Creveti cu miere si anghinare
#1
Postat 20 March 2010 - 12:20 PM
Ingrediente pentru 4 persoane:
12 creveti
2 linguri de miere
4 bucati anghinare
1 catel de usturoi
1 ardei iute
20 cl de rachiu/tuica
sucul unei lamai
faina, unt, ulei, sare
am facut de proba, cu mai putine ingrediente:
3 creveti, 1 lingurita miere, 3 bucati de anghinare, 1 catel de usturoi, 1/2 ardei iute, 2 degete de brany intr-un paharel, 1/2 lamaie, o bucatica de unt
Ingredientele mele:
Am curatat crevetii, lasand coada si ultima teaca, am scos firul intestinal
Am curatat anghinarea, am taiat-o un sferturi, am curatat mijlocul pufos, si am pus-o intr-o farfurie cu apa rece si sucul jumatatii de lamaie.
Apoi crevetii cu un fir de ulei, usturoiul si ardeiul iute i-am prajit putin pe ambele parti
Am adaugat brandy-ul si l-am lastat sa se evapore, si am pus lingurita de miere, am lasat-o sa se disolve la foc mic ca era zaharisita, am amestecat totul si dupa 1 minut am stis focul.
Am scurs de apa sferturile de anghinare, le-am taiat in 2 ca sa fie mai subtiri, le-am uscat de apa, le-am dat prin faina, si am scuturat faina in plus, si le-am pus la prajit in ulei.
Cand au fost gata, le-am scos pe hartie de bucatarie sa lase di ulei. Am pus crevetii pe o farfurie, am adaugat anghinarea. In cratita in care am preparat crevetii am aprins din noul focul la mic, am adaugat bucatica de unt si am amestecat bine pana s-a format un sosulet pe care l-am pus in farfurie peste creveti.
Crevetii sunt putin picanti de la ardeiul iute iar sosul e dulceag de la miere, totul cu un lejer gust de brandy; combinatie reusita dupa parerea mea.
#2
Postat 20 March 2010 - 12:28 PM
#3
Postat 20 March 2010 - 12:40 PM
#4
Postat 20 March 2010 - 04:01 PM
#5
Postat 20 March 2010 - 04:20 PM
Milly, si eu as manca mereu creveti...anghinarea e foarte gustoasa, nu cred ca se aseamana cu nimic la gust....dac vrei sa-ti iei, pot sa pun poze la "tehnici" pentru cum se curata (e un pic mai mult de lucru), de gatit in schimb merg repede.
#6
Postat 20 March 2010 - 05:56 PM
kira, la 20 March 2010 - 12:28 PM, a spus:
Pai daca le-ai incarcat in timp ce scriai, dupa ce ai incarcat poza si o vezi acolo micuta tre sa apesi in dreptul ei pe Add to post.
Si te rog mult sa le micsorezi inainte de a le posta pentru ca sunt enorme.
Acum ti le-am aranjat eu.
Astept sa pui poze pas cu pas despre curatarea anghinarei ca eu n-am inteles daca stiu sau nu sa o curat bine
Cum e combinatia ca ma surprinde dulceata crevetilor impreuna cu gustul puternic de anghinare?
#7
Postat 20 March 2010 - 06:04 PM
Trebuie sa-mi iau si eu avant sa cumpar macar odata anghinare, dar asta dupa ce deschideti un topic despre ea si puneti cateva retete.
Am doar o mica sugestie legata de marimea fotografiilor.
S-ar mai putea micsora un pic. Astfel pagina se va incarca mai repede.
Keep them coming!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 20 March 2010 - 09:40 PM
Adriana, la 20 March 2010 - 05:56 PM, a spus:
kira, la 20 March 2010 - 12:28 PM, a spus:
Pai daca le-ai incarcat in timp ce scriai, dupa ce ai incarcat poza si o vezi acolo micuta tre sa apesi in dreptul ei pe Add to post.
Si te rog mult sa le micsorezi inainte de a le posta pentru ca sunt enorme.
Acum ti le-am aranjat eu.
Astept sa pui poze pas cu pas despre curatarea anghinarei ca eu n-am inteles daca stiu sau nu sa o curat bine
Cum e combinatia ca ma surprinde dulceata crevetilor impreuna cu gustul puternic de anghinare?
Adriana, iti multumesc mult pentru rabdare su ajutor! data viitoare fac cum mi-ai zis tu. acum am inteles ce si cum...
Marti seara curat anghinare si pun poze pas cu pas. (pana marti nu reusesc...)
Dupa parerea mea crevetti cu anghinarea se combina bine, crevetii devin parfumati de la brandy, un pic picanti si dulcegi iar anchinarea are cu totul alt gust. In final gustul lor impreuna e foarte particular dar placut.
#9
Postat 20 March 2010 - 09:49 PM
W Mamadeus Paparotti, la 20 March 2010 - 06:04 PM, a spus:
Trebuie sa-mi iau si eu avant sa cumpar macar odata anghinare, dar asta dupa ce deschideti un topic despre ea si puneti cateva retete.
Am doar o mica sugestie legata de marimea fotografiilor.
S-ar mai putea micsora un pic. Astfel pagina se va incarca mai repede.
Keep them coming!
Mamadeus, sunt foarte magulita de cuvintele tale, dar sunt eu cea care ma inclin in fata voastra pentru toate retetele minunate si pentru explicatii!
Marti seara pun poze cu curatirea si apoi vor urma si retete.
Mii de scuze pentru poze prea mari, puse rau, greseli...acum am inteles cum se face.
#10
Postat 20 March 2010 - 11:12 PM
W Mamadeus Paparotti, la 20 March 2010 - 06:04 PM, a spus:
daca le cumperi proaspete, desi acum vremea lor e pe terminate, trebuie sa arunci mult, si mai ales daca nu stii sa le curati eu te sfatuiesc sa le cumperi gata curatate (aici se gasesc unde sunt toate legumele curatate in supermarket), cel mai simplu ar fi sa le cumperi congelate, sunt inimi de anghinare si n-ai nimic de aruncat
#11
Postat 20 March 2010 - 11:26 PM
kira, la 20 March 2010 - 09:40 PM, a spus:
Daca mai gasesc anghinare cind ma duc la supermarket incerc si eu reteta ca ma atrage foarte mult.
#12
Postat 21 March 2010 - 12:09 PM
kira, la 20 March 2010 - 09:40 PM, a spus:
Adriana, la 20 March 2010 - 05:56 PM, a spus:
kira, la 20 March 2010 - 12:28 PM, a spus:
Pai daca le-ai incarcat in timp ce scriai, dupa ce ai incarcat poza si o vezi acolo micuta tre sa apesi in dreptul ei pe Add to post.
Si te rog mult sa le micsorezi inainte de a le posta pentru ca sunt enorme.
Acum ti le-am aranjat eu.
Astept sa pui poze pas cu pas despre curatarea anghinarei ca eu n-am inteles daca stiu sau nu sa o curat bine
Cum e combinatia ca ma surprinde dulceata crevetilor impreuna cu gustul puternic de anghinare?
Adriana, iti multumesc mult pentru rabdare su ajutor! data viitoare fac cum mi-ai zis tu. acum am inteles ce si cum...
Marti seara curat anghinare si pun poze pas cu pas. (pana marti nu reusesc...)
Dupa parerea mea crevetti cu anghinarea se combina bine, crevetii devin parfumati de la brandy, un pic picanti si dulcegi iar anchinarea are cu totul alt gust. In final gustul lor impreuna e foarte particular dar placut.
Draga Kira,fara sa vreau am facut o mica,gafa,am postat despre anghinare si curatat aseara,abea dupaia ai zis tu ca vii cu poze pas cu pas despre curatat,...scuze chiar n-am vrut...te rog sa postezi marti sau cand ai tu timp tot ce ti-ai propus,eu sunt ochi si urechi...
Inca o data felicitari pt.reteta frumoasa,cu pozele eu am fost''jale la inceput''si nici acu' nu mi-o trecut'..
#13
Postat 21 March 2010 - 02:54 PM
Sper sa nu te superi pe mine, am redus pozele puse de tine si apoi le-am reincarcat la reteta, asa se deschide pagina mult mai repede. Eu cand incarc poze pe forum le reduc la 460 ori 550 pixeli latime, dar sunt fete care incarca imagini si mai marisoare. Ideal ar fi sa nu depasesti 750 pixeli latime, iar poza sa fie de in jur de 150 kb.
Mult succes in continuare!
#14
Postat 23 March 2010 - 12:07 AM
Laura, cum sa ma supar, bine ca imi aratati si mie ce si cum sa fac. ma bucur ca reteta e pe placul tau!