Covrigi
#21
Postat 25 June 2010 - 04:20 PM
Geany, iti vine sa crezi sau nu, tocmai am mai pus si eu o tura la cuptor (de data asta am facut o portie si jumatate!!!). Acuma seamana cu niste... covrigi! Revin cu amanunte si poze, sper sa nu ma fac de ras!
#22
Postat 25 June 2010 - 04:46 PM
Succes... e bine ca esti perseverenta,cand prinzi singura spilul la o reteta apoi o dezvolti cum vrei tu si cum iti place si prinzi si dexteritatea de a o face imediat
#23
Postat 25 June 2010 - 05:10 PM
Perseverenta? De obicei nu-s, dar acum nu pot sa zic ca a fost chiar un dezastru "debutul".
Cu experienta anterioara, ma gandeam eu ce gratar m-ar ajuta sa imblanzesc mai repede reptilele, si am pus covrigii la copt pe un gratar care se pune intr-o tava, de fapt e mai mult o tabla cu niste fante (ma felicit si acum ca am achizitionat-o cand am cumparat aragazul). Insa de data asta cred ca ar fi stat frumos si pe gratarul aragazului.
Am redus si drojdia, of course, si am diversificat oferta, precum se vede: sare, susan si mac.
de la toti membrii familiei!
Cu experienta anterioara, ma gandeam eu ce gratar m-ar ajuta sa imblanzesc mai repede reptilele, si am pus covrigii la copt pe un gratar care se pune intr-o tava, de fapt e mai mult o tabla cu niste fante (ma felicit si acum ca am achizitionat-o cand am cumparat aragazul). Insa de data asta cred ca ar fi stat frumos si pe gratarul aragazului.
Am redus si drojdia, of course, si am diversificat oferta, precum se vede: sare, susan si mac.
de la toti membrii familiei!
Imagini atasate
#24
Postat 25 June 2010 - 05:22 PM
Ti-au iesit excelent asa sa fii mereu nu te da batuta daca nu-ti iese din prima(indiferent ce faci)cauta unde a fost greseala si remediaz-o
#25
Postat 28 January 2012 - 02:53 PM
Geany , tocmai ce am terminat cu cuptorul . Am facut retzeta ta , foarte buni covrigii , merci . Astept sa se trezeasca printzi sa dea si ea verdictul.
#27
Postat 09 February 2018 - 02:40 PM
Deci azi burnitzeshte'',un fel de ploua cu ninge,nici nu ploua nici nu ninge nici nu sta un fel de mai multe feluri,deci intunericeala,plictiseala totala ..Ce poa' sa faca Geany' cand se plictiseste?! IIIiii vin idei,normal logic si corect!! ...Azi sunt singura cu Ale',nu aveam decat niste crenvusti,de obicei nu fac,dar azi e asa...o sa spuneti>''pff!!mna'! mare branza!'',... parca va aud ...
Rezulta ca la noi s-a deschis mai demult in oras si mai nou si la mine in zona o semingerie,Luca,ce face diversi covrigi,chiar si umpluti...Domnul Geany daca tre' sa mearga la dentist isi ia traditional(aka umplut cu mozzarella si jambon,dar eu cand vad cu picura zerul ala de la branza aia ..bleeaahh!,da' mna daca lui ii place asta e,daca nu merge la dentist si e cu colegii isi iau de ala haiducesc,ala e cu ceapa rosie,pastrama si branza,mie imi placea ala cu feta si masline dar au stricat reteta, ca de obicei si acum e sarat ocna asa ca eu zic pas,in fine ei il au si pe ala cu ''hot dog''aka cu crenvusti,care-i place lui Ale',ca pana la urma sefu-i sef)si in sf azi i-a venit randul,ca si asa ma plictiseam,imi zic mai Luca mai,> ''In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim...''...si sa mor' io' daca mai stiu care-i continuarea ,da zau ca era o gluma buna ...
Faza e ca nu mai aveam drojdie proaspata,doar la pliculet uscata ,si eu zau ca deaia eu nu folosesc neam, dar azi e asa..deci fix reteta de covrigi pe care am postato dar cu un pliculet de drojdie uscata in loc de drojdie proaspata,si covrigii i-am oparit in apa ,dar in cratita am caramelizat o ligura de zahar deci zahar ars cum s-ar spune(pe celalalt forum vazusem tipsul de la cineva care lucrase in domeniu..cred ca nu mai stiu exact dar am retinut tipsul)
In fine vin cu poze doveditoare daca vreti le fac si topic separat (covrigi Luca alla Geany)
Asa arata covrigul Luca poza de pe net
Aluatul meu
Cratita cu zahar ars
Taiat aluatul cu cutitul(nici un aluat nu se rupe,mai',ever,never' )
Pus crenvustiul(ce l-am oparit in prealabil si dezpielitzat')
Taiat capetele
Rulat pe masa bine sa se sigileze bine
Asa arata inainte de oparire
Si resturile ramase
La oparit,s-au ridicat imediat deasupra le-am lasat cam 40 de sec,1 min.
Presarate cu mac(nepensulate cu nimik)
Coapte direct pe gratarul de la cuptor
Si pe dos
Sexiune'
si bineinteles ca Ale' s-a delectat alaturi de cartofi prajiti si kechup'
Deci domnul Luca,din partea mea .....Va pup pe portofel'
Rezulta ca la noi s-a deschis mai demult in oras si mai nou si la mine in zona o semingerie,Luca,ce face diversi covrigi,chiar si umpluti...Domnul Geany daca tre' sa mearga la dentist isi ia traditional(aka umplut cu mozzarella si jambon,dar eu cand vad cu picura zerul ala de la branza aia ..bleeaahh!,da' mna daca lui ii place asta e,daca nu merge la dentist si e cu colegii isi iau de ala haiducesc,ala e cu ceapa rosie,pastrama si branza,mie imi placea ala cu feta si masline dar au stricat reteta, ca de obicei si acum e sarat ocna asa ca eu zic pas,in fine ei il au si pe ala cu ''hot dog''aka cu crenvusti,care-i place lui Ale',ca pana la urma sefu-i sef)si in sf azi i-a venit randul,ca si asa ma plictiseam,imi zic mai Luca mai,> ''In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim...''...si sa mor' io' daca mai stiu care-i continuarea ,da zau ca era o gluma buna ...
Faza e ca nu mai aveam drojdie proaspata,doar la pliculet uscata ,si eu zau ca deaia eu nu folosesc neam, dar azi e asa..deci fix reteta de covrigi pe care am postato dar cu un pliculet de drojdie uscata in loc de drojdie proaspata,si covrigii i-am oparit in apa ,dar in cratita am caramelizat o ligura de zahar deci zahar ars cum s-ar spune(pe celalalt forum vazusem tipsul de la cineva care lucrase in domeniu..cred ca nu mai stiu exact dar am retinut tipsul)
In fine vin cu poze doveditoare daca vreti le fac si topic separat (covrigi Luca alla Geany)
Asa arata covrigul Luca poza de pe net
Aluatul meu
Cratita cu zahar ars
Taiat aluatul cu cutitul(nici un aluat nu se rupe,mai',ever,never' )
Pus crenvustiul(ce l-am oparit in prealabil si dezpielitzat')
Taiat capetele
Rulat pe masa bine sa se sigileze bine
Asa arata inainte de oparire
Si resturile ramase
La oparit,s-au ridicat imediat deasupra le-am lasat cam 40 de sec,1 min.
Presarate cu mac(nepensulate cu nimik)
Coapte direct pe gratarul de la cuptor
Si pe dos
Sexiune'
si bineinteles ca Ale' s-a delectat alaturi de cartofi prajiti si kechup'
Deci domnul Luca,din partea mea .....Va pup pe portofel'
#28
Postat 09 February 2018 - 03:59 PM
Bre, ai facut puta-n paine, mai ceva decat maestrii!
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem, in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem, in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?
#29
Postat 09 February 2018 - 04:06 PM
bellamama, la 09 February 2018 - 03:59 PM, a spus:
Bre, ai facut puta-n paine, mai ceva decat maestrii!
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?
...stiam eu ca e o continuare la gluma,da zau ca nu mai stiam care
Cat despre covrigi,sa fereasca ''bunutzul'' sa ma plictisesc eu sau sa fiu ''depresata'' si sa intru in bucatarie..ca atunci e jale cu J 'mare ..mi-e frica si mie de ce asi putea combina
#30
Postat 09 February 2018 - 11:24 PM
Giani, tu esti asa de priceputa, mi-e ciuda mie ca nu fructifici talentele astea!!!
altfel, bine ca nu le stiu gustul!
altfel, bine ca nu le stiu gustul!
#31
Postat 09 February 2018 - 11:29 PM
moatza, la 09 February 2018 - 11:24 PM, a spus:
Giani, tu esti asa de priceputa, mi-e ciuda mie ca nu fructifici talentele astea!!!
altfel, bine ca nu le stiu gustul!
altfel, bine ca nu le stiu gustul!
Hi hi hi! daca ai sti cata lume imi spune dar adevarul e ca nu prea am curaj,mi-ar place extrem de mult sa lucrez in domeniu,dar pt. altcineva,nu pe cont propriu,nush' de ce,dar mie imi place siguranta,nu-mi place sa merg la risc deloc
Oricum te pupez dulce si merci mult pt. aprecieri ...cine stie in timp?! poate poate