Forum Culinar: Covrigi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Covrigi

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 11:51 AM

Deci o reteta mai simpla ca asta nu exista:
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.),1cana de apa calduta(250 ml.),1 lingurita de sare,1 lingura de zahar,faina alba cat cuprinde(cam 500 gr.)1 lingura de ulei...

Din toate ingredientele am framantat un aluat mai tarisor,la urma am desprins de pe maini cu putin ulei,l-am izbit de vreo doua ori de masa,si l-am acoperit cu o folie si l-am dat la frigider 20 de minute.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899177319.jpg

Am facut covrigii(mie mi-au iesit 6 mari)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899178089.jpg

Cam asa

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899179676.jpg

Am pus la fiert apa cu sare,cand clocoteste le dam drumul cate unul,sunt gata cand plutesc la suprafata,mai lasam 2 minute sa fiarba


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-1268991808.jpg

Sii scoatem cu-o paleta direct pe gratarul de la cuptor,pe care l-am uns usor cu ulei.Presaram cu mac sau susan(eu nu prea mai aveam)si coacem in cuptorul bine incins,postand gratarul cu covrigii pe planul cel mai de jos(sub flacara).

Asa arata gata copti:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899182015.jpg

Cine poate rezista unui covrig cald???

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899182878.jpg

Iata si o sectiune

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126899183749.jpg

Sunt exact ca cei cumparati,pret aproximativ 1 ron,6 covrigi mari si calzi.... :appl:

#2 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 19 March 2010 - 12:28 PM

daca zici ca sunt ca si cei din comert,promit ca-i fac si eu :appl: arata tare bine!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 12:33 PM

Da Taylor sunt ca cei din comert,in plus nu pierzi nik sa-i incerci nici ca ingrediente,nici efort,nici timp,cand ai chef sa-i faci de la inceput pana la sf.in 45 de minute 1 ora ai covrigi calzi....

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 19 March 2010 - 01:34 PM

Bravo mami,ce frumosi si buni sunt.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 March 2010 - 01:38 PM

Wow, ce pofta mi-ai facut de covrigi, n-am mai mancat de ani. Astia trebuie facuti, musai. Merci frumos pentru reteta.

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 01:43 PM

Multumesc PISCOTEL :appl: iesti o dulce ca de obicei,de frumosi nu-s prea frumosi sunt sigura ca fetele i-ar fi facut mult mai perfecti,dar io' nu's prea artista si nici rabdare nu prea am(cu cel mic mereu printre picioare,tre sa stau cu ochii pe el ca pe butelie ca mereu imi fura cate ceva sau face vre-o boacana,ca-i un carcotas de moare lumea asa cu moaca aia de ingeras..imi combina cate una de nu ma vad in 2 timpi si 3 miscari)dar de buni is' buni intradevar mai ales calzi,numa' ca m-am trezit in ultimul moment ca nu mai aveam mac,si a-si fi putut za jur ca aveam..... :(voi nu stiti ce-am facut eu in ultimul timp cu mac???!!

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 01:45 PM

Narnia imi pare rau ca desi ti-am facut pofta nu te pot servi decat virtual....ma bucur ca ti-a placut reteta..

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 March 2010 - 03:21 PM

Vezi postareaGeany, la 19 March 2010 - 01:43 PM, a spus:

Multumesc PISCOTEL :) iesti o dulce ca de obicei,de frumosi nu-s prea frumosi sunt sigura ca fetele i-ar fi facut mult mai perfecti,dar io' nu's prea artista si nici rabdare nu prea am(cu cel mic mereu printre picioare,tre sa stau cu ochii pe el ca pe butelie ca mereu imi fura cate ceva sau face vre-o boacana,ca-i un carcotas de moare lumea asa cu moaca aia de ingeras..imi combina cate una de nu ma vad in 2 timpi si 3 miscari)dar de buni is' buni intradevar mai ales calzi,numa' ca m-am trezit in ultimul moment ca nu mai aveam mac,si a-si fi putut za jur ca aveam..... :)voi nu stiti ce-am facut eu in ultimul timp cu mac???!!


Se stie bine ca din mac se obtine opiu. Da' ma opresc aici cu comentariile... :thumleft:
Multam fain de reteta, chiar o sa-i fac curand pentru jupan si-o sa-i cer si bani! :) Oricum, la facultate masa era alcatuita din 2-3 covrigi de astia! Si mai erau si zile cu ore de dimineata pana seara...... inchipuie-ti ce stomac in forma de covrg rezulta! :)

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2010 - 05:43 PM

Ma bucur ca ti-a placut foxy,si noi la scoala tot covrigi deastia mancam...

#10 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 June 2010 - 10:35 PM

Geaaaaaaaaaaaaaany, covrigii astia sint mbuuuuni rau!

:floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127620215203.jpg

raluca elena

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 June 2010 - 10:42 PM

Vezi postareaGeany, la 19 March 2010 - 11:51 AM, a spus:

Deci o reteta mai simpla ca asta nu exista:
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.)


Geany, cubu' de drojdie de aici are 42 g..... Sigur cel ce l-ai folosit tu are 24? Nu de alta, dar io cam simt drojdia-n aluaturi si n-as vrea sa pun decat minimul necesar (am nitica hiperaciditate).

Raluca, covrigii tai arata tare apetisanti! :floare:

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 June 2010 - 10:57 AM

Vezi postarearaluca elena, la 10 June 2010 - 10:35 PM, a spus:

Geaaaaaaaaaaaaaany, covrigii astia sint mbuuuuni rau!

:)

Ralu sa va fie de bine,ma bucur ca ti-au placut... :blush:

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 June 2010 - 11:02 AM

Vezi postareaFoxyy, la 10 June 2010 - 10:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 19 March 2010 - 11:51 AM, a spus:

Deci o reteta mai simpla ca asta nu exista:
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.)


Geany, cubu' de drojdie de aici are 42 g..... Sigur cel ce l-ai folosit tu are 24? Nu de alta, dar io cam simt drojdia-n aluaturi si n-as vrea sa pun decat minimul necesar (am nitica hiperaciditate).

Raluca, covrigii tai arata tare apetisanti! :drool:

Siigur Foxule!!! nu duc eu lumea-n eroare asa,am si pozat cubuletul unde scrie clar 24 gr. dar nu vrea deloc,camera mea,parnaia nu scoate detaliul asta nici de-a naibii... :blob8:

#14 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 June 2010 - 08:36 PM

Geany, eu nu am decat drojdie uscata, cat oare sa fie echivalentul la cubuletul tau?

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 June 2010 - 09:47 PM

Vezi postareaadi_edi, la 24 June 2010 - 08:36 PM, a spus:

Geany, eu nu am decat drojdie uscata, cat oare sa fie echivalentul la cubuletul tau?

Draga Edi eu nu ma impac deloc cu drojdia uscata asa ca habar n-am dar putinul pe care-l stiu sper sa nu spun tampenii e ca o lingurita de drojdie uscata inseamna vreo 7 gr. si ca e echivalentul a 20 gr. drojdie proaspata de bere...Asta imi amintesc eu de demult,eu nu folosesc,daca gresesc nu dati cu pietre dar eu asa stiu :) ...
Poate sunt fete care stiu mai bine si ne pot lamuri :appl: ...

#16 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 June 2010 - 10:27 PM

Vai cum arata covrigii astia. IMi impun sa nu mananc paine, covrigi si voi apareti cu "gauriti" pofticiosi.

#17 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 June 2010 - 12:19 AM

Vezi postareaGeany, la 24 June 2010 - 09:47 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 24 June 2010 - 08:36 PM, a spus:

Geany, eu nu am decat drojdie uscata, cat oare sa fie echivalentul la cubuletul tau?

Draga Edi eu nu ma impac deloc cu drojdia uscata asa ca habar n-am dar putinul pe care-l stiu sper sa nu spun tampenii e ca o lingurita de drojdie uscata inseamna vreo 7 gr. si ca e echivalentul a 20 gr. drojdie proaspata de bere...Asta imi amintesc eu de demult,eu nu folosesc,daca gresesc nu dati cu pietre dar eu asa stiu :lol: ...
Poate sunt fete care stiu mai bine si ne pot lamuri :lol: ...


Too late!
Dupa ce am scris mesaju', n-am mai avut rabdare sa astept raspuns si m-am dus direct la bucatarie. Io stiam ca la 500 g faina se pune un plic de drojdie, zic hai sa pun atata (deci 2 1/4 lingurite, din borcan, asta-i echivalentul, zice pe eticheta). Fac aluatu', cand sa-l iau din frigider incepuse sa creasca binisor... Ooops, zic, ia sa ma uit eu mai bine pe borcanul cu drojdie, se confirma: 2 1/4 lingurite=8 g! No, acuma ce fac, cozonaci? Doar n-o sa-l arunc, n-are ce sa fie rau la gust. Mai frate, mi-o iesit niste covrigi ca'n reviste, asteptau cuminti sa fie pusi la fiert. Cum apa nu fierbea inca, am mai trecut odata cu CTC-ul pe la ei. Mi s-o parut mie ca-s cam grosi, si ma apuc si trag de ei, de le-o iesit sufletu'. In oala or plutit de cum i-am bagat, dupa un timp or inceput sa samene cu neste serpi, s-or desfacut, vai de bucataria mea cand am incercat sa-i pun pe gratar. Pacat ca n-o fost cine sa ma filmeze, ca luam Oscaru' pentru comedie.
In final or iesit niste balauri, aia deja is la mine-n burta. Aia mai faini i-am pozat, erau inca fierbinti.
Deci fratilor, nu va luati dupa aspect. Daca nu-i mai lungeam, ieseau si ai mei ca ai Ralucai (sau macar lasati-ma sa cred ca asa ar fi fost). Da' cand i-am pus in farfurie fiu-meu zice: Astia-s covrigi de la Deva? Pai daca le-o placut ceva la copii cand or fost in tara apai covrigii or fost! Si acuma, dupa doua portii de spaghete or mancat si covrigi, deci io zic ca or fost buuuuuuuuuuuuni!
Geany, :lol: !

#18 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 June 2010 - 12:24 AM

Am uitat dovada:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-192-127741824118.jpg


#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2010 - 08:14 AM

Parca te si vad luptandu-te cu serpii :lol: ...Cred ca fu'prea multa drojdie,eu la asta uscata chiar nu ma pricep ca nu folosesc,data viitoare daca-i vei repeta vei sti,si trebuie bine sigilate imbinarile ca sa nu se desfaca la fiert(bine nu-i fiert oparit),ti-or fi iesit ca la Deva''... :lol: Bine ca au fost copii fericiti asta e cel mai important.
Chiar azi o sa-i fac si eu(de data asta am mac,da mai bine mai verific o data...)

#20 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2010 - 04:12 PM

I-am refacut,eu nu m-am luptat cu nici un sarpe,trebuie bine sigilata imbinarea,iata-i dupa oparit prima tura gata de dat la cuptor..

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127747504481.jpg

Copti...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127747505256.jpg

Si a doua tuta(i-am acoperit cu un prosop si o punga sa se mai moaie coaja)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-12774750629.jpg

O sectiune...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127747507054.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi