Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#121 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:56 AM

boni ai gasit la noi somon afumat/marinat fara zahar?

voi ce va luati la serviciu? si ce incropiti in 15 min fara a gati efectiv?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#122 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 10:56 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 10:29 AM, a spus:

oricum el s-a mai razgandit pe parcurs, doar ca sa fie pe plac mai multora. cartea de capatai e prima, si cea mai restrictiva. iar cine vrea sa slabeasca ar fi bine sa se tina de ea.


dar pe site-ul acela recomandat de fete zice sa citesti ultima varianta up-date de la carte, ca au mai studiat si calculat multe altele ... acu m-ai zapacit ... oricum citesc cartea din link pus de M_rules, care pomenea ca e de la tine

oul fiert moale cu zeama e ok?

Gandeste te la regula de baza si iti dai seama daca e ok ;) la ce grupa intra oul? si cu ce vrei sa l combini?
Cartea e baza, ca sa intelegi metoda. Tabelul cel mai bun e cel de pe site, e updatat la zi :lol:

LE: vad ca te ai lamurit :lol:

Eu mananc, de ex: friptura cu salata gata taiata si in borcanel dressing (ulei de masline+otet)
budinca monti (vermicelli din mung, oua, branza), e super buna
vermicelli de mungo(singurele cu IG 35) cu sos de rosii, busuioc si carne

Mai revin cu alte mese de servici.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#123 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 10:58 AM

Vezi postareaM_rules, la 19 May 2011 - 10:48 AM, a spus:

Laura, soia nu e buna dpdv al sanatatii, doar cea fermentata e buna, adica sos de soia sau miso.


ce e miso?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#124 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:58 AM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 19 May 2011 - 10:48 AM, a spus:

Laura, soia nu e buna dpdv al sanatatii, doar cea fermentata e buna, adica sos de soia sau miso.


ce e miso?

Uite aici E facut din soia fermentata, se foloseste la sosuri, supe, pasta etc
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#125 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 11:00 AM

ce am uitat sa spun e ca de marti incoace am un tranzit f bun :lol: , desi nu am schimbat mare lucru in alimentatie, practic doar am scos dulciurile de seara ... nu-mi vine a crede, pt ca inainte nu le mancam deloc si nu mergea fara ceai laxativ ... Ce sa fie? Poate fi cumva de la migdalele crude? pe astea nu le mancam

am rams surpins asa vad ca la caju crud e la fel de vun ca cel prajit si sarat :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#126 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 11:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 11:00 AM, a spus:

ce am uitat sa spun e ca de marti incoace am un tranzit f bun :lol: , desi nu am schimbat mare lucru in alimentatie, practic doar am scos dulciurile de seara ... nu-mi vine a crede, pt ca inainte nu le mancam deloc si nu mergea fara ceai laxativ ... Ce sa fie? Poate fi cumva de la migdalele crude? pe astea nu le mancam

am rams surpins asa vad ca la caju crud e la fel de vun ca cel prajit si sarat :lol:


de la migdale, caju, fibre mai multe, nu mai mananci dulciuri si bineinteles apa ;)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#127 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 May 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:56 AM, a spus:

boni ai gasit la noi somon afumat/marinat fara zahar?

voi ce va luati la serviciu? si ce incropiti in 15 min fara a gati efectiv?



Exemple de gustari rapide in conditii vitrege:

- cascaval sau brinza cu rosii sau ardei
- O cutie de Almette cu 2 cabanosi (eram in deplasare si aveam o pauza de masa de ~10 minute, numai o alimentara la dispozitie)
- niste muschi afumat mezelit, sau pastrama sau alte mezeluri + rosii sau ceva pe linga.
- conserve de peste, ton, sardine etc...

De acasa poti sa-ti iei la serviciu oua fierte, nu stiu daca ai intimitate atunci cind iei masa la serviciu, dar ar trebui sa te cam doara in basca de ce comenteaza unul sau altul. Poti sa-ti iei chiar un gratar cu o salata alaturi, se gasesc tot felul de recipiente de unica folosinta foarte ermetice, poti sa-ti iei si ciorba :lol:


Eu am un magazin destul de bio in apropierea mea (Curtea Brincoveneasca- constantenii il stiu, probabil), de unde imi iau piine cu tarite, foarte Monti, pe care o maninc cu o zacusca de asemenea Monti, facuta de Angelo Greci (parca)- Tulcea. E foarte scumpa pentru gramajul pe care il are (9,5Lei la ~250 g). Salata de vinete e iar foarte indicata, cu piine Monti (excluzi grasimile total la combinatia asta, pui doar putin ulei de masline in vinete)


Acasa imi fac rapid omlete daca mi-e foame si nu am chef de altceva.
Sau o felie de cascaval mai groasa, pe care pun o felie de sunca presata sau ceva muschi file, bag la cuptorul cu microunde si apoi presar ciuperci taiate din conserva (eu pun si ketchup si maioneza- mai ales daca am facuta in casa, dar tu sa nu faci ca mine)

#128 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 12:27 PM

merci :lol:
cum faci sa stii ca o paine din comert este monti?

cum este o ciorba/supa monti? genul: apa, legume (fara radacinoase si cartof) carne, verdeturi, bors, smantana?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#129 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 12:28 PM

nu'sh ce naiba: mi-e o foame de lup azi!
...cred ca sete :lol: Citisem ca atunci cand ne e foame, de fapt ne e sete, dar noi nu stim ... :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#130 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 12:51 PM

Dani, eu imi iau la birou orice am pofta si chef pentru ca imi permit. ma duc cu cutiute si cutii si tacamuri si tot ce vrei. am sef si colegi faini si suntem putini.


EDIT: ia zi cata apa ai baut pana acum?
eu am baut 3 cani de apa si 1 de ceai... si mai urmeaza
cana de cafea de dimineata nu o socotesc la lichide

#131 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 12:53 PM

Vezi postareaM_rules, la 19 May 2011 - 10:56 AM, a spus:

Eu mananc, de ex: friptura cu salata gata taiata si in borcanel dressing (ulei de masline+otet)
budinca monti (vermicelli din mung, oua, branza), e super buna
vermicelli de mungo(singurele cu IG 35) cu sos de rosii, busuioc si carne

Mai revin cu alte mese de servici.


;) ce mai sunt si mung astia? se pot fierbe si astea al dente? Pai daca astea merg cu sos de rosii, busuioc si carne sunt salvata acasa cu pofta de paste al forno, sau bolognese. Tu unde traiesti? Boni astea sunt si in RO?

Ce se intampla daca mananc la intervale prea scurte, dar monti, sau rontai oleaginoase? Mi-e foame rau astazi :lol: am inceput sa rontai migdale ...desi speram ca azi sa nu mai consum asa ceva ...

off mananca astia micii in birou la mine in fiecare zi pizze si alte nebuneli ... :lol:

uleiul poti sa-l pui pe salata de acs, nu pateste nik, otetul o fleoscaieste (iei doar lamaia sau o sticluta cu otet la birou). Asa iau si eu (salata taiata si spalata o cumpar direct din Metro), arunc pe ea bucatelele de carne (friptura taiata cubulete), branza, rosii si ce mai gasesc, pun uleiul. Acreala o pun la serv.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#132 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 12:54 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 May 2011 - 12:19 PM, a spus:

Exemple de gustari rapide in conditii vitrege:

- cascaval sau brinza cu rosii sau ardei
- O cutie de Almette cu 2 cabanosi (eram in deplasare si aveam o pauza de masa de ~10 minute, numai o alimentara la dispozitie)
- niste muschi afumat mezelit, sau pastrama sau alte mezeluri + rosii sau ceva pe linga.
- conserve de peste, ton, sardine etc...

De acasa poti sa-ti iei la serviciu oua fierte, nu stiu daca ai intimitate atunci cind iei masa la serviciu, dar ar trebui sa te cam doara in basca de ce comenteaza unul sau altul. Poti sa-ti iei chiar un gratar cu o salata alaturi, se gasesc tot felul de recipiente de unica folosinta foarte ermetice, poti sa-ti iei si ciorba :lol:


Eu am un magazin destul de bio in apropierea mea (Curtea Brincoveneasca- constantenii il stiu, probabil), de unde imi iau piine cu tarite, foarte Monti, pe care o maninc cu o zacusca de asemenea Monti, facuta de Angelo Greci (parca)- Tulcea. E foarte scumpa pentru gramajul pe care il are (9,5Lei la ~250 g). Salata de vinete e iar foarte indicata, cu piine Monti (excluzi grasimile total la combinatia asta, pui doar putin ulei de masline in vinete)


Acasa imi fac rapid omlete daca mi-e foame si nu am chef de altceva.
Sau o felie de cascaval mai groasa, pe care pun o felie de sunca presata sau ceva muschi file, bag la cuptorul cu microunde si apoi presar ciuperci taiate din conserva (eu pun si ketchup si maioneza- mai ales daca am facuta in casa, dar tu sa nu faci ca mine)


Mezelurile din comert, aproape 99% nu sunt monti deloc. Toate au zahar ori amidon ori dextroza. Nu mai vorbesc ca dpdv al sanatatii nu sunt ok.
Salata de vinete, daca pune ulei eu o consider de F2 cu paine monti integrala. Uleiul de masline merge foarte putin cu paste integrale reci.
In rest ca gustari branza, cascaval, oua sunt foarte bune. Si ca masa, de multe ori si eu imi fac omleta.

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 12:27 PM, a spus:

merci ;)
cum faci sa stii ca o paine din comert este monti?

cum este o ciorba/supa monti? genul: apa, legume (fara radacinoase si cartof) carne, verdeturi, bors, smantana?


E monti daca nu are ingrediente interzise. Daca contine 50% tarate si 50% faina integrala e buna si cu grasimi. Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.
Supe poti face: supa de linte, de rosii, de avocado, de legume etc... poti pune mazare, fasole verde etc.. ai multe variante.

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 12:28 PM, a spus:

nu'sh ce naiba: mi-e o foame de lup azi!
...cred ca sete :) Citisem ca atunci cand ne e foame, de fapt ne e sete, dar noi nu stim ... :lol:

Se poate sa iti fie sete si d aia ti e foame. :lol:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#133 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 12:56 PM

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 12:51 PM, a spus:

Dani, eu imi iau la birou orice am pofta si chef pentru ca imi permit. ma duc cu cutiute si cutii si tacamuri si tot ce vrei. am sef si colegi faini si suntem putini.


EDIT: ia zi cata apa ai baut pana acum?
eu am baut 3 cani de apa si 1 de ceai... si mai urmeaza
cana de cafea de dimineata nu o socotesc la lichide


my god! 2 pahare de apa dim la trezire! 1 expresso si ceaiul asteapta in cana sa se raceasca. Deocmdt nu mi-e destul de cald sa beau apa ... :lol:

Si eu imi iau la birou cutiuta cu ce am chef si am tacamuri aici ... . Si ei mai comanda de la cantina, chair si ciorbe cateodata..., dar cu gamela doar eu vin :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#134 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 12:59 PM

boni ai scris pe celalalt topic ca elimini vinul de la gatit pt conformitate, deci nu mai marinez/stropesc carnea de friptura cu vin? ulei, sare, piper, verdeturi -asta e tot?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#135 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 12:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 12:53 PM, a spus:


:lol: ce mai sunt si mung astia? se pot fierbe si astea al dente? Pai daca astea merg cu sos de rosii, busuioc si carne sunt salvata acasa cu pofta de paste al forno, sau bolognese. Tu unde traiesti? Boni astea sunt si in RO?

Ce se intampla daca mananc la intervale prea scurte, dar monti, sau rontai oleaginoase? Mi-e foame rau astazi ;) am inceput sa rontai migdale ...desi speram ca azi sa nu mai consum asa ceva ...

off mananca astia micii in birou la mine in fiecare zi pizze si alte nebuneli ... :lol:

uleiul poti sa-l pui pe salata de acs, nu pateste nik, otetul o fleoscaieste (iei doar lamaia sau o sticluta cu otet la birou). Asa iau si eu (salata taiata si spalata o cumpar direct din Metro), arunc pe ea bucatelele de carne (friptura taiata cubulete), branza, rosii si ce mai gasesc, pun uleiul. Acreala o pun la serv.


Fasole mung. Vermicelli sunt facuti din amidon de fasole mung. Parca au gasit fetele de pa culinar la un plafar, recent.Eu sunt in Praga. Uiteaici cum arata vermicelli din mung.
N are nimic daca mananci des si cate putin, dar daca ai grasimi pe la mai toate mesele, tot ce are IG intre 35-50 nu poti manca. Daca ai vreo masa glucidica trebuie sa astepti distanta de cateva ore intre mese (scrie in carte exact cat).
Poti sa iti faci acasa mici cat si pizza monti si poti manca si tu :lol:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#136 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 01:14 PM

aici e buba mea ca eu ajung la 8 si pana la 10 ma joc si adorm copila, cine se mai apuca de gatit la ora aia? deci practic nu am timp de gatit, doar dimineata o ora cat fac dus si ma imbrac pot sa incropesc o salata, sau seara in orele acelea sa arunc ceva in cuptor

in we sunt acasa, dar trebuie sa stau cu copila, 2-3 ore cat doarme ea apuc sa fac una alta (uneori doar stau pe forum sau mai strang prin casa)

deci nexam pizza cu coca facuta acs

mung aia arata, dar nu sunt taieteii chinezesti de orez ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#137 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

aici e buba mea ca eu ajung la 8 si pana la 10 ma joc si adorm copila, cine se mai apuca de gatit la ora aia? deci practic nu am timp de gatit, doar dimineata o ora cat fac dus si ma imbrac pot sa incropesc o salata, sau seara in orele acelea sa arunc ceva in cuptor

in we sunt acasa, dar trebuie sa stau cu copila, 2-3 ore cat doarme ea apuc sa fac una alta (uneori doar stau pe forum sau mai strang prin casa)

deci nexam pizza cu coca facuta acs

mung aia arata, dar nu sunt taieteii chinezesti de orez ...

Cei de orez au Ig mare, nu sunt la fel. Astia se numesc si vermicelli de celofan, sunt foarte subtiri. Mie imi plac mult ca inlocuiesc spaghetele cu ei si au IG mic.
La pizza poti face odata (de ex in weekend cand ai ceva mai mult timp) mai mult blat, mini pizza rotunde. Le bagi la congelator si apoi scoti cand ai chef sa mananci doar una, doar trantesti diverse monti pe ea si o arunci in cuptor. Multe le poti face cand ai timp, in cantitate mai mare si le pui la congelator, apoi scoti cand ai nevoie.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#138 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 02:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 12:59 PM, a spus:

boni ai scris pe celalalt topic ca elimini vinul de la gatit pt conformitate, deci nu mai marinez/stropesc carnea de friptura cu vin? ulei, sare, piper, verdeturi -asta e tot?

Dani, am scris: pentru strictete.
sunt anumite alimente/bauturi care au IG=0 pe site-ul monti (ex. vin, cafea) dar s-a constatat (din experiente proprii si din citite) ca totusi afecteaza slabirea.
la vin problema este alcolul, care, teoretic, se evapora la fiert/gatit. dar, pentru strictete, e bine de evitat.



Gabi, ce ne-am mai pus pe scris! Imagine postata numa' putin ne-a zgandarit Daniella.

#139 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2011 - 02:26 PM

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 10:41 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:23 AM, a spus:

mi se pare ca la sucul de legume nu e voie radacinoase, asa e? nici sfecla ? asta nu prea imi place, erau surse de vitamine si bune si in ciorbe, plus daca mananci in roas toate ciorbele/supele au ... Mai mult si sosul bolognez mie imi placea cu multe legume rase in el si mai putina carne ... :lol:

am zis ca nu-ti mai raspund Imagine postata trebuie sa-mi dau peste degete sa ma abtin Imagine postata
deci: radacinoasele sunt interzise gatite. crude (deci si suc) sunt permise.
pe site-ul cu IG-uri, la radacinoase, e o steluta care zice cum ca nu ar fi chiar asa de rele pe cat zice IG-ul mare.


eu zic asa: in perioada de "cura de slabire" trebuie considerate interzise, apoi, la mentinere, mai merg din cand in cand.
si eu ma dau in vant dupa sfecla rosie si am suferit o perioada ca nu mai puteam manca salata. dar dupa ce am preparat-o prima data cruda, la fel ca cea coapta, m-am indragostit de ea si nu mai sufar ;)

Vezi postarealaura_lala, la 19 May 2011 - 10:28 AM, a spus:

Citeam undeva ca laptele de cocos are IG 41. Laptele de soia cica ar avea 44. Ambele sunt vegetale. Voi folositi la preparat dulciuri/tarte? Ori preferati lapte fara lactoza? Ma gandesc la amestecul de lapte cu oua... :lol:

laptele de soia are IG=30
cel de cocos IG=40
cauta aici laura: http://www.montignac...g_recherche.php

eu nu am gasit lapte de soia curat (adica fara zahar) si oricum evit soia (in afara de sosul de soia fermentat). dar eu folosesc ca "lapte monti" frisca nebatuta (smantana lichida) diluata cu apa.

iar mai nou, daca am nevoie de lapte ce cocos am invatat de la Maya cum sa il fac: aromatizez laptele "monti" de mai sus cu fulgi ce cocos.


Raspunde raspunde!!! Ca pe langa Daniella mai citim si noi, uite ca si eu sunt lenesa si stau prost cu memoria, parca in prima carte a lui Monti nu dadea voie la morcov si sfecla rosie. Stiu ca intre timp s-au schimbat unele lucruri, e si normal in fiecare an se descopera chestii noi, insa eu nu prea m-am pus la punct cu noutatile. :blush:

Ori faptul ca poti manca morcov crud, sfecla cruda si nap crud e extraordinar. :lol: E mai simplu sa rontai o leguma pe post de gustare decat un fruct, dat fiind ca fructele si sucul natural din fructe e cu "regim special". Eu ador sucul de morcov si sfecla, din pacate n-am storcator.

Am sa uit complet de laptele de soia. Oare si tofu sa fie nesanatos? Acum catva timp am fost la un restaurant vegetarian cu 2 prietene si ne-am comandat tofu la gratar cu garnitura de legume, iar eu am ramas cu gandul la acel tofu, mi-a pacut mult. :105:

#140 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 May 2011 - 02:37 PM

Vezi postareaboni, la 19 May 2011 - 02:13 PM, a spus:


Gabi, ce ne-am mai pus pe scris! Imagine postata numa' putin ne-a zgandarit Daniella.


Asa e :lol: si am si de lucru la servici destul... :lol:


Vezi postarealaura_lala, la 19 May 2011 - 02:26 PM, a spus:

Raspunde raspunde!!! Ca pe langa Daniella mai citim si noi, uite ca si eu sunt lenesa si stau prost cu memoria, parca in prima carte a lui Monti nu dadea voie la morcov si sfecla rosie. Stiu ca intre timp s-au schimbat unele lucruri, e si normal in fiecare an se descopera chestii noi, insa eu nu prea m-am pus la punct cu noutatile. :blush:

Ori faptul ca poti manca morcov crud, sfecla cruda si nap crud e extraordinar. :lol: E mai simplu sa rontai o leguma pe post de gustare decat un fruct, dat fiind ca fructele si sucul natural din fructe e cu "regim special". Eu ador sucul de morcov si sfecla, din pacate n-am storcator.

Am sa uit complet de laptele de soia. Oare si tofu sa fie nesanatos? Acum catva timp am fost la un restaurant vegetarian cu 2 prietene si ne-am comandat tofu la gratar cu garnitura de legume, iar eu am ramas cu gandul la acel tofu, mi-a pacut mult. :105:


Cu radacinoasele asa era din prima carte pana acum ;) crude ok, gatite nu ok
Laptele de soia, cat si tofu, mai bine le uiti. Citeste pe aici putin sa afli mai multe de soia nefermentata.
aici
aici
si aici
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi