Covrigi
#1
Postat 19 March 2010 - 11:51 AM
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.),1cana de apa calduta(250 ml.),1 lingurita de sare,1 lingura de zahar,faina alba cat cuprinde(cam 500 gr.)1 lingura de ulei...
Din toate ingredientele am framantat un aluat mai tarisor,la urma am desprins de pe maini cu putin ulei,l-am izbit de vreo doua ori de masa,si l-am acoperit cu o folie si l-am dat la frigider 20 de minute.
Am facut covrigii(mie mi-au iesit 6 mari)
Cam asa
Am pus la fiert apa cu sare,cand clocoteste le dam drumul cate unul,sunt gata cand plutesc la suprafata,mai lasam 2 minute sa fiarba
Sii scoatem cu-o paleta direct pe gratarul de la cuptor,pe care l-am uns usor cu ulei.Presaram cu mac sau susan(eu nu prea mai aveam)si coacem in cuptorul bine incins,postand gratarul cu covrigii pe planul cel mai de jos(sub flacara).
Asa arata gata copti:
Cine poate rezista unui covrig cald???
Iata si o sectiune
Sunt exact ca cei cumparati,pret aproximativ 1 ron,6 covrigi mari si calzi....
#2
Postat 19 March 2010 - 12:28 PM
#3
Postat 19 March 2010 - 12:33 PM
#4
Postat 19 March 2010 - 01:34 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 19 March 2010 - 01:38 PM
#6
Postat 19 March 2010 - 01:43 PM
#7
Postat 19 March 2010 - 01:45 PM
#8
Postat 19 March 2010 - 03:21 PM
Geany, la 19 March 2010 - 01:43 PM, a spus:
Se stie bine ca din mac se obtine opiu. Da' ma opresc aici cu comentariile...
Multam fain de reteta, chiar o sa-i fac curand pentru jupan si-o sa-i cer si bani! Oricum, la facultate masa era alcatuita din 2-3 covrigi de astia! Si mai erau si zile cu ore de dimineata pana seara...... inchipuie-ti ce stomac in forma de covrg rezulta!
#9
Postat 19 March 2010 - 05:43 PM
#10
Postat 10 June 2010 - 10:35 PM
Imagini atasate
#11
Postat 10 June 2010 - 10:42 PM
Geany, la 19 March 2010 - 11:51 AM, a spus:
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.)
Geany, cubu' de drojdie de aici are 42 g..... Sigur cel ce l-ai folosit tu are 24? Nu de alta, dar io cam simt drojdia-n aluaturi si n-as vrea sa pun decat minimul necesar (am nitica hiperaciditate).
Raluca, covrigii tai arata tare apetisanti!
#13
Postat 11 June 2010 - 11:02 AM
Foxyy, la 10 June 2010 - 10:42 PM, a spus:
Geany, la 19 March 2010 - 11:51 AM, a spus:
1/3 cub de drojdie(24:3=8gr.)
Geany, cubu' de drojdie de aici are 42 g..... Sigur cel ce l-ai folosit tu are 24? Nu de alta, dar io cam simt drojdia-n aluaturi si n-as vrea sa pun decat minimul necesar (am nitica hiperaciditate).
Raluca, covrigii tai arata tare apetisanti!
Siigur Foxule!!! nu duc eu lumea-n eroare asa,am si pozat cubuletul unde scrie clar 24 gr. dar nu vrea deloc,camera mea,parnaia nu scoate detaliul asta nici de-a naibii...
#14
Postat 24 June 2010 - 08:36 PM
#15
Postat 24 June 2010 - 09:47 PM
adi_edi, la 24 June 2010 - 08:36 PM, a spus:
Draga Edi eu nu ma impac deloc cu drojdia uscata asa ca habar n-am dar putinul pe care-l stiu sper sa nu spun tampenii e ca o lingurita de drojdie uscata inseamna vreo 7 gr. si ca e echivalentul a 20 gr. drojdie proaspata de bere...Asta imi amintesc eu de demult,eu nu folosesc,daca gresesc nu dati cu pietre dar eu asa stiu ...
Poate sunt fete care stiu mai bine si ne pot lamuri ...
#16
Postat 24 June 2010 - 10:27 PM
#17
Postat 25 June 2010 - 12:19 AM
Geany, la 24 June 2010 - 09:47 PM, a spus:
adi_edi, la 24 June 2010 - 08:36 PM, a spus:
Draga Edi eu nu ma impac deloc cu drojdia uscata asa ca habar n-am dar putinul pe care-l stiu sper sa nu spun tampenii e ca o lingurita de drojdie uscata inseamna vreo 7 gr. si ca e echivalentul a 20 gr. drojdie proaspata de bere...Asta imi amintesc eu de demult,eu nu folosesc,daca gresesc nu dati cu pietre dar eu asa stiu ...
Poate sunt fete care stiu mai bine si ne pot lamuri ...
Too late!
Dupa ce am scris mesaju', n-am mai avut rabdare sa astept raspuns si m-am dus direct la bucatarie. Io stiam ca la 500 g faina se pune un plic de drojdie, zic hai sa pun atata (deci 2 1/4 lingurite, din borcan, asta-i echivalentul, zice pe eticheta). Fac aluatu', cand sa-l iau din frigider incepuse sa creasca binisor... Ooops, zic, ia sa ma uit eu mai bine pe borcanul cu drojdie, se confirma: 2 1/4 lingurite=8 g! No, acuma ce fac, cozonaci? Doar n-o sa-l arunc, n-are ce sa fie rau la gust. Mai frate, mi-o iesit niste covrigi ca'n reviste, asteptau cuminti sa fie pusi la fiert. Cum apa nu fierbea inca, am mai trecut odata cu CTC-ul pe la ei. Mi s-o parut mie ca-s cam grosi, si ma apuc si trag de ei, de le-o iesit sufletu'. In oala or plutit de cum i-am bagat, dupa un timp or inceput sa samene cu neste serpi, s-or desfacut, vai de bucataria mea cand am incercat sa-i pun pe gratar. Pacat ca n-o fost cine sa ma filmeze, ca luam Oscaru' pentru comedie.
In final or iesit niste balauri, aia deja is la mine-n burta. Aia mai faini i-am pozat, erau inca fierbinti.
Deci fratilor, nu va luati dupa aspect. Daca nu-i mai lungeam, ieseau si ai mei ca ai Ralucai (sau macar lasati-ma sa cred ca asa ar fi fost). Da' cand i-am pus in farfurie fiu-meu zice: Astia-s covrigi de la Deva? Pai daca le-o placut ceva la copii cand or fost in tara apai covrigii or fost! Si acuma, dupa doua portii de spaghete or mancat si covrigi, deci io zic ca or fost buuuuuuuuuuuuni!
Geany, !
#19
Postat 25 June 2010 - 08:14 AM
Chiar azi o sa-i fac si eu(de data asta am mac,da mai bine mai verific o data...)
#20
Postat 25 June 2010 - 04:12 PM
Copti...
Si a doua tuta(i-am acoperit cu un prosop si o punga sa se mai moaie coaja)
O sectiune...