Daniella, la 23 May 2011 - 04:00 PM, a spus:
Lizura, nu e permisa in F1 branza de vaci (Decat 0 % si perfect scursa de zer). Se poate asocia branza fermentata (Fara zer, genul camembert, telemea, burduf etc) cu carne si legume (IG<35) deodata.
Branza de vaci e ok,lactatele degresate dpdpv monti sunt ok, dpdv al sanatatii nu.
Nu are importanta organic sau nu orez, paste si nici alte cereale (nu sunt prea sigura daca quinoa face parte din categ cereale) nu se amesteca cu lipide, deci nu, nu ai voie in faza 1.
Asa e, ce are peste 35 nu merge cu lipide.
Fetele ma pot corecta, eu sunt cu cartea aproape la sfarsit, mai am cateva pagini. Trebuie sa citim cartea, altfel fetele au spus ca nu ne mai raspund, ca-si pierd vremea cu noi

pt ca nu intelegem metoda....acum dupa ce am citit, mi-am dat seama ca sapt trecuta am facut o gramada de greseli si fetele de acum sper ca mie sa imir aspunda

ca-s gata cu cartea:
- nu e voie fasole uscata, mazare, naut (in faza 1) Eu am mancat in 2 zile, deci am gresit
- nu e voie bauturi alcoolice deloc in F1
- cantitatile nu conteaza (dar ar trebui sa ramana portii normale ca si inainte - nu se reduc, dar nici nu se maresc)
- nu e voie orez (nu sushi, nu ardei umpluti decat fara orez)
Sa ma corecteze fetele daca gresesc.
Fasolea e ok, cauti IG ul la fasolea respectiva (unele persoane pot stagna de la fasole, naut, fructe, lactate)
Mazarea e ok proaspata sau congelata, in borcan/conserva nu.
Orez fara grasimi, poti folosi basmati.
Poti cumpara orez salbatic, merge cu grasimi, are IG 35.
Ardeii ii poti face, ca sarmalele cu orez salbatic (e scump, nu lua negru sau ameste, cauta exact salbatic) sau quinoa
Acum sunt doar la antrenament, si pe 20 iunie ma apuc de un Monti dintre cele mai serioase.
Am cumparat ciocolata dark cu peste 70% cacao. Am citit ingredientele si are zahar (unt, LP etc). Este totusi ok? sau trebuie sa o gasesc cu indulcitori? De unde se cumpara fructoza si ce alti indulcitori permisi mai sunt? Sunt sanatosi (sa nu fie ca si zaharina si ceilalti care contin ciclamat sa dam din rau in mai rau ... ) ? Ce fac daca nu ma pot opri dupa un patratel - doua. Eu obisnuiam sa nu ma las pana nu terminam intreaga tableta
Nu poti avea nici un control asupra ingredientelor daca mananci in oras. Am identificat vegeta pe peste in we!

De aia spun ca sunt la antrenament, ca tb sa tin 3 luni strict, iar asta inseamna sa invat bine sa-mi domin poftele si ce sa fac in caz de nevoie: foame mare si lucruri permise ioc!
Bravooo ca citesti cartea, asa o sa intelegi mai bine
Hmm eu la inceput am mancat putina ciocolata (nu imi placea amara deloc si am zis decat nimic dulce, buna si asta). Cu timpul a inceput sa mi placa si apoi mancam prea multa, apoi in timp m am linistit. Si azi ma limitez la 1-2 patratele pe zi, rar scap la mai mult.
De indulcitori citeste ce i am raspuns Arminei, aia 2 sunt cei mai buni, fructoza...mai rar. Si eu mai folosesc, dar mai rar sau amestec cu erythritol (e scump rau asta), in cafea doar stevia.
Zic si eu la fel, lasa antrenamentul si apuca te ca lumea
Armina, la 23 May 2011 - 06:51 PM, a spus:
Salutare,
Gabi, te rog, de unde cumperi fructoza in Praga? Nu sunt sigura daca am vazut la DM...
Nu cred ca am vazut la DM, dar au sirop de agave acolo

Fructoza gasesti in Kaufland, Billa si in Albert, cauta la raionul de produse pentru diabet, trebuie sa gasesti sau pe unde e zaharul, mai e uneori.
Nu depasi cam 30 grame pe zi (cam o lingura), nu e bine pentru sanatate si pot creste trigliceridele.
Cei mai buni indulcitori, fara efecte si safe sunt stevia (gasesti la magazine gen plafar, dar eu comand de pe net una praf, imi place in cafea) si erythritol (am gasit tot pe net, dar au si magazin in Praga, doar ca e scump in general indulcitorul asta).