Chiftelute din Peste savuroase
#1
Postat 21 March 2010 - 01:38 PM
Ingrediente
300-400 gr peste afumat
1 cartof fiert
300 gr masline mari
sare, piper dupa gust
pesmet
oua
patrunjel,coriandru, marar -(frunze), dupa preferinte
un chilli(la alegere)
Cantitatile sunt estimative,pot fi adaptate in functie de necesitati.
Pestele l-am tras in lapte pentru vreo 10 min.
sa ramana totusi carnea ferma
am fiert cartoful si l-am maruntit, deasemeni si pestele si am tocat zarzavatul,maslinele aveau deja samburele scos.
am potrivit de sare si piper si am amestecat, dar fara sa sfaram prea tare ingredientele
in fiecare maslina desfacuta am pus umplutura, cam o lingurita bine incarcata, fiti generoase ,amestecul e lipicios, nu se desface dupa formare
dati prin ou si pemet si puneti la rece pt 15 min
incingeti ulei si prajiti pana devin aurii
nu le-am tinut mai mult de 3 min la 180 grade,s-au facut crocante (yammm!)
si am facut si un sos de ciuperci , pe care ades il folosesc ca dip,foarte bine se pastreaza fara sa-si schimbe gustul
un fir de praz si vreo 150 gr ciuperci
le-am inmuiat cu un strop de unt si 50 ml apa, sare si piper
dupa 10 min am pus 2 linguri de creme fraiche si apoi am dat la robot pana s-a omogenizat totul
sosul l-am pus din nou in tigaie pt 5 min si am adaugat 50 gr cascaval ras...si gata!
concluzie!
Buneeee!
Pofta buna!
#2
Postat 21 March 2010 - 02:10 PM
Asta-i deja o Reteta Gourmet.
Mai mult nu mai zic,ca se subantelege.
Bravo !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 21 March 2010 - 02:44 PM
#5
Postat 21 March 2010 - 04:50 PM
Foarte frumoase imaginile!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 21 March 2010 - 06:25 PM
foarte frumos arata totul
#7
Postat 21 March 2010 - 10:15 PM
Frumoasa reteta,frumoase poze,frumoasa prezentare...10..
#8
Postat 22 March 2010 - 06:49 PM
Piscotel, la 21 March 2010 - 02:10 PM, a spus:
Asta-i deja o Reteta Gourmet.
Mai mult nu mai zic,ca se subantelege.
Bravo !
hai mai, nici chiar asa, dar oricum mi-a mers la suflet asa ca,
Bunny, la 21 March 2010 - 02:44 PM, a spus:
Bunny ,te ,daca si tie ti-a placut, inseamna ca mai fac...si papa si poze, sincer nu mai aveam curajul.si asa stateam cu inima la gura ca nu stiam daca o sa va placa
#10
Postat 22 March 2010 - 06:54 PM
Foxyy, la 21 March 2010 - 04:31 PM, a spus:
foxule, ,las` ca esti de neintrecut si la retete si la poze..., am dat si eu proba de foc
Nicoleta, la 21 March 2010 - 06:25 PM, a spus:
foarte frumos arata totul
asa am zis si eu, bune tare ca aperitiv, da am facut si cu sos si paste,si cu orez,foarte bune.
Geany, la 21 March 2010 - 10:15 PM, a spus:
Frumoasa reteta,frumoase poze,frumoasa prezentare...10..
Geanyyyy!nu mai beau cafea cu tine...
hai pune de-o visinata si zi-mi Nico,ca zau ma simt aiurea
te si mersi
#11
Postat 22 March 2010 - 07:02 PM
#12
Postat 22 March 2010 - 08:08 PM
si eu fac chiftelute din peste dar file de peste proaspat
am sa incerc si eu reteta ta cu siguranta
Bravo, minunat
#13
Postat 22 March 2010 - 08:51 PM