Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#161 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 May 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 04:00 PM, a spus:

Acum sunt doar la antrenament, si pe 20 iunie ma apuc de un Monti dintre cele mai serioase.

Cele mai daunatoare chestii pentru o dieta sint inceputurile "de luni", "de la intii", "de la anu'", pentru ca pina atunci te simti "dator" sa maninci tot ce stii ca n-o sa mai maninci dup-aia, cantitativ sau calitativ. De obicei se pun citeva kile bune pina la data aceea propusa. Daca stii ca de pe 20 iunie iti vei putea infrina toate poftele, de ce nu poti s-o faci inca de acum? Deplasarile nu sint un impediment, iti faci singura rau gindind asa. Mai bine o eroare sau o exceptie intr-o zi Monti 95%, decit aminarea la o data ulterioara a intregului regim si numirea acestei perioade "antrenament". De fapt e un artificiu al tau sa nu te implici 100% in aceasta dieta, inca :notworthy: Ti se pare ca ambitia vine odata cu timpul scurs, dar vestea proasta e ca nu e asa, ba chiar dimpotriva. In prima faza e cel mai bine sa ataci cit mai frontal orice regim, nu pe parcurs. In varianta "antrenamentului" rezultatele vor fi modeste si motivatia ta va scadea iar frustrarile vor creste.
Nici eu habar n-aveam cind am tinut-o prima data, am pus cap la cap niste chestii pe care le auzisem si pentru ca nu stiam prea multe aproximativ o saptamina am mincat dimineata cite 2-3 oua cu rosii sau ardei iar la prinz si seara piept de pui la gratar (dezpielitat) cu salata verde sau salata de varza, de astea stiam sigur ca sint permise. Dupa ce am gasit si am terminat de citit cartea am inceput sa variez, dar in saptamina aia am slabit 6 kile :notworthy: si aproape garantez ca oricine ar slabi la fel daca maninca numai chestiile astea.

Ce fac daca nu ma pot opri dupa un patratel - doua. Eu obisnuiam sa nu ma las pana nu terminam intreaga tableta :occasion14:

Fa portii mai mici de ciocolata puse in aluminiu alimentar intr-un sertar in bucatarie sau cumpara-ti ciocolata amaruie Schoegetten care e deja facuta cubulete individuale si in plus e si excelenta la gust, imi place foarte mult. Nu lua ciocolata dupa tine, du-te dupa fiecare bucatica in bucatarie.

#162 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 May 2011 - 06:12 PM

Carmella ai dreptate cu avantul: cand iti vine atunci trebuie actionat si eu stiu asta cel mai bine. Nu ma poticnesc cum ca nu am citit cartea, eu ma poticnesc ca sunt foarte pofticioasa si plecand in Italia ma cunosc si mi-e teama sa nu ma fac de ras, daca zic ca sunt la dieta si apoi nu rezist sa nu mananc macar paste, inghetate. Dar si in partea de antrenament voi respecta pe cat pot. De ex. in we am fost pelcata in delta si recunosc ca am facut abateri :notworthy: Eu ma gandeam ca pe masura ce ma documentez mai bine, imi va veni mai multa vointa sa o folosesc ca si mod de viata, nu doar de moment pt slabit. Nu stiu cum e mai bine sa actionez :notworthy:

moaaama 6 kg intr-o saptamana! ...poate daca as bea doar apa ...

deci e voie cioco black, chiar dc ea contine zahar? o sa incerc metoda portiilor tinute in dulapul din bucatarie in portii mici :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#163 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 06:51 PM

Vezi postareaM_rules, la 19 May 2011 - 12:59 PM, a spus:

Fasole mung. Vermicelli sunt facuti din amidon de fasole mung. Parca au gasit fetele de pa culinar la un plafar, recent.Eu sunt in Praga. Uiteaici cum arata vermicelli din mung.
N are nimic daca mananci des si cate putin, dar daca ai grasimi pe la mai toate mesele, tot ce are IG intre 35-50 nu poti manca. Daca ai vreo masa glucidica trebuie sa astepti distanta de cateva ore intre mese (scrie in carte exact cat).
Poti sa iti faci acasa mici cat si pizza monti si poti manca si tu :occasion14:

Salutare,

Gabi, te rog, de unde cumperi fructoza in Praga? Nu sunt sigura daca am vazut la DM...

#164 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 May 2011 - 06:59 PM

Lizura, nu e permisa in F1 branza de vaci (Decat 0 % si perfect scursa de zer). Se poate asocia branza fermentata (Fara zer, genul camembert, telemea, burduf etc) cu carne si legume (IG<35) deodata.

Branza de vaci e ok,lactatele degresate dpdpv monti sunt ok, dpdv al sanatatii nu.

Nu are importanta organic sau nu orez, paste si nici alte cereale (nu sunt prea sigura daca quinoa face parte din categ cereale) nu se amesteca cu lipide, deci nu, nu ai voie in faza 1.

Asa e, ce are peste 35 nu merge cu lipide.

Fetele ma pot corecta, eu sunt cu cartea aproape la sfarsit, mai am cateva pagini. Trebuie sa citim cartea, altfel fetele au spus ca nu ne mai raspund, ca-si pierd vremea cu noi :notworthy: pt ca nu intelegem metoda....acum dupa ce am citit, mi-am dat seama ca sapt trecuta am facut o gramada de greseli si fetele de acum sper ca mie sa imir aspunda :P ca-s gata cu cartea:
- nu e voie fasole uscata, mazare, naut (in faza 1) Eu am mancat in 2 zile, deci am gresit
- nu e voie bauturi alcoolice deloc in F1
- cantitatile nu conteaza (dar ar trebui sa ramana portii normale ca si inainte - nu se reduc, dar nici nu se maresc)
- nu e voie orez (nu sushi, nu ardei umpluti decat fara orez)
Sa ma corecteze fetele daca gresesc.

Fasolea e ok, cauti IG ul la fasolea respectiva (unele persoane pot stagna de la fasole, naut, fructe, lactate)
Mazarea e ok proaspata sau congelata, in borcan/conserva nu.
Orez fara grasimi, poti folosi basmati.
Poti cumpara orez salbatic, merge cu grasimi, are IG 35.
Ardeii ii poti face, ca sarmalele cu orez salbatic (e scump, nu lua negru sau ameste, cauta exact salbatic) sau quinoa

Acum sunt doar la antrenament, si pe 20 iunie ma apuc de un Monti dintre cele mai serioase.

Am cumparat ciocolata dark cu peste 70% cacao. Am citit ingredientele si are zahar (unt, LP etc). Este totusi ok? sau trebuie sa o gasesc cu indulcitori? De unde se cumpara fructoza si ce alti indulcitori permisi mai sunt? Sunt sanatosi (sa nu fie ca si zaharina si ceilalti care contin ciclamat sa dam din rau in mai rau ... ) ? Ce fac daca nu ma pot opri dupa un patratel - doua. Eu obisnuiam sa nu ma las pana nu terminam intreaga tableta :occasion14:
Nu poti avea nici un control asupra ingredientelor daca mananci in oras. Am identificat vegeta pe peste in we! :notworthy: De aia spun ca sunt la antrenament, ca tb sa tin 3 luni strict, iar asta inseamna sa invat bine sa-mi domin poftele si ce sa fac in caz de nevoie: foame mare si lucruri permise ioc!

Bravooo ca citesti cartea, asa o sa intelegi mai bine :rolleyes:

Hmm eu la inceput am mancat putina ciocolata (nu imi placea amara deloc si am zis decat nimic dulce, buna si asta). Cu timpul a inceput sa mi placa si apoi mancam prea multa, apoi in timp m am linistit. Si azi ma limitez la 1-2 patratele pe zi, rar scap la mai mult.
De indulcitori citeste ce i am raspuns Arminei, aia 2 sunt cei mai buni, fructoza...mai rar. Si eu mai folosesc, dar mai rar sau amestec cu erythritol (e scump rau asta), in cafea doar stevia.
Zic si eu la fel, lasa antrenamentul si apuca te ca lumea :P

Vezi postareaArmina, la 23 May 2011 - 06:51 PM, a spus:

Salutare,

Gabi, te rog, de unde cumperi fructoza in Praga? Nu sunt sigura daca am vazut la DM...

Nu cred ca am vazut la DM, dar au sirop de agave acolo :tongue3:
Fructoza gasesti in Kaufland, Billa si in Albert, cauta la raionul de produse pentru diabet, trebuie sa gasesti sau pe unde e zaharul, mai e uneori.
Nu depasi cam 30 grame pe zi (cam o lingura), nu e bine pentru sanatate si pot creste trigliceridele.

Cei mai buni indulcitori, fara efecte si safe sunt stevia (gasesti la magazine gen plafar, dar eu comand de pe net una praf, imi place in cafea) si erythritol (am gasit tot pe net, dar au si magazin in Praga, doar ca e scump in general indulcitorul asta).
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#165 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 07:13 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 May 2011 - 06:59 PM, a spus:

Nu cred ca am vazut la DM, dar au sirop de agave acolo :occasion14:
Fructoza gasesti in Kaufland, Billa si in Albert, cauta la raionul de produse pentru diabet, trebuie sa gasesti sau pe unde e zaharul, mai e uneori.
Nu depasi cam 30 grame pe zi (cam o lingura), nu e bine pentru sanatate si pot creste trigliceridele.

Cei mai buni indulcitori, fara efecte si safe sunt stevia (gasesti la magazine gen plafar, dar eu comand de pe net una praf, imi place in cafea) si erythritol (am gasit tot pe net, dar au si magazin in Praga, doar ca e scump in general indulcitorul asta).

Merci Gabi,
Eu nu prea ma dau in vant dupa dulciuri, cafeaua o beau fara zahar sau alt indulcitor. Ma gandeam doar pentru o tarta sau vreun dulce cand ma mai apuca si pe mine pofta :notworthy:. Mi-e greu fara paine insa, parca daca nu am o felie la masa nu ma simt satula. Ma mai amagesc si imi cumpar baghetutele alea negre cu seminte dar tot nu sunt monti. Am inceput sa ma pregatesc mental si sa mananc la pranz si seara monti. Dimineata mai ingurgitez cate o banana sau un sandwich. Fac si eu ca Daniela, tot aman de maine, de poimaine, sa se termine nu stiu ce am prin frigi, sa nu arunc aia si tot asa...:notworthy: Pana miercuri ar trebui sa cam termin cu ce am nepermis prin frigider si sa pot sa ma linistesc si sa incep ceva strict.

Apropos, ficateii sunt permisi?
Numai bine

#166 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 07:50 PM

am citit cartea pe tel in we si imi arata ca mai am o bucatica circa 15% Acum cand am deschis doc in word vad ca mai am 57 pagini din 127, deci nu asa de putin.

Ai voie in F1 paste integrale sau orez integral cu lipide? :tongue3: Am impresia ca sunteti mai severe cu mine decat cu sotul Lizurei :P ...si normal ...e barbat ...slabete imediat :rolleyes:
Eu de abia am citit si aici te contrazic, zice Monti ca daca mananci la mic dejun ceva carbohidrati (paine monti) sa combini doar cu lactate cu lipide zero (ca branza cu 0% grasime, lapte cu grasime 0%), dar fug sa mai citesc 1 dt, poate am retinut gresit. :notworthy:

Armina imi pare bine ca suntem mai multe incepatoare :occasion14: Cu painea scoate-o brusc! O sa te obisnuiesti. Eu am reusit cu painea, cartofii, taieteii/orezul din ciorba. Ai sa vezi ca simti gustul mancarii mult mai bine/intens decat atunci cand mananci cu paine. Singura mea problema e ca ma satur mult mai greu si trebuie sa mananc neaparat chestii consistente in cantitate mare genul carne sau branzeturi tari. Salata de vinete o pun pe felie de rosie sau de ardei. O salata de alt fel (ciuperci, branza cu marar) pe o felie de ardei, de castravete sau de cascaval depinde fiecare cu ce merge. Aici eu am antrenament si nu simt lipsa ... la paste, orez, pizza, leffe, 1 pahar de vin, digestiv si dulciuri mi-e mie f greu sa ma abtin astea imi ramasesera ca placeri culinare ... :notworthy: .
Apoi mai e problema ca din ce mai consumam (somon, rosii uscate, mustar, otet balsamic, sos de soia) si credeam ca sunt inofensive sau chiar sanatoase am observat citind ingredientele ca au zahar sau diverse altele ... .

Ficateii la gratar cred ca sunt la fel de permisi ca si carnea, pateul nu-i permis pt ca are diverse interzise in compozitie.

#167 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:07 PM

Vezi postareaArmina, la 23 May 2011 - 07:13 PM, a spus:

Merci Gabi,
Eu nu prea ma dau in vant dupa dulciuri, cafeaua o beau fara zahar sau alt indulcitor. Ma gandeam doar pentru o tarta sau vreun dulce cand ma mai apuca si pe mine pofta :notworthy:. Mi-e greu fara paine insa, parca daca nu am o felie la masa nu ma simt satula. Ma mai amagesc si imi cumpar baghetutele alea negre cu seminte dar tot nu sunt monti. Am inceput sa ma pregatesc mental si sa mananc la pranz si seara monti. Dimineata mai ingurgitez cate o banana sau un sandwich. Fac si eu ca Daniela, tot aman de maine, de poimaine, sa se termine nu stiu ce am prin frigi, sa nu arunc aia si tot asa...:rolleyes: Pana miercuri ar trebui sa cam termin cu ce am nepermis prin frigider si sa pot sa ma linistesc si sa incep ceva strict.

Apropos, ficateii sunt permisi?
Numai bine

E bine ca nu te omori cu dulciurile, la mine nu merge :(
Asa poti cumpara erythritol, chiar daca e scump, ca l folosesti mai rar, dar e mai bun.
Banana are IG mare si sandvisul....
Te obisnuiesti fara paine. Eu si acum, dupa atata timp de cand tin monti, nu mananc paine decat dimineata si rar, chifle monti cu cascaval (reteta e pe blogul meu). Sunt foarte satioase si merg cu grasimi Dar la multe mic dejunuri nu ai nevoie de paine, gen omleta, rulada de carne facuta in casa etc. La paine ori iti faci tu in casa (50-50 in greutate faina integrala cu tarate de ovaz sau secara, astea sunt mai bune decat cele de grau) ori schimba cu wasa 24% fibre sau burger 21% fibre(nu altele) din kaufland, Astea merg cu grasimi.
Cel mai bine apuca te si citeste cartea si asa o sa intelegi multe. Si mai ramane chiar sa te apuci de monti:D

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 07:50 PM, a spus:

am citit cartea pe tel in we si imi arasta ca mai am o bucatica circa 15% Acum cand am deschis doc in word vad ca mai am 57 pagini din 127, deci nu asa de putin.

Ai voie in F1 paste integrale sau orez integral cu lipide? Am impresia ca sunteti mai severe cu mine decat cu sotul Lizurei ...si normal ...e barbat ...slabete imediat :notworthy:

Armina imi pare bine ca suntem mai multe incepatoare :occasion14: Cu painea scoatea brusc! O sa te obisnuiesti. Ai sa vezi ca simti gustul mancarii mult mai bine decat atunci cand mananci cu paine. Singura mea problema e ca ma satur mult mai greu si trebuie sa mananc neaparat chestii consistente in cantitate mare genul carne sau branzeturi tari. Salata de vinete o pun pe felie de rosie sau de ardei. O salata de alt fel pe o felie de cascaval. Aici eu am antrenament si nu simt lipsa ... la paste, orez, pizza si dulciuri mi-e mie f greu sa ma abtin.

Nuuuuu, in F1 nu poti combina alimente cu IG peste 35-50 cu grasimi. Ai inteles bine de la inceput, nu e nimeni mai permisiv cu altcineva :P
Ti am zis, la inceput ai impresia ca mananci mai mult, ca te saturi mai greu, in timp o sa vezi ca te vei satura cu putin si vei micsora fara efort portiile :tongue3:
Pizza iti poti face in casa tu (aluat monti, fara mezel), paste ori mananci vermicelli ori daca vrei integrale le mananci fara grasimi (e.g. cu rosii si busuioc) iar dulciuri iti vei face mai rar, mai ales la inceput :P
Iti poti face simplu pateu in casa: ficatei fierti, in mixer cu putina sare si unt si gata pateul :P

Brillat-Savarin

#168 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 07:50 PM, a spus:

Apoi mai e problema ca din ce mai consumam (somon, rosii uscate, mustar, otet balsamic, sos de soia) si credeam ca sunt inofensive sau chiar sanatoase am observat citind ingredientele ca au zahar sau diverse altele ... .

Somonul afumat maninca-l linistita fara grija de zaharul pe care il contine ca nu are niciun impact asupra glicemiei tale, mai ales daca il maninci intr-o salata cu rucola, salata verde, ardei etc care au un IG mic si care neutralizeaza complet eventualul IG al zaharului din somon. Dar chiar si gol nu vad ce rau ar face... mi se pare exagerata exigenta asta cu zaharul ca ingredient total neimportant (1-2%) intr-un produs.

#169 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 08:30 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 May 2011 - 08:17 PM, a spus:

Somonul afumat maninca-l linistita fara grija de zaharul pe care il contine ca nu are niciun impact asupra glicemiei tale, mai ales daca il maninci intr-o salata cu rucola, salata verde, ardei etc care au un IG mic si care neutralizeaza complet eventualul IG al zaharului din somon. Dar chiar si gol nu vad ce rau ar face... mi se pare exagerata exigenta asta cu zaharul ca ingredient total neimportant (1-2%) intr-un produs.

Adica daca faci file de somon la cuptor cu sare, piper si zeama de lamaie nu e ok? Nu stiam ca somonul contine zahar?!

#170 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:33 PM

Carmella, toleranta ta e incurajatoare :occasion14:
Am citit ca si Monti pomeneste de lipsa de importanta a procentelor micute de ingrediente nepermise. Dar nu stiu daca nu cumva e valabil doar in F2.
Asa e si cu cioco dark? nu imi raspundeti ce e cu zaharul ala :notworthy: ? tb sa caut cu indulcitori sau e ok asa?

#171 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:35 PM

Armina, scuze eu vorbeam de somonul afumat/marinat

Cel crud si cu ingrediente permise e ok

#172 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 08:37 PM

Vezi postareaArmina, la 23 May 2011 - 08:30 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 23 May 2011 - 08:17 PM, a spus:

Adica daca faci file de somon la cuptor cu sare, piper si zeama de lamaie nu e ok? Nu stiam ca somonul contine zahar?!

Revin...Nu stiu de unde faza cu somonul, am cautat prin carte si este aliment permis atat in faza 1 cat si in faza 2 si chiar consumul de somon e incurajat. Ma cam speriasem ca puneam baza pe peste, eu il gatesc simplu cu ierburi, lamaie, sare si piper.
Fetele, vreun comentariu referitor la somonul proaspat gatit la cuptor?

#173 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 08:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 08:35 PM, a spus:

Ah, ok, m-am grabit eu :occasion14:
Eu sunt destul de reticenta cand vine vorba de chestii la pungi vidate, orice ar fi - peste afumat, mezeluri, salamuri, pastrame. Prefer alimentele in stare naturala, cruda si mai repede sa le gatesc eu decat sa mananc tot felul de aditivi si conservanti. Parca imi stau in gat, suna ciudat, dar am eu piticii mei :notworthy:

#174 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:41 PM

Daniella, in carte scrie despre ciocolata cu 70% cu zahar. Citeste acolo si o sa te lamuresti.
Somonul proaspat e ok si foarte bun si indicat.
Somonul marinat sau afumat, daca e curat, fara zahar si alte porcarii e ok.
Cel care contine zahar sau altele, eu as zice ca nu este monti, mai ales in F1, mai ales in perioada de inceput. Daca orice care contine putin zahar, dextroza, amidon etc e permis se tot aduna, in fiecare zi. Nu este vorba numai despre slabit cat si despre sanatate. Acum fiecare face cum vrea. Asta e parerea mea.

Brillat-Savarin

#175 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 08:59 PM

Vezi postareaArmina, la 23 May 2011 - 08:40 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 08:35 PM, a spus:

Ah, ok, m-am grabit eu :occasion14:
Eu sunt destul de reticenta cand vine vorba de chestii la pungi vidate, orice ar fi - peste afumat, mezeluri, salamuri, pastrame. Prefer alimentele in stare naturala, cruda si mai repede sa le gatesc eu decat sa mananc tot felul de aditivi si conservanti. Parca imi stau in gat, suna ciudat, dar am eu piticii mei :notworthy:

Continua asa! ai perfecta dreptate cu alimentele in stare naturala si/sau gatite in casa ... nu e nici un pitic. Eu ma plangeam pentru alimentele pe care poti sa pui repede mana sa le arunci intr-o salata pt serviciu (genul ton, somon).
Din pacate eu nu mai pot ingurgita somon proaspat gatit natur (gratar, cuptor, mirodenii whatever), nu stiu de ce nu mai imi intra de vreo 2 ani. Nu pot sa-mi dau seama care e motivul. In schimb cu variantele marinat/afumat inca nu am probleme.
Cel marinat stiu ca se poate face si in casa destul de simplu, sunt retete si aici pe forum.

#176 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 09:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 08:33 PM, a spus:

Carmella, toleranta ta e incurajatoare :occasion14:
Am citit ca si Monti pomeneste de lipsa de importanta a procentelor micute de ingrediente nepermise. Dar nu stiu daca nu cumva e valabil doar in F2.
Asa e si cu cioco dark? nu imi raspundeti ce e cu zaharul ala :notworthy: ? tb sa caut cu indulcitori sau e ok asa?

Asa cum spuneam si despre zaharul din somon pe care o salata alaturi il face inofensiv, asa e si cu zaharul din ciocolata dark, pe care IG-ul foarte scazut a lu' cacaoa il face neglijabil. Daca te uiti in tabelul cu IG ai alimentelor, ciocolata cu 80% cacao are IG 20, deci poti s-o maninci si peste friptura :notworthy:

#177 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 09:21 PM

aceasta e o veste buna

daca as putea manca si in orice cantitate ar fi si mai buna

(cred ca problema de silueta nu e cu cioco dark, ci doar ca zaharul alb ramane o otrava care nu e buna pt sanatate ...dar sunt atatea incat e greu sa le ocolesti mereu pe toate)
nu de mult am aflat de E-ul din sarea de bucatarie :occasion14:

#178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 09:57 PM

nu sh ce am ... dar mi-e o foame... :occasion14:

#179 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 May 2011 - 10:17 PM

Am o nelamurire. Imi explicati va rog si mie cum e cu puterea de indulcire a fructozei, steviei si a erythritol-ului comparat cu zaharul? De exemplu mie imi place sa beau o cafeluta expresso cu un plic de zahar de 10g si stiu ca pentru a obtine aceeasi dulceata trebuie sa pun o pastila de ciclamat ori aspartam. Nu obisnuiesc sa folosesc indulcitori dar imi aduc aminte de cand eram la diete...

#180 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 May 2011 - 10:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 09:57 PM, a spus:

nu sh ce am ... dar mi-e o foame... :icon_fessee:

:occasion15: bea apa, ceai de plante, mananca capsuni...si nu te mai gandi la mancare, fa-ti de lucru. acum daca vizitezi toate pozele alea de la ce gatim azi, cred si eu ca ti se face pofta de toate cele, nu esti cuminte :blush:

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul