PM
moatza, la 28 February 2013 - 05:46 PM, a spus:
E-adevarat ca se renunta la dulciuri, la un anumit gen de dulciuri. Nu cred ca faina de migdale sau nucile macinate au mai putine calorii decat faina alba. Iar fructoza, ok, se consuma cantitativ mai putin decat zaharul, dar este f calorica.
Nu are poate mai putine calorii (care cum se stie nu conteaza) ci are mult mai putin zahar decat altele si in plus contin grasimile bune benefice organismului.
Iar fructoza, o folosim tocmai ca sa inlocuim zaharul cu ea dar, tot asa in limita normalului o folosim ptr ca interesul este sa slabesti , sa iti mentii trigliceridele in limitele normale si sa nu uitam ca Zaharul este cel care ingrasa si totul se invarte in jurul dusmanului.
In rest, se cam pastreaza.
Nautul are mai putine calorii decat porumbul?
La fel, are mult mai putin zahar.
si celelate, nu-s chiar apa chioara.
Adica tb sa ma gandesc si la cantitati, sigur.
Ptr cantitati ar trebuii sa se gandeasca cei care maninca cu galeata nu cu farfuria. Ptr acele persoane daca totusi exista, chiar ar fi o problema limita normalului/limita bunului simt si ar parea ca mor de foame.
Tu, Gina, nu vad dc va puneti problema asta? repet: aceasta problema trebuie sa si`o puna aia care nu stiu limita si maninca cu patura in cap (sa explic ptr cine nu stie ptr ca vad ca folosesc a doua oara un regionalism)= persoanele care maninca cu patura in cap, sunt acele persoane care nu au auzit de limita normalului, carora le este greu sa accepte ca un mod de viata sanatos il mentii adoptand un stil normal si
atunci de aici vb cu patura, pun patura in cap si nu vad cat maninca.
eu am trait cel putin 8 luni cu mai putin de 500cal/zi. n-am luat vitamine, minerale, suplimente. mi-am facut analize lunar, ca eram obligata, si n-am avut nici cea mai mica deficienta. a fost perioada cu cel mai bun psihic, cu multa energie, cu activitate normala si-n plus am adaugat atunci si sportul. deci organismul, cel putin al meu, are resurse extraordinare de adaptare si acomodare la alte date. nu cred in teoriile care zic ca daca o luna te privezi de vreo vitamin/.mineral, gata! dai in primire. de fapt, hai sa nu fiu vehementa, zic doar de mine, tin la perioade de-astea mai drastice fara probleme.
Postat 01 March 2013 - 01:05 PM
C
ABun,cu ce trebuie sa va inarmati inainte sa cititi cartea si lista alimentelor este vointa.Prima data trebuie lucrat la psihicul propriu,apoi teoria,iar mai apoi practica!!!
[quote]
EXACT!
Cum ziceam mai sus si eu sa sti clar ce vrei Da sau Nu pot asta. Daca este Da, inseamna ca ai umblat la cutiuta cu minuni, si te`ai impacat cu tine, esti preagatit si accepti schimbarea. Daca este NU, inseamna ca nu vrei schimbarea si inca nu ai lucrat serios la cutiutza.
Eu am fost foarte sincera si am spus exact cum am procedat eu.
orice discutie este bine venita in scop constructiv.
Postat 01 March 2013 - 03:36 PM
Pun şi floricica aici ca sa fie clar că nu am nici un gând negativ, bine?

[quote name='Gina' date='01 March 2013 - 02:30 AM' timestamp='1362097829' post='187896']
Du un exemplu de masă stric pentru discuţia asta, aşa ceva nu aş mânca din considerente de sănătate, dar pentru teoria caloriilor e bun: o bucată de ceafă de porc grasă gătită oricum, servit cu o bucată de caşcaval topit deasupra şi cu un sos din maioneză+condimente. Iar la desert doboş cu foile cu pudră de migdale şi crema ciocolată topită în frişcă şi apoi amestecată cu unt. Dpdv monti e ok, faza I, dar cred că la calorii depăşeste cu mult "normalul" la o masă.
[quote name='Gina' date='01 March 2013 - 02:30 AM' timestamp='1362097829' post='187896']
[size="2"]Intrebarea mea acum este:[/size]
Chiar asta vreti sa spuneti voi cu "nu conteaza caloriile" si "mananci cat vrei"?Un kg de paste si o pizza cat tava aragazului la o masa?
Eu cred ca nu.
[/quote]Nu înţeleg de ce dai exemplele de mai sus? De ce trebuie să mănânc 8 ouă la o masă şi nu ştiu câte tăvi de pizza ca să însumez nu ştiu câte calorii? Nu înţeleg exact ce vrei să expui cu exemplul tău.
[/quote]
O floare si de la mine pentru tine

Ce am vrut sa scot in evidenta cu exemplul exagerat: tot ce ai spus si tu cu exemplul cu ceafa de porc grasa etc. Desi dpdv monti sunt ok si exemplul meu, si al tau, amandoua ar afecta negativ sanatatea deoarece intrec masura (ca masura intrecuta este cea a cantitatii exagerate de grasime sau calorii nici macar nu conteaza).
[quote name='cerra' date='01 March 2013 - 02:28 PM' timestamp='1362133712' post='187923']
Eu asa am inteles din metoda Monti. Si daca stau sa ma gandesc bine si daca nu am tine monti, tot ar trebuii sa mincam atata cat ne trebuie nu sa facem supra plinul ptr ca nu este sanatos. Este adevarat ca trebuie si miscare care din pacate eu nu fac decat mersul pe jos si asta cand nu am trasee lungi , abdomene eu nu pot face din cauza operatiei care o am asa ca .... mi`a ramas bicicleta care am pozitionat`o in sufragerie si mai pedalez.
[/quote]
Cerra

Absolut.
Desi la prima parte stau bine(mananc exact cat imi trebuie), nici eu nu fac exercitiu fizic

Ar trebui sa ma ia Moatza pe sus la zumba, dar cred ca mi-ar placea.

Postat 01 March 2013 - 03:40 PM
Eu cred ca discutiile sunt binevenite (dar nu e musai sa fiti de acord cu mine), pentru ca trebuie sa intelegeti ca omul daca nu pricepe bine un lucru, mintea lui dezvolta reticente si nu poate sa inghita galusca pentru ca asa scrie la biblia monti, pe principiul crede si nu cerceta. Acum fiecare dintre voi, cu experienta proprie, poate sa explice mai bine unei persoane care "se pregateste psihic", sau se informeaza, sau what ever, astfel incat sa-i demonteze temerile. Asta nu inseamna neaparat ca e vorba de Gica Contra si ca vrea sa se contrazica de dragul cotnrazicerii, sau cu intentii negative etc. Pur si simplu nu a inteles sau nu e sigur pe o notiune, ori e contradictoriu cu alte informatii pe care le detine persoana respectiva si multumim tuturor persoanelor care au rabdare sa scrie aici lamuriri

Cerra & everybody!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 March 2013 - 04:08 PM
Daniella, la 01 March 2013 - 03:40 PM, a spus:
Da, Diana, si eu cred la fel. Doar un rau-intentionat e Giga-contra in orice conditii, nu interpreta gresit discutiile astea.
Tu esti chiar norocoasa, daca doar schimband cate ceva, nu adoptand total si corect acest model de dieta, ai scazut marimi la haine. Succes in continuare!
Apreciez f mult ca mi-ati dat atatea argumente, pe mine chiar m-a ajutat discutia asta, mi-am mai lamurit niste framantari. Si ma bucur ca discutia n-a luat o turnura rautacioasa, ironica si superioara. Multumesc!

ps a' naibii Phelps asta!
Postat 01 March 2013 - 04:33 PM
Apreciez f mult ca mi-ati dat atatea argumente, pe mine chiar m-a ajutat discutia asta, mi-am mai lamurit niste framantari. Si ma bucur ca discutia n-a luat o turnura rautacioasa, ironica si superioara. Multumesc!

Mie intodeauna mi`au placut discutiile deschise care au ramas deschise, constructive fara suparari, doar ca nu intodeauna am avut interlocutor potrivit care sa gandeasca la fel ca sunt doar discutii din care sa ramanem ambele parti cu ceva idei bune.
referitor la friptura si ce mai ziceam eu si boni colo, este adevarat ca sunt Monti si permise doar ca si el zice la fel sa te tina pancreasul,coloesteroalele si arterele desfundate(adika sa le papam mai cu grija daca avem probl cu colesteroalele (este foarte adevarat ca o pers care este la limita de sus cu glicemia si una care are saraca 190 colesterolul trebuie sa aibe grja mult mai mare ca si o alta pers care a mincat haotic asa ca mine si a pus kile pe ea). Asa cum zice si boni, daca nu ai alte acareturi poti linistita sa papi. Eu intr`unul din mesajele mele zic cam asa: ca dupa o saptamana nici nu mai prea papi asa cred ca stiti deja dc : inlocuind multe cu tarate si alte fainuri, sa stiti ca sunt satioase chiar daca au iun IG mic si vei tine scai sa maninci 3 mese pe zi numai asa sa nu sari peste ele si vei alege o salatica mica, o clatita,doua sa le ai mesele la numar ptr ca foame tare nu iti este. Iar la pranz daca ai si supica clar va fi un polonic ptr ca urmeaza si felul al doilea care iarasi nu iti pui toata tava, ptr ca ai vrea si putin desert nu? iaca cum nu socotesti calorii dar socotesti cat pui la blid sa poti gusta din toate putin sa nu ai burtica cat butoiul . Clar te educi si daca esti al mai mare mincau daca respecti ptr ca tot ce papi este satios.
Ma bucur ca am putut discuta in liniste si prietenie. Sper ca sa inteles cate ceva din toate discutiile astea.
pup toate fetele
ps a' naibii Phelps asta!
[quote]
Iti dai seama ca nu are

Postat 01 March 2013 - 04:38 PM
[quote name='moatza' date='01 March 2013 - 04:08 PM' timestamp='1362146931' post='187967']
[size="1"]ps a' naibii Phelps asta![/size]
[quote]
Iti dai seama ca nu are

[/quote]
ce burdihan? e de-a dreptul sculptural!

Postat 01 March 2013 - 04:44 PM
Atunci eu retin ca nu am gasit wassa 24% nicunde, asa ca paine nu am mancat deloc
Dulce cred ca mi-am facut de vreo 2 ori, un mouse de cioco si un tort ciocolatos, pt ca totusi mm zice ca la F1 sunt de evitat dulciurile (F1) doar ocazional si fff putin, mai mult ca o exceptie, asa cum zice si de pastele integrale cu ulei de masline.

Daca esti prea drastica, corpul se razvrateste pe alta parte cu nevoile sale.
Concluzia este in final, ca trebuie sa cocalesti in casa musai pentru orice dieta. Nici eu acum pentru cea de 3 saptamani nu mananc deloc in oras sau ceva cumparat, doar ca ce imi fac eu nu necesita nici un efort, sunt chestii care nu implica munca si timp, de care cel din urma nu prea dispun. Si nu pot sa nu intaresc, ca tu ai mare noroc cu familia ta, ca a acceptat sa ii tragi dupa ei, sau tu dupa Denisa, nu conteaza ... dar puteti merge toti intr-o barca aproximativ si asta te scuteste mult efort. Brava, fata draga

Imi pare tare bine sa devina atmosfera mai relaxata si sa nu mai fie luate in nume de rau orice intrebari, sau nedumeriri

BTW, tu care le ai cu cocaturile, iti vine manusa modul in care ai aplicat monti!
mai stiu pe cineva, care mananca 3 turtite Oshawa (DE alea din 4 cereale) / zi si zice ca nu ii este foame sa mai manance altceva, desi e barbat si era corpolent inainte sa tina dieta/mancacios. Deci foarte posibil sa ai mare dreptate. De ex, eu ingurgitez cantitati foarte mari de hrana ca nu mananc aproape niciodata la masa paine/cereale/leguminoase, ci doar legume multe/verzituri/salate + carne/branza/oua.
Multumesc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 March 2013 - 05:05 PM
ce burdihan? e de-a dreptul sculptural!
[quote]
Vad, dar tot il are undeva ca doar nu are anexa de papa atata nu? vezi, minca mult si tot schlemb este da?(bine no sculptural)sa nu fiu ciudoasa ca arata asa

Postat 01 March 2013 - 05:11 PM
Buna ziua! Am ceva probleme... dupa doua sarcini si perioada de alaptare am ajuns o balena. Eram constienta de aceasta chestie de ceva timp, dar am crezut ca in timp, usor-usor, voi reveni cat de cat la vechia forma.
Sunt din ce in ce mai constienta ca acest lucru nu se va intampla de la sine...
La prima sarcina am luat in jur de 35kg pe un fond deja buros... cand dupa doi ani de la nastere reusisem sa scad 15kg, am ramas din nou insarcinata. De data aceasta nu am luat in greutate in mod exagerat, doar 15kg, pe care am si reusit sa le dau jos destul de repejor...
Oricum ar fi la inaltimea mea (1,70m) am muuuulte kg in plus... greutatea mea actuala e de 104-105kg.
Imi vine sa plang... e prima oara cand recunosc cu voce tare ca am o problema...
M-am decis sa fac ceva si cum am citit un pic din topicurile voastre, cred ca aceasta 'dieta' mi s-ar potrivi...
Sunt totusi intr-o mare ceata, cu ce se poate manca, nu se poate, combinare sau nu... Am vazut ca si expertii mai au inca neclaritati, asa ca am nevoie de ajutorul vostru.
Puteti sa ma ajutati si pe mine, va rog frumos?
Nu stiu, ceva de genul un meniu pt o saptamana, pana cand voi intelege mai bine cum functioneaza multitudinea de combinatii...
Orice sfat, indicatie, critica sunt binevenite! Va multumesc mult de tot! Sorina
(ce urmeaza mai jos am scris pe 19 iunie 2011)
Acesta a fost primul meu mesaj aici la monti pe 28 mai 2010... va recunoasteti?! Indiferent de kilogramele in plus pe care le-am avut la inceput, toate cand am auzit de monti am avut dubii, intrebari, nelamuriri... Greu a mai fost la inceput. Am citit si recitit cartile, blogurile, intrebarile si raspunsurile, tot ce-mi cadea sub mana, tot ce voi imi recomandati. Am ajuns si sa-mi neglijez casa si familia pt o perioada de timp, orice minut liber era dedicat lui monti... Daaar, am reusit sa fac lumina in hatisul de informatii, usor-usor totul a inceput sa fie clar.
Am avut noroc cu soata din dotare care m-a incurajat si sprijinit, poate nu chiar de la inceput, dar in momentul in care a inteles ca sunt hotarata si a vazut ca functioneaza a fost de partea mea. E asa frumos sa vezi iar admiratia in ochii sotului tau cand se uita la tine, sa-ti auzi fetita de 5 ani 'mami, nu mai esti grasa, acum esti slaba'... nu se pot cuantifica... Pt mine sunt totul.
Acum dupa un an am ajuns la 73,5kg de la 105kg. Ma simt bine, mananc bine (nu de alta dar eu sunt una care mananca, nu se joaca) si in sfarsit imi pot permite sa fac 'mofturi' cand imi cumpar ceva de imbracat. Dupa ani de zile in care mi-am cumparat ce-mi venea, am reusit dupa un an sa-mi cumpar ceea ce-mi place. Mai am momente in care nu-mi vine sa cred... parca e prea frumos ca sa fie adevarat. Sper sa tina cat mai mult!
Haideti sa ma mandresc un pic...

730 x 521 (87.19k)
Va place? Ca eu sunt 'indragostita' de el... Cred ca am sa mi-l scot la imprimanta.
Acum sa va zic si cum am ajuns la acest rezultat, nu? Am respectat ritmul de 3 mese si 2 gustari in tot acest an... bine au mai fost si exceptii, dar voi sa nu faceti ca mine. Am respectat NU-urile, minim 3 ore intre o masa si alta, 1/2-1 ora dupa fructe, 2-3 fructe pe zi, mai slabut cu faina la inceput, multa tarate... tot ce voi cunoasteti deja bine sau acum invatati.
Un sfat care sper sa va ajute: incercati de la inceput sa va schimbati atitudinea despre aceasta 'dieta'. Totul tine de voi si de ceea ce ganditi/vreti voi, nu restul lumii. Un exemplu, care pe mine ma scoate din minti si cu care sunt sigura ca v-ati intalnit cel putin o data e "ei da' ce se intampla daca gusti doar un pic, doar nu e sfarsitul lumii" (si multe altele asemanatoare)... daca la inceput nu bagam in seama prea tare remarcile de acest gen, acum sa stiti ca reactionez destul de dur. Se vede treaba ca m-am cam saturat de ce crede unul sau altul. Conteaza ce cred/stiu/vreau eu. Asta e. Cine nu vrea sa inteleaga, treaba lui. Din nou, asta e. Daca ati sti ce frumoasa e viata acum. Nimeni nu ma mai supara. In timp au invatat sa ma lase in pace. Asa ca perseverati, cine va vrea sa va inteleaga/ajute o va face, cine nu vrea sa fie sanatos, fiecare cu viata lui. Am devenit cam rea in ultimul timp...
Nu vreau sa ma repet, asa ca va dau un link care va va duce la raspunsurile pe care le-am dat intrebarilor puse deja de Pesi . Nu as vrea sa ma repet.
Ce as mai putea sa va spun? Sincer, nu stiu. Pt mine, dupa un an, a devenit ceva natural, normal. Nu simt nevoia sa trec la F2... imi e de ajuns F1 cu cate un exces din cand in cand. Imi plac prea mult fructele ca sa ma limitez la cantitatea 'impusa' de monti. Trebuie sa avem si un punct slab, nu? Ca doar suntem oameni.
Va multumesc mult de tot pt ajutorul vostru, sfaturile si sustinerea pe care mi-ati dat-o in tot acest timp. Va pupacesc dulce!
Ps.:Sunt deschisa la orice intrebari doriti sa-mi puneti... functionez mai bine pe intrebari si raspunsuri decat pe compunere libera (nu prea am fost brava la compuneri, eu sunt mai matematica, tip liniuta de la capat).
(si aici interviul cu Pesi pe 20 ianuarie 2011)
Care sunt rezultatele cu care te mandresti?
Ma mandresc cu faptul ca in 7 luni am ajuns de la 105kg la 79kg.... minus 26kg.
Ma mandresc cu faptul ca sunt sanatoasa... nu-mi vine sa cred ca in aceasta iarna nu am avut nimic. Incepeam deja de prin noiembrie sa am probleme.
Ma mandresc cu privirea plina de admiratie a sotului si a persoanelor din jurul meu.
Ma mandresc cu faptul ca am reusit sa ma scutur de inertia care era intrata in viata mea.
Ma mandresc cu faptul ca intru in pantalonii de acum 6ani... de fapt imi sunt cam mari acum...
Ma mandresc eu cu multe, dar ma opresc ca sa nu va plictisesc prea tare...
Cand ai inceput sa te gandesti la o dieta si ai inceput studiul dietei Montignac ?
La o dieta nu m-am gandit niciodata... de fapt, sa nu mint, m-am gandit mult in ultimii 6 ani, dar la modul cum sa fac sa nu o fac. Sa ma explic...
Totul a inceput relativ acum 10 ani cand eram studenta si faceam inainte inapoi Romania - Italia... toate ritmurile mele sareau in aer o data la cateva luni. Am inceput sa ma ingras un pic cate un pic, dar nu in mod important. Cand totul s-a stabilizat si am inceput sa muncesc am reusit sa slabesc chiar binisor (fara nici un efort special) si am ajuns la greutatea care o am acum (79kg). In acel moment am ramas insarcinata si a inceput 'calvarul'... in 9 luni am luat peste 30 kg. Sunt draguta si zic 30, de fapt au fost mai multe.
In primul an am alaptat, asa ca nu-i ca am reusit sa scad cine stie ce, in al doilea an am reusit din nou sa scad 15kg (fara vreun efort special). In acest moment am ramas din nou insarcinata. De data aceasta am luat doar 10kg, dar raul era facut deja de mult timp.
In tot acest timp am mancat normal, ma rog, ce consideram eu ca e normal, dar fara excese deosebite.
In aceasta perioada in mintea mea era si inca mai este bine prezenta urmatoarea idee: 'de ce ar trebui sa sufar eu? cu ce am gresit eu in lumea asta sa sufar ca un 'caine' (vorba vine)? de ce ar trebui sa-mi neg din micile placeri ale vietii?'. Asa ca eu si dietele nu prea suntem bune prietene.
Eu dieta Montignac nu o vad ca pe o dieta ci ca pe un mod de viata.
Si ca sa revin, ca am facut un ocol cam mare... totul a inceput prin aprilie - mai 2010. Eu faceam dulciuri pe comanda si am fost plina de comenzi in perioada aceea. Bine inteles ca facand comenzile, mirosea prea frumos in casa, asa ca faceam si pt noi... rezultatul: mi s-a scarbit de dulciuri. Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa scriu (gandesc) asa ceva... era ceva de negandit pt mine care sunt fan dulciuri pana la moarte.
Apoi intr-o luna am avut 3 aniversari: Giulia 2 ani, Mara 5 ani si eu 35 ani... asa ca va inchipuiti ce a fost pe mine. Ma vedeam imensa si toata ziua in bucatarie si fara nici-o posibilitate de a scapa din aceasta capcana...
Au fost mai multe chestii concentrate intr-o perioada scurta de timp care m-au facut sa ma decid in a cauta o cale de iesire.
Cum culinarul are o mare parte din vina pt kilogramele in plus, am inceput sa caut idei in partea de diete, care pana atunci nu m-a interesase nici cat negrul sub unghie.
Am citit bine si m-am decis sa aprofundez ideea monti, tocmai pt ca se putea slabi mancand dulciuri. Aprofunzand monti am inceput sa-l vad cu alti ochi, dar ideea initiala aceasta era: pot manca dulciuri!!!
Ca sa va zic ce m-a mai atras in mod deosebit in aceasta zona erau tickerele... impresionante pt mine. Cel mai mult a fost cel al moatzei care m-a impresionat... dar daca vreti sa radeti un pic, habar nu aveam ca ea facuse operatie. Pt mine era un miracol si gata, oricum e un miracol, dar eu pur si simplu nu am vazut notita cu operatia, de fapt am vazut-o dar nu am facut legatura cu ce fel de operatie... Asa ca, ii multumesc moatzei! A fost factorul care a declansat 'supararea' din mine... ceva tip 'uite dom'le ca altii pot'.
Ce alimente iti plac cel mai mult si le-ai inclus in meniuri ?
Mie-mi place tot, sunt o persoana care nu face mofturi... dar preferata mea va ramane branza, de orice fel. Aici mai sar calul uneori cand e vorba de cantitate.
Fiind in Italia cum te-ai descurcat cu alegerea alimentelor potrivite Monti ?
Nu am avut foarte multe probleme. A fost un pic mai dificil la inceput pana am gasit traducerea corecta la fiecare chestie in parte.
Apoi am avut si am noroc cu o erboristerie (un fel de plafar) la mine in sat care chiar daca nu aduce in mod normal multe chestii care le folosesc eu, e de ajuns sa dau comanda si-mi aduce fara probleme in cateva zile tot ce am eu nevoie.
Sunt putine chestii care eu nu le gasesc aici... dar se poate trai linistita fara faina de gluten sau alte specialitati.
Ai facut si miscare ? Daca da, de care ? Daca nu, crezi ca te-ar ajuta sa iti implinesti visul ?
Nu am facut multa miscare pt ca mi-am propus sa fac... s-a intamplat sa trebuiasca sa o fac.
Pana in septembrie cand am inceput munca dupa 6 ani de stat acasa, mergeam cu bicicleta in fiecare zi, dar ceva de genul 2-4km, nimic exceptional, la cumparaturi, la posta, la piscina, asa usor pe langa casa.
Din septembrie s-a schimbat situatia... minim 12km de bici pe zi de luni pana vineri, plus munca fizica dimineata, care compensa statul pe scaun de dupa-amiaza.
Si acum continui a merge la munca in bicicleta zi de zi, exceptie fac zilele cu ploaie.
Ce le-ai sfatui pe fetele care , asemeni tie vor sa slabeasca?
Sa se informeze bineinainte de a incepe ceva, orice... subiectul trebuie bine aprofundat.
Apoi cu informatiile bine implantate in cap si cu hartiile mereu in mana sa se treaca la atac cu hotarare... muuulta hotarare. Pe mine nu ma va misca nimeni de pe drumul meu. Daca-ti lipseste determinarea nu faci nimic.
Sincer nu cred ca am fost asa determinata niciodata in viata mea. Nu ma intereseaza stanga si dreapta, exist doar eu si ideea mea.
Ce iti propui in continuare in privinta dieteti Monti?
Atunci cand am inceput monti, mi-am propus sa ajung la 80kg, dar fetele au zis ca se poate mai mult de atat... sincer nu le-am crezut, dar am acceptat sa-mi schimb tickerul, mai greu a fost cu creierul meu, el a ramas setat pe 80.
In timp am inteles ca aveau dreptate, deja de sarbatori aveam 79kg... bine, ca de sarbatori am mancat mai mult si cam de toate (mereu monti) si am pus la loc 1,5kg, dar nu au reprezentat o problema.
Azi am ajuns la 78,8Kg... de abia m-am cantarit.
Sunt deja fericita din acest punct de vedere... am sa-mi las corpul sa hotarasca ce si cum.
Nu vreau sa fiu ipocrita, mi-ar place sa am 70kg, dar nu am sa-mi propun niciodata acest targhet, nu vreau... cu 75 sunt de acord si am sa lupt pt ele.
Dupa cum am spus, am sa las corpul sa hotarasca ce si cum... eu am sa fac tot posibilul sa-l ajut. F1 nu ma deranjeaza, asa ca mi-am propus sa tin aceasta faza muuult timp, combinata din cand in cand cu cate o masa F2. Oricum ar fi mi-am propus macar 1 an de F1, asa ca pana-n vara F1 scrie pe mine, dupa aceea se va vedea.
Da-ne cateva exemple de meniuri
Mic dejun: lapte degresat cu tarate de ovaz... abia acum dupa 7 luni mi-am permis painea integrala pe care o consum cu dulceata facuta de mine si un ceai de fructe de padure (preferatul meu)
Pranz: pt fooooarte mult timp a fost carne la piastra cu o salata... de cand am inceput munca s-a schimbat un pic, oricum un felul doi, o salata satioasa
Cina: cam aceeasi chestie cu pranzul, o omleta, spaghetti integrale, orez (integral sau basmati)
Si doua gustari: fructe, migdale, ciocolata 70% cacao.
Care este reteta ta Monti preferata ?
Nu am o reteta de care sa fiu 'indragostita'. Imi plac noutatile, imi place ca aproape toate chestiile cu care eu eram obisnuita se pot montifica... mai sunt si exceptii, dar nu moare nimeni.
Dupa cum bine v-ati dat seama, iubesc dulciurile... asa ca aici va pot zice ca-mi place: diplomatul , moussul de ciocolata si triunghiurile dorei... si muuulte altele... mai bine ma opresc
A, si vroiam spre final sa mai adaug ceva: Mii de multumiri fetelor de la sezatoare. Sincer, daca nu ar fi existat ele, nu cred ca as fi facut aceasta alegere.
Felicitari din partea noastra si mult succes mai departe !
Vorbind de prezent... mai am un pic si implinesc 3 ani de monti. Cum mananc puteti vedea linistite la topicul cu pricina, ce gatesc la fel.
In acesti 3 ani la mine nu s-au schimbat prea multe, referitor la cum gandesc. Singurul care a coborat a fost acul cantarului (vorba vine, ca al meu e digital).
Acum stagnez de ceva timp la 75kg si mi-e al naibii de bine. Am perioade cand ajung si la 72kg dar nu ma intereseaza prea tare... se intampla fara un efort deosebit din partea mea.
Postat 01 March 2013 - 05:24 PM
Daniella, la 01 March 2013 - 04:44 PM, a spus:
mai stiu pe cineva, care mananca 3 turtite Oshawa (DE alea din 4 cereale) / zi si zice ca nu ii este foame sa mai manance altceva, desi e barbat si era corpolent inainte sa tina dieta/mancacios. Deci foarte posibil sa ai mare dreptate. De ex, eu ingurgitez cantitati foarte mari de hrana ca nu mananc aproape niciodata la masa paine/cereale/leguminoase, ci doar legume multe/verzituri/salate + carne/branza/oua.
Multumesc

mie mi se pare prea drastica Oshawa(zic de mine personal) eu sunt asa mai relax cu Monti si tot ce am pofta fac ,nodific tre sa iese bun pina la urma. Cerealele, fainurile din si legumele uscate, taratele au un rol important macar dimineata in dieta . Cand zic cereale, nu ma refer la fulgi cu lapte. SAlatele se duc repejor si caraie matzul iarasi daca faci o budinca de tarate sau maninci dimineata o chifla de aia cu ce doreste sufletelul tau sau 2 felii de painica integrala cu ceva pe ea fara grasimi saturate integrala ai vedea ca altfel sta problema si ai minca putin /normal (ma gandesc ca nu mainca nimeni daca nu ii este foame nu?).
(nu este greu si eu fac 1 pe saptamana chiflele 50/50 si 1 painica
integrala din jumatate de kg de faina si suntem 3 pers si avem 1
saptamana).
Eu imi mentin parerea: pina nu incerci nu ai de unde sa sti.Iar cad horatasti sa incepi, inseamna ca te incadrezi asa in ce este voie si nu exista sa nu fie bine sa fie cel care a incercat multumit.
Tie ti`a fost greu sa duci la bun sfarsit cand ai incercat,ptr ca nu ai fost suficient de pregatita ptr schimbarea asta si poate nu ai avut nici un suport, chiar daca ai plecat singura la drum. Dar nu este tarziu niciodata sa reincepi. Si eu maninc salate in fiecare zi dar maninc si chestii cu fainurisi tarate.
Vreau sa zic ceva ce am observat eu cu dieta monti: inainte daca mincam mamaliga care imi place foarte mult aveam arsuri.Am facut mamaliga din naut si tarte de ovaz, foarte buna la gust si servita in aceiasi varianta ca si ce dinainte din malai dar sincer zic nu am avut nici cea mai mica balonare sau arsura (este un singur exemplu dat).
Ce am scris eu aici, paote orice montignac/a sa confirme ca este adevarat.
Postat 01 March 2013 - 05:39 PM
[quote]
Bravo!
Ptr curaj, ptr hotararea ta, ptr reusita ta

Ma impresionat foarte tare cand am citit mesajul tau

Postat 01 March 2013 - 05:55 PM
Fug, ma duc sa o duc pe Mara la catechism...
Postat 01 March 2013 - 09:14 PM
Postat 01 March 2013 - 11:44 PM

Cite lucruri mai afla omul

Postat 02 March 2013 - 12:14 AM
sorinadaniela, la 01 March 2013 - 05:11 PM, a spus:
Sa se informeze bineinainte de a incepe ceva, orice... subiectul trebuie bine aprofundat.
Apoi cu informatiile bine implantate in cap si cu hartiile mereu in mana sa se treaca la atac cu hotarare... muuulta hotarare. Pe mine nu ma va misca nimeni de pe drumul meu. Daca-ti lipseste determinarea nu faci nimic.
Sincer nu cred ca am fost asa determinata niciodata in viata mea. Nu ma intereseaza stanga si dreapta, exist doar eu si ideea mea.
Bravo si pentru sfatul asta!

Eu as vrea sa adaug doar faptul ca documentare inseamna in primul rind cartea lui Montignac si abia apoi sfaturile de pe forum si cred ca toate cele care tin Monti sint de acord cu mine. Nu exista vreo intrebare la care principiile cuprinse in carte sau tabelele cu IG-uri sa nu-ti raspunda. Multa lume uraste sa citeasca (ei, da, asa e...) si cred ca pot scurta drumul spre cunoastere prin intrebari. Asa ca isi fac o varza de informatii in cap pe care nu le pot pune cap la cap si sfirsesc prin a zice ca e prea greu si mai bine maninca mai putin decit sa manince mai bine. Se pierde mult mai mult timp necitind cartea ci doar punind intrebari legate strict de cite unul sau altul dintre aspectele izolate ale dietei. Nu poti explica un meniu daca nu stii de ce-l alegi. Cerra zice bine, ca asa imi vine si mie sa zic: iau tabelele cu IG la citit si vad ce mincare pot sa fac, deja sint convinsa (pentru ca am citit si inteles metoda) ca dieta functioneaza. A facut-o unul mai destept ca mine, o groaza de lume o tine cu succes, de ce sa ma preocup eu de maruntisuri? Mai simplu de atit ce poate fi?