Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#181 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2011 - 11:12 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 May 2011 - 04:27 PM, a spus:

salata de varza

cum o faci sa fie Monti?

#182 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 May 2011 - 07:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 May 2011 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 23 May 2011 - 04:27 PM, a spus:

salata de varza

cum o faci sa fie Monti?

Varza tocata, sare, ulei si otet sau zeama de lamiie, dar prefer otetul la varza.

Si varza murata e un aliment perfect pentru regimul Monti, poti minca varza calita (murata sau dulce) cu carne fara probleme.

#183 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 May 2011 - 07:40 AM

Obisnuiesti sa o freci cu sare cum face mama sau doar o razi si o condimentezi?

#184 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 May 2011 - 08:18 AM

Adriana, dpdv monti poti sa faci salata de varza cum vrei (adica prin orice procedeu) daca nu ii adaugi zahar.

eu fac si frecata cu sare, daca fac doar salata de varza simpla, sau mai adaug cateodata morcov ras (crud, normal).
daca o fac in amestec cu altele (rosii, ceapa, castraveti) atunci o lasa asa, crocanta.

am vazut ca s-a discutat despre zaharul din somonul afumat. m-am dus la frigider si m-am uitat exact ce scrie pe ambalaj: 1%. asta chiar e neglijabil. ciocolata extra dark s-ar putea sa contina mai mult zahar.

Dani, daca iti e foame mananca muuuuuuult mai incet decat de obicei... mesteca o imbucatura pana... nu mai poti :icon_fessee: am si eu perioade din asta, de obicei inainte de ceva (raceala, ciclu, etc.). in felul acesta corpul vrea sa isi faca rezrerve pentru perioada "mai grea" care va urma. il pacalesti putin cu mestecatul si totul va fi bine. si da, muuuuulte lichide, ajuta din plin :occasion15:

#185 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 May 2011 - 08:21 AM

Vezi postareaboni, la 24 May 2011 - 08:18 AM, a spus:

daca o fac in amestec cu altele (rosii, ceapa, castraveti) atunci o lasa asa, crocanta.

Mi-ai dat o idee buna, nu stiu de ce dar as fi facut varza separat, vazind ca am de toate o pot face combinata. mersi

#186 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 May 2011 - 08:21 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 May 2011 - 07:40 AM, a spus:

Obisnuiesti sa o freci cu sare cum face mama sau doar o razi si o condimentezi?

Nu frec varza, incerc s-o tai cit mai fin cu putinta si o las asa.

#187 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 May 2011 - 03:21 PM

Vezi postareaArmina, la 23 May 2011 - 10:38 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 09:57 PM, a spus:

nu sh ce am ... dar mi-e o foame... :hello:

:71: bea apa, ceai de plante, mananca capsuni...si nu te mai gandi la mancare, fa-ti de lucru. acum daca vizitezi toate pozele alea de la ce gatim azi, cred si eu ca ti se face pofta de toate cele, nu esti cuminte =))

Ai perfecta dreptate! Nu sunt cuminte deloc! O pers la dieta nu ar trebui sa bantuie decat la topicurile de dieta. Tu cum esti te-ai apucat mai serios, sau tot la preludiu?

Oare cum reusesc fetele care tin Monti de atata timp sa intre pe forum fara repercursiuni gastronomice? Aici cred ca e arta, adica la cap :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#188 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 07:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 03:21 PM, a spus:

Ai perfecta dreptate! Nu sunt cuminte deloc! O pers la dieta nu ar trebui sa bantuie decat la topicurile de dieta. Tu cum esti te-ai apucat mai serios, sau tot la preludiu?

Oare cum reusesc fetele care tin Monti de atata timp sa intre pe forum fara repercursiuni gastronomice? Aici cred ca e arta, adica la cap :hello:

Eu am zis ca mai am prin frigider ceva nepermis si sa termin azi. :lol:
Maine mi-am planuit asa:
Dimineata: 1 kiwi, 1 necatarina, cafea (stiu ca nu e prea recomandata dar nu pot fara...)
Pranz: Piept de pui gatit cu fasole verde cu un pic de ceapa verde si usturoi - il gatesc din seara asta
Gustare: Un mar
Cina: O supa de legume (trebuie sa o fac tot in seara asta ca maine am o zi lunga si nu vreau sa risc sa ajung acasa si sa mananc aiurea) si niste branza de vaci sau cottage cheese

Eu cred ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa nu te gandesti la ce nu ai voie, lista e extem de scurta ci la cate alimente sunt permise si poti combina. Eu mi-am cumparat acum vreo 2 sapt linte neagra si am facut o salata foarte buna cu linte fiarta, un pic de ulei de masline si un fir de ceapa verde. Delicioasa. Cred ca e bine sa te bucuri de fiecare chesti sanatoasa pe care o poti manca si sa mananci cu placere, negandind ca suferi. Eu abia astept sa imi fac ordine in alimentatie, serios :71:. O sa imi lipseasca in prima faza cate un pahar de vin...dar trece si asta.

Gabi, ai idee daca pot manca branza cu 0.5 grasime? Nu gasesc nimic cu 0%. Tu ai gasit pe undeva fata grasime deloc?

#189 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 07:58 PM

ai voie orice branza cu oricata grasime la masa de proteine-lipide (adica fara nimic carbohidrati), cu conditia sa nu contina zer (sa nu fie proaspata). Deci cascaval (sau orice branza invechita) + carne si legume cu IG<35 e o combinatie ok si pt pranz si pt cina.

meniul de maine e f bun, dar ar fi mai bine daca ai putea manca marul dimineata pe nemancate si la min 30 minute iei micul dejun, sau daca nu la distanta mare de mese (de proteine-lipide la carte spune 4 ore dupa, sau daca mananci doar legume merge si la 2 ore dupa)

#190 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 24 May 2011 - 08:06 PM

Vezi postareaArmina, la 24 May 2011 - 07:23 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 03:21 PM, a spus:

Oare cum reusesc fetele care tin Monti de atata timp sa intre pe forum fara repercursiuni gastronomice? Aici cred ca e arta, adica la cap :hello:

Eu am zis ca mai am prin frigider ceva nepermis si sa termin azi. :lol:
Maine mi-am planuit asa:
Dimineata: 1 kiwi, 1 necatarina, cafea (stiu ca nu e prea recomandata dar nu pot fara...)
Pranz: Piept de pui gatit cu fasole verde cu un pic de ceapa verde si usturoi - il gatesc din seara asta
Gustare: Un mar
Cina: O supa de legume (trebuie sa o fac tot in seara asta ca maine am o zi lunga si nu vreau sa risc sa ajung acasa si sa mananc aiurea) si niste branza de vaci sau cottage cheese

Eu cred ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa nu te gandesti la ce nu ai voie, lista e extem de scurta ci la cate alimente sunt permise si poti combina. Eu mi-am cumparat acum vreo 2 sapt linte neagra si am facut o salata foarte buna cu linte fiarta, un pic de ulei de masline si un fir de ceapa verde. Delicioasa. Cred ca e bine sa te bucuri de fiecare chesti sanatoasa pe care o poti manca si sa mananci cu placere, negandind ca suferi. Eu abia astept sa imi fac ordine in alimentatie, serios :71:. O sa imi lipseasca in prima faza cate un pahar de vin...dar trece si asta.

Gabi, ai idee daca pot manca branza cu 0.5 grasime? Nu gasesc nimic cu 0%. Tu ai gasit pe undeva fata grasime deloc?

Daniella ti a raspuns bine:) Ai citit vreo carte sau blogul Doinei? Eu nu mananc deloc lactate degresate. Am in general mese cu lipide, deci mananc branza normala. Ddpdv al sanatatii, lactatele degresate nu sunt bune deloc. Avand mai mereu mese lipidice si alimente cu IG sub 35, nu mi bat capul. Ocazional mai am si mese de F2, dar eu nu tin strict F1. Fructele muta le dimineata, pe stomacul gol. Prea multe fructe ajuta la stagnare sau la ingrasat. Rezuma te la 1-2 fructe pe zi. Ai grija la kiwi, are IG 50, deci fara lipide. Doar fructe nu reprezinta un mic dejun normal :). Alea sunt gustare, cand abia te ai trezit. Daca scoti kiwi, poti manca dupa nectarine sau mar, o omleta =)) In rest e ok meniul.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#191 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 08:23 PM

eu ieri, luni:
- m.d.: 200 g brie + 1 felie sunca
- expresso
- pranz: 200 g camembert
gustare: migdale crude (150g)
- expresso
- cina: caju crud (100g)

azi, marti:
- md 1 pahar suc portocale
- expresso
- salata verde + rosie+castravete +patrunjel + mozzarella + ulei masline si otet
- gustare 1 samburel ratacit de migdala + 1 decofeinata
- cina: o portie dubla de varza (gatita cu ulei EV, rosie si ceapa verde) cu carne de vita

maine, miercuri:
- md 1-2 pere
- pranz idem salata de azi, dar o sa adaug si oua si rasol de vita fiert (Are ceva daca a fost fiert in supa impreuna cu radacinoase - pe cre evident nu le consum eu?)
- cina varza cu carne

pt joi am sa bag la cuptor sa coc in suc propriu o bucata de piept de curcan si sa umblu maine dupa salati si pt pranz si seara eu ii dau tot cu carne+branza+legume (o salata cu toate cubulete). Cu micul dejun cred ca stau eu mai slab, sunt obisnuita doar cu fructe.

E voie si sfecla cruda?

Armina, daca mai vrei sa iti faci, verifica IG la linte, daca e permisa in F1 (majoritatea fainoaselor sunt de evitat: fasole boabe, mazare, porumb, cartof, ...)

#192 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 08:26 PM

Vezi postareaM_rules, la 24 May 2011 - 08:06 PM, a spus:

Daniella ti a raspuns bine:) Ai citit vreo carte sau blogul Doinei? Eu nu mananc deloc lactate degresate. Am in general mese cu lipide, deci mananc branza normala. Ddpdv al sanatatii, lactatele degresate nu sunt bune deloc. Avand mai mereu mese lipidice si alimente cu IG sub 35, nu mi bat capul. Ocazional mai am si mese de F2, dar eu nu tin strict F1. Fructele muta le dimineata, pe stomacul gol. Prea multe fructe ajuta la stagnare sau la ingrasat. Rezuma te la 1-2 fructe pe zi. Ai grija la kiwi, are IG 50, deci fara lipide. Doar fructe nu reprezinta un mic dejun normal =)). Alea sunt gustare, cand abia te ai trezit. Daca scoti kiwi, poti manca dupa nectarine sau mar, o omleta :hello: In rest e ok meniul.

Gabi, eu am rasfoit azi versiunea electonica a cartii lui Montignac dedicata femeilor. Acolo am gasit 2 exemple de meniuri, ambele avand ca un pre-mic dejun sau gustare cum ii spui tu :lol: - un pahar de fresh de citrice urmat de 2 fructe, fie 2 kiwi fie un kiwi si o piersica...micul dejun intr-adevar are la baza fie iaurt fie paine neagra cu gem fara zahar. Eu as prefera la mic dejun ceva ce se poate lua la birou, nu pot manca foarte de dimineata si prefer sa dorm juma' de ora mai mult decat sa prepar o omleta :71:. Marul ca si gustare iarasi l-am gasit in cartea lui. Cat despre branza, am observat ca in mai toate exemplele de meniuri pe care le are in carte, la finalul pranzului e mentionata branza. Asadar asta e branza normala cand e masa lipida?

#193 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 08:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 08:23 PM, a spus:

eu ieri, luni:
- expresso
- expresso

azi, marti:
- expresso
- salata verde + rosie+castravete +patrunjel + mozzarella + ulei masline si otet
- cina: o portie dubla de varza (gatita cu ulei EV, rosie si ceapa verde) cu carne de vita

maine, miercuri:
- md 1-2 pere
- pranz idem salata de azi, dar o sa adaug si oua si rasol de vita fiert (Are ceva daca a fost fiert in supa impreuna cu radacinoase - pe cre evident nu le consum eu?)
- cina varza cu carne

pt joi am sa bag la cuptor sa coc in suc propriu o bucata de piept de curcan si sa umblu maine dupa salati si pt pranz si seara eu ii dau tot cu carne+branza+legume (o salata cu toate cubulete). Cu micul dejun cred ca stau eu mai slab, sunt obisnuita doar cu fructe.

E voie si sfecla cruda?

Armina, daca mai vrei sa iti faci, verifica IG la linte, daca e permisa in F1 (majoritatea fainoaselor sunt de evitat: fasole boabe, mazare, porumb, cartof, ...)

Daniella, mi se pare ca mananci foarte putin, mai ales ziua de luni a fost extrem de saraca si nu mi se pare un meniu montignac :hello:...parerea mea de incepatoare :lol:

Lintea si fasolea au IG foarte scazut: lintea 30 iar fasolea 25.
Stiti daca uleiul de rapita e recomandat sau acceptat sau se merge doar pe ulei de masline?

#194 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 24 May 2011 - 08:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 08:23 PM, a spus:

eu ieri, luni:
- expresso
- expresso

azi, marti:
- expresso

maine, miercuri:
- md 1-2 pere
- cina varza cu carne

E voie si sfecla cruda?

Sunca era conforma?
Ieri nu prea ai avut mese normale, cam multa branza. Unde e carnea in meniu?
Micul dejun nu prea exista, doar fructe :hello: incerca sa mananci un mic dejun consistent.
Porumbul si cartofii sunt interzise.
Mazarea si fasolea, sunt ok, dar trebuie verificat IG ul si vazut ce tip de fasole e sau mazarea daca e la borcan etc... Am mai scris de fasole si mazare deja.
La sfecla cauta IG ul in tabel.

Armina, citeste prima carte, aia e mai buna. El are multe exemple de meniuri, genul cum se mananca in Franta. Unele trebuie adaptate la ce gasesti, ce iti place etc...
Ti am zis care e problema cu lactatele degresate, MM mereu da exemple de meniuri cu lactate degresate.
1-2 fructe sunt ok, pe stomacul gol, dar in 15-20 minute trebuie sa mananci un mic dejun normal. Iti poti pregati cu o seara inainte o omleta, sau oua fierte sau o rulada de carne, ce iti place etc. Cand te scoli mananci un fruct apoi pleci la servici. Cand ai ajuns la servici mananci ouale.
Uleiul de masline e mai bun.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#195 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:12 PM

M_rules ne-ai cam evitat :pupic: come back to us!

sunca nu stiu cum era, dar vedeam albastru de foame si eram la supermarket pe la 9, trezita de la 5, sa-mi iau ceva pe drum si doar branza mi-a dat prin tartacuta. Migdale, caju nu avea. Carne? ce puteam sa iau din supermarket la gata?... mai aveam 4 ore de mers pana la serviciu, unde ma astepta nimic ...asa ca ieri a fost o zi pe drum si atat am putut sa fac in speranta sa fiu cat mai aproape de adevar ... Trebuie sa mai studiez ce pot cumpara pt a manca nepreparat asa de la supermarket direct ...

nu stiu ce ziceti voi la tipuri de fasole? ...fasole boabe uscata cum e pe la noi ... =))

cu mazarea, ai zis ca e voie proaspata sau congelata, e adevarat, dar trebuie sa revin eu in carte unde zice Monti de fainoase ...ca uite mi-a ramas asa, probabil gresit ca sunt de evitat in F1

Asa o sa fac: nu mai pun ouale la caserola cu salata, le pastrez pt MD.
Doar ulei de masline EV tin in casa si doar de ala folosesc.
Daca mananci rulada de carne dimi, pranz si cina cu carne nu se strange prea multa carne/prea multe proteine? :pupic: Mie mi-ar placea asa, ca sunt carnivora.

#196 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:21 PM

Armina, ieri nu a fost o zi normala de Monti si nicidecum un exemplu de urmat, a fost cat sa nu ma abat de la dieta si sa pot manca direct de la magazin ceva. Neavand experienta am luat 3 pachete de branza... as fi mancat o salata, o rosie, un castravete, o leguma sau chiar carne, ca pe nu stiu ce ... dar nu aveam ... :pupic:

#197 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:24 PM

deci pt noi s-a teminat cu supa de galuste ? =))
si cu ciorba de perisoare? :pupic:
adio sarmalute/ardei umpluti &company :pupic:
lasagna ... =))

#198 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 09:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:12 PM, a spus:

nu stiu ce ziceti voi la tipuri de fasole? ...fasole boabe uscata cum e pe la noi ... :pupic:

cu mazarea, ai zis ca e voie proaspata sau congelata, e adevarat, dar trebuie sa revin eu in carte unde zice Monti de fainoase ...ca uite mi-a ramas asa, probabil gresit ca sunt de evitat in F1

Asa o sa fac: nu mai pun ouale la caserola cu salata, le pastrez pt MD.
Doar ulei de masline EV tin in casa si doar de ala folosesc.
Daca mananci rulada de carne dimi, pranz si cina cu carne nu se strange prea multa carne/prea multe proteine? :pupic: Mie mi-ar placea asa, ca sunt carnivora.

Da, fasole uscata cum e peste tot. Ma rog, eu am dat exemplu de linte. Fasolea si lintea sunte permise in faza 1 dar e de preferat pentru faza 2. Ce am citit, ar trebui gatita doar cu un sos de rosii sau de branza fara grasime. Deci cum am zis eu cu un fir de ulei de masline, nu e monti =))
Carne nu trebuie sa mananci la toate mesele, trebuie sa fie un meniu echilibrat pe parcursul zilei. Si daca nu ai tine dieta, tot nu ai manca atata carne =)). LA pranz bagi o salata cu carne, seara o supita mi se pare mai nimerita.
Apropos, sfecla nu e permisa sub nicio forma. Are IG 70....

#199 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 09:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:24 PM, a spus:

Ciorba de perisoare poti sa faci, adica ce nu e ok? Nu pui morcov si nici telina. Iar carnea o legi cu ou, fara orez. Eu oricum puneam doar putin orez la perisoare iar in zeama deloc, nu imi place ciorba ingrosata cu orez =))

#200 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:32 PM

Vezi postareaArmina, la 24 May 2011 - 09:27 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:24 PM, a spus:

Ciorba de perisoare poti sa faci, adica ce nu e ok? Nu pui morcov si nici telina. Iar carnea o legi cu ou, fara orez. Eu oricum puneam doar putin orez la perisoare iar in zeama deloc, nu imi place ciorba ingrosata cu orez =))

eu am facut doar o data perisoare, nu stiam ca se leaga fara orez, fara pesmet?
nici mie nu.mi plac ciorbele ingrosate cu orez sau fidea
cred ca stiu fetele cum se leaga ...parca pomeneau pe undeva ceva de hrisca sau similar

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic