Forum Culinar: Tarta sarata fara blat - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata fara blat rapida si buna

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 11:56 PM

Reteta o am de la mama mea, care la randul ei o are de la o prietena.

Este foarte usor de facut.

Ingrediente:
250 gr de smantana sau iaurt( eu am folosit smantana)
200 gr de salam de orice fel (eu am folosit mortadella)
200 gr de branza Asiago (fetele din Romania pot folosi cas sau cascaval)
4 oua
3 linguri de faina
1 lingura de gris
marar
Parmigiano Reggiano (pentru pus deasupra la final)

ATENTIE! Nu se pune sare

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894940519.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 11:57 PM

Branza se da pe razatoarea mare.
Bucata aceea de mortadella care se vede in poza are 430 de grame, eu am pus jumatate, am taiat-o cubulete.
Marar proaspat eu nu am avut ci doar uscat, cine are proaspat, e mai bine.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894946041.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 11:59 PM

Se amesteca intr-un castron salamul, branza, smantana, ouale, se adauga faina putin cate putin, apoi grisul.
Adaugam si mararul.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894953238.jpg

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 11:59 PM

Se amesteca bine si se pune compozitia intr-o tava (eu am pus intr-o tava rotunda) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se pune Parmigiano Reggiano.
Se da la cuptor la 150 de grade in jur de 30-40 de minute. Cuptorul sa fie incalzit bine inainte.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894959279.jpg

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2010 - 12:01 AM

In timp ce se coace o sa vedeti ca se umfla compozitia in tava, dar nu va agitati, se dezumfla imediat ce o scoateti de la cuptor!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894968458.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894969117.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2010 - 12:03 AM

Sectiunea si alte poze
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894975204.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894977397.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-13-126894979178.jpg

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 March 2010 - 12:43 AM

Mmmmm,ce bine arata!E trecuta deja în planul de saptamîna viitoare! Merci,Any!
Tot saptamîna viitoare te bag în plan si cu pastele alea cu somon,si s-ar putea chiar si tarta de vinete...poate ajunge o Any Week =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 08:38 AM

Arata intr-un mare fel Any,o sa o prestez cu siguranta...

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2010 - 08:44 AM

E ca pizza fara blat pe care am facut-o de multe ori in anii trecuti. Mi se pare ca puneam si un strop de praf de copt dar nu mai tin minte precis. O fac si eu ca-mi place, e buna de luat la pachetel si e si un mod de reciclare a bucatelelor de brinza sau prosciutto ramase prin frigide, se face si foarte rapidulescu.
Grazie any =))

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 19 March 2010 - 09:09 AM

Astea sunt mancaruri pe gustul meu.
Tzac,pac si gata !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2010 - 10:53 AM

Vezi postareaMaya, la 19 March 2010 - 12:43 AM, a spus:

Mmmmm,ce bine arata!E trecuta deja în planul de saptamîna viitoare! Merci,Any!
Tot saptamîna viitoare te bag în plan si cu pastele alea cu somon,si s-ar putea chiar si tarta de vinete...poate ajunge o Any Week :D


Multumesc Maya :appl: !
Any week :appl: ce misto suna!
E buna si rece, eu oricum nu o mananc calda calda abia scoasa din cuptor, astept sa se "aseze" un pic, de fapt ca toate tartele sarate. Imi plac caldute, nu fierbinti.

Vezi postareaGeany, la 19 March 2010 - 08:38 AM, a spus:

Arata intr-un mare fel Any,o sa o prestez cu siguranta...


Multumesc Geany, te astept :) !

Vezi postareaAdriana, la 19 March 2010 - 08:44 AM, a spus:

E ca pizza fara blat pe care am facut-o de multe ori in anii trecuti. Mi se pare ca puneam si un strop de praf de copt dar nu mai tin minte precis. O fac si eu ca-mi place, e buna de luat la pachetel si e si un mod de reciclare a bucatelelor de brinza sau prosciutto ramase prin frigide, se face si foarte rapidulescu.
Grazie any :hug:


Grazie cara :) ,eu praf de copt nu pun, vine destul de inaltuta, tavile in care le fac eu au 22-24 de cm.
Exact, e buna pentru reciclarea resturilor de branza, salam, etc.


Vezi postareaPiscotel, la 19 March 2010 - 09:09 AM, a spus:

Astea sunt mancaruri pe gustul meu.
Tzac,pac si gata !Imagine postata


Rapida, nu? Ma bucur ca-ti place Pisco :) !

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2010 - 12:51 PM

Asta-i faimosul tau tort sarat, nu?Vai de cate ori l-am facut!Ma bucur ca l-ai adus si aici!

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 March 2010 - 03:24 PM

Ce idee buna! Pare simplu si rapid de facut. Iar la gust, nu ma-ndoiesc ca-i buna! :thumleft:

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2010 - 07:05 PM

Si eu am facut-o, si eu, si eu... buna rau tarta sarata... Sorina
Sorina

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2010 - 07:31 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2010 - 12:51 PM, a spus:

Asta-i faimosul tau tort sarat, nu?Vai de cate ori l-am facut!Ma bucur ca l-ai adus si aici!


:) Nu stiu cat e de faimos, insa stiu ca tu l-ai facut si am zis si ma repet ca mi-a placut ideea ta, taiat cuburi cu o jumatate de rosioara cherry pe deasupra :) !

Vezi postareaFoxyy, la 19 March 2010 - 03:24 PM, a spus:

Ce idee buna! Pare simplu si rapid de facut. Iar la gust, nu ma-ndoiesc ca-i buna! :)


Bun, bun, Foxy :) !

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2010 - 07:05 PM, a spus:

Si eu am facut-o, si eu, si eu... buna rau tarta sarata... Sorina


Stiu c-ai facut-o ;) !!!!!!!!

#16 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 March 2010 - 07:41 PM

Draga Any, ma termini cu nervii, draga. De unde scoti atatea bunatati. Of, mi-e ciuda ca aveti timp sa le faceti. Eu abia am timp sa intru pe aici.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2010 - 08:02 PM

Vezi postareajulix_2007, la 20 March 2010 - 07:41 PM, a spus:

Draga Any, ma termini cu nervii, draga. De unde scoti atatea bunatati. Of, mi-e ciuda ca aveti timp sa le faceti. Eu abia am timp sa intru pe aici.


Julix, reteta asta-i mai veche, fetele o cunosc pentru ca o postasem si dincolo, pe celalat forum.
Ma bucur ca-ti place :lol: !

#18 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 March 2010 - 08:33 AM

Mi-am amintit-o dupa ce am postat. Am cautat in fisierul cu documentele salvate de dincolo si am gasit-o.

Dar tot ma faci cu nervii :scratch: :D :D

#19 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 21 March 2010 - 12:39 PM

Acuma am bagat si eu o minunatie din asta in cuptor.Numai ca eu am facut portie dubla,ca suntem famelie mare si hapsina la mincare :biggrin:
saru'mina de reteta! :rolleyes:

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2010 - 12:56 PM

Vezi postareamamistef, la 21 March 2010 - 12:39 PM, a spus:

Acuma am bagat si eu o minunatie din asta in cuptor.Numai ca eu am facut portie dubla,ca suntem famelie mare si hapsina la mincare :floare:
saru'mina de reteta! :rolleyes:



Cu placere, sper sa va placa :biggrin: !
Eu o las sa se odihneasca un pic dupa ce o scot din cuptor.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi