Itinerarii culinare
#1
Postat 28 November 2009 - 10:19 AM
O zi frumoasa , numai bine de colindat, gustat ,savurat.
La intrare ne astepta un concurs de frumusete!
Aici toaletatura.
Detalii:
#2
Postat 28 November 2009 - 10:31 AM
Si un alt soi roz, eu n-am avut inca onoarea sa-l intalnesc.
Un soi de praz care mi-a sarit in ochi.
In piata centrala piat cu tot felul de produse locale. Pentru prima oara am mancat mozzarella calda proaspat facuta.
Si pentru ca nu m-am indurat sa dau 4 euro la kil pentru topinambur, i-am luat de la mine din piata cu 2 euro am cumparat alte delicatese:
Pateu din slanina cu ierburiaromate.De servit ca atare ,pe paine sau cum m-a sfatuit doamna de la care l-am cumparat , de pus mingiute la congelator si folosit la fripturi(arrosti).
Si Prosciutto crudo di cinghiale(Jambon crud de mistret)
Cam atat , de la fata locului a transmis pentru voi Lili, in arta Eataly!
#3
Postat 28 November 2009 - 11:39 AM
Cum este topinamburul la gust - mai dulceag ca sweet potato sau la fel cu gustul cartofului obisnuit? si cum se pregateste?
Ce bunatati acolo - mozarella proaspata - yummm - ce norocoasa esti! Ai incercat pateul - mai are si altceva in compozitie in afara de untura si ierburi?
#4
Postat 28 November 2009 - 07:31 PM
Pateul l-am mancat o parte pe paine, o parte l-am congelat si-l folosesc la fripturi, sa dea gust.Mai continea usturoi si ceapa, atat!O minunatie!
#5
Postat 29 November 2009 - 02:07 PM
Am calatorit si eu cu tine, acum,frumoase locuri, placuta povestirea,cu ocazia asta am mai vazut si eu putin soare...
tot nu m-am prins ce e cu topinamburul, pan` la urma e cartof...sau seamana cu , cartofu`? :mrgreen:
e tare frumoasa Italia,multe locuri pline cu traditii care s-au pastrat, impotriva atator schimbari...
eu mai astept poze cu ceva povestioare
#6
Postat 29 November 2009 - 02:49 PM
#7
Postat 29 November 2009 - 03:12 PM
si asa am aflat de existenta topinamburului
#8
Postat 29 November 2009 - 03:31 PM
Nico-Vya a spus:
Am calatorit si eu cu tine, acum,frumoase locuri, placuta povestirea,cu ocazia asta am mai vazut si eu putin soare...
tot nu m-am prins ce e cu topinamburul, pan` la urma e cartof...sau seamana cu , cartofu`? :mrgreen:
e tare frumoasa Italia,multe locuri pline cu traditii care s-au pastrat, impotriva atator schimbari...
eu mai astept poze cu ceva povestioare
Multumesc Nico, esti o draguta!Cum spune si Stela e ceva ce seamana cu un cartof, desi am citit ca planta face parte din familia florii soarelui.Florile sunt chiar frumoase.
TOPINAMBUR, topinamburi, s.m. Plantă erbacee originară din America de Nord, cu tulpina înaltă și flori mari, galbene (Helianthus tuberosus), asemănătoare cu floarea-soarelui, dar de la care se consumă tuberculii mari cu gust pronunțat de anghinare; pop. nap-porcesc; din fr. topinambour. Copiat din Dictionarul gastronomic explicativ.
duchess a spus:
si asa am aflat de existenta topinamburului
Multumesc Duchess.
Si eu am aflat de existenta lui duar cand am venit in Italia.Prima oara l-am mancat crud , taiat lamele in salata mixta.Uitat pentru o perioada de timp, acum incet incet castiga teren in bucataria italiana si nu numai.
#9
Postat 30 November 2009 - 12:42 AM
La noi creste pe malul digului.
Taranii de aici il trateaza ca pe o buruiana.
Nimeni nu stie ca radacina este comestibila.
Daca ar sti cat costa in Italia,s-ar apuca de recoltat....si de export.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 30 November 2009 - 11:18 AM
#12
Postat 30 November 2009 - 01:26 PM
Eataly a spus:
Lili, e porro di Cervere
http://www.porrocervere.com/
Pe anul asta e prea tirziu, dar la anul poti mere si acolo
#13
Postat 30 November 2009 - 01:30 PM
piscotel a spus:
Presupun ca cei care il vind il cultiva dar si aici creste pe marginea drumului, linga noi a crescut ani de-a rindul tot ca o buruiana, la marginea unui lan de porumb.
#14
Postat 30 November 2009 - 02:01 PM
taylor a spus:
Multam fain, Taylor!
Adriana a spus:
Eataly a spus:
Lili, e porro di Cervere
http://www.porrocervere.com/
Pe anul asta e prea tirziu, dar la anul poti mere si acolo
Vezi , n-am fost atenta! Multumesc Adriana! L-am trecut in agenda!
#15
Postat 11 May 2011 - 03:14 PM
Din departare, stiam ce ma astepta: covrigi!
Ei, erau peste tot:
Dar sa trecem la lucruri mai interesante:
cascaval maturat in carbune
paine cu masline
'Nduja-specialitate calabreza: pasta de carnati cu ardei iute, picanta, dar picanta.
Gulash
Varza murata
Cel mai frumos gratar: carnati unguresti.
#16
Postat 11 May 2011 - 03:23 PM
In sfarsit e gata gulash-ul.
Taraba cu bere ceha era cea mai aglomerata.
Si bineinteles si taraba cu nelipsitii mici si manele la maxim:
Eu abia asteptam sa ajung acasa cu:
covrigi austrieci si muschi de mistret
Calvados de cand il cautam!
Strudel austriac de mere si fructe de padure.Excelent!
Si cascavalul din lapte de bivolita pe care nu l-am pozat, l-am mancat.
#18
Postat 11 May 2011 - 07:43 PM
Multumim de masa si de plimbare.
Daca nu ziceai unde esti si vedeam doar gulyasul,varza si carnatii,as fi crezut ca esti la vecinii nostrii din Ungaria.
Cat despre Calvados,nu mai spun nimic.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 11 May 2011 - 09:54 PM
superbe pozele, atomosfera, mancarea, berea, Calvados, tot.
Trebuie sa fie foarte fain sa fii acolo in mijlocul lor.
#20
Postat 12 May 2011 - 07:06 AM
Adriana, la 11 May 2011 - 04:46 PM, a spus:
De fapt "ei" au fost duar un pretext.Am fost atrasa de alte lucruri.
Piscotel, la 11 May 2011 - 07:43 PM, a spus:
Multumim de masa si de plimbare.
Daca nu ziceai unde esti si vedeam doar gulyasul,varza si carnatii,as fi crezut ca esti la vecinii nostrii din Ungaria.
Cat despre Calvados,nu mai spun nimic.
Da, taraba lor m-a atras ca un magnet.
Calvados-ul este o descoperire recenta.Cam greu de gasit si aici.
La-Chef-A, la 11 May 2011 - 09:54 PM, a spus:
superbe pozele, atomosfera, mancarea, berea, Calvados, tot.
Trebuie sa fie foarte fain sa fii acolo in mijlocul lor.
Multumesc, Gabi.Au fost trei 4 zile in care Torino a rasunat de veselie.A fost frumos chiar si cu jumatate de oras paralizat de atata aglomeratie.A coincis si cu o zi din Turul Italiei la ciclism.