Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#101
Postat 18 May 2011 - 09:08 AM
Apoi pentru tine ce e brinza fermentata, una gen brinza de vaci?
Ca mozzarella de pilda nu e fermentata, la ea se incalzeste laptele coagulat.
#102
Postat 18 May 2011 - 10:07 AM
Lizura, la 18 May 2011 - 08:28 AM, a spus:
Lizura, "regimul" monti nu e tot una cu "regimul" pe care trebuie sa il tina un bolnav de diabet. monti se potriveste foarte bine la diabet, dar regimul unui diabetic nu este monti curat. din cate am citit au voie sa consume cartofi, orez sau paste fainoase, doar ca nu trebuie depasita o anumita cantitate. la diabet conteaza glucidele, ceea ce nu e tot una cu IG-ul alimentelor.
nu prea stiu eu sa explic bine. sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
stiu ca mon, de pe culi, a facut niste experimente la un moment dat. si-a masurat glicemia dupa ce a consumat anumite alimente si a vazut cat crestea. cred ca tine si de fiecare organism in parte. reactionam diferit la aceleasi alimente.
de aceea e bine de cunoscut principiile de baza ale lui monti si apoi fiecare testeaza pe sine reactii la diferite alimente. unoral nu le priesc lactatele, altora fainoasele (cele permise, normal), altora fructele.
#103
Postat 18 May 2011 - 11:09 AM
boni, la 18 May 2011 - 10:07 AM, a spus:
nu prea stiu eu sa explic bine. sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
stiu ca mon, de pe culi, a facut niste experimente la un moment dat. si-a masurat glicemia dupa ce a consumat anumite alimente si a vazut cat crestea. cred ca tine si de fiecare organism in parte. reactionam diferit la aceleasi alimente.
de aceea e bine de cunoscut principiile de baza ale lui monti si apoi fiecare testeaza pe sine reactii la diferite alimente. unoral nu le priesc lactatele, altora fainoasele (cele permise, normal), altora fructele.
Asa e, se numara glucidele la diabet.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#104
Postat 18 May 2011 - 11:10 PM
asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:
Luni:
- 10:00 si 12:00 expresso neindulcit
- 16:00 ficatei la gratasr cu salata verde+ridichi+castraveti+branzica telemea+ o felie ou fiert (ulei+otet)
+ expresso neindulcit
- 21:00 un paharel mic de bere

Marti:
- 10:00 2 cubulete emmentaler + expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, 2 oua fierte, rosioare, migdale, seminte de in (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 15:00 250 g migdale

- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar
Miercuri:
- 10:00 2 cubulete emmentaler+ expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, carne curcan inabusita, rosioare (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar. Apoi ceva parmezan.
21:00 150 g caju

E bine, e rau? stiu: e micul dejun slabut. De maine bag fructe dimi si sper sa mananc seara mai putin. e ok asa?
oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile

va rog sa ma criticati daca am gresit si laudati

apita cam putina, sub 2 l /zi

daca e ok cu salata aia de la pranz pot merge ani de zile de luni-vineri...e chiar ce mancam, uneori puneam si porumb sau morcov, dar in rest am acelasi meniu
seara se schimba foaia. Pana sa mananc dulciuri, seara aveam friptura (curcan, vita, peste) cu salata si cu o garnitura eventual (uneori ciuperci +mozza, alteori orez cu legume, sau legume congelate trase la tigaie sau gratinate), sau mamaliga cu branza si smantana, sau paste (bolognese sau lasagna sau diverse cu carne al forno) deci aici seara de cele mai multe ori nu eram monti. Iar de cand am bagat dulciurile ... Deci seara trebuie sa fac ceva modificari si as mai dori idei de meniuri usor de incropit, pana termin cartea
diminetile mele clasice sunt iarna: fresh de grepf si in we eventual omleta cu branzeturi si putin prosciuto; mic dejun de vara de regula tot ceva fructe de sezon... Ce altceva mai pot manca?
In we se schimba meniul pana acum, mai o ciorbita/supita, mai diverse la felul doi, prajituri la desert (tiramissu/paharele tricolore

am citit pe somon si pe afumat si pe marinat scrie la ingrediente zahar. Idem si la rosii uscate.
conserva de ton RioMare e ok?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#105
Postat 19 May 2011 - 02:04 AM
Cele nefermentate pina la capat reprezinta de pilda: brinza de vaci, cas, urda...si altele care se fac in tara si in Europa estica si care sint de pilda interzise spre vinzare in SUA.
Cu mamaliga parca era vorba ca raposatul Montignac se razgindise si o trecuse la categoria permise cu putin timp inainte de a muri.
#106
Postat 19 May 2011 - 07:43 AM
#107
Postat 19 May 2011 - 10:09 AM
dupa cate ore de la fructe am voie mancare? hai incerc sa mai rezist pana la 12, dar mi-e foame

12:00 salate mixte verzi, 1 ou fiert (moale), 50 g branza brie, rosioare, 1 castravecior mic, patrunel, marar, semnite in, piept curcan, ulei EV + otet de vin
16:00 idem ca la 12:00
20:00 o sa-mi trag la tigaie in ulei EV broccolli cu ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar si eventual pun parmezan ras peste.
E OK ziua de azi?
m-am cantarit ... e nashpa!

Punct de pornire, 16 mai 2011 63,5 kg Target 47-49 pana ola sfarsitul anului. Hai ma multumesc si cu 50 kg.




Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#108
Postat 19 May 2011 - 10:17 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#109
Postat 19 May 2011 - 10:18 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:09 AM, a spus:
dupa cate ore de la fructe am voie mancare? hai incerc sa mai rezist pana la 12, dar mi-e foame

Dupa 30-45 de minute. Domnul Monti zice in cartea dansului ca se trezea dimineata, manca fructul, apoi intra in baie, barbierit, toaleta, etc, pe cand iesea putea deja sa manance micul dejun.

Fructul se mananca la 2 ore distanta de la o masa si cam cu 30 de minute inainte de masa urmatoare. Adica trebuie sa lasi minim 30 de minute pentru "procesare" inainte de a manca altceva.
Edit: Cu sucul de legume permise nu trebuie sa-ti faci probleme. Cu sucul de fructe (pot fi si combinate) se respecta regula de mai sus.
#110
Postat 19 May 2011 - 10:23 AM
Daniella, la 18 May 2011 - 11:10 PM, a spus:
asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:
Dani, pana nu imi spui ca ai citit toata cartea eu nu iti mai raspund la intrebari. Ca sa urmezi monti trebuie sa il pricepi. Ca sa il pricepi TREBUIE sa citesti macar o carte, cu atentie. Nu poti sa il tii dupa ureche, zau asa. Trebuie sa iti "intre in sange"

bun, acum ca am terminat cu cearta comentez pe mesajul asta, si mai departe de apuci de citit

Luni:
- 21:00 un paharel mic de bere

stiu: e micul dejun slabut. - asa este
oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile

apita cam putina, sub 2 l /zi

conserva de ton RioMare e ok? - daca e curata (doar ton si apa sau ulei) e ok
#111
Postat 19 May 2011 - 10:23 AM
mi-era o foame!
mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#112
Postat 19 May 2011 - 10:25 AM
boni, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:
merci




Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#113
Postat 19 May 2011 - 10:28 AM

#114
Postat 19 May 2011 - 10:29 AM
Lizura, la 19 May 2011 - 02:04 AM, a spus:
nici gand Lizura.
pe site-ul lui nenea monti e trecuta cu IG astronomic

oricum el s-a mai razgandit pe parcurs, doar ca sa fie pe plac mai multora. cartea de capatai e prima, si cea mai restrictiva. iar cine vrea sa slabeasca ar fi bine sa se tina de ea.
#115
Postat 19 May 2011 - 10:30 AM
dar fetele iti spun mai exact
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#116
Postat 19 May 2011 - 10:31 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:
mi-era o foame!
mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ...

Nu-i voie sfecla rosie, nici napi dulci, nici morcov. La suc de legume chiar nu-mi vine in minte ce s-ar putea bea...sa vina fetele sa ne zica.
#117
Postat 19 May 2011 - 10:38 AM
#118
Postat 19 May 2011 - 10:41 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:

am zis ca nu-ti mai raspund


deci: radacinoasele sunt interzise gatite. crude (deci si suc) sunt permise.
pe site-ul cu IG-uri, la radacinoase, e o steluta care zice cum ca nu ar fi chiar asa de rele pe cat zice IG-ul mare.

eu zic asa: in perioada de "cura de slabire" trebuie considerate interzise, apoi, la mentinere, mai merg din cand in cand.
si eu ma dau in vant dupa sfecla rosie si am suferit o perioada ca nu mai puteam manca salata. dar dupa ce am preparat-o prima data cruda, la fel ca cea coapta, m-am indragostit de ea si nu mai sufar

laura_lala, la 19 May 2011 - 10:28 AM, a spus:

laptele de soia are IG=30
cel de cocos IG=40
cauta aici laura: http://www.montignac...g_recherche.php
eu nu am gasit lapte de soia curat (adica fara zahar) si oricum evit soia (in afara de sosul de soia fermentat). dar eu folosesc ca "lapte monti" frisca nebatuta (smantana lichida) diluata cu apa.
iar mai nou, daca am nevoie de lapte ce cocos am invatat de la Maya cum sa il fac: aromatizez laptele "monti" de mai sus cu fulgi ce cocos.
#119
Postat 19 May 2011 - 10:48 AM
Daniella, la 18 May 2011 - 11:10 PM, a spus:
asa deci la carte nu am mai apucat sa citesc, deci sa vedem daca am ramas monti in acest timp:
Luni:
- 10:00 si 12:00 expresso neindulcit
- 16:00 ficatei la gratasr cu salata verde+ridichi+castraveti+branzica telemea+ o felie ou fiert (ulei+otet)
+ expresso neindulcit
- 21:00 un paharel mic de bere

Marti:
- 10:00 2 cubulete emmentaler + expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, 2 oua fierte, rosioare, migdale, seminte de in (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 15:00 250 g migdale

- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar
Miercuri:
- 10:00 2 cubulete emmentaler+ expresso neindulcit
- 12:00 frunze de salate mixte, 100 g emmentaler, carne curcan inabusita, rosioare (ulei masline+otet de vin)
+ expresso neindulcit
- 20:00 fasole batuta cu putina ceapa calita cu sos de rosii si varza noua fiarta cu rosii si marar. Apoi ceva parmezan.
21:00 150 g caju

E bine, e rau? stiu: e micul dejun slabut. De maine bag fructe dimi si sper sa mananc seara mai putin. e ok asa?
oricum am scos dulciurile de seara, n-am pus gura de 3 zile

va rog sa ma criticati daca am gresit si laudati

apita cam putina, sub 2 l /zi

daca e ok cu salata aia de la pranz pot merge ani de zile de luni-vineri...e chiar ce mancam, uneori puneam si porumb sau morcov, dar in rest am acelasi meniu
seara se schimba foaia. Pana sa mananc dulciuri, seara aveam friptura (curcan, vita, peste) cu salata si cu o garnitura eventual (uneori ciuperci +mozza, alteori orez cu legume, sau legume congelate trase la tigaie sau gratinate), sau mamaliga cu branza si smantana, sau paste (bolognese sau lasagna sau diverse cu carne al forno) deci aici seara de cele mai multe ori nu eram monti. Iar de cand am bagat dulciurile ... Deci seara trebuie sa fac ceva modificari si as mai dori idei de meniuri usor de incropit, pana termin cartea
diminetile mele clasice sunt iarna: fresh de grepf si in we eventual omleta cu branzeturi si putin prosciuto; mic dejun de vara de regula tot ceva fructe de sezon... Ce altceva mai pot manca?
In we se schimba meniul pana acum, mai o ciorbita/supita, mai diverse la felul doi, prajituri la desert (tiramissu/paharele tricolore

am citit pe somon si pe afumat si pe marinat scrie la ingrediente zahar. Idem si la rosii uscate.
conserva de ton RioMare e ok?
Meniul e relativ ok, pentru inceput (fara bere si cam mari portiile de oleaginoase). Salata e ok.
Micul dejun nu prea e mic dejun. Nu merg doar fructe dimineata, ai nevoie de ceva consistent. Poti manca, de ex un fruct pe burta goala (IG pana in 35), dupa 15-20 minute ceva consistent (e.g. omleta, oua fierte cu legume, pateu facut in casa pe legume, cascaval etc).
La pranz merge foarte bine salata ta.
Seara poti merge pe friptura cu salata, supe monti, friptura cu garnitura (e.g. linte, fasole, legume). Poti gusta 1-2 patratele de ciocolata peste 70%, dupa masa.
In weekend, daca nu mai poti de pofta (ar fi bine, la inceput, macar o perioada sa fie mai rar sau deloc, ca sa slabesti mai repede si pancreasul tau va incepe sa si revina la normal) iti poti face un dulce monti.
La conserva, citeste ingredientele, daca n are nimic: zahar, dextroza, amidon etc si e doar ton si apa, atunci e ok

Cauta somon si rosii uscate fara zahar, trebuie sa gasesti. Multe produse conforme, le gasesti pe la plafar
LE: de cand scriu mesajul asta, ati scris nu gluma.
De acord cu ce a zis Boni, Daniella citeste, citeste citeste

Laura, soia nu e buna dpdv al sanatatii, doar cea fermentata e buna, adica sos de soia sau miso.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#120
Postat 19 May 2011 - 10:51 AM
boni, la 19 May 2011 - 10:29 AM, a spus:
dar pe site-ul acela recomandat de fete zice sa citesti ultima varianta up-date de la carte, ca au mai studiat si calculat multe altele ... acu m-ai zapacit ... oricum citesc cartea din link pus de M_rules, care pomenea ca e de la tine
oul fiert moale cu zeama e ok?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!