Geany, la 24 June 2010 - 09:47 PM, a spus:
adi_edi, la 24 June 2010 - 08:36 PM, a spus:
Geany, eu nu am decat drojdie uscata, cat oare sa fie echivalentul la cubuletul tau?
Draga Edi eu nu ma impac deloc cu drojdia uscata asa ca habar n-am dar putinul pe care-l stiu sper sa nu spun tampenii e ca o lingurita de drojdie uscata inseamna vreo 7 gr. si ca e echivalentul a 20 gr. drojdie proaspata de bere...Asta imi amintesc eu de demult,eu nu folosesc,daca gresesc nu dati cu pietre dar eu asa stiu

...
Poate sunt fete care stiu mai bine si ne pot lamuri

...
Too late!
Dupa ce am scris mesaju', n-am mai avut rabdare sa astept raspuns si m-am dus direct la bucatarie. Io stiam ca la 500 g faina se pune un plic de drojdie, zic hai sa pun atata (deci 2 1/4 lingurite, din borcan, asta-i echivalentul, zice pe eticheta). Fac aluatu', cand sa-l iau din frigider incepuse sa creasca binisor... Ooops, zic, ia sa ma uit eu mai bine pe borcanul cu drojdie, se confirma: 2 1/4 lingurite=8 g! No, acuma ce fac, cozonaci? Doar n-o sa-l arunc, n-are ce sa fie rau la gust. Mai frate, mi-o iesit niste covrigi ca'n reviste, asteptau cuminti sa fie pusi la fiert. Cum apa nu fierbea inca, am mai trecut odata cu CTC-ul pe la ei. Mi s-o parut mie ca-s cam grosi, si ma apuc si trag de ei, de le-o iesit sufletu'. In oala or plutit de cum i-am bagat, dupa un timp or inceput sa samene cu neste serpi, s-or desfacut, vai de bucataria mea cand am incercat sa-i pun pe gratar. Pacat ca n-o fost cine sa ma filmeze, ca luam Oscaru' pentru comedie.
In final or iesit niste balauri, aia deja is la mine-n burta. Aia mai faini i-am pozat, erau inca fierbinti.
Deci fratilor, nu va luati dupa aspect. Daca nu-i mai lungeam, ieseau si ai mei ca ai Ralucai (sau macar lasati-ma sa cred ca asa ar fi fost). Da' cand i-am pus in farfurie fiu-meu zice: Astia-s covrigi de la Deva? Pai daca le-o placut ceva la copii cand or fost in tara apai covrigii or fost! Si acuma, dupa doua portii de spaghete or mancat si covrigi, deci io zic ca or fost buuuuuuuuuuuuni!
Geany,

!