Inc-un topic unde-mi bag gherutele....

Si sa stiti ca m-am infipt bine!

Momentan vin doar cu vorba, ca poze n-am. Dar imi iau eu revansa!
branza dulce de veci
- consumata ca atare;
- amestecata cu zahar;
- facuta papanasi;
- amestecata cu ceapa, marar, sare si smantana si azvarlita langa
maliguta;
- drept umplutura la: placinte, poale-n brau, invartite ori pasti;
- tot drept umplutura, dar amestecata cu sare si ceva verdeturi: pentru pizza;
cas:
- servit alaturi de ceapa verde/uscata, ridichi, ardei grasi (cruzi ori copti) si ce alte verdeturi mai am la-ndemana - mai rar cu carnati ori salam;
- bagat in mamaliga, facut bulgare si prajit pe plita pana capata crusta (io stiu chestia asta cu denumirea de
urs);
- ca umplutura la pizza;
- merge bine cu ceva slanina afumata ori oua;
urda:
- cam la fel ca casu': verdeturi ori mezeluri (mai rar cu mezelurile);
- mai rar, dar in lipsa de altceva merge si pe pizza;
telesmea ori feta:
- fac o salata de rosii cu muuuuuuuulta
ceputica,
putel usturoi si alaturi avem calupul de branza;
- merge si alaturi de oua fierte, prajite ori facute omleta;
cascaval (afumat ori neafumat):
- drept aperitiv, alaturi de mezeluri, oua sau verdeturi;
- umplutura pentru rulada sau pizza;
- nu-mi plac chiar toate soiurile de cascaval, dar am cateva sortimente cu care ma-mpac foarte bine: Gouda, Emmentaler iar din tara cel de Harlau (au si simplu dar si afumat), merge si cel de La Dorna;
- il folosesc pe cel gata feliat cand fac omleta lui Taylor

;
mozarella:
- o consum ca atare, cu sau fara mezeluri ori legume ori oua;
- o folosesc des la pizza sau diferite mancaruri, in special cand folosesc si rosii;
branzeturi cu mucegai:
- mai rarut, ca n-am nimerit intotdeauna soiuri care sa-mi placa;
- in Praga serveam sos facut cu branza Roquefort, de nu ma-nseala prea rau memoriile! Extraordinar de bun acel sos!
- in Franta am mancat un soi de Camembert, cumparat de unul din colegi, care mi-a placut foarte mult. Cand am luat eu din Auchan, parca nu mai era asa bun...
branza topita:
- mai rar, dar e buna si asta! Fie sub forma de tartine, fie cubulet / triunghi alaturi de altceva (verdeata de obicei).