Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#1
Postat 21 March 2010 - 06:08 PM
Cum le serviti?Va plac mai mult pe lînga fructe,vin,ca destert...sau ca mie...cu mamaliga?
Mie în general îmi plac brînzeturile de oaie,dar si de vaca.Brînza de capra,înca nu am gustat una care sa ma încînte.
Îmi plac cele cremoase,dar ador si brînzeturile picante bine,sau cele cu mucegai.
Chaumes,este o brînza obtinuta din lapte de vaca,este cremoasa cu o aroma "mild" care provine din Périgord, o regiune din sud-vestul Frantei.
Are o crusta portocalie,picanta si foarte mirositoare
Se serveste la temperatura camerei.Merge foarte bine si cu fructe,sau cu un confit de rosii,dar si la un vin de Bordeaux sau Bourgogne
De obicei,cumpar un Chaumes în forma rotunda,dar azi au fost deschise doar anumite magazine,si ma gasit de asta dreptunghiular.
Aici,felii din calupash rotund...care dadeau sa se topeasca pe mamaliga
(Eu ador brînzeturile pe mamaliga,mai ales Roquefortul )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 21 March 2010 - 06:39 PM
Si mie imi plac branzeturile.Eu de capra mai luam de la Plus,da nu tot timpul aveau si imi placea foarte mult.In afara de aia nu am incercat de capra.
Eu mai mananc cu placere si blau käse
pe care o folosesc cu placere si la sosuri.
Dar de asemenea sunt inebunita dupa pecorino.
Ca si desert cu fructe n-am mancat decat o singura data,dar mi-ar place sa o fac mai des.Deja mi s-a facut pofta, ma duc sa iau niste Brie cu niste struguri
#3
Postat 21 March 2010 - 09:12 PM
Branza de vaci cu smantana,cascaval,mascarpone,telemea.
Cas de oaie si branza de burduf in congelator.
Dintre branzeturile romanesti imi place branza de capra, branza Tilsit,branza Nasal.
Imi mai place : Mozarella,macarpone,brie,camembert,parmezan.
Al meu e mort dupa flori di mucigaiuri.
Daca gasiti Nasal,nu-l ocoliti ,e foarte bun.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 21 March 2010 - 09:18 PM
Mozarella cu rosii si busuioc,ulei de masline.
Astea ale noastre,mai "peizane" ma inebunesc cu slanina,oua firte ceapa verde si ridichi.
Branza de burduf si telemeaua,sunt inegalabile in straturi cu mamaliga si salninuta prajita.
A uitai fetta.
Pe care o iubesc in salate,sau in combinatie cu cascaval si putin unt si ierburi pe paste.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 21 March 2010 - 10:07 PM
#6
Postat 21 March 2010 - 10:16 PM
Piscotel, la 21 March 2010 - 09:12 PM, a spus:
Daca gasiti Nasal,nu-l ocoliti ,e foarte bun.
Subscriu si confirm. Insa aveti grija daca il puneti in frigider, s-ar putea sa credeti ca s-a stricat ceva in el. In rest... felicitarile mele sincere pentru branza asta, isi merita renumele!
Eu am: branza fagaras de la Monor (e cea pe care piciul o mananca cu cea mai mare placere), cascaval din lapte de capra, branza de capra La Colline rulou in carbune, Feta de la Olympus, telemea de vaca de la Olympus (si mai sunt cateva) Asta pentru ca la noi branzica e aliment de baza, mai de baza decat carnita
#7
Postat 21 March 2010 - 11:18 PM
branza dulce de veci
- consumata ca atare;
- amestecata cu zahar;
- facuta papanasi;
- amestecata cu ceapa, marar, sare si smantana si azvarlita langa maliguta;
- drept umplutura la: placinte, poale-n brau, invartite ori pasti;
- tot drept umplutura, dar amestecata cu sare si ceva verdeturi: pentru pizza;
cas:
- servit alaturi de ceapa verde/uscata, ridichi, ardei grasi (cruzi ori copti) si ce alte verdeturi mai am la-ndemana - mai rar cu carnati ori salam;
- bagat in mamaliga, facut bulgare si prajit pe plita pana capata crusta (io stiu chestia asta cu denumirea de urs);
- ca umplutura la pizza;
- merge bine cu ceva slanina afumata ori oua;
urda:
- cam la fel ca casu': verdeturi ori mezeluri (mai rar cu mezelurile);
- mai rar, dar in lipsa de altceva merge si pe pizza;
telesmea ori feta:
- fac o salata de rosii cu muuuuuuuulta ceputica, putel usturoi si alaturi avem calupul de branza;
- merge si alaturi de oua fierte, prajite ori facute omleta;
cascaval (afumat ori neafumat):
- drept aperitiv, alaturi de mezeluri, oua sau verdeturi;
- umplutura pentru rulada sau pizza;
- nu-mi plac chiar toate soiurile de cascaval, dar am cateva sortimente cu care ma-mpac foarte bine: Gouda, Emmentaler iar din tara cel de Harlau (au si simplu dar si afumat), merge si cel de La Dorna;
- il folosesc pe cel gata feliat cand fac omleta lui Taylor ;
mozarella:
- o consum ca atare, cu sau fara mezeluri ori legume ori oua;
- o folosesc des la pizza sau diferite mancaruri, in special cand folosesc si rosii;
branzeturi cu mucegai:
- mai rarut, ca n-am nimerit intotdeauna soiuri care sa-mi placa;
- in Praga serveam sos facut cu branza Roquefort, de nu ma-nseala prea rau memoriile! Extraordinar de bun acel sos!
- in Franta am mancat un soi de Camembert, cumparat de unul din colegi, care mi-a placut foarte mult. Cand am luat eu din Auchan, parca nu mai era asa bun...
branza topita:
- mai rar, dar e buna si asta! Fie sub forma de tartine, fie cubulet / triunghi alaturi de altceva (verdeata de obicei).
#8
Postat 22 March 2010 - 02:19 PM
Am mereu in frigider 4-5 feluri de branza , ma duc sa le pozez.Revin.Intre timp:ma bucur de informattìiile date de Pisco si Bunny, de cate ori vin acasa , iau toate marcile, la puricat.Daca mi le recomandati voi, stau linistita!
#9
Postat 22 March 2010 - 03:13 PM
Eu ador branza cu mucegai, as manca-o la orice ora...imi place mult in sosuri si in combinatie cu struguri rosii.
Pe langa aceasta branza mai imi place mozarella Galbani si casul de oaie mai ale pe acesta din urma il mancam toata vara cu ceapa verde si rosii.
Din pacate la noi branzeturile fine sunt foarte scumpe si nu cumpar foarte des .
#10
Postat 22 March 2010 - 05:22 PM
Cas de capra.
Telemea light (nesarata)
Branza de vaci
Branza veche de burduf (oaie ofcors)
Branza framantata in congelatoriu
ceva cascaval
Brie
Camembert
si homemade-facut-in-casa
Tofu
Tofu marinat
P.S.
Intr-o existenta anterioara am fost soarece intr-o fabrica de branza unde le-a murit pisica
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#11
Postat 22 March 2010 - 08:20 PM
#12
Postat 23 March 2010 - 02:33 PM
Va multumesc si inca o data iertare!
#13
Postat 23 March 2010 - 03:21 PM
claudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:
Va multumesc si inca o data iertare!
Uite topicul Mayei: Quark.
#14
Postat 23 March 2010 - 11:05 PM
dar acum incerc sa limitez consumul de branza...
oricum , cand voi fi la Bucale ma voi delecta cu telemea proaspata
#15
Postat 23 March 2010 - 11:32 PM
claudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:
Va multumesc si inca o data iertare!
Banuiesc ca asta o cautai.Nu o am pusa aici.Uite-o pe blog : http://mayas-esprit....-proaspata.html
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 23 March 2010 - 11:33 PM
Foxyy, la 23 March 2010 - 03:21 PM, a spus:
claudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:
Va multumesc si inca o data iertare!
Uite topicul Mayei: Quark.
Brînzica facuta din lapte e asta : http://mayas-esprit....-proaspata.html ,iar ala e Quark-ul,din lapte batut.
Aici : http://mayas-esprit....nzapicante.html facut-am bile bicante din brînzica aia
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 23 March 2010 - 11:45 PM
Maya, la 23 March 2010 - 11:33 PM, a spus:
Foxyy, la 23 March 2010 - 03:21 PM, a spus:
claudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:
Va multumesc si inca o data iertare!
Uite topicul Mayei: Quark.
Brînzica facuta din lapte e asta : http://mayas-esprit....-proaspata.html ,iar ala e Quark-ul,din lapte batut.
Aici : http://mayas-esprit....nzapicante.html facut-am bile bicante din brînzica aia
Scuzati, pardoane! Credeam ca se refera la Quark...
#18
Postat 23 March 2010 - 11:52 PM
Foxyy, la 23 March 2010 - 11:45 PM, a spus:
Scuzati, pardoane! Credeam ca se refera la Quark...
Poi,brînze-s amîndoua.Ma gîndesc însa ca se referea la cealalta,pomenind de zeama de lamîie.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 24 March 2010 - 09:49 AM
#20
Postat 25 March 2010 - 01:28 PM
Eu am pozat eticheta, asa se vad si preturi pentru cine e interesat.Eu da!
Deci, saptamana aceasta:Bitto.
E un cascaval gras, consistenta difera in functie de maturarea lui.E obtinut din lapte de vaca si 10-20% lapte de capra.
Mie imi place pentru gustul intens, decis.E cascavalul folosit la un tip de pasta numit pizzoccheri(pasta,cartofi, varza, bitto la cuptor).
Si, Morlacco.
De consistenta moale, din lapte de vaca degresat, crud.Se impaca bine cu mamaliga dar si cu pepenele galben si in salate.